Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Orgling szolga
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orglingok csak szolgának jók!" - idézet a Szint Uralkodójának szájából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
"Nem is tudom melyik számítógépes játéknál volt, de kérdezték a fejlesztő csapatot, hogy a patcheket hogyan, mi alapján készítik? A válasz egyszerű volt, felmennek a fórumra és a játékosok véleményét javaslatait vizsgálják, majd abból szűrik le a konklúziót."

Ezek mi lennénk, a Túlélők Földjét, a Végzetúrat, és a HKK-t is így fejlesztjük.

"csak az elmúlt egy évben 23 oldalnyi (hadd ne számoljam meg pontosan hány, de több száz) lapterv készült a lapötletek fórumban, és ebből mennyi valósult meg?"

No offense, de a random, fórumokra és egyéb helyekre felírt lapötleteknek nagyjából a 95%-a nem megvalósítható. Azt javaslom, ha valakinek van egy jó ötlete, ossza meg, beszélje meg egy tesztelővel, aki ha az ötlet tényleg jó, el fogja juttatni hozzánk. Minden kiegben elég nagy számmal szerepelnek ilyen külsős lapötletek is. De azon háborogni, hogy "leírtam a fórumba egy jó ötletet és nem valósult meg" kb. olyan bosszankodni, mint hogy írtál a Mikulásnak egy levelet és mégsem kaptál semmit.

"Az epikus követőket epikus baklövésnek tartom"

Indoklást légyszi Az epikus követőket én találtam ki, a bevezető cikkben leírtam, mi volt velük a célom. Szeretném csökkenteni a játékban a random súlyát, az 1-2 körös csatákat, a "leveszem a követődet és tehetetlen lettél szátkánterellek" ill. "leveszem a követődet fejbelőttél meghaltam" lutrijáték, aminek az lett a vége hogy rengetegen játszottak átkozott követővel, csatamezővel, életenergiával és emiatt kevés a követő. Más szóval, a cél az volt, hogy ne azon múljon a játék, hogy fennmarad a követőd vagy sem, számítsanak a kijátszott lapok.
Szerettem volna, ha az új követők FELVÁLTJÁK a régi verziójukat. "minek új, ha van régi is" - Kyb. A HKK nagyon régóta erről szól, hogy lapokból adunk ki új verziót. A követőknél legtöbbször nem az ÁTLAG erősséggel volt gond, hanem a szélsőértékekkel. A "jó" átlag úgy jött ki, hogy néha brutál, néha semmit se ér. Ezt akartam egy szolid középútra finomítani, ami átlagban kicsit jobb a réginél, szerényebb szélsőértékekkel. Ha így gyengének bizonyul (mert csak 18 ÉP-ről kezdesz és öngyilkosság leszedni egy régi követőt, ha a csatamező túlzottan szivatja, ha túl nagy hátrány, hogy nem lehet mellette szabálylapot használni, és defaultból nem tudsz mellette ősmágiázni) akkor ez pofonegyszerűen orvosolható (pl. kikapcsolás esetén is 5 lap, és/vagy 20 ÉP-s kezdés). Ha viszont megfelelően erős, akkor hurrá, teljesült a cél. De alapvetően első körben javaslom, próbáld ki ezeket.
 
Megneztem most, az uj tesztlistankon is mar 15 folotti a kulsos lapok szama - igyekszem majd ezt meg szaporitani, ha talalok olyat, aminek "van meg helye".
 
Pontositanam azert a "2-3 gyakori lap"-ot (nem alltiom, hogy ez sok, de azert na ):

"külsős" lapok a GE-ben: (vednokosek is benne, ha valamelyik esetleg Zenbe ment vegul, akkor bocsi)

Landragór börtöne - Bege Miklós
A Dungeon erőtere - Abbas Krisztián
Rhatt apró ügynöke(új) - Juhász Ferenc
A Khánok vezére - Kahn Benjámin
Johann, a jó apa - Hartner Gergely
Az alvilág bővítése (új) - Niklai Bálint
Földanya gyümölcsei (új) - Bessenyei Péter
Kartácságyú - Jancsár János
Íjászparancsnok - Dolák Viktor

+ Zenben lesz meg egy nagyobb adag Pásztor Szabolcstól

köszi mindenkinek és Bubunak külön is
 
Kulsos lapotletekhez masik topicba irtam:

"Biztos vagyok benne, hogy rengeteg hasznalhato kulsos lapotlet van meg, de a teszteloktol is olyan mennyisegu es minosegu otlet erkezik, ami lefedi a kieg nagy reszet. Ok annyibol jobb helyzetben vannak, hogy sokat targyalunk emailben, milyen lapok kellenek, milyen ujdonsag jon a kiegbe, milyen Zenek lesznek, stb.stb."

(kozbevetes: pl. sokan fontosnak tartjak, hogy minel tobb lap 'koncepcios' legyen. Hogyan varhatnank el a kulsos lapotletektol, hogy visszamenoleg ileszkedjenek a koncepcioba?)


Azert mindig igyekszem, hogy legalabb nehany kulsos lapotlet is megjelenjen - ebben tolem is van plusz munka, de fontosnak tartom.

Amit kernek a lapotlet-keszitoktol (es Bubutol is a valogatasnal): EGYSZERU, ROVID, KEVES KEPESSEGES lapotlet! Ha meg tudod nezni, a _korrektul, atgondoltan megfogalmazott_ lapotlet se legyen 250 karakternel hosszabb! De az optimalis ilyen 100-150 karakter lenne, akkor meg flavor is ferhet ra. Tudom, hogy ez a legnehezebb, de a tul hosszuakat skip-pelem... es RENGETEG ilyen van"


Az egyszeru 'faek' lapok nem azert szuletnek, mert nincs otlet bonyoultabbakra! ellenkezoleg, EGYSZERU, ROVID lapotletekbol szenvedunk gyakran hianyt. A jatek eleg bonyolult, ezt tobben szova is teszik - legalabb a gyakori lapokkal nem szeretnenk bonyolitani, arra ott vannak a nemgyakok, a ritkak, az ujabb szabalyok/ikonok/koncepciok, amik pedig ugye az erdekesseget viszik a kiegbe, ezzel egyutt mindig bonyolitjak tovabb a jatekot.

Ezt talan eddig nem hangsulyoztam, de a teszteloket is biztatom, hogy ha jo (NEM tulbonyolitott) lapotletet latnak, 'karoljak fel' batran (erre is volt mar pelda).
Igyekezni fogunk a jovoben minel tobb jo kulsos lapotletet felhasznalni.
 
Mi bajod azzal, hogy "Udv: Kyb"?
 
Sok igazsàg van benne, remelem Miklosek elolvassak ezt es aki ugy gondolta kozuluk hogy mar letezo kovetoknek kell epikust kapniuk rogton az elgondolkodik hogy mennyrire èsszerűtlen volt ez a gondolat
 
Szabolcs te miért nem vagy tesztelő? Remek vitákat indítottál és jól látod a dolgokat. Eredményeid is vannak. Nem te lennél a csapatban az igenember, de hiszem h sokat tudnál segíteni.
 
Az utolsó ponton kívül mindennel egyetértek!
 
Hali,

Amit én eddig láttam a kiegből, pár frissen bontott és 1 exes hagyi után illetve 5 displayt kibontva:

-Jánossal egyetértve: nem igazán jött át a koncepció. Bár sok szerepjátékos vonal már amúgy se maradt a játékban.
-Eddig is erős/teljes koncepciók kaptak elmebeteg erősítést: Járj-Krag, Avatár WTF?
-Kristályok: akvamarin fókuszkristály; ezt a lapot komolyan végiggondoltátok? Ez valami eszméletlenül brutálisan új szintre emeli az "erőforrás" kategóriát, ráadásul univerzális. A többi fókuszkristály, a lopóson kívül, ami ébeníjász kopi kb. teljesen felesleges és fantáziátlan.
-Varázszöldségek: bár maga az elképzelés kreatív, de nagyon félek tőle, hogy tönkreteszi majd a draftot. A frissbontáson már láttuk, hogy dominálja a formátumot. Talán jobb lett volna zénben.
-Epikus követők: az ötlet maga érdekes és tetszik. DE. 5 epikusból 4 borzasztómód felesleges. Miért kellett meglévő követőket újra kiadni? Ki fog játszani a sárkányossal pl.? Miért nem lehetett a drakoldereshez hasonlóan olyan fajoknak kiadni epikust, amiknek még nincs semmilyen használható követője? Orgling, Yeti, Lovas, Főnix/Griff. Vagy olyanoknak amik mondjuk nem néhány éven belül lettek 2-szer is kiadva, mint a sárkány. Pegazus? Esetleg elhanyagolt kaladozó altípusok: Troll, Mutáns, Alakváltó, Árnymanó, akár vegyesen is? Hovatovább, mondjuk érdekes vagy egyedi koncepciókhoz epikusok: KF tárgyak, bűbájok.
Szóval röviden szólva Zsoltnak igaza van.
-Erős lapok: Vannak. Több is. Ezen a téren nincs probléma. A sokadik 0-s counter vagy inkorrekt asztalkontroll lap nem hiányzik a játéknak. Így is túl sok problémás lap van. Az ebben a kiegben kijött spoilerek kellemesen kreatívok és tetszenek.
-Lapelemzés: korrekt, látszik, hogy Szata ért a játékhoz.

Üdv: Kyb
 
Konstruktiv peldat akartal.
Az eredeti tema h a kieg mennyire jo vagy nem jo, ide elottinek latszik. Elfogadom es belatom h ezt csak a gyakorlat mutathatja meg igazan.

Amugy minden olvasonak: a vitaban resztvevoket nem veletlenul hivjak vitapartnereknek. Elvben a vita arra valo h kozelebb vigyen minket a megoldashoz. Maga a vita lete pedig azt mutatja h a tema minden resztvevo szamara fontos. Szoval senki ne gondolja h itt most egymas "ellen" ervelunk.
 
Felőlem lehet erre egy kvóta, nincs ellenemre, de ez mégis hogyan javít egy kiegészítő minőségén?

Amúgy személy szerint ha havonta egyszer belenézek a lapötletek topicba sokat mondtam, a továbbküldötteket meg nem látom, és nem is választhatok belőle.

De abszolút nem látom, hogy ez hogyan is kapcsolódik az eredeti problémához.
 
Anno ezt mondtam én is.

A lapterveket kellene sokkal inkább előtérbe venni.

De tegyük fel a kérdést, ha a tesztelők között vagy és a saját lapjaid tudod betenni, akkor nyilván nem a más lapjai mellett fogsz "lobbizni"?

Nem is tudom melyik számítógépes játéknál volt, de kérdezték a fejlesztő csapatot, hogy a patcheket hogyan, mi alapján készítik? A válasz egyszerű volt, felmennek a fórumra és a játékosok véleményét javaslatait vizsgálják, majd abból szűrik le a konklúziót.

Ergo -habár én nem nagyon szoktam lapterveket írogatni, de elég kiaknázatlannak érzem ezt a lehetőséget.
 
Konstruktív szándék?
Nos, egy hirtelen példa: csak az elmúlt egy évben 23 oldalnyi (hadd ne számoljam meg pontosan hány, de több száz) lapterv készült a lapötletek fórumban, és ebből mennyi valósult meg?
Értem én, hogy a tesztelő csapat tervei az elsődlegesek, de az itteni meló iránti közömbösség az eszmei tőke egyszerű elherdálása. Persze nem reális, hogy minden itt készült terv megvalósuljon, de talán nem hülyeség ötleteket meríteni belőlük.

(Még mielőtt a fejemhez vágja valaki, nem haza beszélek.)
 
"Minek kell erősíteni a Kragorut, fókit? Nem voltak így is erősek?"

+1 nekem az egésszel ez az egyetlen gondom. Ezek a slotok mehettek volna a főnixekhez, ami elindult AO-nál de nincs még elég, hogy paklit alkothassanak, illetve az orglingokhoz is szvsz csak néhány kártya hiányzik, hogy együtt játszhatóak legyenek.

Ilyenre jó példa viszont a manók, ők talán most beértek.

Szerintem ilyesmi jó irány lehet, mint az orkány, hogy kötelékre tud valami igen jót (egyes lénybe épített kentrip majdnem lapcounter elég komolyan hangzik)
 
Hidd el, cseppet nem sértődtem meg. A visszajelzések természetesen fontosak, de ha hiányzik belőlük a konstruktív szándék, akkor elég nehéz. Nyilván azzal illetni a kiegészítőt, hogy 'gyenge' az nagyon egyszerű, de mi számít erősnek? Mert ez már félig szubjektív, félig játékfejlesztési kérdés, mert egyértelműen a 0-ás counterek erősek, csak egy adott szám után már nem egészségesek a játéknak.
 
Elnézést kívánok, ha felháborodásként hatott, amit írtam. Egyáltalán nem vagyok felháborodva. Sőt, kimondottan izgatott vagyok a kieg kapcsán.
Kíváncsi vagyok hogyan fognak szerepelni a lapok, az epikus követők, és úgy egyáltalán a kiegészítő, és valóban nem láttam még verseny közben a lapokat, úgyhogy vígan lehetséges, hogy tévedek.

De amíg a játékosoknak joga és valamilyen szintű kötelessége is véleményt nyilvánítani, addig a Kiadónak, és vele a tesztelőcsapat tagjainak egyáltalán nem ildomos ezért "megsértődni". Függetlenül attól, hogy az adott vélemény mennyire megalapozott.

Szerintem.
 
Nekem az első benyomások elég felemásak voltak az új kiegről, de az első verseny alapján már azt mondom, hogy nagyon jó és izgalmas kieg született!
Az epikus követőket epikus baklövésnek tartom, de a lapok nagyon tetszenek!
 
"Meg kell hallani a negatív véleményeket is"

Ebben igazad van, de amíg nem tudod a gyakorlattal alátámasztani, addig nem lesz nagy súlya.

Fec sem azt állította, hogy a kieg tökéletes, és mindenki, aki mást mond annak nincs igaza. Szóval a felháborodásod is teljesen indokolatlan.
 
pár lapról elolvastam az elemzést.

az elemzés jó volt.

inkább ami bennem többször felmerült.

Minek kell erősíteni a Kragorut, fókit? Nem voltak így is erősek?

Halom faék egyszerűségű brutál méretekkel rendelkező lény. Ez a 2017 évi HKK? Kicsit csalódott vagyok.

Ami viszont nagyon tetszik az a tőrös helyszín.
 
A korábbi kiegészítők igen magasra tették a mércét, nyilvánvaló, hogy a végtelenségig nem lehet spannolni a kiegészítők átlagos színvonalát. Előbb-utóbb várható volt valamekkora visszaesés. Ez nem tragédia, minden lapnak meg lehet találni a helyét, ez is nyilvánvaló.

Azonban a "közönséget" minősíteni azért, mert nem tetszik az előadás, hát hogy is mondjam... Inkább nem is mondom sehogy. A kritikára oda kell figyelni, és nem elhessegetni. Meg kell hallani a negatív véleményeket is, nem csak a dicséretet.

Nekem személy szerint ennek a kiegnek leginkább a hangulatával van bajom. Hiányolom mögüle a valódi koncepciót. Sok olyan lap van a készletben, amik alig-alig kötődnek a többi most kiadott laphoz. Ezek lehet, hogy jók lesznek majd valahová, de például frissen bontotton blankok.

Természetesen vannak nagyon jó lapok is a kiegben, és személyes kedvenceim is, amiket nyilván le fogok gyűjteni, mert kellenek. Szóval értékes a kiegészítő, a negatívumok ellenére is.
 
Azt veszem észre, hogy vannak itt emberek akiknek mindig félig üres a pohár. Egyszerűen számukra felesleges bármit is kiadni , mert még abba is bele tudnak kötni, hogy bajszos-e a karakter a képen. Igenis főleg a tegnapi tapasztalatok alapján van bőven olyan lap amit tolni fognak és mint minden kiegben ebben is lesznek perem lapok, melyek lehet h csak egy látókör versennyel kerülnek képbe.
Aki csak a fórumokon képes fikázni, és az asztalokon nem bizonyít ezzel semmit, annak nem hiszem h számításba kell vennünk a véleményét. Én a megjelenés után igyekszem minden lapot használni, de meg kell tudni találni a lapok helyét, ebben a kiegben ez lesz a legnehezebb.
 
Nagyon hasonlóak az árak, kártelszag van a levegőben
Már csak a nepperek titkos szövetségét kell lebuktatni
 
Köszönjük az elemzést, tanulságos volt!

A Dungeon oldalán is fent vannak már a lapok, ott is lehet nézelődni az árakat illetően!

http://dungeon.hu/index.php?option=com_virtuemart&category_id=77&page=shop.browse&Itemid=44& limit=50&limitstart=0
 
Nem győztél meg. De az idő majd megmutatja...
 
Igazad van, azert is irtam hogy latszik / latszani fog. De erdekes nezegetni, a regebbieket is. Szamomra volt nehany meglepo dolog
 
Szóval olyan még nem történt h egy 7-800 ftos lap lett 2000? Vagy épp egy 2000-s spoiler lett 700?
Iránymutatásnak remek, de azért rengeteg minden változik 2-3 hónapa alatt.
 
A GE-s ritkak ugyeben Alanorra is erdemes rapillantani, az ottani arakbol latszik/latszani fog, mik a legertekesebb ritkak:
https://www.alanor.hu/hatalom-kartyai-kartyajatek-136/hkk-laponkent-147/gemina-erdeje-149/ri tka-lapok-206
 
Mondjuk egy ideje pont kevesebb a counter úgy általnáoságban, ez az AO előtti metára jobban elmondható volt.

Viszont ez nekem fel se tűnt, a tűzpakliba a piros színt visszavetető elég melegnek tűnik, lepörgetni még két tüzijátékot de főleg ahogy említetted, a tűzrituálét...huh.
 
En ugy lattam, a jatek jelentos reszben a counterekrol szol - igy mar a jatek korai szakaszaban eleg sok lap beugrik a gyujtobe. Nem ritka mar a "szetcountereltuk egymast, kiurult a kezunk" szituacio sem. Hogy ennek kezelesere eleg lesz-e az 1-es counterdragitas, az kiderul, de hogy a gyujtok eleg hamar meg tudnak telni, ha gyorsabb, koncepcios paklival probalkozol, az tuti. Ha meg letrejon 2 villam/tuz lapod pl., es azokat tudod visszavenni, akkor kb. nyersz is .
BTW a Tuzrituale egy igen beteg lap
 
+1
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.