Vissza a Főoldalra
 
Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A hótarantula és áldozata
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
A hótarantula a bo'adhun magashegységek lakója. A hatalmasra nőtt pók fehér bundájú potrohában akár egy kisebb hátas is könnyedén elférne, és erre valószínűleg volt is már példa a hosszú élete során. A képen is épp egy ilyen eset előzményeit láthatjuk.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Teljesen egyetértek a nerfekkel, már egy jó ideje érett mindegyik. Ha szabad kérdeznem, a korábban nerfelt, vagy módosított lapok újragondolása tervbe van e véve? Csak mert sok korábban nerfelt lap (amit azért nerfeltek mert túl erős volt) már az eredeti formájában is gyengének számítana, így el lehetne a módosítást törölni. Ez azért lenne jó, hogy lehetőség minél kevesebb lap legyen, ami ne azt tudja, ami rá van írva.
 
még egy javaslat sztem ha már a szemétdomb egy változáson megy keresztül, akkor sokkal játszhatóbb, és használhatóbb maradna ha részben módosított idézési költségű lapokat plusz 1 vp-ért tudna csak megfogni.. persze ez csak az én személyes véleményem
 
jó meglátás.. ott a pont, sideban elfér
 
A hatalom kék italánál teljesen indokolt volt a váltás, mérkőzések teljes sorát dönthette el ha vki egy 6os dobott , a négy plusz lapelőny számos behozhatatlan.

Az életföldjével is egyetértek , így főleg fajversenyen teljesen hazavág egy szirénpaklit

a villámhorgonnyal részben értek egyet követő lövésénél nagyon durva a játékosba való sebzés amelyre 1 v 2 másik villámmal lehet reagálni , lény leszedésre is alkalmas volt ,azonban bonusszal együtt már elég kevés lényt fog tudni leszedni, sztem a lénybe való sebzés megmaradhatott volna semlegesítéskor kijátszandó képességnek, a játékosba való sebzést kellett volna csak korlátozni

a szemétdombbal viszont teljesen nem értek egyet, a járj így is iszonyúan erős a kontroll paklikkal szemben, gyakorlatilag rúna nélkül kistúlzással eldőlt a meccs, erre tökéletes ellensúly lenne a szemétdomb, 3 szemétdombbal nem lehet megváltani a világot , ugyanakkor a járj plusz kyragu familiárisa /sárkányúrnő és társai ellen tökéletes ellenszer lenne, sztem ez maradhatott volna a régi formájában.

Amin elcsodálkoztam ,hogy az albínó varkán nem eszközöltek módosításokat..
 
Nincs semmi értelme újra kiadni őket. Elég ha egy A3 as lapra kinyomtatják az összeset és küldenek a nagyobb versenyszervőknek h tegyék ki. Nincs semmi értelme újra kiadni őket. Amellett h költséges teljesen értelemtelen. Az aktív játékosok 90%-a már biztosan tud a módosításokról.
 
És ha 4 év múlva visszavonják a nerfet?
Újból csere a nerf előtti szövegezéses lapra?
 
A nerfek jok, viszont most kérem majd a ritka nerfelt lapok INGYENES kiadó általi cseréjét, amennyiben ezek véglegesítve lesznek. 1) nem akarom traktálni magam azzal, melyik lap épp miért nem azt tudja, mint ami rá van írva. 2) ha vmiért fizetett a játékos és azt kivonják akkor szíveskedjenek cserélni.

Ami meg másik probléma, az önmagukat kereső lapok konkrétan a Veszettség és a Kyber csókanyó. Az ilyen lapoktól is simán búcsút kellene venni. Illetve ne feledkezzünk meg a V. Tündér és Ö. Krabberről.

Ami online könnyen működik (nerf), sztem egy papír alakú játékban újrakiadás és ingyenes csere nélkül nem. Mert nem gondolom, hogy a játékos hibája, hogy a lap balanszolása el lett baszva.
 
Ijasz paklit nem vagom, de eleg eros, ennyi belefèr

Sziren-oshangya-quwarg ezekbol max pàr van a top paklikban (marmint 1-2 lapjuk)

Verfarkasok erositik egymàst, itt megint nem egyertelmu a szitu (+bilincs szoval esetleges a helyszin)

(Horizont 3 èp-s)

Fajon jobb lehet, de vszeg csak yeti dekkbe fèr be, oda meg elfèr az erosites amugy is

Nem hinnèm, hogy ez a lap problèmàt okozna a jovoben (persze a tèvedès lehetosege mindig ott van, ezt azèrt ajànlanàm azok figyelmèbe akik osszeeskuvès elmèleteket gyàrtanak a gyengitesek kapcsàn)
 
Mondjuk sztem ez azért nem olyan vész, mert nem hiszem hogy sok lény van amit tényleg letakarít (ugye ez azt jelenti hogy max 2 ép-s lények lehetnek a véd búnusz miatt)

Ettől függetlenül van ebben valami.
 
22. deniwhite 2017.10.20. 20:42
Nem szeretem a nerfeket.
Miért nem lehetett volna inkább ezek ellen lapot kiadni?

Az ellenlap mindig gyengébb megoldás, mint a problémás lap megszerelése. A problémás lapot ha behúzod, mindig jó lesz, az ellenlap viszont csak akkor jó, ha az ellenfél behúzta a problémás lapot. Ráadásul az ilyen ellen lapok sokszor bántanak mellesleg olyat is, amit nem kéne.


2. vkrisz14 (előzmény: Drag 40.) 2017.10.21. 11:53
Sztem egyértelmű.
Ha a módosított idézési költséget teljes helyettesítetted.

Igy van, ha a módositott költségből semmit sem fizettél, akkor az egészet helyettesítetted, ezzel nincs probléma.
 
hiba
 
János +1
 
Igen nerf után nem
 
Ebben csak az a hiba hogy amikor kirakod a síkot visszamennek a lények és az ellenfélnek már ki se kell raknia.
 
A helyszinek kikatszaskori kepessegeivel van a baj. Ilyeneket nem kellett volna bevezetni. Az elso ilyen a foldanya paradicsona volt ha jol emlekszem. De egyre erosebb kijatszaskori kepessegeket kaptak a sikok. Es ez mind reagalhatatlan es elokeresheto... hogy epp az elet foldje verte ki a biztositekot, elobb-utobb valamelyiknel ez megtortent volna. Legyen ez into jel es innen kerem a tisztelt fejlesztoket h ne tegyenek a sikokra ilyeneket.
 
Én ezt is megértem természetesen. De létezik Veszettség,amit be lehet húzni,kb ugyanannyi eséllyel.mint a Szemétdombot. Nincs garancia,hogy ősmágiásan tud rám kánterelni a domb,illetve a domb nem fog mindent,tehát még ha tudjuk is,hogy ott van az ellenfélnél,akkor trükközünk azzal,hogy nem a gólemet játsszuk ki vagy nem dobunk neki. Ugyanúgy lehet trükközni vele,mint pl anno a dal pakli trükközött a kapzsiság ellen,hogy nem kétszer tolta meg az adott körben,hanem csak egyszer és így nem tudták ingyen rádobni.
 
Kikeresem,ha ki tudom és van a paklimban. Viszont ha annyira nem zavaró a sík (mert hogy ez nem tiltja le a további lopkodást!) és megmarad mondjuk az 1 életes lénye,de a másik kettőt visszalopom egy papnővel,már fölösleges lecserélni a síkot is. A nerfelt síkot viszont muszáj lesz lecserélnie a szirénnek,ha leteszik ellene,mert nem tudsz lopni majd. Egy egyszeri visszalopásból lett egy permanens lophatatlanság és szerintem ezt nem lehet nerfnek nevezni,még akkor se,ha inkorrekt visszalopni 2-3 lényt ily módon.
 
Nem létezett,nem létezett,de szeretitek ezt a kifejezést de,létezett,én láttam már erdős verziót,VH-sat,én magam pedig bilinccsel játszom őket.

Én meg azt nem értem,hogy te mit nem értesz. o.O Amikor már visszaloptad a lényeket,lehet h eleve olyan lapelőnybe(vagy ÉP előnybe) kerültél,amit nem fog megoldani a sík. Nem mellesleg VH mellett instant vissza tudom lopni,bilincs mellett meg nincs miről beszélni,mert vagy behúztad,vagy nem.

És ha nem a szirénekről beszélünk,hanem olyan perma lopásokról,mint a Tünékeny csábítás,akkor megint azt látom,hogy a nerf után lett egy blank lapod,ha csak lényt tudsz vele lenyúlni. Nerf nélkül meg újra lophatsz. Ti csak azon lovagoltok,hogy ez egy megoldhatatlan visszalopás. Én meg azt látom,hogy a nerf után gyakorlatilag kiveszünk vele egy játékelemet,tönkreteszünk kis túlzással egy fajt és a lényeinket ugyanúgy tápoljuk izommal,amik innentől kezdve biztosan nem fognak elmenni tőlünk,Csábító papnők meg tünékenyek ide vagy oda Szóval kövezzetek meg,de szerintem a nerf után ez a sík csak erősödött. Annyi a dolgunk,hogy nem lopás után rakjuk ki,hanem lopás előtt. Védekező lap volt lopás ellen,ami stabilizálta a lényeinket,most támadó lap lett,ami a lényeinket lophatatlanná teszi és ha nincs életkioltó lövés,vagy qrva sok lövés az ellenfélnél,akkor ad egy fix ölést is...
 
Mindegy a lényeg, hogy DK-nak nem lehet hinni!
 
Szemétdomb-téma: és az mennyire volt korrekt, hogy elköltöttél előkereséssel együtt 3 VP-t és 2 lapot, hogy csinálj valamit, az ellenfél pedig megfogta ingyen egy lapból, következő körétől laphátrány nélkül?

Ez olyan szinten volt elbaszott szituáció, hogy nem maradhatott így.
 
No offense, de ezt hogy nem lehet érteni?
Ha elloptál 2 lényt, amikor lejön a sik, az 4 lapelőny az ellenfélnek, amikor visszalopja, keresésből, drágithatatlanul, reagálhatatlanul (-2 nálad, +2 nála).
Az élet földje kb az összes lopást játszhatatlanná tette, nemcsak a szirén paklit (ilyen nem is létezett), Ysdrullal kerestél valami jó lapot, következő körben az ellenfélnél láttad 2 izommal, élettel.
Most majd ha lopkodtam, és lejön a nerfelt Élet földje, még mindig jól állok, csak nem lopkodhatok tovább.
 
@Paul Finch
@D.K.

Élet földje:

SZERINTEM oly mindegy,hogy nerfelve van-e a föld,vagy nincs. Nerf előtt úgy néz ki a helyzet,hogy miután elloptál 2-3 lényt,kapsz egy fix visszalopást és minden hazamegy. Nerf után úgy néz ki a helyzet,hogy erre még lehetőséged sincs,ha lerakták a helyszínt. Magyarul:vagy lopás után heréli ki a sziréneket,vagy lopás előtt. Szerintem még mindig jobb lopás után,mert addigra a lopott lapok legalább csináltak valamit és ütöttek(és újabb szirénekkel később ismét visszalophatom!). Így meg 2. körben megkapod a képedbe a síkot és minden szirén búcsút inthet a lopásának(most ne beszéljünk arról,hogy lecseréljük a síkot,mert sziréneket egyrészt játsszák bilinccsel is,másrészt meg nagyon jól tudjuk,hogy sokan buktak már el úgy síkcsatát h kiment a nekronban a harmadik vagy mert nem tudod rákeresni és manából kitenni a sajátodat,ha az ellenfél kezdett). Ha valamivel probléma van,akkor ez bizony a helyszínekkel van ámblokk. Kíváncsi vagyok,hogy mikor merül fel a helyszínek kapcsán probléma. Ha tetszik,ha nem,a helyszínek maguk a játékrombolók. Bukott mágia sík csaták,bukott party,mert kiment az utolsó tűz sík,bukott party,mert az egyik bilincs behúzta az álom síkot,a másik nem. Ez a frusztráló és játékélményromboló! Nem az,hogy lopás után vagy lopás előtt öli meg az élet sík a szirén decket. Szóval ami szerintem a lényeg: még mindig jobb egy fix,kereshető EGYSZERI visszalopás,mint egy fix,kereshető képességletiltás,amire egy egész koncepció épít.

Szemétdomb: Így van Dönczi,engem is ez zavar. A szemétdomb volt az egyetlen hatásos fegyver ezek ellen,erre írtam,hogy kíváncsi leszek,hogy előveszik-e azt a féle paklit,amivel Barti próbálkozott anno és kb arra épített,hogy kitegye a gólemet és az megnyerje neki a partyt.
 
@Elet foldje nerf: magyarazd mar el kerlek, hogy miert lett rosszabb minden lopas/sziren? Pont, hogy lehet tovabbi ertelmes lopasokat (es szireneket) tervezni, azert mert a kijatszaskori kepesseg kodosul. A szirekekkel eddig az volt a game plan (bar pakli szinten sajnos az emlitett lap miatt foleg meg csak nem is leteznek), hogy amiket kipakol az ellenfel, ezt ellopod. Erre jon egy Elet foldje, es visszamegy az asztal. Mivel ez egy olyan lapon szerepel, ami kanterelhetetlen, raadasul keresheto, ez egyszeruen a jatekfejlesztest iszonyatosan korlatozza a lopasok tovabbi tervezesenel, es alairom, hogy az uj kepesseges is eleg jo vedelmet nyujt, de erre legalabb van megoldas. Meg egyszer, nyomatekositaskent: ha a visszalopos kepesseg egy szirenen lenne egy rossz szava nem lenne senkinek, semmi baj nem lenne a lappal, a problema a kanterelhetetlen keresheto visszalopas.

@Szemetdomb, Villamhorgony: penteken meghallgattam rola egy "elemzest", hogy mennyire gyenge lett mind a ketto lap, es, hogy ezekkel innentol nem fogunk jatszani. Nekik uzenem, hogy majd azert 2 ev mulva, amikor meg mindig ott lesz mind a ket lap a decklistak nagy%-ban nyugodtan rakjak vissza a paklijukba oket. A Szemetdombon es a Villamhorgonyon is volt nagyobb gyengitesre javaslat, szerintem a legenyhebb modon lett a lapokhoz hozzanyulva.

Kozben latom befutott DK kommentje is a Veszettseggel kapcsolatban, ezt felvetettuk amugy mi is otlet szinten (meg javaslatunk is van), de egyelore nem lesz vele semmi.

A nerfek ertetek, jatekosokert vannak, es nem ellenetek. Egy hajoban evezunk, ezt nem art nem elfelejteni.
 
Hát jó nagy tévedésbe vagy ha szerinted ettöl lettek szarabbak a szirének pont ez volt a baj hogy hiába lopsz el mindent jön egy élet földje és ba**hatod az egészet!( ez túl erős). nyilván a lent lévő élet földre tudsz keresni másikat ha zavar. De gondolom a dombot se kell magyarázni ha játszottál már gólemmel vagy papnővel vagy ellenük (ez is irreális volt)...Engem ebbe az egészbe csak az zavar hogy eddig is erő volt a járj és számítani fog a domb gyengülése ugy hogy vagy adni kell ki hasonló kaliberü lapot vagy a veszettséggel is kell kezdeni valamit!
 
Lehet késő van már,de nem értem ezt az élet földje nerfet. Tehát van egy fix visszalopás. Mi ezzel a gond? Van előkereshető fix sebzés(Fagyföld),előkereshető 1 ÉP-s lény asztaltakarítás(óriások földje) stb.
Tehát most kijön és minden lényt visszalop. Nerf után kijön,minden marad a helyén és a továbbiakban nincs lopás. Ez miért is jó? Miféle design space? Hát ettől csak szarabb lett/lesz minden szirén...

Horgony,Szemétdomb:Nem értettem sosem igazán a sírást ezek miatt a lapok miatt. Horgony megfogott általában egy másik 0-sat,majd sebzett egy kicsit és kész (magyarul lapelőnyt se termelt,csak ritkán lőtt le valamit). Szemétdomb egy jó kis védekező lap volt a védekezős buziságok meg a minthrill gólemek ellen.Hirtelen nem is jut eszembe más kánter ami jól megoldja a gólemet,remélem ezek után előkerül a gólemes járj és kapja a módosítást,h hoppá,mégse repüljön.Dombot jó volt betenni egy mondjuk antimágiás deckbe,h vissza tudjak kánterelni sebzettre például. Egy alkalmat láttam,amikor a Szemétdomb tényleg erős volt,amikor Evarth hármat behúzott az avatár paklim ellen,majd 8 kör után ledobott a tőrökkel. Szökőévente egyszer előfordul ilyen pech is,máskor nem okozott számomra problémát.

A kék ital tényleg jó volt Thargodanba,de majd használom a régit,az adhat 6 lapot is.

összességében unom,h megint mást fog tudni 4 lap és ez a tesztidőszak is legalább akkora kamu,mint a statisztika,tudjuk jól,hogy a tesztidőszak véglegeset jelent.Hadd kérdezzem már meg,minek kellene történnie ahhoz,h mégse legyen nerf? Nem az,én szívesen próbálgatom nerfelve a szemétdombot és biztos vagyunk még így páran,de mi kellene ahhoz,hogy egy nerfet visszavonjunk? Petíció,hogy sokan nem értünk egyet? Hogy lehet egyáltalán ezt kitesztelni? Elmegy egy behós profi versenyre 30 profi,ebből mondjuk 15 deckben van domb. Nem kellene megkérdezni őket,hogy hogy tetszett a nerf? Vagy akár a tesztelőkkel lehetne megegyezni,hogy a következő 3 hónapban kötelezően használják ezeket a lapokat,ez is hozzátartozhatna a tesztelők "dolgához" és a tesztidőszak végén konzultálni a dolgokról. Ha nem történik se ez,se ehhez hasonló intézkedés,akkor fölösleges áltatni a játékosokat a tesztidőszak illúziójával.
 
Ezért irtam, hogy alig jobb, mert ha kék italt kérsz, akkor rosszabb. A többfunkcióssága miatt nem mondom csak, hogy rosszabb.
 
Ezt mondjuk jó hallani
 
A Tarteleknal nem szabad, hogy barmi is jobb legyen (szerintem), az egy 10 pontos lap.
 
Középtávon (a tesztidőszak után nyilván) tervezzük kihozni a lapokat az új szöveggel.
 
Jaja, erre mondom, hogy mi ugy gondoltuk, hogy (b), es ha a Kodexben nem az, akkor valamin valtoztassunk, hogy a (b)-seket se fogja a Domb.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.