Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 27.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Zarknod kovácsai
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A Zarknod tleikanjai által kovácsolt vértezetek ősi relikviák, amelyekhez még csak foghatót sem igen ismernek Ghallán. Ezek a páncélok képesek viselőjüket megvédeni az éjfattyak és más, hasonlóan iszonyú és idegen teremtmények azonnali halált és még borzalmasabb dolgokat okozó támadásaitól.
Nézz szét a galériában!
Gemina erdeje bemutatóverseny
Gemina Erdeje a lapkeresőben + Kódos lapok
Playmat előrendelés - 2. kör
Gemina erdeje lapelőzetes (4. rész)
Előrendelhető a Gemina Erdeje HKK kiegészítő!

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2017. november 19., Kaposvár 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2017. november 19., Kaposvár 5.
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
[HKK Piac] Lapokat keresek (27469)
Excelsior (827)
[HKK Piac] Eladó lapok (139937)
[HKK Piac] UR lapok (10189)
HKK kérdés? (42831)
Lapötletek (63302)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Ezt támogatnám, minden jövőbeli szavazásnál, amit a beho csinál. A cenzust viszont kicsit másképp számolnám.
Mindenki saját névvel leadott szavazata 1-et ér, kivéve, ha a következő képletből nagyobb szám jön ki, ez esetben annyit, amennyit a képlet kiad.

Profi pontok száma az utóbbi X évből osztva X-el. Általános kérdéseknél X=3, komolyabb rendszerszintű kérdéseknél X=5.

Miklós, Balázs és Dani Zoli szavazata annyit ér, mint a fenti képletből kiszámolt legnagyobb érték az összes többi szavazat közül.

Üdv: Kyb
 
Ehhez elég lenne, ha min 1 éves, behos acc-al lehetne szavazni, és mindenkinek annyi pontot érne a szavazata, amennyi profi pontja van. D.K.nak mondjuk be lehet tenni egy 0,7xes szorzót, hogy ne egyedül döntsön, profi pont nélkül meg ne lehessen szavazni.
 
Lehet ,hogy ezzel nem fogok elültetni a demokrácia alapjait a beholder berkein belül, de szerintem ha már egy szavazásról beszélünk akkor az történjen emailen ,vagy hozzászóláson keresztül névvel ellátva, ahol egyfelől az adott játékos érvekkel tudja alátámasztani egy nerf-fel szembeni egyetértését, vagy ellenvetését, illetőleg ti is visszatudjátok nézni ,hogy az adott játékos mennyire vesz aktívan részt a különféle versenyeken, és értelemszerűen azon játékosok véleményt vegyétek figyelembe, akik valóban versenyszerűen űzik a hkk-t
 
Igy van, ha a módositott költségből semmit sem fizettél, akkor az egészet helyettesítetted, ezzel nincs probléma.


„...vagy olyan lap, amelynek a teljes idézési költségét helyettesítették.”

Javaslom a "teljes módosított idézési költségét helyettesítették, azaz azt még részben sem fizették ki" - megfogalmazást. Ezzel számos további kérdést megelőzünk.

Ahogy azt ígértem lentebb, meditáltam a kérdésen, és kezdem érteni, hogy a kérdésfeltevőnek mi is a problémája.

Ha egy lap idézési költségét egyaránt módosítjuk és helyettesítjük, akkor felmerülhet több elágazás, amelyek mindegyikét egyaránt kezelni kellene tudnia ennek a lapszövegnek.
(Mindig egyértelműen be kell tudni sorolni, hogy melyik lapot fogja, és melyiket nem a Szemétdomb).

A legnagyobb zavar szerintem magában a kérdésben van, én ezért nem is értettem először.

A helyettesítés csak és kizárólag akkor jön képbe, ha az idézési költséget már véglegesen kiszámítottuk, azaz megállapítottuk a módosított idézési költséget.

Ezután nyílik lehetőség ennek az értéknek a részbeni vagy teljes (egészbeni) helyettesítésére.

Sokféle helyettesítés lehetséges, de a fenti megfogalmazás egyértelműsíti, hogy csak akkor fogja az így kijátszott lapot a Szemétdomb, ha annak ik-ét úgy helyettesítették, hogy azt még részben sem fizették ki. Így már mindegy, hogy az miért történt. Hogy az alapköltség, vagy a drágítás megfizetése történt-e meg részben, és a többit helyettesítették, vagy fordítva (bár ez utóbbira most nem tudok példát), és az is mindegy, hogy pontosan hogyan történt az olcsóbbítás/drágítás/ helyettesítés.
 
Igen, amit irsz az a "topicos" es nem a "szavazos" megoldas (marmint a konkret szavazast ertve ezalatt).
 
Az ellenfél kezd egy "visszaszorult" lappal.Körömben passzolok. 2. Körben kirak egy Élet földjét. A 2. körömben a Csábító papnő és az Árnyvillám is blank?
Nekem ez inkább erősítésnek tűnik.
 
Ez egy logikus érv, bár kiküszöbölhető lenne ,ha azokat az elképeléseket vennétek latba , amelyek racionális alapon leírják ,hogy miért támogatják egy-egy lap gyengítését, vagy éppen miért ellenzik azt
 
HJE ugy szokott lenni a tesztidoszak vegen, hogy megkerdezzuk itt vagy a Blogon topicban, hogy mit gondoltok? (vagyis nem kell 3 honapon keresztul folyamatosan irogatni - nem is volna ertelme, hiszen nyilvan meg kell varni, hogy alakul a meta, a lapok ereje stb.)
Mar az is megiteles kerdese, hogy a "nem hasznaljak a lapot a nerf miatt", vagy "tovabbra is hasznaljak", az mekkora problema.

A szavazasnal meg fake account se kell, eleg ha olyanok is szavaznak, akik sosem jarnak versenyre. Ez a 2 dolog sajnos nagyon esetlegesse tesz egy "ugydonto" szavazast...
 
Szerintem az lenne a korrekt, ha a 3 hónapos tesztidőszak végén meg lenne szavaztatva, hogy maradjanak -e a nerfek (és a szavazás eredménye legyen is figyelembe véve) mert:

Ahogyan azt már írták, a hivatásos tesztelők sok mindent nem is láthatnak, hiszen a szélesebb közegben, versenyeken játszott lapoknál fog kiderülni, jó lett -e a lap vagy sem. Gondolom akkor ez igaz a nerfekre is, és ha már az egész játékos társadalom kell hozzá akkor a véleményüket is illik kikérni

A másik pedig az, hogy az elült a "berzenkedés", amellett, hogy a játékosok elégedettek a nerfekkel, több mindent jelenhet. Jelentheti azt is, hogy már unják 3 hónapon keresztül felírogatni, 10-12 hozzászólásban, hogy ez így nincs rendben, illetve jelentheti azt is, hogy feleslegesnek találják a berzenkedést, hiszen jól tudják, hogy azzal, vagy anélkül de a dolognak úgyis csak egy kimenetele lehet.

A szavazással tehát el lehetne kerülni annak még a látszatát is, hogy a tesztidőszak csak kirakat, ahogyan erre zorall is célzott, (már ha jól értettem).

Persze tudom, hogy ezzel is vissza lehet élni (fake accountok stb.) de még mindig ezt érzem a legtisztábbnak.

Csak jóindulatú javaslat.
 
Miután le lett nerfelve az én meglátásom szerint:

-Előnyös üzlet: Nem használja senki.
-Életadó:Nagy ritkán előkerül de mára már felesleges.
-Lépéselőny: Oké
-Nil herceg dalnoka(új): A játékosok így régit használnak.
-Ongóliant(új): Nem használja senki.
-Ősmatéria: Nem használja senki.
-Raia követője: Nagyon visszaszorult. Leginkább 5 követőben látom.
-Rox: Azóta talán egyszer nyertek vele de ez is eltűnt.
-Szánalmas teki: Oké.
-Varkaudar fetisiszta: Oké.
-Általános szabály reakciódrágítás-követő: Ennyi erővel a leszedéseket se kellene drágítania. Ne arról szóljon a játék, hogy mindent meg kell akadályozni!
 
Ezzel arra akartam célozni, hogy ha ti is ennyit agyaltatok rajta és minden tesztelő leokézta, akkor nem légből kapott nerfek ezek
 
Azert, mert az elozo 3 (vagy mennyi ) tesztidoszak vegen nem volt valtoztatas, nem jelenti azt, hogy most sem lehet.

Mindegyik alkalommal ugy lattuk, hogy a kezdeti kisebb-nagyobb 'berzenkedes' elult, elfogadtak (ill. jonak tartottak) a jatekosok (vagyis jol dontott a tesztelo csapat, nem csuszott bele hiba - de azert ez fennallhat barmikor).
 
Mikor volt utoljára, hogy egy tesztidőszak után a nerfet visszavonta a kiadó? Szerintem nem mostanàban...
 
Bizonyos lapok újranyomására a módosított szöveggel lehet számítani, de a régi lapok becserélését az új verzióra sajnos nem tudjuk megoldani Főleg mivel ez egyelőre tesztidőszak, lehet 3 hónap múlva nem lesz véglegesítve, vagy 1 év múlva megint változik, vagy a nerfet töröljük később.

A Vízitündér és krabber esetében is eredetileg nerf/tiltás volt tervben, a vízitündér gyengített verzióját teszteltük is (sajnos használhatatlan volt) végül azért nem került erre sor, mert úgy tűnik, már nem dominálják annyira a játékot, és jobban lehet ellenük védekezni.

A Veszettség is felmerült, hogy valamit kezdeni kéne vele, de a csapat együtts döntése végül az volt, hogy egyelőre ezt még nem nerfeltük, de azért fenn marad a figyelő listán.
 
Nagyon jók a nerfek, csak azt nem értem, hogy a krabbert meg a tündért miért nem lehet kitiltani/nerfelni, azok sokkal problémásabb és erősebb lapok, mint amiket most nerfeltek.

A veszettség szintén egy inkorrekt lap az is el kellene engedni.
 
Teljesen egyetértek a nerfekkel, már egy jó ideje érett mindegyik. Ha szabad kérdeznem, a korábban nerfelt, vagy módosított lapok újragondolása tervbe van e véve? Csak mert sok korábban nerfelt lap (amit azért nerfeltek mert túl erős volt) már az eredeti formájában is gyengének számítana, így el lehetne a módosítást törölni. Ez azért lenne jó, hogy lehetőség minél kevesebb lap legyen, ami ne azt tudja, ami rá van írva.
 
még egy javaslat sztem ha már a szemétdomb egy változáson megy keresztül, akkor sokkal játszhatóbb, és használhatóbb maradna ha részben módosított idézési költségű lapokat plusz 1 vp-ért tudna csak megfogni.. persze ez csak az én személyes véleményem
 
jó meglátás.. ott a pont, sideban elfér
 
A hatalom kék italánál teljesen indokolt volt a váltás, mérkőzések teljes sorát dönthette el ha vki egy 6os dobott , a négy plusz lapelőny számos behozhatatlan.

Az életföldjével is egyetértek , így főleg fajversenyen teljesen hazavág egy szirénpaklit

a villámhorgonnyal részben értek egyet követő lövésénél nagyon durva a játékosba való sebzés amelyre 1 v 2 másik villámmal lehet reagálni , lény leszedésre is alkalmas volt ,azonban bonusszal együtt már elég kevés lényt fog tudni leszedni, sztem a lénybe való sebzés megmaradhatott volna semlegesítéskor kijátszandó képességnek, a játékosba való sebzést kellett volna csak korlátozni

a szemétdombbal viszont teljesen nem értek egyet, a járj így is iszonyúan erős a kontroll paklikkal szemben, gyakorlatilag rúna nélkül kistúlzással eldőlt a meccs, erre tökéletes ellensúly lenne a szemétdomb, 3 szemétdombbal nem lehet megváltani a világot , ugyanakkor a járj plusz kyragu familiárisa /sárkányúrnő és társai ellen tökéletes ellenszer lenne, sztem ez maradhatott volna a régi formájában.

Amin elcsodálkoztam ,hogy az albínó varkán nem eszközöltek módosításokat..
 
Nincs semmi értelme újra kiadni őket. Elég ha egy A3 as lapra kinyomtatják az összeset és küldenek a nagyobb versenyszervőknek h tegyék ki. Nincs semmi értelme újra kiadni őket. Amellett h költséges teljesen értelemtelen. Az aktív játékosok 90%-a már biztosan tud a módosításokról.
 
És ha 4 év múlva visszavonják a nerfet?
Újból csere a nerf előtti szövegezéses lapra?
 
A nerfek jok, viszont most kérem majd a ritka nerfelt lapok INGYENES kiadó általi cseréjét, amennyiben ezek véglegesítve lesznek. 1) nem akarom traktálni magam azzal, melyik lap épp miért nem azt tudja, mint ami rá van írva. 2) ha vmiért fizetett a játékos és azt kivonják akkor szíveskedjenek cserélni.

Ami meg másik probléma, az önmagukat kereső lapok konkrétan a Veszettség és a Kyber csókanyó. Az ilyen lapoktól is simán búcsút kellene venni. Illetve ne feledkezzünk meg a V. Tündér és Ö. Krabberről.

Ami online könnyen működik (nerf), sztem egy papír alakú játékban újrakiadás és ingyenes csere nélkül nem. Mert nem gondolom, hogy a játékos hibája, hogy a lap balanszolása el lett baszva.
 
Ijasz paklit nem vagom, de eleg eros, ennyi belefèr

Sziren-oshangya-quwarg ezekbol max pàr van a top paklikban (marmint 1-2 lapjuk)

Verfarkasok erositik egymàst, itt megint nem egyertelmu a szitu (+bilincs szoval esetleges a helyszin)

(Horizont 3 èp-s)

Fajon jobb lehet, de vszeg csak yeti dekkbe fèr be, oda meg elfèr az erosites amugy is

Nem hinnèm, hogy ez a lap problèmàt okozna a jovoben (persze a tèvedès lehetosege mindig ott van, ezt azèrt ajànlanàm azok figyelmèbe akik osszeeskuvès elmèleteket gyàrtanak a gyengitesek kapcsàn)
 
Ha az íjász követő nem tudja megakadályozni, akkor az egész dekket elcsomagolja

Plusz: vérfarkasok, szirének, őshangyák, quwargok egy része, masszaszövő-horizontkémlelő...
 
Mondjuk sztem ez azért nem olyan vész, mert nem hiszem hogy sok lény van amit tényleg letakarít (ugye ez azt jelenti hogy max 2 ép-s lények lehetnek a véd búnusz miatt)

Ettől függetlenül van ebben valami.
 
22. deniwhite 2017.10.20. 20:42
Nem szeretem a nerfeket.
Miért nem lehetett volna inkább ezek ellen lapot kiadni?

Az ellenlap mindig gyengébb megoldás, mint a problémás lap megszerelése. A problémás lapot ha behúzod, mindig jó lesz, az ellenlap viszont csak akkor jó, ha az ellenfél behúzta a problémás lapot. Ráadásul az ilyen ellen lapok sokszor bántanak mellesleg olyat is, amit nem kéne.


2. vkrisz14 (előzmény: Drag 40.) 2017.10.21. 11:53
Sztem egyértelmű.
Ha a módosított idézési költséget teljes helyettesítetted.

Igy van, ha a módositott költségből semmit sem fizettél, akkor az egészet helyettesítetted, ezzel nincs probléma.
 
Egy újabb játékelem, amire számítani kell.

Amúgy, pl. az Alpha Centaurus képessége véd a helyszín sebzése ellen?
 
hiba
 
Az új Zénben megjelent Fagyföld egy kereshető asztalpucolás... Just sayin'...
 
János +1
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.