Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A szelek ura
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Állítólag léteznek más létsíkok is, ahol olyan teremtmények uralkodnak, akikről még sosem hallottuk. Legendák szólnak a levegő síkjáról is, ahol egy ott keletkezett elementál az úr.
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (24)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Amúgy mikor nerfelitek a Kragot? Az új epikusokkal együtt (ahol ugye az az irány hogy ne tudjon mindent egy követő és ne legyen kötelező belőni különben kikapsz) kijöhetne egy követő nerf rá, egyértelműen problémás és túl sok mindent tud.

Ha ez ma jelenne meg, háborogna mindenki hogy drágít reagálást, célzást, olcsóbbít és leszed is, egyértelműen túlzás és nem egészséges.
 
A lapkeresőben lévő Krag alapján írtam a hsz-t. Azzal számolva képességdrágítás függetlensége vagy sem, a végeredmény amit írtam jó lett volna (de valóban a gondolatmenet hibás volt). Arra nem számítottam, hogy egy 10+ éves követő rosszul van a lapkeresőben.

Üdv: Kyb
 
Oké, így egy fokkal vállalhatóbb. A biztonság kedvéért ránéztem lapkeresőben, de akkor pont ez volt a gond.
 
Sajnos a lapkeresőben rosszul van valamiért a Kragoru familiárisa. 1 VP alá nem enged
 
Lásd 239 241-es HSZ -akkor ott vki téved!

A krag 1 VP alá NEM ENGED (nem 1 alá nem mehet hanem 1 vp alá nem mehet) tehát 1 vp-be biztos bele kerül... tehát vagy ha a célzást is olcsóbbítja (mivel minden módosítást összegezni kell) 3-2 vp (239 HSZ) vagy nem 2-2 de nem mehet... tehát 1 vp és aztán utána céloz ami 1 vp -tehát 2 vp- (241 HSZ)

És ezzel be is látom a 239-es tévedésemet (a problémám továbbra is fenn áll a lap szövegével)és
 
Ajaj, ez több ponton is sántít.
1. A Kragoru nem olcsóbbít 1 VP alá.
2. A képességének a drágítása teljesen független a lap idézési költségétől, hiszen ez egy kijátszáskori aktiválást kívánó képesség, akkor kell dönteni róla, amikor a lap már játékba került, vagyis ekkor fog drágulni is.
 
Hello,

Nyilván nem lehet. De ez hogy jön ide? Az az 1 Vp az amit az 1. körben kapsz.
A lap IK-ja: 2Vp 5 nekron. Kragoru olcsóbbít 2 Vp-vel, minimum 1-re. De nem 1 Vp-re! De a célzás miatt drágít is 1 Vp-el. Azaz a végső IK módosító: -1 Vp. Azaz a lap 1Vp 5 nekronért jön krag mellett 1. körben, majd ad 2vp-t és tesz magára 2 izmot.

Üdv: Kyb
 
Biztos, hogy a képességére kapott manát fel lehet használni a Kragoru drágításának fizetésére az izmos képességénél? Én úgy gondoltam, nem, mert eleve nem tudom becélozni, ha nincs manám, és egyszerre történnek a dolgok, de lehet, hogy tévedek.
 
Ergó ha nincs mindig akkor az X nem mindig annyi amennyi... ez gondolom stimmel, hogy akkor lesz egy ilyen fordítottja is.
De akkor mennyi X ha még se mindig? És ha bevezetjük a MINDIG szócskát egy ilyen értelmezés miatt, akkor az ork bélkiontó tipusú lapon mikor van X-nek értéke ha nem mindig?

Gondold végig objektive az állításotokat, h ha vminek van MINDIG változata, akkor nyilván van nem mindig változata is és az milyen értelmezési belemagyarázási felületeket ad...
 
Erdekes szamomra a szoveg kerdes, sokat neztuk ezt a lapot, es _minden tesztelo_ meg volt rola gyozodve, hogy a felidotajt rakerult 'mindig annyi' teljesen egyertelmuve teszi a lap mukodeset... (en legalabbis nem tudok rola, hogy barkinek is ketsegei lettek volna arrol)

(ettol meg persze szabad mast gondolni )
 
Mindenki higgadjon le... szúszá... Elkészült a javaslat a lap szövegének pontosítására.
 
Nem kizaro ok ez, van eleg slot (eves adagokban gondolkodunk most), hogy minden koncepcio kapjon lapokat. A gyengebbeknek igyekszunk tobbet is adni, a dominans koncepcio (ha lenne) nem vagy alig kapna.
(dominans kb. = 3-4 nagy, hagyi-kozeli versenyen az elso 5-bol 4 ilyen - az Eletenergia-goodstuff kozelitette ezt utoljara az elso felevben, most kozeleben sincs egyik pakli sem szerencsere)

Ha valaki gyanakodna, nem az en otletem volt sot, a menetkozbeni erosites utan kicsit tul erosnek is gondoltam, tesztversenyen is kiprobaltam volna epp ezert, de nem ugy alakult a meta (Mezo/Atkozottakra szamitottam, joggal).
 
A kragoru védelme jogos észrevétel, így nem 0 Vp 5 nekron, hanem 1 Vp 5 nekron első körben a 2 vp és 2 izom termelés. Ettől függetlenül nem változott a véleményem.
 
Ez a farkas avatár egyáltalán nem hiányzott, pláne nem ilyen formában. Nem tudom mikor, és hogy került a tesztlistára, de aki a jelenlegi játékkörnyezetben úgy gondolta, hogy egy ilyen lapot ki kell adni, az szerintem nem való tesztelőnek.
Ez a lap az amúgy is elborult broken járj+kragorunak egy újabb nekronsárkányt jelent. Ráadásul követő mellett, 0 Vp és 5 nekron befektetéssel _kapunk 2 Vp-t, az 1. körben_ és ezen kívül még 2 izmot is. Járj mellett. Mert azt nem sikerült ráírni ugye, hogy az 1. körben nem adhat Vp-t... vagy, hogy nem olcsóbbítható, az ilyen nerfek mindig csak a fostos kaladozólapokra kerülnek rá, nehogy játszhatóvá váljon versenyen egy tier 3 dekk. Bezzeg a tier 1-es legerősebb hordákba direkt kiadunk ilyesmit.
Az az 5 nekron a világon semmilyen hátrányt nem fog jelenteni. Főleg, hogy egy járjas koncepció általában az első 6-10 lapjából röhögve tud nyerni. A farkasos gyűjtőgen pedig általában nyers lapelőnyből is simán nyer, a kombó kihozása igazából már luxus.
A járjas vérfarkasban egy fokkal vállalhatóbb, ott "csak" ingyen jön.
Ezen kívül a lap mindent tud. Leszedés, lapelőnytermelő erőforrás (zarknod kompatibilis és sima is!), gyógyulás. Szerintem vagy ez a lap vagy a kragoru fog nerfelődni rövid időn belül.
Az avatárdekkben is a kragoru a baj, lásd feljebb illettve a többiek leírták már, a fixen jön utána a fókuszálás playt.
Zarkndos dekkben az univerzalitása miatt lesz erős.
De igazából bármilyen olcsóbbítás mellett, mint pl. hét törzs nevetségesen durva. Még ha a semmiben lévő farkasokat számolná, azt mondanám oké, de így?
Elvileg ez a kieg, a lassításról kellene szóljon, meg a 3 Vp-s lapok térnyeréséről, nem ez volt a reklámszöveg, illetve a játék lassítása? Hogy a fenében illeszkedik egy ilyen első körös meccsdöntő kártya ebbe az elképzelésbe?

Üdv: Kyb
 
Ilyet lehet, sőt, kell is.
De ettől még nem lesz jobb vagy rosszabb a farkas, ezt meg lehet csinálni a többi avatárral is.
Ezt a lapot avatárba csak akkor látom használhatónak, ha az ellenfél kezd, és fennhagyja a Hírnököt. Akkor valóban ingyen lejön, ad 2 manát, és már tehetjük is a Fókuszálást. Ekkor persze megakadunk a saját hálónkban, de még mindig nagyon jól állunk.
A későbbi körökben viszont a mana egyre kevésbé lesz szempont, egyre inkább a lap, azt viszont nem annyira ad a farkas, ellenben sok más avatárral.
A kijátszáskori képessége jónak tűnik, de valójában nem túl jó szerintem. Kezdjük ott, hogy kisemmizzük a fél paklit, szóval egész jó eséllyel kimennek a Fókuszálások is, ami nagyon rossz. Aztán kisül valószínűleg 4 képessége, amiből a generálás blank, a gyógyulás nem különösebben hasznos, a mana az elején valóban jól jöhet, de igazán csak a meccs elején jön nagyon jól, dermesztést csak lényre tud pakolni, izmot pedig semmire, ha van Hírnök, mert ugye minden célozhatatlan, de ha nincs Hírnök, akkor is +1 a Kragoru miatt, tehát az első körben nem fog pakolászni úgy se.
Asztalról működő képessége pedig nincs, a legjobb, amit tehet, hogy ha sikerül felszenvedni az izmokat, akkor meghal.
Szerintem ennél nagyon sok jobb lap van avatárba, kérdés persze, hogy a jelenlegi leggyengébbeknél jobb-e. Szerintem nem, én nem hiszem, hogy sokat fogok vele játszani.
 
Az én véleményem nem mérvadó, de abszolút Schumival értek egyet. Fel sem merült bennem, hogy újra kellene / lehetne értelmezni az x értékét még el nem olvastam a bemutató szövegét.
Aztán újra a lapot.
Majd megint a szöveget.
Pedig több mint 20 éve fogtam először HKKt a kezemben.

Így is elég bonyolult a játék szerintem nincs szükség ilyen belemagyarázásra vagy újraértelmezésre...
 
csak félve kérdem: olyat nem lehet, hogy 5 követő mellett üres kézzel kezdek, el is kezdem.

keres fókuszálás, keres kurtz, harangmester gyógyít 2-t, passz

második körben meg jöhet ez a farkas
 
Mondjuk így sem jó... mindegy. Elég ha tudjuk mit csinál a lap.
 
Abban igaza van schumi-nak, hogy talán szerencsésebb lett volna két változót felvezetni a lapra, mint Morgan (új) esetében, mert így létrehoztunk egy már játékban lévő lapot, aminek "változik" az alap idézési költsége...

mea culpa, észre kellett volna vennem a dolgot a lektorálás során, de elsiklottam, felette.

Ugyanakkor:
Kódex 7.7.4. A változó idézési költségű asztalon maradó lap alap idézési költségét mindaddig a kijátszásakor megállapítottnak kell tekinteni, amíg a lap ki nem kerül a játékból.

Azaz a lap szövegében lévő "X mindig annyi..." szövegrészen -> az "X - kivéve az idézési költséget - mindig annyi..." megfogalmazást kell érteni.
 
Szerelmes lettem. :,)

Nagyon tetszik a lap,avatárba nagyon jól jön az első körös kis VP termelés. Ráadásul követő nélkül is olcsó,egyszerűen imádom. Feldobtátok a napomat ^^
 
Nem kell megmondani, kijátszáskori aktiválást kívánó képesség.
 
"X mindig annyi..."
 
tovább megyek: egy lap kijátszásakor meg kell mondanom mi(ket) csinál aztán fizetek költséget... ja h nőtt az X? akkor még ezt is és ezt is fogja csinálni ja bocs...
 
Mire gondolsz? mindkettő x-es költségü és van x-re hivatkozó kijátszáskori képessége.

Egy lap kijátszásakor definiálom az x-et -hiszen ez alapján derül ki a költség- és mivel x definiálva van a kijátása során nem fog az még 5 alkalommal átalakulni csak mert az azt meghatározó tényező a kijátszás menete közben már más értéket adna. az kijátszáskor felvette az értéket az onnantól kezdve az az érték...
 
Nem is azonos a két lap megfogalmazása...
 
Ez biztos így müködik, ahogy írja? nem emlékszem mej lap kapcsán de volt már annó vita -talán morgan- h az idézési költségben szereplő X értéke definiálodik az idézési költség meghatározásakor, így az a későbbiekben sem definiálodik újra! tehát kijátszásakor definiált X alapján sűl ki a képességben szereplő X

Mondom most ezt mint régi motoros nem utána nézve a kódexben...
 
Te jó ég, át lett ez a lap gondolva? Avatar pakliban kijön ingyen, termel két manát, és már keresheted is a Fókuszálást...aztán kiderül, hogy kinekronoztad . Kíváncsi leszek, mennyire fog hasítani.
 
Persze azért szögezzük le, hogy mindez nem fanyalgás! Ez egy legalább három különböző koncepcióba prémium papír, nyilván örülünk, ha kibontjuk, jó az illusztráció, és úgy össz-egészében király lap. Más kérdés, hogy épp a szerszám melyik végén találkozunk majd vele a versenyasztalnál, úgy fogunk örülni/anyázni a felbukkanásakor...
 
Erre a lapra nagy szükség volt. (kappa)
Mondjuk én akkor is szerettem a HKK-t, amikor csak 5-10 fajta versenydeck volt, nincs ezzel baj. Csak akkor ne csodálkozzunk, ha az ilyen kártyák miatt inflálódik a lapok erőssége (mert az OP deckeket nyilván OP lapokkal lehet csak jobbá tenni), vagy hogy miért nem játszik senki XY Tier 3 koncepcióval...
 
Lapot nem tud dermeszteni csak lènyt
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.