Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Alattomos manó
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Ennek a manónak a termete nem számottevő ugyan, de a lelkében lakozó gonoszság annál veszedelmesebb...
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (3)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Nézet:
Nyilván. De ettől még a probléma fennáll. Amíg a kezdő ligában ilyen paklik ellen lehet menni, addig ez egy elég nagy elrettentő erő marad az igazi kezdőknek szerintem. Ha a kezdő kategóriában pl. csak gyngy-t lehetne használni (vagy mondjuk csak X db ritkát, bár ez kicsit átláthatatlanabbá tenné az egészet), akkor ez a különbség eltűnne. Aki továbbra is szeretné használni a ritkáit, az indulhatna az amatőrben, ahonnan azért, lássuk be, egy ritkákkal jól megtűzdelt paklival és a hozzá párosuló feltételezhető játéktudással nem nagyon lógna ki.
 
Nem kell különböző jelzőkkel illetne azokat, akik költenek a játékra, sőt, eleve nonszensz, hogy ezért egyáltalán szólnom kell. Felnőtt ember hadd döntse már el, hogy mire költi a pénzét.
 
Szerintem a profi pont és a játéktapasztalat elég jól korrelál, ha valaki 2 hónap alatt szerez 5-öt, akkor az alatt a 2 hónap alatt szerzett is annyi tapasztalatot (elég sok versenyen elég jó eredményt kellett elérnie). Inkább az a kérdés, hogy jó-e elválasztónak az 5 pont.

Egyébként amikor én kezdtem ligázni a kezdőben, pont volt egy elég jó mező, ami meg is nyerte mindig a versenyt.
 
Nem, ez így nem egészen igaz. Azt mondom, hogy a játékosnak szembesülnie kell a ténnyel: ebben a játékban sokat kell dolgozni a sikerért. Ha kezdetben nincs meg ez a tudat és 2 hónap után már 5 profiponttal, de minimális játéktapasztalattal rendelkezik az illető, akkor nehezen fog előrelépni.
A legtöbb internetes gyűjtögetős játékban megvan a sikerélmény az elején is, ugyanis pl. Hearthstoneban kapsz egy alap gyűjtit (C'thun és tök basic cardok), és az elején ranked 25-ben csapathatod a nagy játékot hasonló kaliberű játékosok ellen.

Egyébként kezdő ligába szemétségnek érezném, ha levinnének egy full spoileres 100 lapos mezőt.
 
Egyebkent ezek mellett azt is rohelyesnek tartom, hogy már januarban elfogynak a spoiler kodos lapok es mar nem lehet koddal kivenni oket ...
 
Tehát szerinted inkább a kezdő ligában verje el először egy 100 lapos mező a kezdő játékost, mint később?
 
Jogos. De ez nem jelenti azt, hogy:
1. Tudja használni
2. Hogy egyből meglesz neki, mert az íjászokat csomóan legyűjtötték, MA-t pedig már nem lehet bontani

Egyébként minden HKK-s életében eljön az a meccs, amikor XYGrandmaster, (vagy "gazdag ember") a sárga földig lealázza a legnagyobb spoiler lapokkal. Én nem azt mondom, hogy ez jöjjön minél hamarabb, de az biztos, hogy a játékos szembesülni fog vele: Ezt a játékot csak hosszú és véres harc árán lehet magas szintre fejleszteni és a sikerélmény nem a hetilap, ami csak úgy jár, hanem egy olyan dolog, amiért kőkeményen meg kell dolgozni (feltéve, hogy nem egy profi játékos segít neki). Ezt vállalni kell. Én már kezdőként szembesültem vele és 4 év kellett ahhoz, hogy profi legyek és 12 évesen szembesültem ezzel az egésszel. Nem vagyok egy öregmotoros, de a legtöbb friss profinál régebb óta játszom (még nekem sincs meg a 12 pont se), akik 5 hónap után már a profik közt csapatják és abbahagyják a játékot, mert nem jön a sikerélmény. Na ez azért van mert akkor jön el az az idő, amit fent említettem: Hogy a siker nem hetilap.
Na eltértem a témától, de szerintem ez lenne a lényeg: a kezdőknek, vagy amatőröknek szembesülni kell a tényekkel még akkor, de ne profiként
 
A 4. mondat úgy kezdődött volna, hogy "Továbba nem is azért írom le ezt...". Párszor átfogalmaztam a dolgokat és ezt benéztem, nézzétek el.
 
Na, eddig nem is láttam mi ment itt, szép mennyiségű olvasnivaló volt.

A nem kapható spoiler ritkák újrakiadásával / új alappakli gondolatával kapcsolatban úgy érzem, le kell írjam a véleményem az ellenérveket olvasva.

Először is leszögezném, nem vagyok azon a véleményen, hogy aki jobb játékos nálam, az azért ver meg, mert jobb lapjai vannak. Továbba nem is azért, mert nincs Kyorgom/Térszaggom/stb. és elszántan meg akarom őket olcsón szerezni, jól megvagyok az egy-két paklimmal, amibe nem is kellenek ezek a lapok.

Mindezek mellett szerintem szükség van - feltételezve, hogy a rotálás nem lesz bevezetve - a már nem bonható, lényegében be sem szerezhető, versenykörnyezetben meghatározó szerepet betöltő lapok újrakiadására.

Láttam felhozva ellenérvnek azt, hogy "ez egy gyűjtögetős kártyajáték, a gyűjtéshez hozzátartozik, hogy nem minden könnyen beszerezhető". Persze, van benne igazság, azonban a szóban forgó lapok vagy egyáltalán nem szerezhetőek be, vagy csillagászati áron, amit sokak egyszerűen ki sem tudnak pár kártyára adni, tehát lényegében beszerezhetetlen számukra. Persze lehet másfajta paklit is építeni, vagy csak kihagyni őket, de az új játékosokat arra kényszeríteni, hogy szuboptimális összeállítással játsszanak egy paklit, illetve bekorlátozni a pakliválasztási lehetőségeiket, hát nem fogja számukra vonzóvá tenni a játékot. Sok kezdő valószínűleg online CCG-s tapasztalattal jön a HKK-ba: azokban pedig kellő időbefektetéssel akár 0 forintból legyűjheted a top lapokat, vagy akár a teljes lapkészletet. Nyilván a HKK-ban ez nem fog megvalósulni, de legalább legyen BONTHATÓ egy meghatározó versenylap, legyen ott a lehetőség, hogy veszek paklikat, és van esélyem kibontani (végülis ez a gyűjtögetős kártya alapja), vagy ha nem akarok bontogatni, megvehessem egy "dealertől", REÁLIS áron.

Ha jól emlékszem, fel lett hozva az is, hogy a Pihenő/Béklyó/Bufa kódex újrakiadása is rosszul sült el, mert lenyomta a béka segge alá az árukat. Az említett lapok azonban eleve is side, vagy nagyon specifikus lapok voltak, ma már kb. nem is szerepelnek versenypakliban, illetve az újrakiadás előtt is csak 1000 Ft körül forogtak. Nyilván egy jelenleg (min.) 20k áron mozgó, sok pakliba berakható Kyorg nem lesz hirtelen pár száz forintos lap, valószínűsíthetőleg nem is megy 3-4k alá, ami lényegében a reális ára.

Nyilván magát az alappaklit úgy kéne összerakni, hogy lenne az a néhány spoiler, amiből nagy hiány van (Kyorg, Térszagg), néhány szintén nehezen beszerezhető, de kevésbe drága régi lap (pl. Antimágikus goblin, A hatalom torzulása, stb.), illetve új ritkák, amik ugyanazt a szintet képviselnék, mint egy akármilyen új kiegészítő ritkái, lennének köztük erősek és kevésbé erősek. Így a spoilerek ritkasága nem lenne tönkretéve, nem lenne garantált, hogy mindeképpen spoilert fogsz bonatani, de legalább meglenne rá a lehetőség.

Véleményem szerint akik ilyen-olyan érvekkel ez ellen a koncepció ellen kardoskodnak, azok elsősorban a saját gyűjteményük értékcsökkenését akarják elkerülni. Persze ha a Beholder rászánná magát egy ilyen lépésre, azzal kivívnának némi ellenszenvet a nagy gyűjteménnyel rendelkező játékosoktól, azonban az így elkészült alappakli biztosan remekül fogyna, illetve a közösség egészének javára szolgálna.

Balázs kommentjére reagálva az alappaklival kapcsolatban pedig, ha attól tartotok, hogy az alappakli mint koncepció nem elég eladható, akár meg is lehetne reformálni olyan formában, hogy mondjuk inkább egy normál nagykieg lapmennyiségével és árcímkéjével rendelkezzen. De szerintem a sokak által áhított újrakiadott lapok, illetve kellően jó új lapok önmagában eladnák ezt.

Persze mindez amit leírtam csak az én (irreleváns) véleményem, remélem senki nem veszi rossz néven vagy ellene irányuló támadásnak, csak az próbáltam kifejteni, ami szerintem a játéknak jót tenne.
 
Ne a kisíráson lovagoljunk, arra gondoltam, hogy elég sokáig nem volt ilyen, párszor előkerült a téma, aztán volt egy ugyanilyen 200+ hozzászólásos topic, amikor erősebben felvetődött, nem sokkal utána pedig kijött a 4 Alfa, mert a kiadó részéről is kedvező fogadtatásra talált (beérett). Ez a lényeg.

Szerintem ha megkapod kézbe az 50 lapos kész mérgező paklit, vagy a 30 lapos Alfa mellé neked kell beszerezned azt a 20 nemgyakot, Zént, olcsóbb ritkát, utóbbival többet lehet tanulni a pakliról. Felvetődnek lehetőségek, rájössz, hogy a drágább lap nem feltétlenül jobb választás bele. Mire eljutsz a versenyre, 30-40%-kal jobban értesz a saját deckedhez, mint ha valaki elmondja, hogy ez ezzel, az meg azzal kombózik, majd így csináld versenyen, ahol a stresszhelyzetben nem biztos, hogy eszedbe fognak ezek jutni. Úgyhogy én az Alfás indulásra szavaznék, ha most mind a 6 koncepció kapható lenne, de az Angyalossal simán el lehet még mindig indulni.
 
Kicsit megelőztél, de elolvasva a rotációról, emlékszem annó az Abbys-osok rendeztek ilyen formátumot senki más... -ők az utolsó 3 kieg, az sztem túl szük intervallum volt-, de 2-3 alkalom után felhagytak a formátummal.

Azért az is hozzá tartozik, hogy a lapok sem e szerint a szisztéma szerint vannak fejlesztve -így a kiegekbe se ehhez igazodva kerülnek- így ez kicsit ronthat a valós képen, ha a fejlesztések ehhez lesz igazítva.
Másfelől a teszt időszak segit belőni hogy mekkora időszak lehet az ideális, és nem kapkodva belevágni
 
Az Alfa pakli nem UGYANEZ? Az is ki lett sírva, meg is valósult, és működik, már 6 féle koncepcióban.
 
Nyitott kapukat döngetsz.

Az általad vázolt prekoncept-összeállítás és segítségnyújtás már régóta működik. Ha nincs is előre összerakva, de segítek / segítünk mindenben

Szerencsére a lejáró profi játékosok is nagy segítségére vannak a rászorulóknak, ezért is sok-sok köszönet jár nekik!
 
Lehet hogy a gyngy versenyen is megverné az ijász deck a Pistike alfás ork pakliját, de akkor a meccs után megnézné a paklit (vagy utólag a blogon), és látná, hogy csupa relative könnyen beszerezhető lapból áll, neki is van esélye összerakni azt a decket néhány ezer forintból, eljönni vele, kipróbálni, hogy mitől jobb, stb.
Azt is el tudom képzelni, hogy ha a kezdő liga gyngy verseny lenne, a Dungeonban is többen vásárolnának gyngy lapokat, a legújabb kieg gyngy-it meg kb ingyen be lehet gyűjteni, ha a profik odaadják a fölösleget.
 
Alap problem ahonnan elindultuk hogy Pistike meg Józsika aki kezdő ligába lejár aktívan nem megy el pl behós nagy versenyre. Nem az , hogy duplázzuk meg a HKK közösséget,de persze ez sem lenne rossz,de ez egy másik téma.
 
En meg annyit szeretnek hozzafuzni, hogy azert ne kergessuk magunkat abba az illuzioba, hogyha megvaltoztatjuk a versenyen a dolgokat attol automatikusan tobb uj jatekos lesz, mert nem lesz. Uj jatekosok nem ettol lesznek. Azt gondolom, hogy hiba volna most mindent ossze-vissza megvaltoztatni, amig nincsen relevans szamu versenyzo uj jatekos.
Akkor van ertelme az egesznek, ha melle a Beholder kitalal egy olyan marketing, sales blablabla startegiat, amitol tenyleg lesznek uj jatekosok, es ezzel parhuzamosan akkor lehet az o versenyzesuket tamogatni ilyen valtoztatasokkal. De ha nincs is senki aki elne a lehetoseggel, akkor meg minek? Akkor csak a jelenlegi jatekostarsadalom lesz feldulva.
 
Teljes mértékben eggyet értek veled !
Ha valakit érdekel a Hkk az úgyis fordít ra időt és minimális pénzt . Ez egy gyűjtögető csereberélős kártya játék az árak felmennek és lemennek de ami biztos kyorg térszagi solisar nélkül is lehet nyerni !
 
A gyngy bilincset még anno én kezdtem el fejleszteni és mutatattam meg Matyinak. És én is mentem vele ligán (de csak 1-et nyertem)
És felőlem mondhatjátok, hogy "fú, de kibaszott jó gyngy-k vannak mostanában, azzal is lehet versenyt nyerni". Na tegye fel a kezét az, aki az elmúlt időszakban ilyen deckekkel játszott igazi versenyen. Szerintem két ujjamon meg tudnám számolni. (Matyi és Én).
És hiába lesz a kezdő liga gyngy, a bilincs, meg a börtön, meg az íjász szintű deckek UGYANÚGY SZARRÁ VERIK A KIS PISTIKE KEZDŐ DECKJÉT! Ez szerintem nem megoldás. Én is voltam kezdő, én is lógtam Zsolti gyűjtijén, és arra jó volt, hogy megértettem, és megtanultam bizonyos spoilerek működését. De az "ez az 1. versenyem és kyorg nélkül nem indulok" erről le kéne szokni. A kölcsönkérésből én személy szerint rengeteget tanultam (utólag is köszönöm Zsoltinak, hogy 100-adjára is összevadászta nekem a suttogó végzeteket, meg hasonlókat), arra tökéletes, hogy megismerd a lapokat. De egyúttal azt is beláttam vele, hogy semmi értelme az összes ilyen spoilert használni, többször kikaptam emiatt. Azóta igyekeztem minél kevesebbet kölcsönkérni és egy decket fejlesztek már kb. fél éve és megvan az eredménye. És van benne kyorg? Nincs. Térszagi? nincs. Bármilyen olyan spoiler, ami az első helyen ugrik a deckbe? csak az öntörvényű krabber, az is csak a követőlövés ellen.
Én azt tanácsolom a kezdőknek, hogy saját maguk építsék fel a deckjüket. És értsék meg a saját deckjük működését, amit nem egy profi játékos dobál össze nekik. Vagy tanulják meg a saját bőrükön, hogy ehhez a játékhoz tudás is (nem kyorg ) kell.
 
Ilyen pontos verseny lesz most pécsen szombaton és amúgy ez nekem is tetszik. Ha ilyenbe lehetne profiként nevezni/lenne profiknak is, az tök mókás lenne (ott asszem gyakori 0, ngy 1, zén 5, ritka 10, ultra 15. probalgattam paklit csinalni ra, bilincs-tárgy 100 pontból budget verzioban pl egész kellemesen kifér (aztán más kérdés, hogy nem tudok menni)).

És ja, a ponthatárokat (profi pontszám) egy kicsit feljebb lehetne tolni.
 
Én ezt már 2x leírtam korábban jóval tömörebben. Én elengedtem már. Szerintem kár a szóért. Nincs értelme energiát pazarolni.
Egyébként meg tök jól szórakozom a legtöbb hsz-en.
 
A gyngy bilincs azt veri meg, amit a Bilincs magában megver.
A gyngy-s kezdő liga jó ötlet, amelyik kezdőnek van elég ritkája, és azzal szeretne indulni, mehet az amatőrbe.
Azt is támogatom, hogy felemeljük a profivá válás ponthatárát. A kezdőből amatőrbe váltást meg nem is kéne feltétlenül ponthoz kötni, aki gyngy paklival megy, az indulhat a kezdőben.
 
Van egy olcsó és régi sztori a bölcs kádiról és az ő írnokáról... (Aki nem ismeri: a két vitázó fél meghallgatása után a bölcs kádi mindkettőnek igazat ad. Mikor az írnok szól, hogy "De hát mindkettőnek nem lehet igaza", akkor vajon mit mond neki a bölcs kádi?)

Szóval attól, hogy valakinek igaza van egy eszmecserében, az nem jelenti azt, hogy másvalakinek már nem is lehet okos gondolata. Ez a fórum rendkívül elcsúszott az eredeti témától. A lényeg, hogy fel kell ismerni, hogy a szombati amatőr kategória minimál létszáma nem a betegség, csak a tünet, és - mindenkinek a saját szintjén - tenni kell valamit.
 
János,

Igaz, a "hogyan" mondani sosem tartozott az erősségeim közé.

"Es persze johetunk azzal is h minek nekunk a kezdok csapata. Jol elvagyunk nelkuluk. Jah. Meg egy ideig. Amig a termeszetes lemorzsolodas miatt annyian nem leszunk h mar nem lesz ertelme fenntartani a jatekot. "

Ez teljes mértékben ellenkezik az én álláspontommal, sose utaltam hasonlóra se.

Gondolkoztam hazafelé és a következő szisztémát sikerült kiötlenem ami az összes felmerült problémát és aggályt figyelembe veszi illetve kezeli.
Ahogy én elképzelem a HKK-t 2017 végétől, azaz mit tennék én a beho helyében.

Bevezetném a Rotációt a következő nagykieg megjelenésével. Ez egy új alapvető versenyszabály, (mint az 50 lapos dekk) és a következőt jelenti: A pakliban és a kiegészítőpakliban csak olyan lap szerepelhet, melynek kiadási évszáma legfeljebb 5 évvel régebbi, mint az aktuális évszám, követőre és szabálylapra nem vonatkozik. (Azaz most decemberben: 2017, 2016, 2015, 2014, 2013.)

A 2018-as nagykiegészítő megjelenéséig minden versenyszervezőnek a versenyei 50%-át kötelezően ebben a formátumban kell megtartania, a maradék 50%-on ez a szabály nem él.

Ezután a 2019-es nagykiegészítő megjelenéséig a Rotációs versenyek aránya 60 %-ra nő a "mindent szabad" ellenében.

2020-ig 70%-ra, 2021-ig 80%-ra majd onnantól kezdve minden évben 80% Rotációs és 20% "mindent szabad" versenyt kell rendezni a versenyszervezőknek.

Ez megoldja a nagy gyűjtemények elértéktelenedése problémakört, mindenkinek lenne kb. 2-3 éve amíg eldönti hogy érdekli-e így a játék vagy inkább kiszáll.
Addig a bejövő új játékosok pótolnák az esetleg kiszállókat. Végképp semmi nem értéktelenedne el, egyszerűen visszaszorulna szép lassan azokra a speciális versenyekre. Ezen kívül a rotáció annak összes előnyével segítené a kezdőket, a játék tervezését és fenntarthatóságát. Ráadásul a HS-el szemben itt nem 2 évnyi lapkészlet után kezdünk el rotálni, hanem 21 év után ami azt jelenti, hogy nem ugyan azok a vanilla lapok jelennének meg más néven (ami nettó lehúzás), hanem egyszerűen évről évre más koncepciók erősödnek, ugyan úgy jöhet ki új szabály vagy képesség, de a játékot fojtogató power creep megszűnne. Nem lenne szükség B.Jagumirokra, hogy aztán Nagytanács ítéletéket kelljen kiadni. És megszűnne az, hogy a játék az első 1-2- körben eldől, az átlag idézési költséget szép lassan vissza lehetne tolni 2 fölé.

A következő a "kezdő vs Kyorg" problémakör.

Erre a következőt javasolnám:

Amely versenyen lehetséges ott külön kezdő-amatőr és profi kategória.

-A kezdő kategóriában kizárólag gyakori, nemgyakori (esetleg zénes) lapok használhatóak kivéve követő és szabálylap (de UR még itt se!). Ezt amúgy a kezdő kategória bevezetésénél is elmondtam, de akkor az volt az ellenérv, hogy de hát had játsszanak a ritkáikkal. Igen ám de ha valaki rádob pár 100k-t a játékra de még nincs profi pontja akkor ugyan abban a kategóriában fog leülni játszani, mint kezdő Pistike akinek 4 csomag mesekártyát vett a nagyi. Ma pl. 6-7 kezdő/amatőrrel beszélve mindegyikük azt szerette volna, hogy a kezdő kategória gyngy legyen. Ez a jelenlegi kiváló gyngy-k mellett szerintem teljesen vállalható (lásd a cikk amit a blogra írtam).

-Az amatőr kategóriában bármit lehet használni de paklinként maximum 1 db UR kártyát.

-Profi kategória: bármit szabad.

Bárki indulhat a saját kategóriája feletti kategóriában, de lefelé nem átjárható a rendszer.

Ahol ez nem megvalósítható, ott a résztvevők számától függően a legjobb 1-2-3 kezdőt és amatőrt külön is kötelező díjazni. Illetve ha lehetséges, irányított sorsolást alkalmazni (első körben kezdő nem kaphat profi ellenfelet).
Ezzel meg is oldottuk, az ellenfél paklija 20* annyit ér problémakört. Mert még ha össze is kerül valaki egy vegyes versenyen ilyesmivel a saját kategóriája top helyeire ugyan úgy van esélye.

(Itt ajánlanám figyelmetekbe, hogy Klimkó Mátyás ma amatőr ligán _csak gyngy_ lapokat tartalmazó bilinccsel indult és 4/2-t ment úgy, hogy ha jól emlékszem, az egyik vereségét börtönös gyűjtőgen ellen szenvedte el. Szóval nem minden a ritka lapokon múlik.)

Ezen kívül az amatőr és profi kategória ponthatárait én kicsit feljebb vinném, mert a ligák miatt, nagyon sokan könnyen felbuknak úgy, hogy nem állnak készen a profi mezőnyre. (Sokkal kevésbé, mint mi régebben és én emlékszem, hogy az első profi félévemet milyen negatívumként éltem meg.)

Remélem ez a megoldáscsomag elnyeri a többség tetszését.

Üdv: Kyb
 
Figyelj fonok, en mondtam mar neked hogy en nem tanacsert jottem ide.
Nekem meg vannak a megfelelo lapjaim, amibol eleg jo dolgokat ki lehet hozni ha veszem a faradsagot.

A dungeonos kezdo ligaban tudok legalabb 2-3 zarknodos dekket es legalabb 2-3 osi runat is. Igazabol semleges csatamezovel is talalkoztam kezdoben mar ...
De tokre nem ez a topic. Nem kell tanacsokat osztogatnod nekem. Hetente jarok a dungeonbe, latom hogy mivan.
Es azt is elmondom neked, hogy amikor lejott egy uj kezdo en ereztem rosszul magam, hogy elvertem a draga spoileres dekkemmel, amig o jott az alfas lapokkal (ja es a tobbi "kezdo" is igy verte el). Nem is lattam azota.

Fentartom, hogy ha egy kezdo ligaban elindul egy kezdo, es nehany jatek utan rajon, hogy 3+ ezer forintos es beszerezhetetlen lapoktol kap ki, akkor keres mas jatekot.
 
Én csak azt tudom mondani, ami már elhangzott: kérdezzük meg a kezdőket, hogy ők mit gondolnak, mit szeretnének. Ha a kezdők többsége úgy gondolja, hogy egy kyorg-mentes-környezetet szeretne, akkor miért ne kaphatná meg? Miért kell rögtön letorkolni őket, hogy rosszul játszotok, gyakoroljatok többet, stb. Mert lehet azt is csinálni, hogy: "kezdők, kussoljatok, mert le lesztek oltva (vagy lenyomjuk az unalomig ismert kyorg nélkül is lehet élni dumát), majd a kérdőíven megmondhatjátok, hogy mit akartok, de addig is MI mondjuk meg, hogy MI a jó nektek".

Amikor én kezdtem, volt egy nagy baráti kör, akik nagyjából azonos szinten álltak és tudtuk otthon nyomni. Ha kezdőket akarunk toborozni, akkor ilyesmi környezetet kell teremteni, mert nincs rá esély, hogy tömegesen kezdik el játszani a HKK-t.

Én így látom.
 
Egyetértek ezzel a HSZ el fogy a magyar, viccet félre téve azért az tényleg szomorú látni hogy vannak megyék ahol még a hobbi szint is kihalt annyira nincs játékos.

(újra)Kezdőként a kyorg típusú lapokról:
Abban az időben mikor a kyorg megjelent szintén voltak "kyorg" típusú lapok akkor senki nem sírt a kyorg-ért, a ma beszerezhető lapok között is lesz pár kyorg, van akinek van érzéka van akinek nincs hogy meglássa ezeket. Szóval én ezzel csak azt akarom mondani hogy a nem félek, hogy nem jutott kyorg mert majd a jelenlegi lapokból lesz olyan a jövőben ami a kyorg szintet hozza. Ezt így kell szerintem felfogni. És emellett a játék tudásom nem indokolja hogy a kyorg szintű táp lappal kijövő előnyömet fitoktassam, mikor van eset hogy benézek egy ősmágiát (kb pazarlás rám még az a lap ).
És szerintem a fenti hibákkal nem vagyok egyedül, kezdőként.

Én sokkal inkább szeretném azt hogy a kezdőbb játékosok egyenlő eséllyel álljanak ki egymás ellen. Mondjuk az játék romboló élmény ha egy ugyan olyan kezdő mint én csak azért nyert mert befektetett a játékban, de a fent említett szarvas hibákat ugyan úgy elkövette. (akkor itt mi versenyzett a pénzünk?)

Na de az én bajom inkább az hogy még kezdő ligás kyorgal sem ver el mert nincs a környéken kezdő liga .
 
Szabolcs!
Ket apro bibi van.
Egy: azok nem (biztos hogy) olvassak ezt a topicot, akiknek cimezted a hsz-odat.
Ketto: azt irtam, h elveszi a kedvet a kezdoknek ha kyorgot (es a tobbi mar nem bonthato spoilert) atszanak ellenuk es nekik eselyuk sincs beszerezni. Ha legkozelebb osszeakadsz egy kezdovel, nyugodtan probald meggyozni a lenti erveiddel... soha tobbet nem latjuk.
Hiaba tudom en meg itt meg nagyon sokan h igazad van, nem egyszeru meggyozni a kezdoket errol.

Most johet a nagymellenyes duma, hogy bezzeg amikor en kezdtem, meg nehogymar legyen neki draga lapja, stb (ez mar nem Neked szolt, hanem altalanossagban)... a kezdo jatekosok sajnos nem igy gondolkodnak. Bele se kezd a jatekba es a lapok "gyujtesebe" sikerelmeny nelkul plusz azzal a kilatassal h eselye sincs olyan paklit epiteni amitol kikapott. Tudom. Hallottam mar ezt az ervrendszert.

Es persze johetunk azzal is h minek nekunk a kezdok csapata. Jol elvagyunk nelkuluk. Jah. Meg egy ideig. Amig a termeszetes lemorzsolodas miatt annyian nem leszunk h mar nem lesz ertelme fenntartani a jatekot.

Hosszutavon a kezdok kiszolgalasa nelkul nem fog mukodni a buli. A mai fiatalok megtartasahoz meg edeskeves a rallys hasonlat. Tisztelet a kivetelnek.
 
Vannak jó és kevésbé jó észrevételek, de a lényeg, hogy tök jó, hogy ennyien akartok tenni a játékért.
 
tehat megnyerthetnek kezdo es amator ligat, ertem
 
Egészen nevetséges amit itt néhány ember előad.
Mégis mit akartok tulajdonképpen? Mert amit leírtok abból az jön le, hogy 1néhány csomag megvásárlásával és 2 óra ráfordítással akartok olyan paklihoz jutni ami megveri a jelenlegi top verseny dekkeket. Abba egyikőtök sem gondolt bele, hogy a top verseny dekkek mögött mennyi _munka és idő_ van?
Azt kellene felfogni, hogy NEM JÁR a verseny győzelem. NEM JÁR a spoiler lap. Mégis mit képzeltek magatokról, hogy nektek azonnal top 3-ba kell kerülni, és ha nem, akkor szar a játék?
_Kb. 1 év_ játék és gyűjtögetés után jutnak el az emberek ha megfelelően foglalkoznak a játékkal, hogy bekerülnek a top 10-ekbe és elkezdenek rendszeresen dobogós helyeket elérni. Ez egy GYŰJTÖGETŐS KÁRTYAJÁTÉK ráadásul versenyszinten. Ennyi idő kell, ahhoz hogy a sok 10000 Ft-os versenydekkek összeálljanak, ha mindenképp erre cseppentek el (Kivéve, ha valaki induláskor rá tud dobni 100000 Ft-ot a témára, de szerintem az egyrészt a játék egyik lényegét öli meg másrészt pedig a tanulási és tapasztalási folyamatot próbálja átugrani, aztán utóbbi miatt jönnek a pofára esések. Tipikus példa amikor a kezdő összevásárol egy rakás UR-t, aztán csodálkozik, hogy megint kikapott.) Vagy ennyi idő kell ahhoz, hogy megtanuljatok normálisan játszani.
Ez egy hobbi, ami igazából nem is különösebben drága, a hasonlókkal összevetve. (WH40k, vagy Magic árak megvannak valakinek?) Még versenyszinten sem.
Havi 1 nagyobb, 2 Exes és 3 liga nevezési költsége kb. 4500 Ft, ha ennyire elmész akkor már komolyan foglalkozol a _versenyjátékkal_.
Ezen felül még minden hónapban veszel mondjuk 3500 Ft értékben új zént, nagykieget vagy lapokat külön. Ez havonta összesen 8000 Ft, azaz durván heti 2000. Ehhez hozzádobunk egy nagyobb indulóberuházást, mondjuk 10 új nagykieget és a HSZ-t, kijön, hogy egy teljes év alatt kb. 111 000 Ft-tba került a hobbid, amivel _egy év alatt_ simán össze lehet hozni 3-4 versenyerős paklit is. (Ennek a felével is teljesen jól el lehet lenni, de akkor valószínűleg 1-2 paklid lesz csak.) Az elmúlt pár nagykieg alapján én ilyesmikre mennék rá: harangmesteres kontroll, íjászdekk, járj+akármi, tárgypakli, antiraksis direktsebző, sötétzöld horda/mérgező, kalandozó, régebbi szablappal pedig: goodstuff zarknod bármije.
De aki azért sír, mert ő azonnal akar egy versenyerős paklit, (lehetőleg a behos profi kategória top dekjeinek egyikét) amire viszont nincs pénze (játszani meg amúgy sem tudna vele), tehát akkor neki adják ki újra a régi spoilereket, hogy ő olcsón beszerezhesse mert úristen, hát nem lesz sikerélménye, az valamit iszonyatosan félrenézett. Ez egy versenysport, nem bölcsőde. Szerintetek mennyire lenne nevetséges kezdőként verni az asztalt egy rallyversenyen, hogy az ellenfelek inkorrekt előnyből indulnak, mert 5-10 év sponzorkeresés és rutin mellett nekik van egy klassz versenyautójuk, neked meg egy szakadt tuningladád amit a hétvégén pimpeltetek fel a haverokkal? (nem értek az autósportokhoz, de remélem értitek a lényeget)
Ahelyett, hogy sírnátok a kibaszott Kyorg tudás miatt, inkább olvassátok a versenybeszámolókat, nézzétek a paklilistákat (és tegyétek össze a kezeteket, hogy egyáltalán vannak). _Gyakoroljatok és tanuljátok meg legalább a saját lapjaitokat meg a szabályokat._
Aki nem fordít rá időt, csak pénzt az nem fog eredményt elérni, megnyerhetnek neki a lapjai 1-2 kezdő/amatőr ligát, de semmi többet. Stabilan jó versenyjátékossá csak az idő és gyakorlás tehet, valakit több valakit kevesebb (és valakit semennyi).

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.