Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
A kincs!
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Megvan a kincs! Vagy csak újabb illúzióval próbálnak eltéríteni attól, hogy végre valahára a szellemkastély végére érhessek?" - idézet egy cirkuszozó ember férfi szájából
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson
Hétvégén Beholderes HKK verseny

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (6)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)
Versenybeszámolók (19249)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9473)
HKK paklik keverése (2)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Sziasztok szerdára keresek kölcsönbe:
3 Dharosz kincsét

előre is köszi
 
+1
 
Figyelem figyelem!!!

Felcseréltük a legutóbbi cikkünkben megjelenő két versenyünket!. Jan 6 hagyományos verseny tartunk és jan 20 lesz az isteni szövetség(2 szín)!!!! Reméljük majd kikerül lassan a verseny kiírások közé is!
 
Ha már Viktor felvetette a hirtelen halált:

Egyrészről szerintem érdemes ezt kiírni a versenykiírásban. Amikor én voltam nálatok, meglepődtem, hogy ez van, mert a kiírásban ez nem szerepelt. Aztán utólag megnéztem a facebook-üzeneteket, és láttam, hogy abban szó van, de a hivatalos kiírás alapvetően ez, és nem biztos, hogy pl. egy új versenyző a facebook-üzeneteket nézi. Márpedig az, hogy van-e hirtelen halál, vagy nincs, akár egy pakliválasztást is döntően befolyásolhat.

Egyébként én sem vagyok ennek a rendszernek a híve (az Exben pl. mindkét ellenfelem félhulla volt már, akivel a hirtelen halál miatt x-eltem...igaz az egyikbe én is belehibáztam), de nyilván a körülmények ezt teszik lehetővé ott. A sakkóra szerintem ott nagyon nehéz lenne, mind a beszerzés, mind a végén az összeszedés, lehet nagyon elhúzná a dolgokat.

Arra a kérdésre, hogy rá kellene-e szánni még fél órát arra, hogy a fordulók korrektebben végződjenek, én Viktorral értek egyet, de persze itt a nyitvatartási idő is egy szempont (ráadásul én nem is nagyon fogok Ex-be járni).
 
Konkrétan voltak már sakkórás versenyek. Papa, Viktroll és mások is tudnak mesélni a tapasztalatokról, talán megteszik.
 
Lesz ma lent valaki az Ex-ben?
 
A sakkórához egy 'csöppet' komplex ez a játék.
Pl: cselekszek leütöm az órát.
Visszaüti mivel nem reagál.
És ez annyiszor megtörténik ahányszor cselekszek, hisz mindig reagàlhat. Az egész party az óracsapkodásról fog szólni.
 
Nekem az jött le, hogy meccsenként is engedélyezhető legyen a fél óra, így ha van 3 ilyen meccsünk egy versenyen, akkor nyúlna el a verseny.
A sakkóra/applikáció jó ötlet!!!
 
Össz félóra plussz annyit tesz, hogy 10 helyett fél 11-re végzünk, ez nekem még belefér olyan szempontból, hogy a helyzetnek megfelelő (igazságosabb) eredmények szülessenek. Sajnos nem jellemző az, hogy a reménytelenül vesztésre álló fél feladja, ez esetben kicsit jobb lett volna a mérlegem mondanom sem kell... Én feladtam egyszer egy meccset az idő lejártakor, mielőtt valaki rákérdezne...

Sakkórás telefonos applikáció használatának bevezetését javaslom amúgy, 2x10 perces meccsekkel, úgy minden sokkal korrektebb lenne és tarthatnánk a megszokott tempót. Az órák mindenhol egyszerre indulnának (ahogy sakkversenyen is) így nem is lehet vita később. Mező elleni lapkivétel esetén most nem tudom, hogy mi a korlát, de sztem 2 perc legyen a max.
 
Áhh értem. Mi lenne,ha fordulók után lenne 1-2perc "pihi",amikor mindenki odamegy és bediktálja az eredményt? Nektek is könnyebbség lenne így és nem lenne állandó zavargolódás
 
Mivel ez egy 20 perces hirtelen halál format ahol 10-15 pár rohangál hozzád random időközönként,hogy mit játszottak így igen az mert a Te idődből ami optimális esetben 10 perc akár annak a 30%-a is elmehet azzal, hogy beírod az eredményeket.
 
Az eredményrögzítés ekkora teher?
 
Én benne lennék!
 
Meg a föld is fagyos DD
 
Nem volt veled egy kis kutya sem, hogy figyelmeztessen az autóra? Vigyázz magadra legalább nyárig mert drága a virág és a koszorú így télen. Üdv: papa
 
Ezt akár lehetne közösen is csinálnotok a Juféval meg a Pittel. Amelyikőtök végzett az adott meccsel, az leül a géphez és lehet neki diktálni. Amig mindhármótok játszik, addig meg nem diktál senki. Így ti is nyugodtan le tudjátok játszani a meccseiteket. Vagy valami hasonló rendszer.
A Drag pontozós rendszer javaslata is tetszik.
 
Én úgy gondolom, átgondoljuk december hátralevő részében a felvetődött és a fel nem vetődött lehetőségeket a bejglikóma közben, és január első hetében, a 6-ai verseny előtt kihirdetjük, mire jutottunk.

Részemről legalább annyi változtatást üdvösnek látnék, hogy jobban legyen díjazva pontban az, aki rendszeresebben jár hozzánk versenyre, de nekem alapvetően nincs bajom a mostani rendszerrel sem.

Még annyit tennék hozzá, hogy a jövő félévben kicsit szeretnék rágyúrni az egyéni eredményeimre főleg a Nemzeti miatt, ezért valamit ki fogok találni a verseny közbeni eredményrögzítés kapcsán. Eddig se ment nagyon, hogy a játékomra is figyeljek, meg a versenyre is, jövőre lesz valami áthidaló megoldás.
 
bocs telejsen igazad van. mai nap eléggé kihagyok, reggel majdnem elcsapott egy autó... Hol jár az eszem
 
És olyan rendszerre nem gondoltatok, hogy nem pontokat osztogattok a helyezések alapján, hanem simán csak összeadogatjátok a versenyeken elért pontokat, illetve pontegyenlőség esetére a bucholtzokat?
Ez tökéletesen összhangban lenne a mutatott teljesítménnyel.
 
...és természetesen Rolandnak is akarta mondani tanult kollégám...
 
ez se jobb, mint a jelenlegi ötlet.

Konkrétan annó JuFéval agyaltunk a liga beindításánál, hogy mi lenne a legjobb. Volt több opció is, a tiédhez hasonló is.

Ki szeretném emelni, hogy sokszor a helyezettek között nüansznyi különbség van, ami akár egy buccholcz, akár egy kezdésnek köszönhető. Éppen ezért nem éreztem/ük helyesnek azt, ha nagyon nagy pontkülönbségek vannak a játékosok díjazása között. Innen jött a jelenlegi, jól működő rendszer, hogy lényegében egy inverz helyezés egyenlő pont lett a megfeleltetés.

Tetszhet nem tetszhet, de az egyszerűsége, átláthatósága és adminisztráció igénytelensége folytán nem tudunk egyelőre jobbat, ami ezeknek megfelelne.

Ötletelni lehet persze, és ha tényleg érkezne egy jobb verzió, akkor megfontoljuk. Addig viszont ez marad, mert JuFénak és nekem is nem kis munkánk van a szervezéssel.
 
FIGYELEM FIGYELEM!!!

Aki holnap esetleg még az ajándék bontogatás előtt szeretne egyet HKK-zni lesznek páran lent az EX-ben 5 után. Tessék bátran csatlakozni!!!
 
Nyugi hirtelen halál marad mert ez egy olyan ROSSZ ami kell ahhoz hogy életben maradjunk. Ez a hely ezt tudja, nem szeretem ezt én sem,de lehet rá készülni.Rám egyébként fejlesztően hatnak az Exes versenyek. Messze földön híres, hogy igen lassú játékos vagyok,de egyre kevesebb X-et produkálok az utóbbi időben és ez nem feltétlen csak az miatt van mert hordákkal indulok(lásd pl most a ködös mező ahol egy X-et hoztam most össze). Ne vegyük túl komolyan ezt a versenyt és nem lesz gond a hirtelen halállal.Valamint bíztatnék mindenkit arra, hogy járjon el etikusan és ha egyértelműen látszik, hogy a másik nyer pl a köv körben akkor legyen olyan drága és dobja be neki a javára.
 
Abba is hagynám az Ex-be járást. Számomra pont az az egyik vonzerő, hogy nem kell rászánni az egész napot egy versenyre.
A másik, hogy azok a plusz félórák azt jelentenék, hogy talán még a zárórából is kicsúsznánk. Nem opció nekem, hogy éjfélre jussak haza.
 
ez mondjuk szimpatikus és igen, lejjebb vinném az első helyért járó pontot, akár a standard 20-tól 1-ig is lehetne ebben a megoldásban, vagy mondjuk 22-20-18-17-stb.

az 50-25-25%-ot mondjuk jól ki kell dolgozni, mert nyilván nem leszünk mindig 4-gyel oszthatóan
pl. 23 főnél (azaz 3 "extra pont" esetén) én +2 pontot adnék az elsőnek és +1-et a másodiknak
 
Szerintem simán alkalmazhatnánk a kezdő ligán is bevált pontrendszert egy kicsit módosítva:
az első helyért 25 pont jár, a másodikért 20, a harmadikért 18, a negyedikért 17, és így tovább. A huszadik 1 pontot kap.
Plusz, hogy ne vegyük el a létszámból fakadó előnyöket, ahány ember nem kapott pontot (tehát a 20. helyezett után végzettek), annyi plusz pont kerül szétosztásra a top3 között. (mondjuk 50%, 25%, 25% arányban. Azaz ha mondjuk 28-an vagyunk, akkor az első helyezett +4, a második és a harmadik +2-2 pontot kapnának)
Elképzelhető, hogy így az első helyen végzett túlságosan is elhúzhat, de szerintem még nem vészes, illetve lehet kisebb is a győzelmi pont értéke az 1. helyen.
Nyilván ez egy ötlet, amit nem feltétlenül kell 100%-ban átvenni, de szerintem így jobban nyomon követhető és kalkulálható a verseny.
 
Tökéletes a pontrendszer, azon nincs mit változtatni. A hirtelen halállal viszont nem kis bajom van, + fél órát rá lehetne szánni arra, hogy normálisan végződjenek a meccsek...
 
ezzel is az a baj, hogy pl. okt. 7-én, amit megnyertem, 21-en voltunk, most legutóbb, amit Elekes Gabi nyert, 31-en, de mindkettő 8 fordulós volt
és azért nem kérdés, melyik volt nehezebb győzelem...
arról nem is beszélve, hogy 21 főnél a 16. még kap 1 pontot, pedig nagy eséllyel ez már a "futottak még" helyezés, míg 31 főnél a 16. még bőven középmezőny

szóval ezt sem tartom jobbnak, mint a jelenlegi verziót
 
Szerintem ha visszanézzűk az elmult pár hónap versenyeit, szerintem majdnem mindegyiken 8 forduló volt tartva. Talán 1 verseny volt, ahol 9 forduló lett tartva. Viszont ha stabilan a 8 fordulók megmaradnak, akkor nem gondolom, hogy a nevezők létszáma nehezítené, vagy könnyítené a verseny megnyerését.
Kezd elég stabillá válni a 20 fő feletti létszám, így szerintem lehetne tartani a fixen 8 fordulós versenyeket.

Vagy ha annyira nem tetszik ez az ötletem, mondok egy másikat, ami talán nem tesz akkora külömbséget egyes versenyeredmények között. Vezessétek be azt, hogy az adott verseny köreinek számát szorozva 2-vel pontozást. Így egy 7 fordulós meccsen az első helyezett 14 pontot kap, a 14. meg egyett. Egy 8 fordulós meccsen az első 16 pontot, a 16. 1 pontot kap. Ezzel nem kerülsz sokkal nagyobb előnybe, de díjazva van az, hogy egy nagyobb létszámú versenyt nyertél meg. Várom a véleményeket
 
Én ennél egy picit árnyaltabban fogalmaznék .A jelenleg felvázolt B -tervet én sem tekintem jobbnak mint az előzőt,de továbbra is várjuk az esetleges alternatívákat. Lehet van jobb megoldás mint a jelenlegi. Ha van ötletetek dobjátok be és megfontoljuk.
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.