Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az abszolút jóság
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az abszolút jóság eléréséhez tiszta lélek mellett mérhetetlenül sok erőfeszítésre, na meg szerénységre van szükség.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Már korábban is leírtam a véleményem az ötletről, de még egyszer +1.
 
Támogatom a védekezés ilyen jellegű módosítását.Grat Szabolcs jó felvetés!
 
+
 
Ja és pontosan ezért is jó megkérdezni benneteket a keménytökű diktátorkodás helyett, mert ilyen jó ötletek is születnek az elmaradhatatlan fikázás és arcoskodás mellett
 
"Sajnos" a Szabolcs-féle verzió túl jó ahhoz, hogy elvessük, talán így pontosítva: annyi lapot lehet védekezésként kijátszani, ahány lapot az ellenfél kijátszott eddig a kezéből (vagyis nem kell sikeresnek lennie sehol). Vagyis 1 lapra jöhet 1 Földanya, a visszacounterelésre még egy, stb.
Bár én nem örülök, mert összetettebb (nem kérem az "ugyan, miért lenne ez bonyolult" kommenteket soha semmi senkinek nem bonyolult, csak utána az egész játék meg mégis ), de valóban jól kezelné a "védekezés ne legyen támadás" problémát.
Úgyhogy lehet rá küldeni a pluszokat
De akkor aztán MINDEN más ezzel kapcsolatos dolog így maradna, vagyis ott marad a kezdés, ahol volt, és persze nincs 2-es korlát.

NAGYON szeretném, ha mindenki megértené, hogy nem egyes lapokról van szó, ha a Kyorg tudás túl erős, kitiltjuk. A védekezés koncepciójáról és a jövőben megjelenő védekező lapokról és a játék lassításáról van szó.
 
Szabolcs verzióját támogatom mindenféleképpen: annyi védekezéses lapot lehessen kijátszani védekezésként, mint amennyit az ellenfél kijátszott.

Valamint erre szavaztam annak kapcsán, hogy a kezdést mikor kelljen átadni: "Szerintem legyen inkább a szabálylapok, követők felfedése és kezdeti működése után, de a lapok felhúzása előtt.", de mindenképpen támogatnám DM felvetését, hogy a szabálylapok/követők (molluszk kezdeti ócskasága, változó első szabálylapja) csak az után működjenek, hogy kiderült, kinél van a kezdés joga. Versenyen sem annyira nyerő, hogy a 3 meccsből az elsőnél bizonytalanul döntök, a másik kettőnél viszont pontosan tudom, hogy ki kezd.
 
hát, én egyelőre erősöztem azt, ami flux ellen jön ki
amúgy szerintem nem akkora para a flux, okosan kell ellene játszani (persze ha béklyó is van lent, akkor már más a helyzet...)
 
Grobox nem jó ellene?
 
A flux-ra lesz megoldás ("reagálhatatlan" leszedések), meg van jelenleg is már (ha jó lapokkal játszol akkor a 2. kirakott lapodat már fogja is meg, kb. mint egy erős ereje). A flux igazi ereje középjátékban jöhet ki leginkább. A játék elején lassít és segít a drágítós deckek elleni harcban.

A kyorg tudás sztem nagyobb para. 1 tiszta lapelőnyt termelhet ingyen (ez kontroll párharcban számít igazán amúgy nem olyan vészes), drágítós deckek ellen kritikus plusz manákhoz juttathat ingyen. Az utóbbit érzem parának, de ezt a Bufa segítsége is tudja, igaz egy kicsit gyengébben. Nyilván broken lap, de van mindig egy-két ilyen, azért éppen csak beleférős, meg ugye az ellen még egy 45 lapos pakliból se húzza be olyan gyakran. Használható megoldások ellene: Manaevő féreg, Vérfarkas preventor, Bufa kódexe, Butaság terjedése, Kreatív affinitás.
 
Mindegyik megoldásnak annyi az előnye jelenleg, mint a hátránya. Nem tudom a jövőben milyen lapok jönnek ki, de a jelenlegi védekezéses lapokhoz szerintem is Szabolcs ötlete hordozza a legtöbb balanszot.
De nem vagyok valami nagy játékos, nem látok át minden szitut, de szerintem a Behónak ezt a vonalat is érdemes lenne megfontolnia.
 
Rendben van, de azért érdemes megnézni a játékmenetre való hatását a két verziónak.

Körönkénti kettes limit: én kezdek, megpróbálok kijátszani egy nem-antimágiás lapot 1 manáért. Az ellenfelem megfogja egy Földanyával, aztán kapok még az arcomba egy Kyorgot, ami visszaadja neki a 2 lapot. Ezek után szerintem elég nagy előnyben van az ellenfél a 0. körében, 0 mana befektetéssel, hiába a kettes korlát.

Szabolcs verziója: Én kezdek, átgondolom, hogy érdemes-e kijátszanom az 1 manás lapomat, vagy inkább nem kockáztatok, nehogy beleszaladjak egy védekezésbe. Még ha ki is játszom, akkor is az ellenfelem el kell döntse, hogy a fent említett 2 lap közül melyiket játssza ki. Így is jól járt az ingyen kánterrel/erőforrással, de nem került túl hamar nagy fölénybe.

Egy új játékos számára első ránézésre bonyolultnak fog tűnni a HKK, ez már csak így megy. Ha valaki tanít egy kezdőt játszani, az először mindenképpen jól megrágva átveszi vele az alapokat, és csak utána tér rá a kiegészítő szabályokra és egyéb részletekre. Így a védekezés szabálynak ezen verziója is nyilván nem az első dolog lenne, amit egy kezdőnek meg kellene tanulnia, az alapok ismerete után meg igazán megjegyezhető.

Nekem kifejezetten tetszik az ötlet, azért annyit megér szerintem, hogy átgondoljátok a lehetőséget.
 
Ha 2 jo megoldas van, mindig az egyszerubbet fogjuk valasztani, ebben eros elvi elszantsag van bennunk (no persze, a konkretumoknal azert nem mindig ilyen egyszeru). Muszaj a Kezdo Belakat kepviselni, mert senki mas nem fogja ezt megtenni helyettunk, es nelkuluk nincs HKK hosszabb tavon.
 
Ahogy azt többen megfogalmazták, itt két probléma lehet:

1. A ganüid deck védekezésként kiszórja a kezét.

2. Pár védekező lap elég imba (Flux-Kyorg-Torquan).

Azt gondolom a max. 2 lapos korlát az elsőt oldja meg, de ezt nem érzem gondnak. Nem baj, ha van egy ilyen deck, üde színfoltja a játéknak, aki fél tőle, tegyen be 5 Bufa kódexet sideból! Nem érzem meiatt szükségesnek a max. 2-es korlátot. Ugyanakkor a jövőben kiadott védekező lapos érvét elfogadom Balázsnak, ez is egy szempont.

A aj csak az, hogy ezzel nem olddik meg a Kyorg-Flux duó. Sokan szídják a szánalmas tekit, nem is ok nélkül, de a lényes good stuff jelleg paklikat egy Techiflux nem ritkán szinte ugyanolyan mértékben elteszi, mint a Szánalmas a kontroll. Főleg, ha kijön védekezésként egy kyorg vagy egy másik flux társaságában. És ezt a 2 lapos korlát nem oldja. És ez ellen nehéz sideolni, mert nem szívesen teszek be anti-védekezős, sokszor blank lapot 6 lap miatt.

Erre kell valami megoldás, amit én a 3. opcióban látok.
 
Persze, a legnagyobb spoilerek mindig jol jonnek, de hosszabb tavra tervezunk, fognak kijonni olyan lapok, amik valoban a vedekezest hivatottak szolgalni.
 
Egyébként felmerült bennem, hogy minden ilyen fórumnévnél le lehetne hagyni egy z betűt. Sokkal egyértelműbb lenne (szavazás--->savazás)
 
Ez a szavazás egyébként nem csak azért nem reprezentatív, mert a magamfajta hozzánemértők is klikkelhetnek, hanem azért sem, mert erősen összefügg a védekezés szabály módosításával. Lehet, hogy jobb lenne újra kiírni a szabályváltozást követő néhány verseny után újból, addig meg szerintem ne piszkáljuk.
 
"erosen lekorlatozna, hogy mennyi vedekezos lappal erdemes egyaltalan jatszani (jellemzoen nem akarok 2-t huzni az elejen)"

Ezt most úgy mondod, mintha a védekező lapokat csak védekezésből lenne érdemes kijátszani. Egy kyorg/flux topdekk azért nem olyan olyan szar a középjátékban sem szerintem.
 
Ez amúgy elég jól hangzik, mert így ugye építhetsz arra is, hogy nem játszol ki semmit arra az esetre, ha van az ellenfélnél Kyorg/Flux. Így magadat is valamilyen szinten, de az ellenfelet is hátráltatod, és végeredményben a játék is lassul. Érdemes lenne megfontolni (ne minden a Kezdő Bélákról szóljon már).
 
+1!
 
Kerlek, biztassatok a tobbi jatekost is a szavazasra (persze elotte olvassak el es ertelmezzek, mirol is van szo ), hogy minel tobb jatekos velemenye alapjan donthessunk.
 
Jo ez, csak nem egyszeru, Kezdo Belanak ujabb bonyolitas, ahelyett, hogy 2-ig kellene csak elszamolni.
(ilyen mi sikeres, mi nem, kezbol vagy innen-onnan kijatszott - mindenfele reszletek bonyolitjak tovabb)
 
Egyebkent a 2 lap/kort mar ugyszolvan eldontottuk, a tesztelok nagy tobbsegenek az egyetertesevel... valamint kiteszteltuk a tesztelesen, szoval nem bolygatnam ezt a reszet tovabb.
 
Én úgy látom a védekezés és a kezdés/kezdés átadása problémakört legjobban az oldaná meg, ha csak annyi védekezéses lapot lehetne védekezéssel kijátszani ahány lapot ill. önálló jelzőt játékba hoz az 1. körében az ellenfél. Így a védekezés tényleg védekezés marad és nem lehet dekket építeni ingyen 0. körös lényekre.

Üdv: Kyb
 
Szerintem pedig:

- 1 vedekezeses lap/kor (esetleg tovabb bonyolitva azzal, hogy counterel-e vagy sem) nem igazan jo, mert:
a) kiirtana a vedekezeses lapokkal operalo paklit, mig 2/kor egy egeszseges mederben tartana, ennel tobb pedig belathatatlanul veszelyesse tehetne (ezutan megjeleno lapokkal)
b) erosen lekorlatozna, hogy mennyi vedekezos lappal erdemes egyaltalan jatszani (jellemzoen nem akarok 2-t huzni az elejen)


- a huzas elott eldontott kezdes jo, mert:
a) alkalmazkodna a jatekosok 'termeszetes' igenyehez es szokasaihoz
b) elvesztenenk valoban egy (nem tulsagosan bonyolult) taktikai elemet,
viszont a vedekezes megmaradna vedekezesnek. Ha zavar, hogy az ellenfel kezdese eseten tul nagy hatranyban vagyok, akkor hasznalok tobbet, de nem tudok vele 'tamadni', csak nagy kockazat aran, es mivel 2-nel tobbet ugyse tudok kirakni, ez altalaban nem fogja megerni.
c) szerintem sokkal jobban kiegyenlitene a mostani 'akie a kezdes joga, az sokkal konnyebben nyer' allapotot.
 
Védekezős elleni védekezős lapok?


Viccet félre,meg megelőlegezve, 1 Védekezős lap körönként elég lesz a jövőbe tekintve
 
Szerintem is böven elég 1 védekezés lap a 0. körben.
 
"Én az első körben nem 2-ben, hanem 1-ben maximalizálnám azoknak a sikeresen létrejött védekező lapoknak a számát, amit nem reakcióként játszottak ki."


Eddigi legértelmesebb hozzászólás, maximálisan támogatandó.
 
A kezdés átadásának joga jó okkal került be a játékba, vannak szituációk, amikor ez hasznos lehet. Ha erről a lapok felhúzása után dönthetek, az a taktikázási lehetőséget növeli a játékban, ha a lapok megtekintése előtt, az a szerencsefaktort.

Az igény a szabály megváltoztatására a védekező lapok miatt merült fel. Tény, hogy van már pár olyan védekező lap, ami inkább támadó lapnak nevezhető, és akkor is kijátssza az ellenfél az első körünkben, ha mi nem csinálunk semmit. De akkor nem a kezdés átadásának jogát kéne piszkálni, hanem a védekező szabályt.

Én az első körben nem 2-ben, hanem 1-ben maximalizálnám azoknak a sikeresen létrejött védekező lapoknak a számát, amit nem reakcióként játszottak ki. Így a védekezés szerepe továbbra is megmaradna.
 
A végzetúr alapcsomag szabálykönyvében is elöször eldöntik, hogy Kati kezd majd húznak 5-5 lapot... annál újabb meg nincs
 
Előbb a szánalmas teknőst kellene kitiltani, addig ennek a témának fel sem kellene merülnie...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.