Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tenger a Sötét Föld körül
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A Sötét Föld bejárható területei véget érnek azok partjainál. Az óceánba merészkedni merő öngyilkosság, hiszen ott olyan ősi és halálos lények élnek, amelyekkel még a Thargodan hercegek sem hajlandóak szembeszállni.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |
Nézet:
Tudom,h kapható 1000Ft-os,csak ugye nincsen oda írva,h milyen. Azt esetleg lehetne felrakni a dungeonra? Mármint a honlapra,h mi az a 990es dekk? V milyenek?
 
A Kezdocsomagrol es a Juniorrol pedig itt: (az alap oldalon)
hkk.hu
van leiras.
 
A Dungeonben kaphato tobbfele 1000 ft-os prekoncept pakli is, azzal persze versenyt nem fogsz nyerni, de nem is random lapok.
http://dungeon.hu/index.php?page=shop.product_deta ils&flypage=flypage.tpl&product_id=1278&category_i d=50&option=com_virtuemart&Itemid=7

(linkbol space-t vedd ki)
 
Pedig igaza van, összehasonlíthatatlan az asztalival.
 
Igazából amit lehet, azt el (át) kell lopni a Magicből, (Pokerstarsról) vagy egyéb TCG-kből, meg kell nézni mi vonzza a játékosokat, stb (megmondom őszintén még az alfában játszottunk pár 10 órát Tomival és Krisszel, de elég is volt).

Amúgy nyilván nem erre lett kitalálva, de ha nem kristályért (vagy miért, tényleg minimálisak az ismereteim) lehetne versenyre nevezni, hanem lenne $-es feature a játékban (Heads up, torák, sng-k stb) szerintem nem kevés (jelenleg a HKK-t nem is ismerő) ember kattanna rá a "könnyű" pénzkereseti lehetőség miatt.
 
Viktor, ne légy okos!
 
Nika szerint:
május 5, 2014 15:08
@Balage:

Dehogy titok Igazából csak egy ötlet a mai gyerekekből/szülőkből kiindulva. Azokat az “alap” paklikat kellene szerintem “csomagban” árusítani,amiket a HKK-toborzáson is használtak. Hogy teszem az a “menük”-nél lenne olyan,hogy egy ilyen kezdő gyngy prekoncept pakli és mondjuk fóliával,nem sok pénzért,teszem azt egy kiegnél picit drágábban v vele azonos árban. Mert egy “tök új” játékra senkise fog az elején kiadni több ezer forintot,mert ha nem tetszik neki,akkor “kidobott pénz”. De pl ha kapna egy Raia gyngy dekket,amihez mondjuk lenne egy rövid leírás,h melyik lap pl mikor jó(mint itt a blogos lapelemzéseknél-pakliépítéseknél),lehet jobban kedvet kapna,mert effektíve nem noob-ként kezdene és lenne egy játszható dekkje. Míg egy “kezdőcsomag”-ból hát…na
Tehát pl…adott lenne egy 45lapos Raia/CHD horda,mérgezős dekk,villám/tűz dekk,galetki,ork-varka,KF stb (akár az itteni pakliötletek közül is lehetne válogatni,természetesen az olcsópakli részlegről) plusz lenne hozzá a “pakkban” egy leírás,hogy “Hogyan használd a paklidat?”. Talán élvezhetőbb lenne,ha egyből kézhez kapnának egy játszható dekket,nem sok pénzért. Aztán ha megfogja a játék,biztosan fog kieget venni,mert néha 1-2 kiegre tud pénzt “kuncsorogni” a szülőktől,míg mondjuk egy gyengébb pre-konceptért egyszerre 3-5-10ezret nem(szülő logika: minek pár papírért 10ezer forintot adni?).
És akár lehetne ezeket a boltba “kiküldeni” és meghirdetni,mint “Kezdő csomag”. Kellene neki kis promóció,reklám,miegymás. A mai fiatalok totál net-orientáltak,az online HKK ezért is lehetett volna jó,mert így is meg lehet fogni pár embert,mert “nem kell kimozdulnod otthonról,hogy játszhass a haverokkal” (sajnos manapság ez a szempont a fiataloknál…)

Persze lehet én látom rosszul a dolgot… (amúgy,már elmúltam 10-12 éves,igaz anno 10évesen kezdtem kb. a játékot,és egyből megfogott az egész,csak a baráti társaság “kihalása miatt” abbahagytam).


Ezt írtam anno a blogra
 
A kezdő pakli most az asztaliban nem kezdő pakli, hanem egy nagy booster. Random lapok összehányva koncepció nélkül. Ha szeretnénk új játékosokat sokkal hatékonyabb lenne egy olyan pakli akár csak gyakori-nem gyakori lapokból, amik egy koncepcióra épülnek.

Ezekre az etnikumok szerintem tökéletesek lennének.
 
Én is írtam anno egy ilyen "ötletet" a blogra,hogy olcsó prekonceptek kellenének(többféle),nem a dungeonos tizen-huszon ezresek,mert egy nagyonkezdő annyit nem fog "kidobni" egy ismeretlen játékra...Mert oké tudom van "kezdő pakli" és rendelhető is,de egy leírás sincs hozzá,csak h mennyi az ára...
 
Részben egyetértek Dhoj-jal, de szerintem nem kell leírni az egész projektet.

A legnagyobb gond ott volt, hogy olyan ember kezdte el, aki valamikor nagyon régen játszott egy keveset a HKK-val, de a jelenlegi, nagyban átalakult játékot nem követte.

A lapkészletben nagyon nagy változások kellenek, de megoldható a casual játék is, de ehhez az kell, hogy ne félkész állapotra lehessen kihozni a használhatóságukhoz képest méregdrága paklikat (etnikumok pl.).

Programozói szinten elég homály vagyok, nem tudom hogyan lehetne megvalósítani, de nagyon kellenének amatőr kategóriás versenyek, gyorsjátékok.

A konkurens online TCG játékokhoz képest tényleg jóval lassabb a játékmenet, és sok időt igényel, tényleg nem ezt várják az emberek ez netes játéktól, erre kéne egy jó ötlet.

Viktor: sajnos azt kell mondanom, hogy az asztali gyűjtögetős kártyajátékok kora leáldozóban van, a vidéki játékosoknak kell egy online lehetőség, mert esélyük sincs klubba járni, vagy saját erőből összehozni egy olyan klubszerűséget, mint annó a gyulai művházban, vagy a békéscsabai ifiházban.

Ha megnézed a jelenlegi piacot láthatod, hogy még a külföldi nagy nevek is vagy az enyészeté lesznek, vagy átalakulnak LCG modellhez.

Egyébként az online chatjében sokat hangoztattam a véleményem, hogy hasonló módon, mint a magic életképesebb lenne a HKK, mint a jelenlegi üzleti modellben.

A magic félúton áll a TCG és az LCG közt. Van ugye egy casual vonala, amiben komplett prekoncept paklikat adnak a kezedbe, és van egy gyűjtögetős, egyedi paklikra épülő koncepciója. Szerintem jó ötlet lenne nyitni a casual játékosok felé néhány olcsó prekoncept, játékra kész dekkel.
 
Na ez egy gyakorlati dolgokkal foglalkozó, építő jellegű kritika.....
 
Szia

Régen írtál már a forumon.
Sztm a Hkk Online nem csődbe ment, nem azért szünt meg, mert a játékosok nem termelték ki a fenntartását.Hanem a tulajdonosi nemtörődömség miatt.
(és sztm amiket írtál azoknak a dolgoknak se nagyon volt közük a megszünéshez.)
Nem tudhatjuk előre hogy Miklósék hogy fogják csinálni,de bizakodni azért még lehet.

Valaki más is írta hogy hiba volt a 8. kiadással kezdeni.De mármost mindegy azzal kezdtek.
A kiegek jók voltak.
 
Szerintem a maximális paklimentési 50 helyet nyugodtan megadhatnák a prémiumtagság nélkülieknek is. A játékot nagyban megkönnyítené a kezdőknek, ha nem kellene állandóan törölniük a paklijukat ha ki akarnak próbálni valamit. A nemfizetős profik meg bátrabban játszanának más formátumokat is. Számtalanszor kaptam azt válaszul egy-egy invitálásra, hogy nincs hely új paklit csinálni, a meglévőt meg nem akarja törölni... Ez bizonyosan visszafogta a nem4színű paklik elterjedését...
A kezdők a kevés lapjuknak köszönhetően úgysem tudnának túl sok paklit lementeni. Én köztudottan szerettem kísérletezgetni az "egzotikusabb" játéktípusokkal is (a mókapaklikról nem is beszélve), de így sem volt 15-20 paklinál tőbbem lementve. És ez is csak 'az a...' fránya 30-as formátum miatt... Azt el kellene felejteni és máris lenne 2* annyi hely paklit menteni....
 
Abszolút felejtős az egész, el se kezdtem, mert ez a játék nem erre lett kitalálva. Tessék összeszervezni az embereket és irány egy klub vagy egy kocsma
 
Lehet engem is leszólni: jelen formájában szerintem sincs értelme HKK online-t fejleszteni

-a játék maga nem jó: túlságosan ragaszkodik a papír alapú játékhoz; tök fölösleges; online sokkal könnyeben kezelhető játékra vágynak az emberek
-túl bonyolult h casual játékosokat bevonzzon
-lapkészlet (amikor játszottam vele) bamba majom módjára követte a HKK kiegeket, holott azok nem arra lettek tervezve h önmagában működjenek
-magyar nyelven sose fogja kitermelni magát (max. promó eszköznek lehet jó)
-külföldre meg... ahhoz combos büdzsé kéne
 
hát nekem azért jó párszor beszóltak a deckem miatt, pedig nem blokkolóval nyomattam
 
Mint pazola
Őt annyian tiltották, hogy a végén nem volt kihez szólnia...
 
Anyázás?Hagyjukmár. Idióták mindenhol vannak,de azért nem így kell beállítani mintha ez lenen a standard. Sztem viszonylag kulturált volt a hangnem többnyire aki meg paraszt azt lelehet tiltani és óbégathat csendben.
 
A nézőket lehetne engedni, csak azt kellene megoldani, hogy a játékosok ne lássák semmilyen módon a chat-et.
Ők meg azt beszélik egymás között, amit akarnak.

Én szívem szerint a játékosok közötti chat-et is kikapcsolnám játék alatt, mert az esetek nagy százalékában úgyis csak anyázás van.

Majd játékon kívül beszélgetnek
 
Csak pár pontosítás...
Rúnák: jégsebzés - szerintem nem volt olyan perverz, aki végig szenvedett akár egy szintet is Árnyéksárkánnyal. Sajnos nem jöttek hozzá az ígért lapok így az egy teljesen blank rúna maradt.
erőjelző: - ezt viszont nevetségesen könnyű megcsinálni, mint ahogy az összes többi jelzőt is, igaz nem 1-10 karakter szintig, mivel a kombóhoz erősen javallott az Újjászületés könyve, vagy partneri segítség. A leggyorsabban úgy lehetett maxolni a jelzőket, hogy Quwarg dögevőre (dúvadhoz hasonlóan szintén erőjelzőket pakolászott magára csak előbbivel ellentétben ez végtelenbe mehetett nem csak 8-ig, igaz ez is ritka lap volt) pakoltunk mindent - izmot, erőt, mérget, gyengülést, kutyafülét stb... - majd Túlburjánzással (talán második vagy 3-dik ezüst kiegészítőből lehetett bontani) duplázni a jelzőket, ha volt partner, akkor mindezt felváltva, USZK-val visszavéve és újra eljátszva. Jókor elsütött Időrabló pálcákkal még az elmúlást is játék/maxig lehetett húzni...
Itt jön a szépsége a dolognak - A szabály szerint semmilyen módon nem segíthették egymást a játékosok, ami szabály kb. azonnal és folyamatosan meg is bukott... Továbbra se értem, hogy volt egyáltalán létjogosultsága ennek a szabálynak ebben a formában. Persze vissza lehetett élni az egésszel, hiszen a rúnázás pont arról szólt, hogy 1-1 ismerős összeült és csapatták a dolgot orrvérzésig, amíg idő/energia engedte, ezzel ők előnyre tettek szert azokkal szemben, akik nem tudtak, vagy akartak rúnázni, teszem hozzá ez inkább akarat/nem akarat kérdése volt, mert kb. mindig volt rúnázásra kapható ember.

A nézőkénti belépés tiltása jó ötlet, rém idegesítő, amikor belookolnak, meg még bele is pofáznak a játékba.

A 23000 accountból jópár a kongregate alatt keletkezett, eleve 10k acc-cal indult, mivel a béta teszt végén a szervezők nem lőtték ki a béta miatt keletkező multiaccokat.
A 0-zás mellett rutin-játéktudással való érvelés akkora hülyeség, hogy azon nem lehet nevetni. Másfél év összegyűjtött lapjait/beleölt idejét nem lehet azzal elintézni, hogy dehát a játéktudás megmaradt... Ezt írtam korábban is, hogy ha már egyszer másfél évet rászántam az életemből, hogy összeszedjem a lapokat, akkor nem biztos, hogy szeretnék megint másfél évet rászánni, hogy összeszedjem ugyanazokat a lapokat megint... 0-zásnak akkor lenne csak értelme, ha teljesen újragondolt alapcsomagok/kiegészítők jönnének, mert ismerve az eddigiek hibáit és gyengéit, mi a rákért akarnék megint fizetni ugyanazokért a szar lapokért, amikért egyszer már fizettem a másfél év alatt. (Az más kérdés, hogy közben vagy sikerült megszabadulnom tőlük vagy nem...).

Kezdőpaklikat valóban át kéne gondolni. Szerintem még az is vállalható lenne, hogy kezdőpaklival az első 10 szinten szintlépésenként random a koncepcióhoz illő ritkákat kapnának a játékosok (csak új regisztrálók) egy-két gyak-nemgyakkal megspékelve, összekötve esetleg a korábbi felvetésekben szereplő kispaklis szintlépés jutalmazásokkal...
 
Én is írnék már valamit, úgyis idetévedtem megint.

Abszolút új kezdő játékos szemszögéből nézve:
A kezdő 60 lapjába senkinek se dobjon a rendszer 4db egyforma lapot, ha úgyis csak 3at tud használni, és a fölöslegestől pedig képtelen megválni. Kiváló ötlet a csak 45 lapos pakli, ha megvalósul akkor különösképpen jó volna erre figyelni, mivel közel minden 4 színből odaférő lapnak muszáj lenne belekerülni. Választástól függően csóri új emberke had kapja meg a 3. vámpíradeptusát-terrortekijét-büvöstavacskáját-man akorongját is akkormár, ami szerves részét képezné a kezdő dekkjének, kétlem hogy ez anyagilag akkora érvágás volna a oldalnak.
Lehet érdemes volna az ELSŐ PAKLIT kapásból hatalomkorlát formátummal adni neki, mivel ha nem fizetett még, ritkája aligha akad (max 1-2 gyémánt roknilpályák után, de akkor már MÁSKÉPP MENTVE magától vállal kockázatot, hogy valaki fél-kétharmad részben ritkákkal teli dekkel zúzza le).

Technikai kérdés még a nézőkénti belépés meccsre, ez kivehető lenne (max versenyeken, vagy engedélyezéssel külön), bevallom új név láttán én is gyakran meglestem ki mivel van, és ha fókuszos volt a srác , vagy már haladobbként rhattos maxvp0ázásra összetett paklival nyomult, 90% hogy hiába nyitott játékot, be se léptek sokan, avagy kapásból fix8vps szabálylappal az utóbbihoz. (lassanjárjhoz max ősirúnával, de inkább még azzal se)

Szót ejtenék még a rúnákról is, kapásból volt 2db aminek a létezése sántított picit. Az erőjelzős feltétele tudtommal csakis a dúvad ritka lap megléte-használata, míg a még neccessebb a 40 jégsebzés, ami csakis árnyéksárkánnyal lett volna lehetséges, de gyanítom direkt erre összepárosított paklikkal előre lebeszélten.
Ugyancsak rúna még az alternatív pakliformátumos győzelmek, pár lvl20 fölötti játékos biztos csinálgatta, de azért ritkaság számba mentek azok a meccsek, ennek egyik tán legfőbb oka a max 3 paklihely (prémium nélkül). Szerintem legalább 5 slot volna az ideális, 2db 4színre, 1db 2 vagy 3 színre, 1db jellemharc vagy sokszínre, 1db hatalomkorlátra (visszatérve szövegem elejére, a kezdő játékosok kapásból ilyennel indulnának). Eképp igaz csak kétféle alapformátumú mentéshely lenne (1 verseny + 1 mókapakli), viszont nem kellene törölni és újra összerakni ha kevésbé szokványos meccset játszana inkább valaki.

Nagy kérdés még, hogy miként fog folytatódni (mert úgy tűnik fog). Lesz 0ázás vagy nem, ha igen milyen kompenzáció lesz...?
Ha jól rémlik 23000 felett volt a regisztrált accountok száma, mikor fénykorában lehetett 200-300 játékos, a végefelé meg 20-30.
Ebből következően a játékos adatbázis 80-85%a tutira törölhető, elvégre aki idén be se lépett, nincs aranya vagy ritka lapja, netán még 6-7-8. szintig se jutott, annak vesztesége se lesz, ha még emailcímet sem erősített meg esetleg, soha az életben nem fog tudni játszi újra amúgy sem, fölösleges idő&tárhely pocsékolás.
Az aktívakból akinek nincs vagy csak kevés ritka lapja van, nyilván a többség azt szeretné, hogy vesszen mindenki mindene és esélyegyenlőség következhet (pedig nem mert a rutin-játéktudás nem vész el, sem a korábbi élmények), akinek fullos az accountja az meg javarészt azt, hogy mindenki mindene maradjon ahogy van (még ha soká nem is lesz motiváció hisz mindenből megvan a 3 szinte, de talán majd a heti1 UR verseny...). Ha abból indul ki mindenki hogy jelenleg semmi sincs azaz eddig bukó minden amúgy is, már az akármilyen újraindulásnak lehetne örülni.
 
Lendoo ötletei egész jók. Anno én is megfogalmaztam többször is ingame, illetve a kül. blogokon, hogy az ezüst felválthatná a sng-k nevezésének KK költségét. A KK csak nevezésre jó, mint kredit helyettesítő, az ezüst csak arra, hogy ezüst paklit vegyél. Viszont ha felhalmozódik egy rahedli ezüst azzal nem tudsz mit kezdeni. 120 ezüst volt egy ezüst bontás, igazából 15-20 bontásból megvolt a szükséges 15*3 lap a felesleget vissza lehetett váltani, illetve a játékkal az ezüstutánpótlás folyamatos volt.
Az adaptív versenydíjazás tervbe volt véve anno, ezt többször is hangoztatta Matyee, csak épp idő és lelkesedés nem maradt rá a végére, így sose valósult meg.
Arról én is értekeztem asszem valamelyik blogra (lehet végül nem küldtem el valamiért), hogy a versenyeket durván meg kéne reformálni, főleg az sng-ket, a friss bontás mellett legalábbi napi egyszer indítani más-más formátumokból is ingyenes sng-t. Így népek szoknák azt is, bár tény, hogy mindenre a megoldás a játékosállomány növelése lenne, mert pl. lett volna igény alternatív formátumokra is olykor-olykor, de ha épp olyan gárda volt online, akik csak a kül. kontroll paklikban látták a opciót és nem volt fantázia az alternatív formátumokhoz (mert azokban kevésbé lehet beleszólni az ellen játékába - még mindig sírva röhögök ezen, bár tény, hogy olykor kifejezetten homlokráncolós végignézni ahogy a másik elhokizgat a kombóival, bár közben tudtam filmet nézni, szóval annyira nem volt veszteség... ), akkor az életbe nem indult el semmilyen alternatív formátum, csak a sima 4 szín.
A vásárcsarnokba egy apró korlátozás kéne és asszem oldva lenne a probléma, hogy az ilyen Laszl-jelenségek ne legyenek meg:
- akiket letiltasz ingame, azok nem vásárolhatnak tőled (ezzel együtt az ingame chatet is reformálni kéne egy plusz opcióval: szétválasztani a "nem akarok vele játszani" és a totál tiltást, amikor még a beírt üzeneteit se akarom látni opciót. De akár úgy is lehetne, hogy e két opció mellé jönne a harmadik tiltás, a kereskedés tiltása.)
Valaki írta előttem, hogy a versenyjutalmazási rendszert csökkenteni kéne... WTF??? Pont, hogy növelni. Ha rendszeresen jelennek meg kiegészítők, akkor nem fog elinflálódni semmi az ég világon, de azt is figyelembe kéne venni, hogy ez egy online játék, nem ugyanazok a szabályok érvényesek rá, mint az asztalira. Az egyik nagy hibája eddig az volt szerintem az online-nak, hogy nagyon az asztali finanszírozási rendszerét koppintotta minden tekintetben.
Az ingyenes részét pont hogy vonzóbbá kell tenni. A fizetős részéhez lehet sok opciót, kényelmi funkciót és extrát hozzárakni, amik nem borítják fel a játékosok közötti egyensúlyt. Szerintem az egy téves elgondolás, hogy valaki azért élvezzen előnyt és azért legyenek sokkal jobb lapjai, mert költ a játékra (mondom ezt úgy, hogy aktív fizető játékos voltam végig, év végéig meglenne a prémtagságom, ami közbejövő kiegekkel már rég tovább tartana).
A szintlépésekért járhatna pakli (mondjuk valami kis random kiegészítő - nem olyan ami alapon vásárolható -, hanem kifejezetten ezekre a jelenségekre épített), rúnák végig csinálásáért szintén valami nagyobb (mondjuk ez az újaknak és 30 alattiaknak lenne érdekes jelen állás szerint, mert afelett már ált. a legtöbb rúna végig van lőve).
Ahhoz, hogy sikeres legyen ez a játék el kell hagyni azt a szellemiséget, hogy az ingyenességgel elinflálódnak a lapok stb..., pont hogy esélyt kell biztosítani az újaknak, hogy fizetés nélkül is legyen reális esélyük a lapok összeszedésére, max kicsivel hosszabb távon.
Az utóbbi hónapokban/kicsivel több mint fél évben, akik jöttek új játékosok a legtöbbnek az volt szinte a második kérdése, hogy csak pénzbefizetéssel tudnak új lapokhoz jutni? Igen, csak úgy, nem is nagyon maradtak meg a játéknál.

Jah és semmilyen karakter újraindítás NE legyen. Semmi értelme nem lenne. Beleöltem kurva sok pénzt, alkudoztam egy csomót, hogy összeszedjem azokat a lapokat, amiket összeszedtem, versenyeztem értük, fizettem értük. Az hogy visszakapom az árát nem helyettesíti azt, amit már összeszedtem. Nagy nehezen összekaparom a 3 zulit kísérletét, erre egy programvonással elveszik az egészet kapok érte valami nevetséges összeget, amiből vehetek kieget, aztán bontok helyette 3 szubreális vámpírt... WTF???
Noh meg ha teljes újraindítás lenne, akkor az eddigi kiegek kuka (alappakli-zének-normál kiegek), egyedül az ezüst, a gyémánt meg a Farkasfalka maradhatna. Akik eddig játszottak tudják mik az erőviszonyok a lapok tekintetében, mindent újra kellene kezdeni és meglenne az adott lapkészlet biztos nem vennék kiegeket/alappaklit csak azért, hogy esetleges Alex Vampirsonokat, Szubreális vámpírokat, überspoiler Khorokat, meg egyéb hókamóka lapokat bontsak.
Nem. Mindenki visszakapja a lapjait és a szintjeit/rúnáit. Az újak pedig azokat az új lapszerzési opciókat, amik esetleg bekerülnek. Pl. szintlépésekért rúnákért paklik stb... Ezzel kb. senki nem veszítene...
 
Szerintem a kezdők nehézségei kissé túl vannak dramatizálva. Függetlenül attól hogyan is indul ujra a HKK-online, kezdők mindig is lesznek... Az, hogy most lenullázzuk a lapokat szerintem nem oldaná meg ezt a kérdést. Ennyi erővel rendszeresen (évente?) nullázzuk le a lapokat az új kezdők miatt? A lapok értéke meg egyébként is változik folyamatosan, minden egyes kieg fel-vagy leértékel néhány régi lapot. Szerintem ez nem baj. Maximum arra az 1-2 hétre, amíg ez az átértékelődés tart, a tesztereknek meg kell tiltani a piacozást.
Tudom, hogy ez egy fizetős játék, és én szponzoráltam is eleget a fenntartókat, de az szerintem nyilvánvaló, hogy ingyenes játéklehetőség nélkül halálra van ítélve bármilyen próbálkozás épp az óriási konkurencia miatt.
De szerintem az összes is felsorolt problémának a forrása a kevés játékos volt. Egy über-ász-hiper-szuper-arannyal teli vérprofi csakis azért alázott agyon kezdőket mert egyszerűen nem volt más játékos. Egy kezdő meg azért játszott profikkal mert nem volt más játékos.... A piacra is hosszútávon (és persze kis szabályozással) igazi megoldás a több felhasználó.... 400 ember piacát elég nehezen törné le egyetlen ember. 20 emberes piachoz meg laszlo sem kell hogy bedögöljön. Magától is megtörténik....
Ha van 150 on-line játékos, akkor gyorsan rátalál mindenki arra a partnerre, akivel élvezetes csatákat tud vívni, vagy éppen a profik szétalázzál egymást a versenyeken, mert folyamatosan indulnának. Ennyi játékossal meg már csak Sitngo kellene. Abból is sok-sok féle-fajta free. Nem csak frissbontás. Kivétel nélkül minden egyes on-line játék a játékosok száma miatt él vagy hal meg. És igazán sok játékosra csakis ott lehet számítani, ahol ingyen is játszhatnak a játékosok úgy, hogy számottevő hátrány nem éri őket a fizetősökkel szemben. Ha valaki itt beleölne másfél évnyi játékot a HKK-ba igenis kiérdemelhetné azt, hogy (az újabb kiegek kivételével) megszerezhesse ingyen is a lapkészlet nagyobb hányadát. Ha tényleg jó lesz a játék (folyamatos fejlesztés stb...) úgyis lesz mindig valaki, aki szponzorálni fogja a játékot. Én pl. mindig ügyeltem arra, hogy mielőtt lejárna a prémium tagságom (vagy mi volt a neve) töltöttem fel egy kis aranyat, nem feltétlenül azért mert lapot akartam venni. Inkább azért mert játszani akartam... Lehet kibicelni a metrón meg a buszon is (meg itt is), de ha mindenki ingyen utazik, akkor előbb-vagy utóbb de biztosan meg fog szünni a buszjárat és járhatsz gyalog. Akkor megéri kibicelni vagy nem? Erre is a felhasználók száma az igazi megoldás. Amíg nem lesz 100-200 on-line játékos folyamatosan, addig haldokolni fog az egész. Ennyi pedig a legritkább esetben volt csak egy-egy UR-verseny idején...
 
Köszönjük az érdemi hozzászólást a "20 ember nevében",remélem jövő évben építőbb jellegű hozzászólást fogsz iderittyenteni
 
Jó régen szóltam érdemben hozzá értelmes témához, de most hogy erre jártam, találtam ezt itt.


No ugye itt a HKK Online jövőjéről kellene beszélgessünk.

Szerény 20 éves tapasztalatom alapján ilyen ebben a formában nincs.

Le lehet ugatni (a sok nagyonhozzáértő biztos le is fog), ahogyan ez megtörtént már néhány alkalommal a múltban. (Lásd -ill. ne lásd mert gyakorlatilag már nincs- Káosz Galaktika + kártyajáték hozzá, álomszopó vagymiarák kártyajáték, etc.)

Az ok elég szimpla: 20 embernek nem éri meg (hacsak nincs a könyvelõtõl valami okosságos tipp) fenntartani, nemhogy fejleszteni.

Szép meg jó hogy valaki megcsinálta (le a kalppal, Miki elgagyogta néhányszor hogy lehetetlen) azt annyi is.

Egyetlen megoldást létezik (koppintani kell megint), az MTG-nél megy is a dolog: az online lapokat offlinera kell beválthatóvá tenni.

Ilyen nem lesz, mert akkor az online minimum ugyanannyiba kell kerüljön, de inkább többe (járulékos költségek becserélés esetén), mint az offline.

Ezt meg ugye nem fogjátok kifizetni.

Jelentõs hátrány még a mikroszkopikus (magyar nyelv) piac is, ezen több nyelv sem dob semmit, mert akkora a konkurencia online CCG-k terén, hogy több ezer dolláros reklámkampány kellene ahhoz hogy egyáltalán néhány érdeklõdõ odataláljon. (Ott tartani meg más tészta...)

Szóval kb. pápá online HKK, jó esetben annyi idõ alatt lesz belõle valami megint, mint ameddig a TF online programozása tartott/tart (4 év? 5? ki emlékszik - tippre mellesleg az se lesz egy hatalmas siker).

Akkor majd megint játszhattok egymással 20-an és anyázhattok a 21.-nek, hogy melyik lapot miért annyiért veszi/adja el, amennyiért akarja, és egyébként is miazhogy neki 50 db van mindenbõl...

Viszlát, egy újabb év múlva...
 
Remélem a behó olvassa a fórumot szorgosan, elhangzott itt pár megfontolandó dolog.
Szerintem elég sok itt a keresztfüggés a mi legyen-mi ne legyen között, de ha már ötletelés megy, megpróbálok érdemben hozzáötleni
Egy részleges wipe-ot az előttem hozzászólók ötletei miatt ildomosnak tartanék.
1. Ha a lapokat, azok működését, gyémánt/ezüst/ritka/ngy/gy státuszát, egyebeket felül fogják vizsgálni, és ezekben változás történik, akkor a már meglevő gyűjtemények értéke mindenképp változik, emiatt valaki előnyhöz, valaki hátrányhoz jut. Nem beszélve arról, ha megint csak az 1. kieg lenne kapható a játék indulásakor, meg az 1. ezüst pakk...
2. Szerintem egy fizetős játéknak nem feltétlen tesz jót, ha 0 Ft befizetéssel egy/másfél év alatt megvan minden lap, csak kockuljon a játékos eleget. Ez az élőben sem így működik, nem hiszem hogy az oldal üzemeltetőinek bármilyen gazdasági érdekük fűződne ehhez, még csak több játékos se lesz a szerveren, sőt, egyszerű példával szemléltetném, hogy pont a fizetős fog elmenni: Dolgozó ember vagyok, családdal, kevés idővel. Szívesen fektetek be új kiegnél, mivel nincs is amúgy lehetőségem új lapokhoz jutni idő(nem tudok végigülni egy versenyt) hiányában. Ha én azt látom, hogy Vér István, aki velem kezdett, 3 hónap alatt 1 hónapnyi nettó játékidőt produkálva beül ellenem egy 45 ritkás versenypakkal, akkor lehet hogy inkább az ide szánt pénzemet a gyerekre/asszonyra/több sörre költöm. Szerintem a versenyek díjazását csökkenteni kéne (most páran elmorzsoltak egy k*rva anyádat-ot a bajszuk alatt), vagy ezüst/gyémánt lappal honorálni, de legritkább esetben úgy, hogy a semmiből(időből -> itt jelen esetben nem egyenlő pénzzel) lesz valami(pénzért vehető lap -> pénz) és szétinfláljuk a lapokat.
3. Nem csak Laszl76 füle mögött van itt vaj a piaccal/multizással sőt az egyéni profilokról könnyen visszamenőleg is kideríthető (nem kell agytrösztnek lenni, ha megnézed a profilt) rúnázással. Bevallom, hogy én is csináltam a gyémántért, mert felb*szott egy idő után, hogy elég sokan tolják teljesen nyíltan, és nem volt semmilyen szankció, pedig vagy 3x szóltam miatta én is, szerintem nem én voltam az egyetlen. (igen, most biztosan elkönyvelték páran, hogy szar szemét szar alak vagyok, de valszeg ők is rúnával csinálták meg a második körben nyerést :P maxirespect a kivételeknek!)
4. Ha a játék indulásánál a régi playerek a teljes arzenáljukkal rendelkezni fognak (ergo kész versenypakkokkal) akkor megint nehéz kiküszöbölni, hogy a betévedő új játékosok ne legyenek azonnal széjjelalázva PvP üzemmódban (persze, tudom, játsszon gyakorlót, meg tiltsa le akik leverik... de azt érzitek hogy ez nem megoldás). Volt itt javaslat a lvl belövésére, de többen is mondták, hogy annak is csak sokkal több játékos esetén lenne értelme.
Most hirtelen más nem jut eszembe, de az ötletem a következő (tudom, magam felé hajlik a kezem, de fent leírtam az okokat, hogy miért), és a behótól ez is teljesen jófejség lenne, hiszen ebből megint nem származik anyagi haszna, hogy a vásárolt (tehát csak a befizetéssel szerzett, a vásárcsarnokosokat nem számolva) krediteket visszakapná mindenki, lapkészlet 0, szintek 0, piac szabályozva!! (addig ne is induljon semmi amíg az nincs meg, vagy legyen tesztüzem, és utána wipe) és mindenki építkezhet elölről. A játéktudást és tapasztalatot nem lehet elvenni, viszont ha új körülmények lesznek, akkor minden előzőleg szerzett előny óriási lesz egy újonnan indulóhoz képest. Persze a zsozsó is az, és fejet hajtok, ha teljes wipe lesz. Vagy ha minden kredit visszaváltódik, az "idővel" és az adásvétellel szerzet is. Akármi jó, csak a játék induljon elölről.
Ja, a piachoz is egy ötlet: ha van eladandó lapod, akkor csak egyszer (egy tranzakcióba) rakhatsz fel egyet (vagy többet egyszerre), és amíg le nem jár/meg nem veszik, addig ugyanolyan lapból nem rakhatsz ki se drágábban se olcsóbban. Persze vételit se. Így se mások, se magad alá nem tudsz licitálni. No elsőre ennyi. Ide járna most egy krumpli a hosszú poszt miatt
 
:P
 
Azért laszl legzseniálisabb húzása akkor is az volt, hogy kölcsön kért és nem adta vissza. 100% profit.
 
Sztm nagy ötlet.
Egy ujfajta játék a versenyeken....
játékosok becsábítása....
Kihívás a fejlsztőknek.....

Mi kell még?
 
Így is kilóg a webről az egója, ne növeld
 
  ... | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.