Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A frissen kivégzett áldozati orgling
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Hmm, élő áldozatra van szükség?" - Cheotox közelebb intette orgling teherhordóját. - "Gyere csak egy pillanatra, Móg!"
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Itt az érvényes faq rá:
(AK106) Az AK 87-ben leírtFeketemágia-A vér hatalma kérdés kapcsán megemlítettük, hogy ha az aktuális ÉP csökken a max. ÉP csökkenés miatt, az nem számít sebződésnek. Ezt akkor nem fejtettük ki bővebben, de valójában ilyenkor ugye azon szabály miatt csökken az ÉP-m, hogy az aktuális ÉP nem lehet magasabb a maximálisnál. Ez semmiképpen nem sebződés, tehát az Életszívó kullancs-Melkon titka kombó sem működik.

Tehát nem számít sebződésnek, így be kell venni a megfogalmazásba, mint külön kitétel. Amúgy nekem Schumi ötlete is tetszik, hogy az ellenfélnek legyen mindenképp még egy köre nekem meg csak akkor ha ő kezdett, mert ugye akkor ugyanannyi kört játszunk le. Talán így még inkább fair a dolog. És akkor "automatikusan eldől" hogy lesz-e plusz egy köröm, ergo nem valamikor a körömben döntöm el a húzott/sikeresen létrejött lapok stb alapján, hogy szeretnék-e. Így az egész még egyszerűbb lett.
 
nekem ez tetszik, a többiek jogosnak tűnő kommentje alapján átfogalmaznám úgy, hogy "B verzió: Kérek még egy kört, azzal a hátránnyal, hogy saját cselekedetem révén ebben a körben már nem sebezhetem meg az ellenfelem és nem nyerhetem meg a játékot semmilyen módon."
Ez így magában foglalja azt, hogy lények ütésével sem, semmilyen forrással sem, de pl. a Büntetés kisül, mert azzal nem az én cselekedetem révén sebzem az ellenfelet.
Egyetlen kérdés a max ÉP csökkentés, amire most így hirtelen nem tudom, hogy az éppen érvényben levő FAQ alapján sebzés-e vagy sem. Ha nem az, akkor be kell emelni, hogy az sem működik.
 
Az elsot sejtettem, a masodikat tudom..
am Evarth ellenfele mindig huzza az idot tehat javaslom a sakk-ora hasznalatat
A kiertekelessel meg az a baj hogy annyi ideig tartana mint vegigjatszani a meccset kb.
 
NEVER fogunk kiertekelni (nem vagyunk mi mazochistak, mint egy futballbiro )
 
;) XD
 
 
Ilyenkor még talán az is értelmesebb lenne ha kiértékelnék ki áll jobban bár ez relatív, mert mindig Evarth
 
Volt ilyen, amikor még nem játszottál,a legelső pörgősön. Tagnak kijött a fangor végtelen, ellenfélnél 0 beleszólás, de X lett, mert nem ütött 20-szor időben...ez egy rossz szabály volt, egyből el is lett törölve.
 
Az elv tetszik, de a konkrét megoldás valóban nem jó. Viszont talán talál vki vmi őtletet rá, hogy hogy lehetne még ballanszolni a "nem nyerhetek" korláton kivül...
(ez legalább olyan snasz, hogy hirtelen leszedhető egy vulkáni a kör felétől, mint az, hogy hirelen más taktikában kell játszani mert kongattak)

viszont (és talán ez is kicsit bonyolult, de talán lekövethető) hogy ha már arra érvelt a ri-ki-ki, hogy ne legyen dupla harci fázis és társai, akkor akár az is lehet valamelyest megoldás, ha a az A és a B verzió közt az döntene, hogy ki kezdett (és így a fejenkénti körtök száma egál lehetne, ami szintén egy kicsit közelebb vihet a kiegyensúlyozáshoz)
 
A bonyolitast akartam a max.VP-EP es egyeb dolgokkal jelezni.
Meg azt is nehezen ertik meg a verseny heveben, hogy hany kor van hatra.
Ha en ezt elkezdem ott magyarazni, abbol furcsa dolgok fognak kijonni...

Mindegy, elobb-utobb csak hozzaszol mas is
 
De hallottam, csak elfelejtettem beleírni, nem véletlenül nem élnek már ezek a szabályok, mert egy ideig működik jó-jó alkalmazkodunk hozzájuk aztán egyszerűen elavulnak. Amúgy Ákossal egyetértek a pörgősön idő lejár vége kész, ott az kéne igaz sokkal több lenne az X de az még úgy is korrekt. De lehet hogy a sok kis plusz időből pl összejönne még egy forduló...A max ép/vp dologra azért nem reagáltam mert abszolút rajtatok áll, hogy miként döntötök ezzel kapcsolatban, a max ép-t mondjuk személy szerint erősnek tartom meg ugye ha lecsökkentem nullára akkor is meghal az ellenfél az ő körében...plusz ez is besegíthet a lesebzésbe köv körben a max vpt azt nem érzem durvának, szerintem az mehet, mármint mai környezetben akár 0vpből is lehet ügyeskedni főleg a zanszilánkok miatt, viszont egy blokkoló paklinak egy érvágás ha egy teljes körében nem számolhatja a blokkolást... de még egyszer ez abszolút a ti döntésetek hogy mit éreztek túl erősnek vagy mi fér bele, totál megfogalmazás kérdése.
 
Csak azt a torzitast vedd figyelembe, hogy ide sokkal tobb profi, mint amator jatekos ir, )ld. pl marciusi verseny topic), az o erdekeiket is figyelembe kell venni. Nyilvan mi vagyunk ertetek, ha a jatekosok donto tobbsege szeretne ezt, akkor konnyen lehet, hogy bevezetjuk, de azert hadd irjam mar le a velemenyemet, meg ha nem tetszik is! Plusz nekunk sok tapasztalatunk osszegyult a regi ido lejarta modszerekrol, amikrol talan nem is hallottal (EP kulonbseges, 8 EP kulonbseges, biro kiertekeli - sok gond volt veluk, hidd el).
Es a max. VP, max. EP dolgokra nem reagaltal.
 
Pörgős versenyen viszont be kellene vezetni, ha lejárt az idő akkor nincs senkinek sem további köre, még az adott körét sem fejezheti be, hanem X.
 
No offense, de elsősorban játékosok véleményére lennék kíváncsi, elvégre ők játsszák ezt a játékot versenyszinten. Az én felfogásomban ti vagytok értünk, nem pedig fordítva. (a szolgáltatások nagy részénél ez így működik)
Ha az igény esetleg nagyobb mértékben felmerül egy ilyen fontos kérdés tisztázására, akkor csak némi hajlandóság kell, hogy meg is legyen valósítva. Régen az volt, hogy akinek több élete van az nyert...most az van hogy van 2 féle befejezése az idő lejárta utáni játéknak és egyik sem balanszos...hogy miért ne lehetne ezen változtatni azt nem tudom. Egyszerű megfogalmazás kérdése nem bonyolult dolog hozzáírni hogy: "A lapok azon képességei amik játékból kikerüléskor működnek (pl.: büntetés, végső visszaszámlálás, stb) továbbra is sebeznek, ha az ellenfél forrása miatt kerülnek ki a játékból."
Ezen egyszerűen nincs mit félreérteni, még egy amatőr játékosnak se...
 
Bonyolultnak érzem az egyszeri amatőr játékos számára, bocsi. Plusz ilyen kérdések, hogy ha lelövi a lényemet, akkor Büntetés van-e, a max. VP-jét ill. ÉP-jét csökkenthetem-e, stb.
 
Szerintem itt egy remek opció arra, hogyan oldjuk meg az idő lejárta utáni 1-1 kört.

Tegyük fel én az én körömben járunk amikor bejelentik hogy lejárt az idő, ekkor ellenfelemnek van még egy köre nekem meg már nincs...legalábbis a behos versenyeken ez így működik, ami azért hoki mert én az egész eddigi összes cselekedetemet ebben a körben nem feltétlenül a játék befejezésére fókuszáltam...Így pedig nem korrekt hogy az ellenfelem kap egy teljes kört, én meg nem.
A B variáció amit Zsoltiék csinálnak a versenyeiken, amikor az én körömben lejár az idő én még befejezhetem, majd ellenfelem jön, majd megint én. Így meg az ellenféllel szemben nem korrekt, hogy nekem jut egy teljes kör.

Tudom, hogy a következő egy kicsit nyakatekerten fog hangzani de szerintem kiegyenlíti az esélyeket ha az idő lejárta miatt kell véget érjen egy party:
Lehessen dönteni arról, hogy akarok-e még egy kört.
A verzió: Nem kérek mégegy kört ebben az esetben ezt a kör lejátszom majd ellenfelem jön és a köre végén véget ér a játék.
B verzió: Kérek mégegy kört, azzal a hátránnyal, hogy ebben a körben már nem sebezhetem meg az ellenfelem, és semmilyen egyéb módon nem nyerhetem meg a játékot. Ekkor ugye csinálhatok még dolgokat a körömben hogy felkészüljek de pl nincs "dupla harci fázisom" stb...

Mielőtt bárki tényleg véleményt alkotna erről, akár pozitívat akár negatívat előbb gondolja jól át, mert valahogy érdemes lenne balanszolni kicsit az idő lejárta utáni köröket. Ahogy most van mindkét verziót rossznak érzem egyiknél én járok jobban másiknál az ellenfelem...nem korrekt.
 
Ennek a hsz-nek tudok minden szavával egyetérteni.

Én sem várom el senkitől ezek után, hogy bedobja nekem a meccset, ha éppen én állok jobban, teljesen elfogadom és meg is értem azt, aki ezt nem teszi meg. De nem gondolom, hogy én lettem volna szabálytalan vagy etikátlan azért, mert ezt tettem.
 
Persze kizárólag a saját jószántából, megbeszélés, alkudozás és fenyegetőzés nélkül bedobottról van szó, mielőtt valami fő kötözködő belek0tne.
 
De igen, van olyan opció. Ha lejár az idő, jogodban áll feladni a meccset, ezt én gyakran el is mondom.
At időlejárás nem a HKK taktika része, hanem egy kényszerűség. Senkit nem érhet vád, ha nem dobja be a vesztett meccset, hanem ragaszkodik a szabályokhoz. ( Fociban pl. nem kötelező kirúgni a labdát, ha az ellenfél játékosa megsérült, mégis szokták.)
Ha valaki feladja ilyenkor, az _abszolút hivatalos és szabályos_.
És _szerintem_ abszolút korrekt mind az ellenféllel, mind a többi játékossal szemben, és fényévekre van a megegyezett meccsektől. Részemről ennyit erről, mindig így fogok ehhez hozzáállni.
Amúgy az +1 körről beszélhetünk lefújásnál, csak a nyomi hokik és mezők miatt így is sokszor 10 percet kell várni mindenkinek 1 meccs miatt. És ez nem túlzás, konkrétan figyelem a versenyeinken.
 
Azért a két eset itt sem teljesen ugyanaz. A végzetúr és a galetki szabály a hkk szabálykönyvében egyértelműen benne van, az időlejárást inkább a gyakorlat alakította ki, vannak versenyszervezők, akik ezt máshogy kezelik. Ráadásul azt semmi nem tiltja meg az embernek, hogy bedobjon egy meccset, ilyen szabály nincs. Tehát itt tényleg csak etikussági kérdést lehet csinálni a dologból, de én úgy érzem, a két opció közül azt választottam, ami az etikusabb.


Amióta versenyszerűen játszom (több, mint 9 éve) 3 alkalommal fordult elő, hogy a 100%-ig egyértelmű meccset az ellenfelemnek odaadtam, idő ide vagy oda. Tehát átlagosan 3 évente egyszer. Úgyhogy talán reménykedhetsz benne, hogy nem miattam fog veled ilyen előfordulni. Amúgy szerintem az 'odaadja a meccset' ill. nem adja oda ág már többé-kevésbé kialakult, és én pont az vagyok, aki az esetek 99.9%-ban semmilyen meccset nem ad oda. De ezt a 0.1%-ot megtartom magamnak, amíg hivatalosan meg nem tiltják nekem.
 
Igen itt csak annyiból "támadható" a dolog, hogy a versenynek SZABÁLYAI vannak.Ebbe bele tartozik az idő is amit erre max szánhatunk.Ha lejárt az idő nincs olyan opció, hogy én saját belátásom szerint dönthetek a végeredményről mert ez nem csak a saját esetemre és ellenfelemére van hatással hanem igenis a többi játékostársamra is(hátrébb vagy előbb végezhetnek egyesek ez miatt).Tehát az alapelv azt mondom nagyszerű és megsüvegelendő,de nehéz eldönteni, hogy ez fekete avagy fehér.Természetesen az első körös bedobást ne keverjük bele mikor saját érdekemből(side után legyen elég időm optimálisan több eséllyel játszani) teszem vagy már tény helyzet van,de másképp döntök mint ami eredmény született.De továbbra sem Bubu elleni az okfejtésem csak érdekes a szitu...
 
Egyetértünk abban, hogy az időkeret kezelése nem megfelelő, ennek ellenére nem született még változtatás ezzel kapcsolatban, tehát úgy kell alkalmazni, ahogy van. Hiába értek egyet azzal, hogy a galetki van olyan nagyszerű, mint egy végzetúr, jófejségből nem etetem meg a szörnyem komponensét az ellenfél demizrájával.

Igyekszem legjobb tudásom szerint minimalizálni a szerencse szerepét, és én nem örülnék neki, ha létezne egy olyan ág aHKKban aki odaadja a meccset a másik ág pedig nem, és azon is lehet izgulni, hogy melyik ágra keveredsz...
 
Az idő múlását értelmezzük másként. Az időkerettel kapcsolatos véleményeddel nem értek egyet, szerintem, hogyha valaki direktbe arra játszik, hogy lejár az idő, az nem él az időkorlát adta lehetőséggel, inkább visszaél vele. Az időkorlát szvsz nem játéktechnikai szempontból van a hkk-ban, hanem azért, mert egy hkk versenyt sem lehet elhúzni a végtelenségig. Egy kényszerű korlát, amit sokan sokféleképpen igyekeztek megoldani. Te is javasoltál anno erre egy sakkórás módszert.


Hogy mi etikus és mi nem, ez megint relatív. Szerintem az nem etikus, ha megtartok olyan pontokat, ami, ha egy körrel később ér véget a meccs, nem lett volna enyém. Számomra ez jelenti a fair play szót. Lehet, hogy te máshogy gondolod. Nem is kérem, hogy érts egyet velem! De szerintem egy olyan döntést hoztam, amit el lehet fogadni.
 
2:1es győzelmet módosítottál. Kár azon lovagolni, hogy x-re vagy bukóra. Egy etikai probléma van ezzel, hogy megteheted-e vagy sem.

Lehet szenvedélyesen vitatkozunk róla, de itt nem konkrétan Rólad van szó, hogy megtehetted-e. Természetesen megtehetted. A kérdés az, hogy megdicsérjük-e ezt a tettet vagy igyekezzünk a szabályok szerint lezárni egy végeredmény szempontjából fontos meccset.
 
Amúgy nem a bukást vállaltam, hanem az x-et. Nem Evarthé lett a 3 pont.
 
De az a játékos ugyanúgy elrontja az ember buchholzát, mint aki akkor vállalja, amikor én, nem?
 
Bubu, ha valaki meccs előtt megy haza, akkor vállalja, hogy elbukta. Te akkor vállaltad a bukást, amikor kiderült, hogy nyertél.
 
Akkor folytassuk kicsit az elmélkedést. Ilyen alapon, a te logikádat követve meg kellene tiltani az embereknek azt is, hogy hazamenjenek? Hiszen mi van, hogyha n az első körben mondjuk játszok valakivel, megverem, még egyet kikap és hazamegy? Lehet, hogy nyert volna még 3-at és vitte volna előre a buchholzom. De nem tette, mert hazament. A buchholzot a mai hkk-ban sokféleképpen lehet befolyásolni.


A véleményem egyébként az, hogy a jelenlegi rendszer sem j, ugyanis annak a játékosnak akinek belefújnak a körébe, már nem tud felépíteni egy saját kört, míg a másik ezt még megteheti. Emiatt én már pont nemzetin veszítettem el 2 pontot. Sztem elegánsabb lenne az aktuális játékos befejezése utáni 1-1 kör. De mindegy, amint korábban leírtam, számomra az nem győzelem, hogyha egy olyan meccsen szerzek több pontot, amit biztosan elvesztettem volna. Ha lett volna szemernyi esélyem is a győzelemre, akkor ezt nem csinálom meg. Így megtettem. Az én lelkiismeretem ezt mondta.
 
JJ! Ha az első vagy második körben bedobod azért, mert kell az idő a következő meccsre, elfogadható döntés, és azt sem ítélem el ha a harmadik kört feladja valaki, mert nincs esélye.
Itt arról folyik a diskurzus, hogy egy nyert helyzetet (lejárt az idő) dob be valaki azért mert egy elkövetkezendő körben nyert volna az ellenfele. Itt nem csak magaddal szúrsz ki, de azokkal is akik érdekeltek a győzelmedben (buccholtz).Utolsó kör 3. asztaláról beszélgetünk.

Nem kell ebből etikai kérdést csinálni. A játék lehetőséget ad arra, hogy bírót hívj ha valaki időt húz. Ha ilyen nem történt, akkor egyszerűen a pakli nem volt képes nyerni a rendelkezésre álló időben. Ha valaki nem nyert, akkor ne mondhassa az ellenfele, hogy nyert, mert mások micsodájával is veri a csalánt...
 
Amúgy ezzel sincs semmi gond, figyu nem vagyunk egyformák van aki látja hogy ok ezt a köv körben megnyernéd vagyok annyira korrekt hogy akkor GG vitted. Meg van aki eladja az anyját egy X-ért, ez van. Kinek milyen a stílusa és a mentalitása aszerint játszik. Ha pl ez egy első asztalos döntő meccs akkor nem kapod meg az X-et mert nem kapod meg, ez így működik.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.