Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
HKK-sként ismered-e a játék eredeti háttérvilágát, a Túlélők Földjét?

1.) Igen, játszom is a TF-en.
2.) Nem játszom a TF-en, de ismerem valamelyest a hátteret, pl. könyvekből, novellákból, ismerősöktől, netről ill. régebben játszottam.
3.) Nem ismerem, de szívesen utánaolvasok, ha lesz rá időm.
4.) Nem ismerem, de elég nekem a HKK.
5.) Én nem HKK-zom, csak kíváncsi vagyok, hogy áll a szavazás.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
HKK - Zén Legendái: Látomások május 18.
A pillanat képe
Gyógyító érintés
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Vannak sebek, melyeket a templomok elsőosztályú szakértelemmel bíró sámánjai sem képesek meggyógyítani. De ha ők sem, vajon kihez forduljon a torzszülöttek harapásaitól megtépázott galetki?
Nézz szét a galériában!
Hatalom Kártyái hírek 2019 július
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő Az istenek csarnoka!
Az istenek csarnoka - Beharangozó
Hatalom Szövetsége – 46. félév
Kecskemét Kupa VII.

A lista folytatása...
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Élőholt invázió
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Elemi erők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 10. kiadás
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: TF25

A lista folytatása...
2019. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó (12)
HKK kérdés? (44684)
Lapötletek (64155)
Hatalom Kártyái hírek 2019 július (8)
Az istenek csarnoka - Beharangozó (13)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9391)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Azért van vessző, mert 2 állítmány (itt ige) van egymás után, és azokat vesszővel választjuk el.

Grammatik macht frei!
 
Szerintem felelsleges kiskapu lehetőség, lezárhatták volna ennyivel, hogy "ilyenkor" a semmibe kerül.
 
Szerintem azért, mert így helyes (mármint helyesírásilag). Pont azért is szükséges többek között a nagybetűs VAGY, mert egyértelműsíti, hogy mi hova tartozik.
 
Köszi a gyors választ János. Még azt kérdezném meg ha csak az utolsóra vonatkozik, akkor miért van vessző az és előtt a végén.

Üdv,
K.D
 
Ennek a lapnak 3 különálló hatása van (lehet). A "VAGY" kötőszó elszigeteli ezeket egymástól. Akármelyiket választod a háromból, a másik kettő rész mintha ott sem lenne. Ergo: csak akkor megy a Semmibe a lap, ha az utolsó hatását választod.
 
Sziasztok,

Az elemek illúziója ha "csak" húzok vele 1 lapot, akkor is a semmibe kerül?

Ugyanilyen megfogalmazással (Vessző-VAGY)-al van megfogalmazva a goblin logisztikus és úgy tudom az nem ad csontot ha a keresést választom. Ergo ha az elejét választom az illúziónak, azaz a lapot, mivel nincs pont a mondatban kapcsolódik az első részhez a semmizős rész is.

Köszi a választ,
Üdv,

K.D
 
Igen. Ez mar most is igy mukodik a szabalyok alapjan, nem kell FAQ-t-hirt varni hozza. Amirol gondolkodtunk, csak annyi, hogy ez valtozzon-e, es nem fog.
 
Hamarosan lesz kint róla hivatalos hír (gondolom).
 
Rendben, köszönöm a gyors választ.
Csak annyit segíts még, kérlek, hogy akkor most amit DK írt a 6455-ös hozzászólásában - nem jön létre a lapom, amit kijátszanék, és megpróbálom Timera gondolattal megvédeni - az így fog működni versenyen?
 
Felfele nem nerfelunk, es a lap hasznalhato maradt (szerintem, nyilvan). Nem is gyengult, hiszen ez volt a szabaly eddig is (persze nyilvan gyengebb igy, mintha megvaltoztattuk volna a szabalyt).

A szabalyt A LAP EREJETOL FUGGETLENUL kellett atgondolnunk, szabalyt pedig nem 1 v. tobb lap erositese / gengitese erdekeben erdemes hozni v. alakitani, hanem hogy a jatekot minel erthetobb, kezelhetobb, logikusabb mederben tartsuk.
Uff
 
Nem. Kezelni kellett az összes körszakítást, nem csak ezt az egyet. Egyszer s mindenkorra rendbe tettük.
 
Az nem opció, hogy kapjon egy FAQ-t a lap, és csak sebződni lehessen tőle? Semmi más szabályhoz nem kellene hozzányúlni, és a lap is használható maradna.
 
Atgondoltuk, es marad az 'instant kor veg' verzio, vagyis a reakciosor tobbi resze nem ertekelodik ki (ki fogjuk egesziteni azzal, hogy a kapcsolodo hatasok sem jonnek letre).

Masik 2 opciot is vizsgaltunk, de mindent egybevetve ezt iteltuk a legszerencsesebbnek.
 
Szerintem épp most érett meg a "kör véget ér" - fogalom a definiálásra.
Ha ezt az első ilyen hatás megjelenésekor megtette volna a kiadó, akkor nem éreznéd "botrányosnak".

A kör azonnal véget ér: azonnal le kell zárni a reakciósort, és az aktuális fázist, a sikeresen létre nem jött lapok a gyűjtőbe kerülnek, további kapcsolódó hatások nem aktiválódhatnak. Pont. ...és folytatjuk a kör vége fázissal.

Ennél frappánsabb, egyszerűbb, és könnyebben kezelhető megoldás nincs a kérdésre.
 
Ebbe nem belegondolni kell, hanem szabályozni ezt a kérdést, és ezzel megszüntetni a bizonytalanságot.
 
Amibe még érdemes ennek kapcsán belegondolni: kijátszok 1 Talbot szava újat, kisülnek-e az automatikus ill. Az aktiválást kívánó kapcsolódó hazások?
 
Hát, pedig a HKK így működik már azóta, hogy az első reakció lap megjelent (1992, Ellenvarázslat), sokat nem lehet rajta értetlenkedni. A reakciókat visszafelé sorrendben hajtjuk végre, először a legutoljára kijátszott reakció jön létre. Nemcsak az Időszaggatásnál, hanem számtalan más helyen is előjött ez már, ahol ennek jelentősége van.

A másik hely, ahol ehhez a szabályozáshoz hozzá lehet nyúlni, ha elkezdjük felüldefiniálni, hogy mit jelent az, hogy "a kör véget ér". A jelenlegi szabály egyszerű és logikus, ha a "kör véget ér" történik, akkor elugrunk a kör vége fázishoz, végrehajtódik minden, aminek kell, és kész. Elkezdeni belemagyarázni, hogy "ha a kör egy reakció eredményeképp érne véget, akkor még a teljes reakciósor és az eredetileg is reagált lap is létrejön előtte" nemcsak egy nyakatekert kivétel lenne, hanem méretes FAQ özönt indítana meg. Ezt már egyszer alaposan végiggondoltuk, és nem vezetne semmi jóra.

És alapvetően nem szerencsés a szabályokat pusztán azért megváltoztatni, hogy egy lapon erősítsünk.

Magát a lapot persze lehet FAQzni, hogy erősödjön, de szerintem a Timera még így is épp elég jó lap, az eseteknek kis százalékában fog ez jelentős hátrányt okozni. Ha
- az ellenfél körében használom
ha a saját körben használom, de
- nincs jelentősége, ha ezután a kör véget fog érni
- kántercsata elején használom és utána újabb reakciót játszok ki az eredeti lapra
- megakadályozzák
- az ellenfél sebzést dob
ezek mind olyan esetek, ahol a hátrány nem érvényesül.

A gyakorlati játékban a sebződés engem sokkal jobban zavart (és egy kicsit túlzónak is éreztem).

És ha ettől most epszilonnyit gyengébb a lap, akkor sincs semmi, vannak más isteni lapok, amelyek nem bizonyultak az örökkévalóságig kihagyhatatlannak és pótolhatatlannak. Sőt, igazándiból az a jó, ha még a legerősebb lapoknak is van gyengéje.
 
Ezt a szabályt már a megjelenésekor is botrányosnak találták egyesek és értetlenül álltak előtte. Az a legjobb kifejezés rá,amit Balázs írt,egyszerűen nem illik bele a játék működésébe.

+1 az újragondolására
 
Egy olyan szabályról beszélünk, amit én speciel nem is ismertem, szerintem elő se jött jó ideje, mivel egy laphoz köthető csak - nem érzem gondnak ezt felülvizsgálni.
 
Szerintem pont a mostani szabály illeszkedik a HKK rendszerébe, olyannyira, hogy ha az idézett szabálypont nem lenne, a többi szabályból is csak ezt lehetne logikusan levezetni. Pont az lenne inkonzisztens, ha megváltozna.
 
Amellett, ha a szabaly valtoztatasa tovabbi kerdeseket/problemakat generalna, akkor nem erdemes valtoztatni.
Ezert irtam, hogy meghanyjuk-vetjuk.
 
"nem feltetlenul jobb" -> "nem feltetlenul rosszabb"
 
Szemely szerint azt gondolom, hogy ez a "szabaly", ami ugye EGYETLEN lapra vonatkozik! (Idoszaggatas, amit amugy nem hasznalnak) nem "magatol ertetodo", nem intuitiv, nyakatekert (meg ha egyszeruen hangzik is, nem illeszkedik jol a HKK mukodesebe).

Egy rossz szabaly megvaltoztatasa, foleg, ha nem volt hasznalva (igy nem epult be a koztudatba), nem feltetlenul jobb, mint a makacs ragaszkodas hozza. Hangsulyoznam, hogy NEM a lap erejerol van szo. Lapra valo FAQ-t en sem szeretnek, de a szabaly esetleg! valtozhatna.

De ebben nem egyedul dontok, meghanyjuk-vetjuk, es hamarosan kozoljuk az eredmenyt. Sajnos ez tesztelesen nem jott ki, ezert van most 1 kis toprenges.
 
Sok szabály van ami nem szerencsés, sőt hátrányos, az életben mégis be kell tartani őket.
A szabályok átértelmezése, "mert mi úgy akarjuk" csak a mostani magyar közélet sajátja...
Ez van, ez a lap másra lett tervezve, elszúrtuk, így kell vele élni
 
Ez miért érv, hogy isteni lap? Biztos tudok találni pár UR-t is, ami "nem működik elég jól", ha sikerül kilobbiznom, akkor megváltozik azoknak is az egyébként szabályos működése?

Kicsit gondoljatok már bele a távlati hatásaiba egy ilyen döntésnek.
 
Azért egy isteni lapról van szó...eleve amúgy személy szerint noha értem a szabályt, de nem tartom szerencsésnek.
 
Sima ritkákból vannak erősebbek és gyengébbek , ez így van jól.
Viszont az isteni papírosoknak kötelező megütni egy szintet.
 
Ezen mit kell átgondolni? Le lett írva és meg lett erősítve, hogy a lap így működik. Elég veszélyes precedenst teremtene, ha most le lenne FAQ-zva, hogy "igen, ez van a lapra írva, így is működne, de mostantól így működik, mert így akartuk tervezni és így nem elég erős". Pár lapot még biztos elő lehetne szedni, aminek az erősségi szintjén lehetne húzni kicsit/sokat, ha nem lennének azok a fránya szabályok.
 
Jogos felvetés,átgondoljuk
 
Ehhez az egész témához azért az is hozzátartozik, hogy a 10. kiadásra extrém sokat kellett várni. Így fordulhatott elő, hogy sok lap értéke ennyire megugrott, ilyen azért korábban nem nagyon volt (legalábbis ilyen mértékben).

A jövőben is hasonló ütemben jönnek majd az alapkiadások, mint régen (ha nem is 2-3, de mondjuk 4-5 évente), akkor nem lesznek ilyen problémák.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.