Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Rejtőzés a labirintusban
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A szabadban mindig adódik egy-két alkalmas bokor, vastag törzsű fa, ami mögé, ha valamilyen nagyobb veszély közeleg, elbújhatunk. Az elhagyatott barlangokban, épületekben más a helyzet, a szűk helyen az életünkért való harc a legtöbbször elkerülhetetlen lesz.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
1. ha a tókenek az egyébként is a kiegbe kerülő gyakori lapokon kívül, plusz lapokként kerülnek a csomagokba, akkor igen, szívesen bontanék ilyet. Ha a gyakori lapok helyére kerülnének a tókenek, akkor nem.

2. fizetnék 50 ft-tal többet egy kiegészítőért, ha lennének benne tókenek, lásd fenti pontot. Ha a gyakoriak helyére kerülnének, akkor nem igazán értem, hogy miért kellene többet fizetni érte.

Ha a csomagok lapszámán felül csomagonként egy-két szilmill spóra, megfelelő alkalom, tisztalelkű ember, zombi-kém, stb. - jelzőt bontanék, ízléses, esetleg akár többféle illusztrációval is, az az én szememben sokat emelne a játékon. Véleményem szerint cca 30-40 különböző önálló jelző van most a játékban, ami megfordul a versenyasztalokon. Sőt lehetne "üres" tóken jelzőket is kiadni lapként, minden színből, mert egyrészt a jövőben jöhetnek még ki új jelzők, másrészt ezek a jolly joker-ek bármilyen jelzőt helyettesíthetnek (pl. kumulativ szimmetria, goblin futószalag, stb jelző)

Lehet, hogy tévedek, és még ennél is több jelző van használatban. Ezeknek az igényes kialakítása, egyértelmű megkülönböztetése a lapoktól (másként néz ki, egész lapon illusztráció, mint az onlineHKK-ban) sokat emelne a színvonalon. Az összecserélgetésük, adásuk-vételük egy külön színfoltja lenne a HKK csereberének.

Ezekkel a feltételekkel még akkor is adnék érte pénzt, ha külön kiegészítőként (de nem a nagykiegek helyett!) jelenne meg egy ilyen csomag, csak ilyen "lapokkal".

A rendes tóken-lapokat, amelyeket más lapok termelhetnek, kizárólag rendes gyakoriként szabad kiadni. Tókenként nem. Szerintem.

J.J.
 
1. nem
2. nem

Azért szerintem nem egy olyan nagy vasziszdasz ezeknek a token lapoknak a megoldás, Arochosnál maga a szabálylap kitűnő token, kb. 50 forint darabját beszerezni. Molluszknál aki ki tudja csengetni a követő árát-értékét nem hiszem, hogy a tokeneken bukik majd el. Fekete özvegyből szerintem tonnaszám van mindenkinél az utóbbi két kieg kiadásaiból, Nekro csontvázat viszont egyszerűen ki kéne adni újra, ha már Nioltól a Túlvilág követéig több versenylap is termeli. A Kisebb angyal ugyanez, az is 2009-ben jelent meg utoljára, ennek ellenére az utóbbi két kiegben hasznos és erős lapok termelik.

Nem nagyon tudok olyan tokenlapot mondani, amit kis leleményességgel/minimális utánajárással ne lehetne megoldani valamilyen módon. Esetleg egy olyat be lehetne vezetni, hogy a gyakori lapok közül egy, max. kettő darab minden kiegészítőben ezek közül egy-egy tokenlap.

Kalugyer Roland
 
Én jó ötletnek tartom a felvetést. Egy esetleges problémára azért felhívnám a figyelmet. A bontott\draft versenyeket ez a lépés erősen megbolygatja. Nem is azok a lapok, amiknek alapjában véve van idézési költsége, de vannak lapok, amiket nem játszhatsz ki lapként. Pl. sz. spóra, illúzió sárkány, megfelelő alkalom adta jelző.

Talán ha ezekből a jelzőkből kötött számú lenne egy csomagban. Akkor még talán az értéküket is jobban tartanák, illetve egy ideig keresettek lennének. Minden csomagban összesen két tokenlap lenne. Egy ami önmagában is kijátszható (pl. Fatty) és egy, amit kizárólag egy másik lap adhat. Így bontotton\drafton nem kerülne hátrányba senki. Ráadásul megfelelő számú új gyakori is lenne a csomagokba.

Felmerült egy kommentben, hogy csak akkor támogatja az ötletet, ha minden ilyen lapot kiadnak. Ez tényleg így lenne hatásos, főleg, ha párosulna az ötletemmel, hogy minden csomagban, csak kettő lenne, mert így szaladgálni kéne őket begyűjteni. De ebben az esetben lényegében nem lennének új gyakori lapok. Ami szerintem pedig járhatatlan út, hogy a gyakori sor tiszta tokenlap legyen.

Ezeket érdemes mérlegelni a döntés előtt azt hiszem.
 
1. nem
2. nem
 
1. Igen

2. Nem.
 
2. ha az ar ettol fuggetlenul emelkedik, akkor ettol fuggetlenul emelkedik. A kerdes itt arra vonatkozik, hogy ingyen nyilvanvaloan szeretne az ember dologkat (pl. szebb uj kepeket), de ez hany embernek erne meg (es meg mindig csak elmeletileg) kicsivel tobb penzt.
 
Ja es a vevot persze szeretgetjuk korbe (ld. itt most). De attol meg a capauszonyleves nem lesz olcsobb egy fillerrel se, es ha kersz meg 1 pohar asvanyvizet is, akkor azt is felszamitjak... valamint ha 'csak' annyit szeretnel, hogy szep felmeztelen lanyok szolgaljanak fel [alapbol jo otlet, ki ne akarna ], az is benne lesz az arban, ha erted, mire gondolok
 
FYI az uj kepek megrajzoltatasa nincs ingyen.
 
Ha nem ismernem, beszelgetnek itt veletek??? )
 
Ismered azt a régi történetet,mikor a Kohn bácsi éttermébe bemegy egy kuncsaft.Leül ,valószínű ebédelni szeretne. A pincér srác nem nagyon vergődik vele.
Megkérdezi tőle Kohn bácsi :-Fiam Te ismered ezt az embert?
-Nem ,mondja a pincér.
Nem ??Hát az hogy lehet ?Ez az ember nagyon-nagyon fontos ember .
_Tényleg?ki ez?
Hát Ő a vevő !


1 igen (egyébként is csomo token lap van benne)
2 igen (ha szép és uj és nagyobb illusztráciok lesznek rajtuk és lesz gyüjtői értéke.)
 
1: igen

2: igen

Simon Zoltán
 
Nem rossz ötlet,alapjában véve.Uj szép fantasys képpel szivesen látnánk token lapokat.
Az online hkk ban lévő jelzőkhöz hasonlokra gondoltál.Ezeknek ,ha különböző képekkel lennének ellátva lenne csere értékük.
Ilyen gondolatom nekem is volt már ,hogy nem feltétlenül kell ragaszkodni a HKKlapok megszokott sablonjához.Lejjebb csusztatva nagyobb képmezőt lehetne elérni.Pl a Nekromanta csontváznál lehetne egy olyan grafika amikor éppen egy nekromanta létrehoz egy csontvázat.A variácioknak csak a képzelet szab határt.
Támogatom az ötletet.
 
100%ban ugyanez a véleményem

Abonyi Attila
 
1. nem
2.nem
 
1.: Csak mértékkel, (értsd: nemgyak) de szívesen bontanék ilyeneket, viszont csak Zsolt 7. sz. hozzászólásának érvényesülése esetén: minden - a kieg. megjelenéséig - létező token legyen benne.

2.: Nem tartom reális elvárásnak azt, hogy külön csak ezért fizessenek többet a játékosok. Úgyis többet fognak majd fizetni, mert emelkednek az árak. Így hát ellensúlyozásként / újításként kaphatnák ezeket a lapokat.
 
Szerintem ez egy nagyon rossz ötlet.
Nekem kifejezetten tetszik a HKK lapok egységessége, én nem örülnék annak, ha a token lapok kinézete eltérne a többi laptól kinézetétől. Attól számít ugyanolyan értékű játéklapnak a token, hogy ugyanúgy néz ki, mint a többi. Ha más kinézetet kapnak, akkor az már nem lenne ugyanolyan értékű HKK lap a szememben.
Még az újrarajzolással se értek egyet, mert aki már beszerzett magának több tucat token lapot, annak ez egy nagy arcon csapás lenne.
Jó stratégia volt az, hogy újra kiadták a token lapokat az újabb kiegészítőkben, de ennél több csak ártana a játéknak.
 
1 : igen
2 : igen

A wowhoz hasonlóan esetleg itt is lehetnének event lapok.
Mittudomén, mondjuk behó találkozókon, sealed versenyeken, Nemzeti Bajnokságon lehetne esetleg valami egyedi, ha nem is bróken, de ötletes lapot kiadni, nem hiszem, hogy az is túl nagy kiadást jelentene, de én még azért is szívesen fizetnék mondjuk plusz 100 forintot

Molnár Ferenc
 
1 - szívesen bontanék!
2 - +50ft? Mire fel? Ne poénkodjunk már... a nyomása nem ugyanannyiba kerülne, mint a normál kártyák?
 
Akkor:

Kerdes 1: szivesen bontanal-e egy normal kiegben gyakori lapokkent tokeneket (nyilvan mas, uj gyakori lapok helyett) - az eredeti keppel, felnagyitva-elforgatva (flavor leszedve nyilvan) ?

Kerdes 2: szivesen bontanal-e ilyeneket UJ keppel - megerne ez neked mondjuk 50 ft pluszt kiegenkent?
(aki nem vasarol kartyat, az erre NE valaszoljon).

koszi
Balazs
 
Szerintem ez egy tök jó ötlet! Esetleg ezüstös, mint az ezüsthajnalban kijött ezüstöt lapok! Kiskiegészítőként is kijöhetnének....

ERRE is ki lehetne írni egy rajzpályázatot, ahol a jutalom ismét 1-1 kieg lehetne és talán UR! Kreativitás rulez!
 
Erre csak annyit tudok mondani hogy láttam már példát arra hogy a régi illusztráció szebb, mint az új lapé. Például: Kritikus tömeg.
De példaként hozhatnánk azt is, hogy Az anarchia avatárja helyett kiadtak egy teljesen új lapot ami ugyanarra jó csak sokkal rondább.
 
ezzel értek egyet én is
 
Egy kis szemléltetés:

Treant token - WoW TCG

Én is szívesen cserélgetnék / bontogatnék ilyen tokeneket, valóban hangulatosak. Emellett szerintem nem csak az előre kikészített lapokat (Chara-din fattya, Nekromanta csontváz, Kisebb angyal stb.) lenne érdemes így kiadni, hanem tényleges tokeneket is (Arochos, Szilmill spórák, A tiszta lelkek városa stb.).
 
Az elgondolás nem rossz, igazából már csak az a kérdés, hogy megéri-e anyagilag?

Az új dizájn gondolom megint csak pénz, az új illusztrációról nem is beszélve.

Amennyiben pedig csak simán a korábbi illusztrációt méreteznék át, akkor köszönönjük de nem kell.

Viszont jó lenne, ha egy TOKEN ikon lenne rajta, amivel az új játékosoknak is jeleznék a lap asztalokon történő előfordulásának hasznosságát.
 
Jó ez epic. Sorr-ly.
 
 
Érdekes ötlet, tőlem jöhetne.

Ja és muszáj.hu
 
nekem tetszik maga az ötlet, muszáJ újítani
 
A múltkori beholderes versenyen vetettem fel Tihor Miklósnak és Makó Balázsnak egy ötletet. Ez az ötlet nem a saját fejemből pattant ki, de nekem is nagyon megtetszett. (Velük beszéltem meg ezt a topik nyitást is, nem nyitok fölöslegesen újakat.) Mégpedig az, hogy bizonyos token lapok, jelző lapok vagy éppen nagyon egyszerű lapok jelenjenek meg újra -mondjuk egy nagykiegészítő gyakori lapjaiként- egy teljesen új dizájnnal!

Miről is van szó? Arról, hogy pl.: Van egy Charadin fatty, amit elég sok másik lap használ. Megmaradna az idézési költség, támadás, védekezés ikon, meg a képessége alul lenne egy sorban, értsd a lap legalján, de a kép a duplájára nőne! Lényegében a kártya nagyrésze úgy 85-90% egy új szép illusztráció lenne! Sokan kérdezhetik, hogy ez most miért? Azért mert ezáltal a játékba sok olyan token kerülne be újra bontható formába amivel sokan játszanak és növelné a HKK HANGULAT és SZEREPJÁTÉK "feelingjét" ami szerintem megkopott kissé. Szerintem a kezdő játékosoknak és a régi motorosoknak is tetszene, ha lennének ilyen új lapok. Távolról ugyan, de hasonlítana az ezüst szélű lapokhoz. Nem is lenne muszály, hogy gyakori kártyák legyenek. Lehetnének nem gyakoriak is. Egyesek szerint ritkák is, de én ezt speciel nem tartom jó ötletnek.

Milyen lapokról lehetne még szó ebben a "felújításban"? (a felsorolás nem teljes, ami éppen eszembe jutott)

Charadin fattya, Dobótőr, Moa torpedó, Kisebb angyal, Nekromanta csontváz, Toragh katona, Kastplom szolga, Fekete özvegy, Szellemszolga, Őscápa és hasonlók, biztos van vagy 20 féle. Meg gondolom jönnek ki majd új fajták is.

Kérek mindenkit, hogy értelmes hozzászólásokat írjon, vagy csak szavazzon, de senki kezdjen el trollkodni! Az inkább csináljon egy troll paklit, kihívom egy játékra!

ui.: Lényegében a kártya nagyrésze úgy 85-90% egy új szép illusztráció lenne!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.