Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csatakiáltás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A legtöbb kalandozó elüvölti magát harc közben, de ez a szánalmas vinnyogás nem sok segítséget jelent egy komoly ellenféllel szemben. Az ordítás igazi mesterei a trollok, a vérükben van, hogyan rémisszék halálra még az első ütés előtt az ellenfelüket.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Csak a 4-esre reagalnek: Nincs. Maximum 1-2. Ami jo minosegu, azt felhasznaljuk.
 
Az utolsó hozzászólásokat olvasva az jutott eszembe, hogy igy-ugy jelölgetni kell ezeket a tokeneneket, amivel egyet is értek. De azért ne legyen már az, hogy pl egy gyakori szilmill spórához is kell még 3 másik token, hogy egyáltalán kijátszhassam. Jelzőt termel, jó rá a kocka is, a lapon rá van írva mit tud. Eddig is megvoltunk ezzel a megoldással.

A korábbi döntés értelmében versenyen elegendő 1 lapot vinni, abból amit esetleg termel a pakliban lévő lapom. Őszintén szólva nem akarok kismillió varkaudar pálinkával szaladgálni egy Troki miatt. Felvetődik a kérdés, mi történik, ha nincs elég ilyen "token" lapom? Megóvják a meccset? Komolyan mondom röhej. Véleményem szerint a játékosok többsége elég értelmes ahhoz, hogy fel tudja fogni ha egy kockával vagy máshogy jelölöm az adott lapot (természetesen 1 db közszemlére való tétele mellett), hogy a szituációt megbízhatóan felmérje. Aki meg ezt nem tudja, sajnálom így járt.
 
Sajnos az a baj, hogy a már létező lapokat teljesen felesleges újra kiadni, hiszen ha valaki akar belőlük venni, akkor egy gömb fagyi árából 10-15 darabot bármikor beszerezhet belőlük. Emiatt senki sem fog újonnan kieget venni.

Annak viszont lenne értelme, ha az önálló jelzőket adnák ki valamilyen speciális megjelenéssel (nagyobb kép, másféle szegély), s akkor azok nem lapoknak minősülnének, hanem jelzőnek a szabályok szempontjából.

Ha a versenyeken az önálló jelzőket CSAK ezekkel az egyedi lapjelzőkkel lehetne jelölni, akkor az nem csak átláthatóbbá tenné a játékot, hanem igényesebbé is. És biztos üzletet jelentene a Behónak is, hiszen mondhatni kötelező lenne beszerezni ezeket az újonnan kiadott lapokat azoknak akik jelzőtermelő lapokkal játszanak.
 
Egyébként nem feltétlenül kell "nagy dologban" gondolkodni. Ki lehetne adni kezdésnek 10db-ot mondjuk 8 létező és 2 új ilyen használj előre kikészített lapot az új kiegbe. Lehetne mondjuk sima egy kieg 1db vagy minden 3. kiegben lenne 1db ezt a beho majd úgy is eldönti.

Megjegyezném, hogy egyáltalán nincsenek a dunegonbe MINDIG ilyen lapok. Természetesen össze lehet szedni 1-2 hét alatt, de ha lemész, hogy neked márpedig kell 10db moa torpedő vagy 10db nekromanta csontváz, akkor nem fogsz találni. Ez egyáltalán nem bántás csupán egy tény.

Lehet sok minden másról beszélni, de itt most csak erről kell. Persze nem véletlen, ha kibuknak más témák is...
 
Olvasd már el még egyszer mit írtam, és fuss neki újra a szövegértésnek, persze csak akkor ha a szellemi képességed megengedi!

Azután meg arra reagálj, amit írtam, és ne hadoválj itt össze-vissza!

Amúgy meg foglalkozzál már inkább a fórum témájával, és ne engem kóstolgass.
őszintén remélem, megértetted a kéréseimet.
 
Na szóval! Olvasgattam itt a kommenteket, és sajna ki kivánkozik belölem egy-két dolog.
1. A Hkk (+egyéb TCG-k) és a szerepjátékokban manapság csupán annyi a közös, mint pl. a sakkban és a karatéban (t.i. mindkettö küzdösport). Nem nagyon van értelme párhuzamba állítani öket.
2. Az ÁR!! Ne már gyerekek, komolyan azt hiszitek, hogy ezen múlik minden? Én is háboroghatnék, hogy milyen drága egy kiskieg, és mennyire kevesebb van benne, mint mikor én kezdtem játszani (akkor még 27 lap volt benne), meghogy a 45 lapos alappakli épp hogy csak egy ezresbe került. Ez sajna elkerülhetetlen, és továbbra is elkerülhetetlen lesz. A vélemények ilyen mérvü megoszlása miatt az egyetlen járható út szerintem, hogy a tokenlapokat külön 10 darabos csomagokban lehetne megvenni mondjuk egy Zénes kieg. áráért. Ekkor mindenki eldönthetné, hogy kell-e neki vagy sem, idö pedig majd megadja a választ, hogy van-e létjogosultságuk, vagy nincs. Mint azt már láthattuk sok más lap esetében is.
3. Fóliák?? Nem vágom ez hol kapcsolódik a topic címéhez és/vagy témájához.
4. Illusztrációk. Szerintetek nincs a behonak talomba pár száz(ezer) olyan illusztrációja melyet ilyen vagy olyan okok miatt nem használtak fel?

Nagyjából ennyi lenne, ha még esetleg lesz valami "bajom " azt is megírom .
 
"mert mittudomén ribanc vagyok és emiatt visszavehetek a gyűjtőből nyolcat a kezembe Márvány apostollal" - miért nem lehet ezeket a hozzászólásokat like-olni?
 
Neked most komolyan abból áll ki 3 éve minden kommented, hogy ó jaj a hkk fantasy hangulata, és ha a képek alatt több lesz a lavór, meg a lények a harci fázisban 20-as dobással kritikust sebeznek egymásba, akkor minden jobb lesz? Ember, inkább bújj vissza az ágyadba, takarózz be az Ynev falitérképpel, és olvasd ki újra az Aquirok lakomája II-t, mert műfajtévesztésben szenvedsz, és fölöslegesen kínzod magad!
Egyébként félreértés ne essék, nem sértegetem itt a szerepjátékot, de a hkk már elég tisztes ideje maximum helyből szalonspicces röhögcsélés a karakterlap előtt, és sérti inkább az, aki ezt annak látja.


ON:
Válaszom a két kérdésre nem és nem, és sörtehajú ninsai-jal kell egyetértenem maximálisan. Továbbá felvetnék még valamit, vagy inkább valamiket.
Ha most kijön egy kiegészítő, amiben terítékre kerülnek a tokenkártyák, és lesz benne Kisebb angyaltól Moa torpedóig minden, legyen ez rendes nagykiegbe beépítve vagy külön szériában beszerezhető, előbb-utóbb jön egy új trendi token, meg még egy, és akkor lehet azokkal is bíbelődni, hogy valahol bontható legyen. Kompromisszumos megoldásként viszont több, mint elfogahatónak találnám, hogy használhatatlan gyakori lapok helyett (mondjuk ez ritkul szerencsére) inkább legyenek ilyen aktuálisabb-forma token lapok, nagyobb számban, új képekkel. Akkor az illusztrációk száma nem változik, nem figyel be egy extra kerecsensólyom és mindenki megkapta, amit akar.
De mondhatok csúnyábbat is: lehet a tokeneknek is kismértékben eltérő képessége! Sajnos. Erre a jogi alapot az nyújtja, hogy ha jól tudom, Molluszkkal lehet régi fattyat is játékba hozni, mert mittudomén ribanc vagyok és emiatt visszavehetek a gyűjtőből nyolcat a kezembe Márvány apostollal.

Nna, jöhet a kőzápor.
 
Kb 3/4 éve még működött(rendeltem) és a honlapjuk most is aktív.
 
Az a baj, hogy az Ultra Pro egységesen csökkentette minden fóliájának szélességét 1 mm-rel, ezért szorul az új szériás fólia, ami gyakorlatilag mindenhol kapható.

Nekem mondjuk szerencsém volt, mert tudtam venni Vaterán egy régi 3*80-as pakkot, ami kitart 1-2 évig, de azért jó volna megoldást találni erre, mert a sima átlátszó fóliának nemcsak az átlátszósága, hanem a szélessége-magassága se az igazi.

New Ork még létezik?
 
No igen, ez is szánalmas, hogy már nem lehet nagyon másmilyet kapni...new orktól lehet venni egyébként neten. Én még 3 éve vettem kb 400at a holdfényben, 4000Ft volt (sima fehér), azóta is jól szolgálnak. Mondjuk szívesen vennék még 1-200at, hogy az összes rare fel legyen tokozva, úgyh szóljatok, ha rendeltek
 
csak azt ne felejtsd el, hogy a Dungeonben sincs normális HKK-ra való fólia legutóbbi emlékeim szerint, mert a beszállítóval gondok vannak.

én is cska használt, kissé kopott fekete fóliákat tudtam venni. Ez van. nem a játékosok hibája az átlátszó fólia.
 
Na annak meg külön topikot lehetne nyitni, hogy ezt a full tré átlátszó fóliát örökre felejtsük el a versenyasztalokról, mert engem rohadtul idegesít, hogy lehet látni, mikor húz az ellenfél trafót/zant/gyenge erejét stb... A világon egy játéknál sem legál ilyen fóliával versenyezni.
 
Sajnos szinte mindenben egyetértek. Azzal lapvetően nincsen problémám, hogyha pár használhatatlan gyakori lap helyett tokenek jelennek meg egy kiegben, de, hogy ezért még töbletet is fizessek, az sztem már vhol probléma. És nem is csak magam miatt, mert a vásárolt kiegeknél ezt csak-csak lenyelem. De, mint versenyszervező, abszolute nem tartom elfogadhatónak, hogy pár token miatt csökkentsem a díjazást, vagy emeljem a nevezési díjat. Egyetértek, már ez a folyamatos áremelés sem jó, még akkor sem, hogyha tökéletesen tisztába vagyok vele, hogy ennek nem a Beho az oka, egyszerűen minden drágul. De ilyen, játék szempontjából sztem marginális kérdés miatt ezt a folyamatot felgyorsítani sztem felesleges.
 
az ezüszszélű ötleteket elvetném, hiszen a régi lapoknak, amelyek ilyen széllel bírnak (a gyűjtők számára) pont azért magas az értékük, mert beszerezhetetlenek. ha most kiadnak még 1000 ilyet, akkor oké, hogy azok újak lesznek, de mégis rongálják valamennyire a gyűjtők dolgát. tudom, hogy több a játékos, mint a gyűjtő, de azért a szlogenben "gyűjtsd és játszd" ez felesben oszlik meg, úgyhogy erre figyeljünk szerintem.

ha meg nem akarod belekeverni a paklidba, akkor meg csak annyi, hogy nem kell rá fekete szélet nyomni, emrt ugye az amúgy is arra hivatott, hogy a paklidban lévő lapokat oldalról ne tüdd megkülönböztetni színük alapján (ami már megdölt, emrt mindenki fóliával játszik, meg azért van 1-2 fehérszélű lap is a versenyasztalokon...)
 
Érdekes, érdekes.

Ahogy elnéztem eléggé sokfajta vélemény van, és eléggé megmozgatta a fórumozók hozzászólásait.

Viszont kettő nagyobb vélemény alakult ki:

Nem feltétlen fontos,
Igen is kell.

Azt én már most elvetném hogy az önálló jelzők lapok legyenek. Mint lentebb is írták, megbolygatná a játékot eléggé erősen.

Érthető hogy sokan feleslegesnek tartják ezeket a token lapokat, viszont ahogy lentebb Drag hivatkozott a WoW ra, én a Magicra ismerek hasonlót:
(Bár már rég bontottam) Anno ha emlékeim nem csalnak úgy volt, hogy 9 lap volt benne 7 akármilyen gyakori, és nemgyakori, egy ritka, és egy random lap.

Általában a random lap token (illetve mintha a gyakoriak között is lett volna token jellegű lap) de volt rá esély hogy ritkát (meg tán még urt) lehetett bontani.

Egyébként ha már a lapszámon illetve az értékén megy a filózás, lehetne olyant is csinálni, hogy kétoldalas lap. Egyik oldala egy fatty, másik meg egy dobótőr(tök véletlenül).

"FYI az uj kepek megrajzoltatasa nincs ingyen" - elhangzott ez a mondat: Ez sajnos igaz, de lentebb volt egy olyan hozzászólás, hogy rajzoltassátok meg játékosokkal.

Szerintem lenne egy kettő játékos, aki egy két kiegészítőért, esetleg egy - egy URért szívesen photoshoppolna\kézbe venné a ceruzát - tollat, és alkotna egy két rajzot - ezt mindenképp gondoljátok át (bár nem tudom mennyi a rajzoltatás költsége, de gondolom egy URnél többet kér).

Ami nekem tetszett még, bár lehet félre értelmeztem: Egy egy token lapot meglehetne rajzolni kettő féle verzióban is, így nagy valószínűséggel nem lenne az hogy jajj ez milyen csúnya, hanem meg van rá az esély hogy a másik tetszik neki.

Én szívesen összeszedném mondjuk ezekből a sort is, mert tényleg nem egy nagy költség.

Még egy utolsó gondolat: Igen, azt a fránya szabály rendszert újra kéne kreálni, és a hkkt is jobban kéne népszerűsíteni (Bár már az hogy a facebookon fent vagytok, szerintem az is dob rajta egy nagyot).

Összességében:

Jó ötlet, támogatom. Ha ezért plussz pénzt kéne fizetni mert gyakoriak helyén vannak az nem tetszene, ha plussz egy két lap lenne a kiegben akkor már inkább - itt jegyezném meg végszóként, hogy (szintén magicas példával élve) egy egy kiegészítőben iszonyat ritkán, én lehet hogy bele csempésznék egy meglepi UR-t. Nem az hogy minden második csomagban legyen egy, de egy - egy csomagban lehetne (rögtön lehet gondolni arra hogy akkor ez drafton mekkora hátrány lehet... de lehetne kezelni millió féle módon).

Köszönöm hogy elolvastátok
 
Az önálló jelzők lappá minősítése, azért felveti azt a kérdést, mi lesz azokkal a lapokkal, amik önálló jelzőre hivatkozik?
Mostantól úgy kell tekinti, hogy lapra hat? Mert akkor elég sok lap nagy buffot kap, pl. a megfelelő alkalom.
Ha meg egyszerűen elvesztik ezen képességüket, akkor pedig csökken az adott lapok használhatósága.
 
Teljes mértékben egyet értek.

Én is msot tértem vissza játszani kb 8 év kihagyás után és kérdezgetnem kellett az új szabályokat, mert nem volt nomrális helyen egyben összefoglalva.

Tokeneket félre kellene tenni és akár közös erővel megírni a normális szabálykönyvet.

Legjobb lenne embereknek kiadni bizonyos részeket és utána azt lektorálni, átvizsgálni. Majd természetesen egybeszerkeszteni.

Szóval, ahogy mondod először az alapokat kellene rendbe tenni és utána foglakozni hasonló dolgokkal.
 
az önnáló jelzős dolgot ugyanakkor valóban jól kezelné a tokenlap.

csökkentené a benézések, keverések, és a túl sok különböző jelölendő dolog megkülönböztetésével és számontartásával elpocsékolt agykapacitást és időt.
 
erdős viktor érvelését meg tudom érteni, sőt egyet is értek vele. szubjektív megítélésem szerint nem kell ilyen egész alakos izé a játékba.

fefe érvelése a fantasy hangulat megőrzésére/visszahozására szerintem nem összeegyeztethető a valósággal. erről ugyanis már régen lekésett a hkk. egy-egy ilyen lap ezen fikarcnyit sem változtatna. ugyan úgy a metagémelemzésről a valószínűségről és a spoilerekről fog szólni a játék.

haverokkal lehet kallerekkel mágusiskolákat építeni, meg összefogott varkaudarcsordákat agyabugyálni, de ezt már sosem fogjuk átérezni egy versenyen...

szívesen fizetnék kiegenként 50 forinttal többet arra, hogy a jövő orgling ősanyái ne kerüljenek bele abba a kiegbe, de azért hogy már meglévő értéktelen lapokat kapjak érte más formában ne mhogy nem fizetnék többet, de szívem szerint inkább kevesebbet.

szerintem célszerűbb lenne a meglévő és esetlegesen növekvő anyagi/emberi erőforrásokat a preferencia sorrendben előrébb való tényezőkre fordítani, mint pl a TESZTELÉSRE, SZABÁLYOK TISZTÁZÁSÁRA...KOMPLETT SZABÁLYKÖNYV/FAQGYŰJTEMÉNY LÉTREHOZÁSÁRA, ÉS A HKK ÉRDEMI REKLÁMOZÁSÁRA.

szerintem ahogy a sportban, a tanulásban, alkotásban vagy az élet rengeteg egyéb fontos területén amíg az alapok nincsenek meg, addig nem érdemes cifrázni a dolgokat, mert nem vezet eredményességhez...

játékostársak elmondásai és saját tapasztalataim alapján, igencsak nehezen tesz olyan lépéseket a kft a játékért, amiből belátható időn belül nem lesz közvetlen haszna.

szerintem félő, hogy az 50 ft-hoz még jönne egy kis "inflációs emelkedés" egy aprócska nyereség növelés, meg egy kis kerekítés, és mindjárt 100 forintnál vagyunk. onnan meg már csak egy lépés,hogy 1.500 ft legyen egy kiegészítő ára...

innentől kezdve a dungeon mappákban a leghasználhatatlanabb ritka is 800 forinton lenne egy évig, a valamire használható lapok meg 1.200 nél kezdődnének, és vajon ki lesz az, aki ezeket meg fogja/tudja vásárolni? mert azt midnneki beláthatja, hogy a dungeon kulcsfontosságú tényező a hkkban.

vidéki sárkánytűzek így is zárnak be, mert nincs kereslet.

itt az árakat csökkenteni kéne, nem pedig növelni. a régi játékosok nem a tokenek miatt fognak továbbjátszani, vagy abbahagyni a játékot, az újaknak meg aztán tökmindegy, az viszont nem, hogy arra a kérdésre, hogy:

"tetszik ez a játék, szeretnék megtanulni játszani, tudsz adni egy teljes szabálykönyvet?"

azt kell válaszolni, hogy van egy tök régi kis izé, amiben kati és pisti szórakáznak, de abban alig van valami, vagy van egy nagy könyv 4000 forintért, amiben meg megint csak nincs benne rengeteg dolog, így hát NEM, NEM TUDOK ILYET ADNI...

szerintem nem érdemes cselezni, amíg le se tudjuk kezelni a labdát!
 
Ha már itt tartunk, szabálymódosítás keretében végre eldőlhetne, hogy megmarad-e az önálló jelző mint játékbeli elem, vagy lapokat fog termelni egy-egy lap. Ez a féloldalas megoldás szerintem nem szerencsés, szerintem részben erre is visszavezethető, hogy ez a téma hónapok óta mozgolódik.

Ha a Beho részéről tényleg megtörténik ez a tokenlapos dolog, akkor szerintem érdemes lenne elgondolkodni az önálló jelző terminus megszüntetésén.
 
Persze azt én sem bánnám, ha eltörönék ezt a jelzős megkülönböztetést!

Azonban abban az esetben, ha megszűnik a jelző fogalma és mindenből szabály szerint lap lesz, akkor viszont az egységesítésnek kell előtérbe kerülnie.
Tehát semmi nagyított kép, semmi megkülönböztetés, hanem csak ki kellene adni azokat a lapokat, amik eddig jelzők voltak, és ha nincs spec képességük, akkor legalább valami idézet legyen rájuk írva a fantasy hangulat kedvéért. Ugye, ez esetben teljesen értelmetlen lenne megbontani a formarendet, hiszen ezek is szimpla lapok lennének, ahogy a többi.
 
Teljesen egyetértek Jancsár Jánossal, nagyon jó lenne, ha a jelzők (alapul lehet venni a vigyázz autón megjelent hiánypótló tokeneket!) ki lennének adva megkülönböztetett kártya formájában nagyobb képpel, és akár jellegzetes szegéllyel. Azonban ezek a szabály szerint jelzőként funkcionálnának és nem lapként (ahogy MrPit is írta).

Annak nem sok értelme lenne, ha a már meglévő lapokat (pl fatttyakat) buherálnák meg, hiszen azok a szabályok értelmében nem jelzők, hanem lapok! Nem szabad összemosni ezeket a dolgokat. (Amúgy meg a többségünknek megvannak már ezek a lapok, így úgyem vennénk meg!)

És hogy anyagilag is megérje a Behónak: bevezethetné azt a szabályt, hogy jelzőt nem lehet a hivatalos versenyeken gyöngyökkel jelölni, csakis a kiadott jelzőlapokkal. Ez nem csak átláthatóbbá tenné a játékot, hanem igényesebbé is. Ezáltal akár a játékosok esztétikai igénye, akár a kényszer miatt is, de fogynának ezek a lapok, mint a cukor. Az, hogy külön kiegként, vagy nagykieg részeként, az már csak formalitás lenne...
 
Inkább fordítva. Az 'önálló jelző', mint olyan, tűnjön el, legyen belőle lap. Egyszerűbb, áttekinthetőbb.
 
1. Balázs kérdésére a válasz részemről evidens, de legyen itt:
igen
igen

2. Na akkor egy kis áttekintés:

- 1 - Az alapötlet nem tőlem származik, de én ilyen csináljunk/újítsunk típus vagyok és át akarom paszírozni a dolgot valahogy és úgy érzem lesz belőle valami.

- 2 - Egy új kiegben így is, úgy is adnak ki lapokat mint Feket özvegy, Ork harcos és társaik, tehát elférnének az efféle kártyák. Drag elképzelése a témáról szerintem közel áll a valósághoz/igényekhez. Ilyesmi: 2 ritka / 6 nem gyakori / 12 gyakori felállás + 1 bonus remek. Zárójelben jegyezném a behonak, hogy most hétvégén megint sikerült kibontani egy zanszilánkot ritka nélkül! Tanuk vannak rá! Ilyenkor hova menjek reklamálni, komolyan hogy bizonyítom be? Ha már nincs ritka a kiegedbe, de legalább van benn egy ilyen lap mindjárt jobb és meg se fordul a fejedbe, hogy a kiírd a fórumra ezt a bakit...

- 3 - Az újrarajzolással sincs olyan komoly gond, mert tényleg lehetne rá egy pályázat, amit akár le is bonyolítanék, ha van rá igény, amiből aztán a hkk atyjainak csak válogatniuk kell, de ha nem szeretnék, akkor igen kell néhány új illusztráció, amit ki lehet alakítani akár a régiből. ! Nem sima felnagyításra gondolok. Ötletadó lenne a régi, ahhoz lenne hasonló. pl.: maradjunk az undorító fattynál, lehetne belőle több a képen mint egy kisebb horda, ahogy özönlik (picit hasonlítana a farmoláshoz talán), de a régi fattyacsak nem is lenne rossz kiindulásnak.

- 4 - Igen akár ezt is lehetne még fokozni ezüst széllel, vagy egy más fényesebb bevonattal, de lehet, hogy ez már tényleges költségnövekedéssel járna...

- 5 - A játékasztal valóban átláthatóbb lenne ezáltal és tényleg segítené a vissza side-ot satöbbi. (Mert ugye van aki kiborít kismillió kockát és gyöngyöt az asztalra és mindenhol van minden. Én mondjuk átlátom általában, de ha kezdő az illető például, vagy kisgyerek és nem mer szólni egy Valler Krisztián szerű fazonnak, azt azért megértem.)

- 6 - Azt lehet mondani, hogy rossz ötlet. De hogy valaki azt mondja, NAGYON ROSSZ ötlet?!? Ezt nem hiszem el. Az ilyen embereknek mi a nagyon jó ötlet?
 
Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat az járt a fejemben, hogy ez mind szép és jó, de meglátásom szerint ha már ezek a TOKEN gyártók megvannak, akkor legyen hozzájuk TOKEN is.

Viszont nagyon fontos lenne, hogy nehogy elTokenesedjen a játék, mert sztem ez semmiképp sem egy jó irány.

Szabályként meg annyit tennék hozzá, hogy minden TOKEN az Jelző legyen és ne LAP (attól függetlenül, hogy egy TOKEN lappal jelzed). Tehát a termelő lapok pl egy Orgling ősanya is 3 jelzőt hozzon és játékba nem pedig 3 lapot.

Illetve a korábbi döntés - amely annyit mondd ki, hogy 1 db legyen nálad, ha használsz ilyen termleő lapot legen nálad- szellemében ilyen jellegű tokenekre nem lenen szükség. Ott vannak a bogyók, bármilyen műanyag kavicsok, stb lehet jelezni.
 
1; igen,ha a nagykiegben pluszként kapnék 1-2 tókent a "rendes" lapok mellé VAGY mini kiegben lenne ez a plusz token mennyiség,így még +50 pénzt is megérne.

2; igen,de a jelenleg használatos token lapok képét meghagynám ill. TJ007 ötletét az ezüstszélű token lapokkal kapcsolatban támogatnám.(könnyebb lenne kisideolni az ilyen lapokat pl.)

Szili Béla
 
Én teljes mértékben J.J.-vel értek egyet. Szerintem egyáltalán nem ártana a HKK-nak, egy kis szinfolt. Valaki korábban írta, hogy szerinte az egységesség rovására menne, meg felborítaná a játékkoncepciót. Véleményem szerint pont az ellenkezöjét érnék el vele. Szerintem könnyeben áttekinthetö lenne az asztal ezáltal, könnyebb lenne meccsek után szétválogatni a paklit, és a kezdöknek is nagy segítség lenne.
Csak egy példa: magic-ezni szoktam a tíz éves öcsémmel, és ö pl nagyon élvezi mikor 5 token-zombival veri bucira a fejem .
 
Ismét a WoW TCG-t hoznám elő - szerintem igenis érdemes tanulni a HKK-nál jóval nagyobb, nemzetközi játékokból.

Engem például tök jó érzéssel töltött el a boosterek bontogatása közben, hogy bár "hivatalosan" 15 lap van bennük, valójában 16 kártyát kapunk minden esetben. A hagyományos lapok mellett ugyanis mindig van egy-egy extra kártya is a csomagokban (token, hős, loot stb.).

Szerintem a legmegfelelőbb megoldás az lenne, ha megmaradna a jelenlegi 2 ritka / 6 nem gyakori / 13 gyakori felállás, vagyis a 21 lapos kieg, és a fenti módon extraként jönnének ehhez a teljesalakos rajzzal ellátott tokenek.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen megoldásért már jóval kevesebben sajnálnák azt a plusz 50 forintot.

(Kicsit side-note, de van egy valamivel radikálisabb elképzelésem is, ami szerintem (akár jelentősen) növelhetné a kiegészítők eladását és a versenyek presztízsét. Ezt a héten ki is fejtem majd egy cikkben a HKK Blogon A hét kérdését felváltó új rovatunk első részében.)
 
"Rendes tóken-lapokon" én a kisebb angyalt, nekro csontvázat, ork harcost, orgling kártevőt - és társaikat értem.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.