Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Isteni megtestesülés
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A minden vonzó és dícséretes címet egyszerre birtokló kalandozó-istenségnek vagy az ősi legendák megelevenedésének lenni nem egyszerű. Hosszú évtizedekig tartó sikeres kalandozóéleten keresztül vezet az út a csúcs felé...
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Annyit még meg lehetett volna tenni, hogy csak a Beholder hivatalos versenyein tiltani, és rábízni a versenyszervezőkre, hogy saját versenyeiken tiltják-e vagy sem. Mondjuk ez eddig is így volt. Minden versenyszervező a versenykiírásban leszögezheti, hogy mely lapok tiltottak (a szokásosak felett), illetve hogy mely tiltott lapok engedélyezettek az adott versenyen.
 
marmint betiltott lap nincs sok, nem verseny
 
Mar irtuk, de:
jopofa dolog a lapvaltoztato otleteles, es ertelmes dolgokat irtok, de mar par eve nem szeretjuk az ilyet, ha valami durva, betiltjuk a versenyeken (szerencsere nincs sok).
Nem akarjuk azt erositeni, hogy (akar barati jatekban is) mindig toprengeni kelljen, melyik lap csinal mast, mint ami ra van irva, vita legyen ebbol.
 
vagy esetleg úgy lecserélni az antimágiát, hogy az csak a máglya kijátszójára hasson, pl. "Kijátszási feltétele, hogy eldobj egy varázslatot a kezedből; ha nem tudsz dobni, meg kell mutatnod a kezedben levő lapokat."
 
mi ez a sok 'v'?
 
Egyet kell értenem Ákossal!

Legjobban a Nemzeti 2. napra alkotott paklim bizonyítja, hogy nem volt mindenható a máglya. Mivel Ősi bölcsességgel kerestem, így gyakorlatilag mindig ki is jött első körben, tehát tökéletesen ismerem az erejét. Azt kell, hogy leszűrjem így a versenyen játszott 18 játszma után, hogy a vereségeim okozója a víziók voltak(persze készültem is ellenük amivel tudtam), persze kiemelném a nyomorult gyűjtögetést, de a többi is eléggé kellemetlenül érintett. És manapság ki nem játszik víziókkal...hát nem sokan. Ezen kívül Ákos által felsorolt lapok is komoly gondot jelentenek és valjuk be nem ósdi, másra nem jó lapokról beszélünk.
Én úgy éreztem és most is úgy érzem, hogy megfelelő készüléssel nagyon jól kezelhető volt a máglya. Talán az áldozós molluszk egy kicsit eldurvult miatta, de más koncepciókban azért jóval speciálisabb lapnak számított, még ha kellőképp illeszkedett is bele.
Amit mindezzel akartam mondani, hogy bár bizonyos szemszögből indokolt lehetett a tiltás én még is inkább valami más megoldást választottam volna a lap kordában tartására(kör végi vp, x lapot huzat, nem másolható), mintsem a végleges tiltást, hiszen így sok szines koncepciótól búcsúzunk el egy időre miatta az eredményes szerepléstől. De mivel a döntés megszületett, így sajnálattal, de tudomásul kell vennem a dolgot.
 
Bár az bizonyosí esetekben erősítés lett volna
 
Max annyit gyengítettem volna rajta, hogy anti mágia 1 helyett anit mágia 0.
 
Az elemzésedhez ne felejtsük el hozzátenni, hogy ez alatt az idő alatt rengeteg egyedi (értsd nem hagyományos) verseny került megrendezésre a beho által, ahol nem feltétlenül lehetett, vagy volt érdemes a mágiát használni.

Én még mindig azt mondom, hogy nem értek egyet a funmágia kitiltásával.

Egy lap volt a sok közül, ami ellen kiválóan lehetett készülni alapból is de sideból mindenképpen. zilak-din, manaevő, kronobogár, nyomi g, mélység, ip és társaik

Én pl. sokszínnel versenyen soha nem kaptam még ki áldozós molluszktól, pedig nem eggyel játszottam és nem kezdő játékosok ellen.

Ha pl. a tűz erdő ellen nem raksz sideba síkokat, akkor ugyanúgy borítékolható a vereséged.

Most az várható, hogy vissza fognak térni az autókártyás pakilk, amiket eddig is csak a molli tartott vissza (na jó meg a csatamező kicsit).

Értem én, hogy a játék lassítását várják a tiltástól, ami be is fog következni, de szerintem a metagémnek ez nem fog jót tenni, bár ez csak az én szerény véleményem.
 
így van, szürkét vajon hányan használtak? mégis vitathatatlanul erős kártya, persze nehezebb hozzájutni.

a nekrofun molluszkban.

1. nem húzol semmi olyat, amit be tudnál áldozni neki (ilyen szinte elő se fordulhat): üt a fatty, kirakod a fattyból, kapsz 1 manát dobatsz egyet és húzol kettőt nulla manáért és egy lapért = egy mana és két lapelőny antimágiásan rendkívül alacsony kockázattal.

2. amikor 1-2-3 lapot húzol neki, pl káoszkapu, írtóztató, íjászat, epikus stb közül,, akkor egy lapért, meg az elhasznált sittek felhasználásával 3-4 lapot húzol kör végén és 2-3 manát is kapsz. ez még így talán elviselhető lenne,de már így is beteg, hgy nem lehet ellene mit csinálni nagyon, egy két speciális kártya van csak.

3. amikor húzol egyet a sírásó-epikus-káoszkapu hármasból, e mellé behúzol egy rolfot vagy a nekrofunt
és bármelyik egyéb lapodat a következők közül: írtóztató, szajonn, kehely, íjászat, harcimókus, grobox stb., akkor első körben kimaxolod a nekrofunt, és második körben nagy valószínűséggel megismétled,mindeközben kidobatva az ellenfelet és tetemes sebzéseket kiosztva.

4. amikor csatamezővel nyomom, álom húzással, és a fatty nélküli molluszk, mire a második körömben felírom a manát, és üres kézre felhúzom a lapocskámat, akkor a Robi 10 lappal ül velem szemben hála a nekrofunoknak és a kisebb zannak, aminek adja magát az asztalon maradt kimaxozott nekrofun.

hát erre ki a f...om kíváncsi?


és hogy a kontrollokból miért nem tiltanak ki lapokat?
mondjuk mert egy lapért kb maximum 3-4 lapot kaphatsz, amit nem tudsz ingyen lekisebbzanolva megduplázni, ezek nem dobatnak az ellentől varázslatot, meg lehet akadályozni varázslat/lap kánterekkel(ezekből rengeteget kiadtak) ,ki lehet dobatni csodálatos antimágiás lapokkal, amiből hú dejó lassan már 45 lapos paklit lehet csinálni, és kő kemény manabefektetésekbe kerülnek, amit esetleg visszaadnak, de a nekrofunra szánt befektetés mértéke, a kockázathoz mérten jóval kisebb, mintha csak úgy kiraknék egy energiapuffasztást.


nincs a hkkban még egy olyan lap, amit egy szaros 2 manás korlátozott kereséssel szinte mindig megérje kikeresni (rolf)

ez a lap egy TÉVEDÉS volt, fél éve jött ki, most fél évig nem kérünk ilyet

mondjuk a vérkeszeg és a szikráció is nagyon durva, de ki lehet őket dobatni/lőni, és meg lehet akadályozni.
 
Ha kevesebb lesz az általad említett szabálylap akkor volt értelme. A tények nem hazudnak, minden más tovább gondolás pusztán teória...
 
Ez egy nagyon szemellenzős látásmód, amit itt felvezettél. Egy lap erejét, környezetet formáló hatását nem lehet pusztán abból lemérni, hogy az első négy helyezettek paklijában volt-e ilyen lap. Szerinted a bilincsek, erdők népszerűsége nem ugyanúgy a Nekrofunnak köszönhető? Kicsit demagógnak érzem ezt a fokú kampányolást a tiltás létjogosultsága ellen, de lehet csak azért mondom ez, mert én nem bánom annyira, hogy nem rakják ki ellenem többször. Mindenesetre ha ennyi energiát fektetsz egy téma kivesézésére, akkor ne csak a száraz tényekre hagyatkozz, hanem gondold kicsit tovább
 
2010. 10. 16 Bakos Attila
2010. 12. 18 Bakos Attila
2011. 02. Bakos Attila, Kovács András
2011. 03. Ádám Norbert
2011. 04. Bakos Attila, Varga Róbert, Tóth Bálint, Felizardó Dániel, Szarvas Attila (?)
2011. 06. Nagy Róbert (?)
2011. 09. Báder Mátyás

A Nekrofun máglya 2010. júliusában jelenet meg, a Varázstárgyak nevű Zén keretin belül. Egy kis számolással ki lehet számolni, hogy azóta összesen, 112 hivatalos első 4 helyezett volt a profi és az amatőr kategóriában, a Beholder kf által rendezett versenyeken. Ebből, a paklilisták kiszűrése után összesen 12, első 4 helyezett paklijában volt megtalálható a Nekrofun máglya. A végeredmény 10,71 %. A számok tükrében kérdezem a kedves játékos társakat. Ha a Nekrofun máglya akkora hatalmas erőforrás előnyt adott, annyi halott koncepciót támasztott fel és ekkora "metagame" formáló ereje volt, miért lehetséges az, hogy az első 4 helyezettek kicsivel kevesebb mint 10%-a használta ezt a papírt. Régről még felderengenek azok az idők amikor a Sárkány kincsével felvértezett tárgyas kontrollok tomboltak hónapokig a dobogókon, emlékeinkben erősen él még amikor az un. Szúnyog kontrollok, Molluszkos kontrollok, Vulkáni energiás kontrollok tomboltak a dobogókon. Érdekes módon azokból a paklikból jóformán egyetlen lap sem került tiltásra. Miért van az, hogy a kontroll paklikba "kötelező" lapokból elvétve kerül tiltásra lap. A kontroll örök, de rajta kívül még van sok olyan koncepció mellyel a játékosok - legyen profi vagy amatőr - szívesen játszanának, de egyszerűen nincs értelme. Az a tény, hogy néha napján egy-két érdekes koncepció, elcsíp értékelhető helyezést még nem azt jelenti, hogy nem a top paklik fognak tombolni hónapokig/évekig a dobogókon. A Nekrofun máglya kitiltásával nem lesz kevesebb Zarknod bilincse, Sokszínűség, Csatamező, Tárgyas (Lassan Járjjal vagy anélkül) vagy éppen autóskártya dekk...
 
az első 4 helyezett paklik 10%-ban sem volt benn a Nekrofun máglya...

szó vácc dö problem?
 
Magyar ember, magyar kártyajátékról, magyar fórumban, magyar emberek között......
Az a tény, hogy a mi kis csibészünk Tangónak hívja magát a szamba országában...
Kikeresem Én magamnak, de azt fogja látni a kedves publikum, hogy az első 4 helyezett paklik 10%-ban sem volt benn a Nekrofun máglya...
 
self-service...
 
Jaj, pedig milyen szep HKK Urban legend volt
Uj rovat-javaslat Vigyazz Autora: HKK Urban legends
 
Elegge kizartnak tartom, hogy a golem kovetot 1 even belul kitiltanank (Csatamezo, Atkozott koveto eleg nagy ellensege), ugyhogy vasarold fel batran, amig meg olcso
 
Egy apró kérdésem lenne a nagyérdemű közönséghez. Ha valakinek van hozzá affinitása, szedje össze, hogy az elmúlt év, Beholder Kft által rendezett versenyein, az első 4 amatőr és profi helyezett közül, mennyi pakliban volt megtalálható a Nekrofun máglya. Az eredményeket kérném szépen itt a fórumon közzé tenni.
 
mmint lássuk be
 
azért ládduk be, hogy így jobban hangzott
 
ki volt ez a leleményes odüsszeusz?
 
Ez nem igy történt, amikor kijött az arochos, akkor lett felvásárolva az a pár lap. Krisz amúgy sem árul 30Ft ért semmilyen lapot.
 
lol
 
50/db volt, Arochos megjelenése után, és nem tesztelő. A többi stimmel.
 
Az elmerombira rá se néztem mert úgyis csak egy gyeng gyak aztán mi lett belőle
 
Veges eroforras van a tesztelesre, tizenkeves ember, X ido. Eleg jo a %, mondjuk 98%. Ezt 99%-ra felnyomni durvan draga lenne (mondjuk - hasrautes - 150 ft/pakli).
Amugy persze mindig noszogatjuk a teszteloket, sokszor valtozik is a szemelyuk, igyekszunk (igyekeznek) jo munkat vegezni.
Ha pedig tulzottan tartunk a spoilerektol, nem lesznek eros uj lapok -> csak az a 100 szerepjatekos ember veszi a jatekot -> game over.
Szerintem 1-2 evente 1 tiltott lap - nem orom, de belefer. (mikor volt az Elmerombi tiltas, emlekszik valaki?)
 
Nekrofun máglyát vennék 50ft/db áron, ha van legalább 5 darabod írj
 
Azt az embert pofoznám fel, aki igent mondott ennek a lapnak kiadására... mi a manót csinálnak a tesztelők, hogy az SENKINEK nem tűnik fel, hogy milyen erős ez a lap?

Az jut eszembe, amit pesten meséltek, mikor bementem a Dungeonba, hogy az Arochos megjelenése előtt néhány nappal az egyik tesztelő 30ft/db áron felvásárolta az ÖSSZES "kétségbeesés hatalma" c. lapot... ugye nem kell hozzá kommentár. Mondjuk az új gólemek nyomán már félek a gólem követő kitiltásától...
 
Korrekt a módosítás, de sokat ront a feelingen :P.
Sztem teljesen más formában kell dobni az áldozós a decken.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.