Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Esőidézés
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Egy ember fajú kalandozóhölgy, amint éppen átadja magát az általa idézett zápor felüdítő hatásának.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8115)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Igen, anno egy SK-s indoklásban is az volt, hogy a szkritter paklit nem akarják tönkretenni ezzel. Vagy legalábbis nagyon hasonló volt.
 
a varázslatként kirakható altípusos lények csak a szkritterek esetében tartják meg az altípusukat. A khrak behemót pl. nem (le van faqzva), meg asszem a többi (moli, lávabehemót, stb) nem. a szkrittereknek van csak ilyen kitüntetettségük, talán pont a szkritter pakli miatt miatt
 
Rendben akkor bocs.

A faq-k alapjan termeszetesen igazad van. En meg nem ismerem az osszes faq-t, de a faq pont ilyen egyedi helyzetekre van kiatalalva, de az alap logika alapjan nem igy mukodne a dolog es a mollira nincs olyan faq meg a tobbi hasonlora sem mint a szkriterre.
A mollit konkretan elozo felevben a Miklosek biraltak el igy mikor tiltottmagian meg jellemeken nyomtam vele.
 
de azt csak variként játszhatod,szal ennél a példánál nincs min gondolkodni,altípusa pedig pont azért krabber,hogy reagálni is nehezebb legyen rá

és egy lapot ha variként játszol ki,az megőrzi az altípusát,mert a lényt játszhatod ki varázslatként,mindegy hogy az most hideg vagy szkritter
 
Kivételesen az irónia nem fikázásnak lett szánva o.O
 
hát a szkritterek pl variként kijátszva nem hegymélyiek, elvesztik az ikont, csak az altípust tartják meg, és ez is le van faquzva (AK97)
 
nem számít versenyen is mindenki azt mondta, hogy nem őrzi meg az altípusát, én meg elbizonytalanodtam. Én sem voltam akkor biztos, csak derengett valami, ezek olyan faquk, hogy az ismerje őket aki játszik velük...nem kell minden apró szart mindenkinek mindig tudnia.
 
ebből nyilván jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor pl pufók molli variként is motyogó? Szerintem igen, minden lény megőrzi ilyenkor az altípusát, sőt továbbmegyek motyogó hírnök variként is olcsóbbítja a mollit, mert ugye az továbbra is motyogó altípusú. Ebben nem vagyok biztos de szerintem működik. A szkrittereknek azért van kitüntetett szerepük mert egy időben elég dominánsak voltak, plusz gondoljatok bele ha nem így lenne nem olcsóbbítaná a ragálymester a variként kijátszott szkrittereket és akkor borulna a kombó is...
 
hú basszameg de okosak vagyunk itt mi mind
 
dobpergéééés ééééés....
(AK112) Nem játszhatok ki olcsóbban egy szkrittert varázslatként, ha van a játékban Hívó kürtöm szkritterre. A Hívó kürt szövege azt mondja, hogy az ilyen altípusú lényeimet játszhatom ki olcsóbban. Amikor viszont varázslatként rakom ki a szkrittert, az nem szkritter típusú lény, csak szkritter típusú lap.
ennyi kész meg van oldva. de még msáik faqukban is le van írva csak ez a legegyszerűbb
 
látod erről beszélek olvasd el a faqukat szépen mindegyiket ami a szritterekhez tartozik vagy csak a gyikban nézd meg hogy szkritter mindjárt meg fogod érteni, hogy mért mondom.
 
Vannak asszem olyan lapok amik nem a lap típusára hanem altípusára vonatkoznak. Pl. ha jól emlékszem a goblin kürt is ilyen (nem nagyon szoktam etnikumokkal játszani). Ha valami "altípusó lapra" vonatkozik, akkor műkszik, ha csak lányre, akkor a varázslatok cumhatják.
 
én is ezzel az érveléssel értek egyet de mondanék egy ellenpéldát is:
hálóvetés

mint ezen a lapon láthatjuk végülis lehet egy varinak lény altipusa
de ezesetben felmerül a filozófiai kérdés:
ha variként játszom ki akkor megmarad-e az altipusa?
mert egyik oldalrol megmarad mert csak simán átvált azonnalira/általánosra a tipusa
másrészröl viszont a lap végsősoron nem mondja ki hogy xxxaltipusu varázslatrol van szó
 
Csak az elejehez szolnek hozza.
Sztem ez a szkriteres pelda egyaltalan nem ugy van. Pufok mollit hoznam peldanak:
Ha kint van egy holtidezo kurt vagy egy motyogo hirnok. Ha mollit varazslatkent jatszod ki akkor 2ert jon.
Ezt ha visszanezed pont kerdezte egy srac mult heten a kerdezos topicban en ott is valaszoltam m ezt megkerdeztem egy behos versenyen is, de le is irtam,h meg a mai napig bejatszom olyanok ellen akik nem tudjak h egyer hozom.

Ha ugy van megfogalmazva a szkriteres dolog, h olyan lapokra nem lehet reagalni amiknek a neveban vagy altipusaban a szkriter szerepel akkor a neves dolog miadt igazad van.
De ahogy nincs olyan varazslat altipus, h motyogo es ahogy egy varazslat nem lehet eloholtvarazslat ugyan ugy nem lehet szkriter varazslat sem.
Szabajkonyvben sztem bent vannak a varazslat tipuskok es altipusok is. Tuzvarazslat, jegvarazslat, mentalis stb.....

de pl ha egy hegymelyi lapot jatszol ki varazslatkent az termeszetesen hegymelyi magia marad, mivel olyan varazslattipus van, de term ettol meg nem lesz kijatszasi feltetele, h legyen hegymeji lenyed jatekban...
 
bizonyos ponton egyetértke, valóban szutyok ha a faqukkal nincs tisztában valaki, azt hiszem pont ellened szoptam be mert mikor szkrittekerrel játszottam senki nem hitte el nekem mgé te sem hogy a szkritterek varázslatként is megőrzik az altípusukat és megfogtál egy szkritter varit holott kint volt a manafaló...szal tényleg szar ilyenen elcsúszni. Más részről ha ezek a lapok ki lennének adva újra, új szöveggel egy zénben (10 régi tiltott lapot össze lehet vakarni) úgy, hogy legyen némi közük az eredeti laphoz de ne legyenek irreálisan erősek akkor mért ne, én pl még úgy is betenném a yetit egy bármilyen nekronhordába vagy mezőbe ha csak 3x lőhetnék és csak saját körömben. Ugyanakkor ott van az is, hogy a fürkészen SEMMIT nem változtatnék az egy jó lap volt én sosem értettem egyet a tiltásával. lényeg a lényeg egy zénben ki lehetne adni a régi tiltott lapokat új leírással a régi képességek részbeni megőrzésével szerintem feldobná a játékot. Már csak azért is jó lenne zénben kiadni mert a gyngy versenyekre valószínű így is túl erős lenne pl egy yeti.
 
vagy akkor legalább ki lehetne adni újra a lapokat az új szöveggel

lélekgyűjtő is kijött úgy, hogy 3-at kell semmizni neki
 
Huh ez a faq otlet az ami nagyon nem tetszik.
Az a gond a faq-kal, h mig itt elbeszelgetunk a tiltott lapok visszaengedeserol ha egy tesztelo jo arc lenne es felhozna Mikloseknak lehet, h ra lehetne oket beszelni, h szepen lassan engedjek vissza a tiltott lapokat. Ez marha egyszeru viszont a lapspecifikus faq-k vegervenyesen tonkreteszik a lapot. Azert is mert aki ismeri a faq-t az ugy tekint ezekre a lapokra mintha nem is leteznenek akik nemismerik azok meg racsesznek veluk es pont csak ok veszik elo.
Mulkor pont kikaptam egy menetben asylux atka ellen es a masodik jateknal jutott eszembe mikor mondja az ellenfelem, h 6al dragabb vagyok dobjam mar be, h cseszd meg ezek a szarok csak 3mal dragitanak es az elozot is nyertem volna es igy maris o csomgaolt es ertelmet vesztette a paklija.

Faq??? Ki hasznalna az egykorben egyszer kijatszhato aranytojast???
Ott a globusz. Hagyjuk mar.

Yeti egy korben 3szor csak sajat korben???
Ott a halalmadar....

Ha a lap elveszti eredeti ertelmet akkor minek foglalkozni ezzel.....

Varjunk vele kis idot ameg beerik a jatek az olyan szintu lapokhoz es ennyi sokkal egyszerubb es nem kell tole szettepni a lapokat...
 
a rúna azért kicsit stabilabb mint a specializáció. a vulkáni energiához nem tudok sokat hozzászólni, még nem próbáltam, elég jó lapnak tűnik, de kicsit könnyebb megkerülni, mint a mágia létsíkját.
 
Ennek valóban lenne értelme. Vagy pl.: egy új kiegben kiadni ezeket a megfelelő szöveggel. Aranytojásnál annyit változtatnék, hogy egy körben max 1-et játszhatsz ki bármilyen módon.
 
Egy speckó is simán szétlő egy kör alatt, nem kell hozzá a létsík csak 4 direktsebzés rosszabb esetben. A vulkáni energia megfelelő pillanatban kirakva a nyerést biztosítja, pl.: kétszer húztam be amikor Sokszínűztem a dungeon-ben, és onnan esély se mutatkozott az ellenfélnek egy pillanatra sem.
 
vulkáni energiával nem tudsz egy kör alatt átgázolni az ellenfeleden...
 
Szerintem nem kéne kitiltani semmit,csak rárakni pár faq-t, hogy legyengüljön pl.:
Aranytojás:körönként max. 1-t áldozhatsz föl.
Bundás yeti: körönként max. 3-szor és/vagy csak a saját körödben.
A falak ereje: kör végén huzat vagy max. 3-at huzat egy körben.
 
A létsík mivel lapelőnyt nem ad, nem tartom elég erősnek. Egy Vulkáni energia sokkal keményebb és jóval könnyebb is kirakni.
 
Csak arra akartam utalni, hogy max annyi esély van erre az első körben, mint az ellennek húzni 12 zavaró lapból 1-et.

Egy 3 lapos kombó legyen már erős, vagy nem? A bjöltis kombót se érzem brutálisnak, néha kijöhet, de ez nem túl nagy fenyegetés. Ennyi erővel a Vészkijáratot is ki lehetne tiltani, mert bűbáj deckben felhúzod vele a paklit.
 
ráadásul a falak erejét csak az owooti, erős meg a gyenge fogja a nullásak közül, azt is be kell húzni...a mágia létsík pedig szintén olyan, h termelsz egy kis manát, a keresése mondjuk nem olyan egyszerű, de ha lent van, nincs megállás...
 
jó, kb mindent meg lehet counterelni ilyen alapon...de építés szakértelemmel meg pusztítás citadellákkal egykörös lenne a dolog...a bjölteodrok kombó is elég durve, ez meg sokkal olcsóbban húzza fel az egész paklit
 
jogos
 
Nem rossz, csak, ha az ellen mutat egy 0-ás countert vagy egy Isteni szózatot vége a kombózgatásnak.
 
epikus mellett is ott van első körben....
 
csak a Katalizátor egy körben egyszer működik, a falak ereje meg akárhányszor

de ma már én sem érzem túl erősnek, hiába van ott első körben építő raksi meg szürke mellett
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.