Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Feltámadás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A Feltámadás varázslat az isteni hatalom kiterjedése, az örök élet titka. Ha magadra mondtad, nem kell többé attól tartanod, hogy egy-egy vérmesebb csata után Leah árnyvilágában fogsz kikötni.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 |
Nézet:
1. A 8-10 Ép sebződést szemly szerint általában észre sem veszem. Ha ez neked gondot okoz, akkor már baj van. Nem nehéz begyúgyítani, meg a direktsebző deckkek kivételével nem igazán ártalmas az az Ép, ha mégis, az Elmeszonda még mindig ott van. A counter-csatákaz meg könnyű elveszteni egy jobb konjtroll ellen, ezt viszont nehezen.

2. Ha már a vdtalanségnél tartottunk, ez inkább igaz a Szuszira, mint a Chosugára. Nem kockáztatom meg, hogy a kedves kis lényóünket 1-2 Gyenge ereje elpusztítsa, márpedig Szuszival z fog történni, igaz, nem vszínű, hogy az 11. körben. Ráadásul ütnie kell, hogy működjön a képessége, ami megint problémát jelenthet. Ezzel szemben Chosuga eme képessége bármely hátsó lényt elpusztítja, ráadásul ez 2 kör alatt 2x teheti ezt, míg a Mágus 1x. Ha jobban belegondolsz, ez egész korrekt.

3. Ott az élete megmenti, és ha újra tudja az ellen aktiválni, baj van, néha ez a jobb. A Zarknod jóval lassabban jön ki, mont Chosuga, és Chosuga kiválóan megtisztítja a terepet, inkább kiegészítik egymást. És nem hinném, hogy az éjfattyak sebzését a Szuszi hatástalanítja, ahoz kell Chos. gyenegítése, ami a fattyakat is gyorsan leápolja. A Sárkány ott van...1 körig.
 
jó, de ehhez mi köze az élőholt mágusnak?
 
Úgy hogy a szuszi id szedi a tartalékban a lényeket
 
Az utóbbi pár üzit ki tudta elolvasni 1ültő helyében?



Ja a szusz hogy kapcsolódik az élőholt mágushoz?
 
Clod Onar: Nagyon esetlegesnek érzem, sideba egy másik börtön , esetleg manaszivatós (bár ez nem annyira elterjedt) ellen, egyébként drága. Képessége, hogy nem lehet, forrással, meg lénnyel megsebezni, ráadásul azt az Ellenbe löki, na az elég korrekt, de csak azért, hogy bután bámuljon az őrposztban, nem fogom berakni, hisz másra nem nagyon jó, mivel lények ellen készült, amik nagyot nyomnak. A szellemhez képest, nem repül és nem sebez annyit, képessége viszont tényleg kellemes.
Bársony gyilkos: Majdnem olyan mint az Onar azzal a különbséggel, hogy az nem repül és lehet célpontja azonnal varázslatnak, nnak minden ellen megvan az sebzéscsökkentése. Egy kategória, mindkettő leginkább side, talán mehet alapból is, de mindkettőt egyszerr nem raknám be a pakliba, mert felesleges. Egy paklihoz ezt másikhoz az kell.
Bestia: Egy ocsmány szar lap, a paklim közelébe nem raknám, Drága, nem túl nagyot üt, életmentő képessége egy fos mert nem akarok lapot dobni, csak azért, hogy megmnetsem. Szar annyi biztos, mondjuk a halál is az.
Árnyéksárkány: Drága, de lehel, mágikus, és a képessége is jó. Ez egy tényleg jó lap, három azonnal be a pakliba, mellesleg én is használom.
 
1.:Chosuga lapleszedésével nagyon nagy gond a sebzés, ha egy 4-5Vps lényt próbálunk meg leszedni, akkor 8-10 a sebződés, ami elég kellemetlen. Kis lapok ellen korrekt, de azokat, nem valószínű, hogy ezzel fogjuk leszedni, mert vagy teljesen felesleges, ha pedig lény, akkor nemes egyszerűséggel le lehet ütni ha már olyan kicsi. A sebződés azért is kellemetlen, mert ha az ember Tudatfagyizik, ami elég jó kis táp akármit mondhatnak, azért az is jó nagyokat nyom a képembe, és így már szinte használhatatlan a képessége, pláne ha a Zulittal próbálunk konterelni, ami még 3 ÉP a játék elején. Ennyit erről. Az ellenség támadása lehet hogy konterelhető, de miért találták nekünk a kontereket? gyenge ereje mindennél jobb. Inkább megyek konter-csatába, minthogy egy drága öngyilkos sebződést válasszak.
2.:Az íjászmester tudom, hogy nem fér be, de ezt el is mondtam asszem. Éloholt mágus mellé viszont ott a legnagyobb irtó, mégpedig a kedves kis Szárnyas Szuszi. Több tartalékos lény elleni lap nem kell, pláne, mivel van Tömegátkunk is. Lehet, hogy jó kettőt sebezni, de ez egy csöppet drága. Az, hogy minden körben lehet használni, mondjuk elég kellemes, ez megállítja a hülye kis hordákat, pontosabban, csak állítaná, merthogy ez a lap kicsit késve fog az asztalra kerülni, míg a horda gyorsan lepakol.
3.:Mor-Fan Gort kötve hiszem, hogy ezzel fogsz megsemmisíteni, mert arra szinte biztos, hogy képesség a lá numeró 2t fogod használni, ami azonnal kinyirbálja az agyacskáját. A hírnök ellen jópofa kis lap az tény, oda nekem is tetszik. És valószínüleg az ellen nem fogja kijátszani hatalmas sebzésű lényecskéit, ha már Zarknodozunk. Én minden ellen Szuszizok, lehet, hogy kevés, de ha jönnek a nagy sebzések inkább az Ellen sebzését vállalom be, mint a Chosuga lapleszedésből adódóját. Ja és ott van még a Fantomsanyi is.
Káosszellem: Lehet, hogy már tényleg lejárt lassan muszáj nekem is fölismernem :'( Pedig ez volt az első lap a paklimban hajdanán ami antimagi volt és azzal elég jól ment. Mondjuk az Ellen keze elég gyorsan kiürül, tehát azzal nem lesz gond hogy amiatt ne röppenjen le 5/5ösként. 5ért 5/5 reoül annyira azért, nem egy nagy hátrány, szerintem elég kellemes. De ki tudja, nekem is vannak már nála jobbak, lehet hogy röpülni fog.
 
Csak 1 párat mondok, ami jobb nála: Clod onar, Bársony gyilkos, Bestia, Árnyéksárkáány. És sztem ezek még nem is a legjobbak.

2. Chosuga: Nem lehet azonnali célpontja, tehát nem lőheted mindennel. A 3 Ép nem kevés. Mellesleg én meg kék-párti vagyok, szzóval meberedre akadtál. És a vita egyik mestere vagyok)))
 
Háát, ha ez a hozzáállásod akkor csak sajnálni tudlak, hogy a lapok erejét nem veszed észre.

A 4 vp teljesen elfgadható, hisz nem a játék eleji, hanem a közepén meccsfordító lap. Manafonál mellett hamar kijöheet, ha használja vki.

1. Képesség. 3-ért leszedni eggy lapot ma még egész korrekt. Ráadásul mindezt counterelhetetlenül. Ha az a sebződdés gondot okoz, akkor már tényleg baj van. Nyilván nem a Vércsapolót kell vele leszedni, hanem vmi kevésbbé drágábbat, de egy 4-5 Vp-s lapot még simán be lehet vállalni, sokkal drágábbat pedig az éjfatyyan kívül kevés használ.

2. képesség. Előszzör is az Íjászmester nem fér a deckkbe, márcsak a színe miatt sem. A Féreg érintése meg jó sok láényt leöl a mai világba, kivéve az éjfatyyakat, Griffőnixet meg hasonlóak, de ezekkel vmás elbán. És könnyen kiröhöhetjük vele az ellenfél lényeit, olyan lazán elbán velük. És a Féreg érintésénél 2 jobb tulajdonsága van: Nem kerülünk laphátrányba, ill. counterelhetetlen.

3. Képesség: Ez jön éjfattyak ellen ill. kontroll lények ellen, bármit elég gyorsan rozzanttá tesz és onnan már nem nehéz megölni. Mellesleg van 1-2 lap (Fan-Gor, Rend hírnöke) mely ellen kimondottan hasznos a képessége.

Ellenség támadása: Igaz olcsóbb, de counterelhető, és a Semmizés hacsak ritkán is, de kellemetlen.

Élőholt mágus: Ez tényleg egy jó lap, de nem elég

Fantomsárlányok: És a tartalékban lévő lapok addig nyaralnak?

Káosszellem: Ha megkorbácsolnának se tenném a deckkbe. A legszarabb létező lap. A legutálatosabb dolog az, hogy arra építünk, hogy 1 lapja leesz az ellennek.
 
Jól lap a Chosuga, csak használni kell tudni.
(én a kék helyett a feketét komálom)
 
Akkor kérlek kedves Xorex barátom ismerkedtess meg a börtönöddel. Ha egy olyan lényt akarsz nem túl drágán ami nagyot üt, nagyot véd, és még repül is,l akkor ennél a lapnál nincs jobb. És a sok szivatós lénye mellé kell egy brutális is. Nekem mindig jól jött amikor a negyedik, ötödik körben lerepült és elkezdte zúzni az ellenfelemet. De tényleg írdd le, hogy mivel vered be elég hatékonyan az ellenfél Épjét Szuszi mellett, mert az is elég jó kis lapocska (jobb is mint a szellem). Tehát mégegyszer kérlek, írdd le milyen a paklid, szívesen teszetelnék vele. Ja és amúgy egy pakli amúgy se azon a három szerencsétlen laptól fog elbaszódni.
No és most Nemesis barátomhoz szólnék: Mi érvel a Chosuga mellet? bármivel le lehet szedni, nincs nagy ÉPje, se életjelzőja, bármivel le lehet kapni, és még a képességei sem túl meggyőzőek. Lehet, hogy ez a "kék elleni fasizmus"omból ( ) adódik, mert én, ördög, bizony a sárgát használom, leginkább Zulit és a bilincs miatt.
 
nem ertem mi a bajod a chosugával...az egy igazi táp lap!Föleg párosban...
 
Először is 4Vpért jön amit az elején nem fogok lenyomni.

Leszedi a lapot ha az idézési költség dupláját belenyomja a pofikámba, mindezt 3 VPért. Alkalmanként jó, de az inkább haggyuk kategória. Ha lapleszedés kéne akkor Az Ellenság támadását használnám nem ezt.

Megöl vagy besebez egy lényt 2 Vpért. Magyarul egy körben egyszer Féreg érintésézel. Na bumm, ez a nagy dolog, miatt nem fogok hasra esni. Hááát, ez aztán gyengus, mint a franc kategória. Ha lényt akarnék sebzéssel lenyomni, vagy szimplán megölni, akkor inkább malkori íjászmester(mondjuk az se egy nagyon táp lap, de megbúvó lények ellen használhatóbb, ráadásul kalandozódekkbe is beleillik), de leginkább élőholt mágus: egyszerűen visszahúzta, majd egyszerűen el is fogja dobni egy átokosztó vagy egy besideolt vízióhalál miatt.

Gyengít egy lényen 3 sebzést, mindezt 2 Vpért. Hmm, talán még ez a legjobb de még ez sem egy orbitális táp. Ha már azt akarom, hogy egy lény ne üssön, benn van Fantomsárkányok, vagy káosszellem, amik azért nem a legkisebbek.

Egyetlen előnye a lapnak, hogy sok dologra lehet egyszerre használni, de az általam említett lapokat.
Ellenség támadása:1Vp, és nyolc Semmizés (magyarul mentor és totyi dekk ellen számít ez valamit, de egyébként semmit). Igaz általános, de rohadt olcsó, a játék elejen bármi nagyon idegesítőt le lehet vele lőni.
Éloholt mágus: +VPért lehozom, körönként 1 VPér bármit visszaküldhet a kezébe amit aztán egy könnyed mozdulattal eldobatok. Ez egyértelműen egy tápos lap.
Fantomsárlányok: 3Vpér szintebármelyik őrposztban lévő lényt leszedi, ami azért jobban hangzik, mint hogyha gyengülne 3sebzést, aminek a jelzőjét el is tüntetheti. De a játékost magát is kinyírja 4et ugye sebez, plusz Vpér, még plusz annyit amennyit elköltöötem. 9ért sebezhet tízet összesen. És ez elég táposan hangzik, ha leszedik csak egy 3ast bukok rajta, és a VP amúgy is elég gyorsan feltöltődik.
Káosszellem: Asszem ehhez a laphoz magyarázat sem kell, minden börtön alapja, sebzéskirálya, estleg lénygyilkológépe.
 
Annyira nem, csak ügyesebben kell játszani.
 
Csak éppen, annyi, hogy 3-ért érmit leszed, rozanttá tesz báérmilyen lényt vagy meg is öli őket.
 
Hát igen egy ősi rúna ellen szop a börtön rendesen, de hát ez van ezt kell szeretni. A chosugában magyarázza el valaki, hogy mi a jó??? nem elég hogy képességei nem túl erősek, még szörnyként sem állja meg a helyét. Jó, mondjuk én a kék helyett inkább a sárgát használom, mert ott van zulit, orzag bilincse, varázslatos mirella sem rossz amennyire eddig használtam egész jónak tűnt, mivel így az asztrális legalább csak az ellenet fingatja ki a játék közepe felé nem pedig döntetlen lesz.
 
hehe! De akkor ha minden igaz, akkor ezt az ősi rúna ugyan úgy fingatja.
 
Időben!
 
most tűnt fel, hogy ~ egy szabálylap, és nem követő!
 
Ez az a tipikus eset, hogy vki 22 teljesen más dologra építi Börtönét. Mindegy, tizsteletbe tartom véleményed, de én az összes lapot tudom használni, vszeg az összerakás miatt.
 
leírna nekem vki 1 börtöndecket hogy milyen lapok vannak benne
 
Az arc azert nem kell bele mert van nelkule is eleg counter amik ua. jok, sot a boronbe sokkal jobbak mert nem kell nekik lapot dobni.

A tehetseg szerintem nem kell bele nekem soha nem jott jol es versenyen mikor hasznaltam mindig egybol kisideoltam. De te tudod nagyon koltseges es az elejen mindenkepp szar.

A chos ha beleferne akkor en is beraknam csak nekem igy is 47 lapos. Es a chos meg az entitas hasonloak. Az entitas elonye olcsobb es hamarabb jon. A mai versenykornyezetben egy horda ellen sokkal jobb mint chos. A masik leny szinten nem fer bele es mivel nem alap lap ezert hanyagolnam. Sideba persze kell.
 
Még bőven nem járt le. Még csak közeelít a csúcs felé.

Bőven jó a 3 Tehetség, legfeljebb 46 lapos pakli lesz.

Én már meghaltam ezek a "gyógyító forrást nem éri meg miattuk használni"sebződésektől"
 
A Chos még mindig isten
Erdőben és börtönben is gyilkol rendesen, szerintem qrva jó lap.
 
szerintem a chosuga még mindig nem rossz...
 
A Chosuga ideje lejárt. A tehetség nem rossz, dem elég belőle kettő bőven. Nem tudom de belém a Tudatfagyi mindig a soknál is többet sebzet, és csak emiatt nem érdemes gyógyító forrást használni. Jó mondjuk ott van még a Zu1lit, de még 2en se sokak
 
A Tehetség nagyon nagy bele. A késöbbi varázslaotk megfogása éppoly fontos, ez m,eg elég hatékony.

Nálam bőven beférna, hisz nagyot üt, nyerni is ehet vele. Chosuga miért nem? Nagyon táp lap.

Az Arc sztem tök jó, általában én 0-t dobok el vele, igaz, eddig 3-ból 2x egyest dobtam
 
Alaplap? Én nem érzem annak, igaz, én a legtöbb alaplapot nem használom. Vagy marha vagyok, vagy nagyion egyéni.
 
Valaki nem írná le a lapjait (amiket a börtönös pakliban használ)
 
3Könyvet nem raknék bele, mert abból 1 is bőven elég és nem akarok behúzni még egyet.
Viszont eléggé öngyilkos a pakli és én szerintem kell bele az elmeszondából 2, de ti tudjátok.
 
az uj lapok kozul mindenkepp raknek bele 3 Tiltott konyvet es melle egy darab asztralis hullamot. A konyv nagyon eros ha counter kell, vagy meg egy fagyi vagy tomegatok fantomsusu vagy oles, szinte mindig tudsz vele keresni egy jatek alatt 2-3 lapot es igy szerintem eleg bele egy tomegatok mert az elejen az nem annyira jo, de utana egybol kikeresheted.
 
  ... | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.