Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Mennyire lennél szomorú, ha a 2021. végi HKK kiegészítőtől már nem lennének új helyszínek?

1.) Nem igazán, amihez kellett, van helyszín most is.
2.) Nem igazán, nem rajongok a helyszínekért úgy általában.
3.) Nagyon, fontos, hogy mindig jöjjenek új helyszínek.
4.) Nekem teljesen mindegy.
5.) Nem HKK-zom, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
A negatív létsíkon
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Miután az első kalandozók bejárták a negatív létsík kies tájait, beszámolóik szájról szájra járnak: "A negatív létsíkon döbbenetes, a ghallai életképhez semmiben nem fogható látvány fogad. Az égbolt sötét, mint a csillagtalan éjszaka. Hol sűrűbb, hol ritkább, baljóslatú mágikus köd borítja a tájat. A mágia természete teljesen más, óvatosan kell itt hát bánni a varázslással is."
Nézz szét a galériában!
A HKK lapok erősödése
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége
Az egyszínűség jutalma - 2020. szeptember 19.
Online HKK sorsoló program

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: Kísért a múlt
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: Hegymély

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (141534)
HKK kérdés? (45311)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28314)
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége (92)
Online HKK sorsoló program (35)
Lapötletek (64414)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

A mélység lakói lapelemzés

Ebben a minikiegészítőben csak ŐV-s lapok jelentek meg. A nagy kiegészítőkben a jövőben már nem lesznek ŐV-s lapok. Az egyszerűsítés jegyében - annak érdekében, hogy a kezdők ne zavarodjanak össze azon, hogy mit is jelent a Tolvaj, Katona stb. az istenek helyett - nem tervezünk új Ősök Városa lapokat. Felújítani lehet őket, de akkor vagy TF-es lap lesz belőlük, vagy minikiegészítőben jelennek majd meg.

Nézzük akkor a mostani lapokat!

Hegymélyi drakón (7): A minikiegészítő megjelenésekor láttam egy-két, a drakónra nem kedvező kommentet. Nagyjából egyetértek velük. Én a tesztelés alatt nem használtam a lapot, másnál láttam csak (pl. Balázsnál). Igazából olyan, mint a modern HKK lapjainak jó része: nem rossz, de vannak náluk jobb lapok. Sokat dob rajta az, hogy zanszilánk a költsége, de akkor már pl. Ouitmlen jobb nála. Az láthatatlan, jöhet olcsóbban, leszed egy lapot, mágikusan véd. Igaz, a drakón jobban védett, de elég VP igényes az, hogy megvédjem. Egy nagy lénytől manapság azt várjuk, hogy legyen nagyon nehezen megoldható, és vagy üssön sokat, vagy pusztítsa a lapokat. A drakónnál az üssön sokat feltétel teljesül a sebzéssel, de egy normál pakli nem sokáig bírja a nekronozást, csatamezőbe való, amik mostanában tombolnak. A bevédése pedig, mint említettem túl költséges lehet. Ennek ellenére nem rossz lény, előkerülhet korlátozott formátumokon, de ha elpusztul, a fejfájára ezt írnám: VOLT NÁLA JOBB!


Iszonykeltő (7): A xenókkal kapcsolatban nem vagyok túl tapasztalt, nem nagyon szoktam játszani velük, maximum ellenük. Itt ez az Iszonykeltő srác, aminek jók a képességei, de nekem kicsit drágának tűnik. Háromért dobatni egyet, elég gyenge, utána counterel egyet, ami nem rossz, de többnyire a counterelésre előbb van szükségem, minthogy ezt ki tudjam rakni háromért. A visszavevős képessége is jónak néz ki, hiszen a legtöbb xenó csinál valamit a kijátszásakor, tehát lehet kombózni vele. Jó kombó, hogy visszavetetünk egy lapot az ellenféllel, majd az általunk visszavett xenót újból kirakva egyből el is dobatjuk. Nem rossz lap ez, csak nem ez lesz az igazi ereje a xenóknak. Ennek a fejfájára ezt írnám: Ha olcsóbban jött volna, az én játékom is tovább tartott volna!


************************************

Jövőlátó (8): Jé, egy galetki! Nincs olyan sok belőlük manapság. Ez szerintem a jobbak közül való. Nem kell mellé a követő, hogy első körben jöjjön, így nem galetki pakliba is jó lehet. Védekezik, korlátozza az ellenfelet. Ha a saját körben jön, akkor kevésbé korlátoz, cserébe viszont kontrollálhatom azt, hogy mit húz az ellenfél a következő pár körben. Szerintem jó lap a megfelelő koncepciókba, de a védekezése miatt még a kiegészítő pakliba is bekerülhet pörgős paklik ellen. A fejfa szövege nálam a következő lenne: Ha felhúztam volna, az ellenfél se dalolt volna! J


Orgling bűzgerjesztő (7): Voltak időszakok, amikor a HKK fórumok az orglingok kitiltásáról beszéltek. Azóta perzse bebizonyosodott, hogy nem olyan erős azért az a pakli, hogy erre szükség legyen. Nem akartunk átesni a ló túloldalára, így az orglingok ezúttal csak kisebb erősítést kaptak. Erre jó példa az orgling bűzgerjesztő. Hasznos kártya, ha teljesen orgling paklit rakunk össze, hiszen VP-t ad, gyógyít, vagy megold egy-egy idegesítő lapot a gyűjtőben. Ellenben, ha csak az alap orgling kombót rakjuk össze (áldozati, ősanya, mágus), mondjuk legendás lényekkel, vagy más körítéssel, akkor ez a lap oda nem nagyon fér be. Veszélyes fajon, és hasonló formátumokon biztosan alap lesz az orglingok között, és a használatával erősödik a pakli. Ennek mit írnék a fejfájára? Ezt: Ha a bűzhöz nem kellene sebezni, ő is gyakrabban bűzölgött volna!


************************************

Orgling disznó (6): Az orglingok már eddig is elég jól be tudták védeni magukat a mágussal. Be tudták drágítani az ellenfelet a tanácsadóval. Így ez a disznó nem tűnik olyan fontosnak. Persze több drágítás, több védelem mindig jó, a kérdés az, hogy befér-e. Szerintem csak ritkán, inkább csak a kiegészítőpakliba. A fejfára ezt írnám: Ha a mágus nem lett volna, az én disznóm is nagyobbra nőtt volna!


Sötét elf íjász (8): Az ében íjászok mindig az egyik kedvenc etnikumom volt. Emlékszem még milyen jópofa tesztpaklit raktam össze rájuk valamelyik korábbi kiegészítő tesztelésénél Páratlan affinitással, Petúrral, Hamis istenekkel. A most megjelent Sötét elf íjász szerintem kötelező lap az ében íjász pakliba. Antimágiázik, counterel egy nem lény lapot, majd visszaad egy íjászt a gyűjtőből. Mindezt potom 1+1 VP-ért. Ja, és ne feledjük az ősmágiáját sem. Egy drágító pakli ellen 1-ért antimágiázni + counterelni elég jó. Kár, hogy a második képessége véget vet a körömnek... A fejfájára ez kerülne: Ha az S K lett volna, versenyt nyertem volna!


************************************

Sötét elf úrnő (8): Egy újabb ében íjász, amit többnyire nem az etnikumával együtt látunk majd. Az élet: 2 képesség már predesztinálja, hogy életes pakliba érdemes bevetni. Halhatatlanok nagymestere mellett próbáltam a tesztelés alatt, elég jó volt. Kissé drága 3 VP-ért, de a nagymester mellett 3 lapot old meg, és ráadásként marad egy lényünk is. Kár, hogy a legnépszerűbb, legerősebb vonalba, a Hegymélyi keltetősbe nem passzol, mivel repül. Ennek ellenére szerintem látjuk majd néhány a versenyasztalokon néhány formátumban. A fejfa szövege: Szárnyalt volna a paklim, ha nem lett volna szárnya!


X 1, a xenomorf (8): Újabb xenomorf, hasonlóan az Iszonykeltőhöz, ez is picit drága. Igaz, ha kijön, utána már a varázslatokkal valószínűleg nem lesz gond. Lapot is tud megakadályozni, etnikumban vagy legendás pakliban feltámad. Ha nagyon kell, és van rá keret, oda tud csavarni egy hatost is. Mindez azonban nem segít azon, hogy a játék elején, amikor a legjobban kellene a counter, ez a 3 VP-s lény ott csücsül a kezünkben tehetetlenül. Igazi erejét a legendás pakliban mutatja meg, ott követővel kettőért jön. Ha keltetőt is használunk mellé, mivel kettőért vég nélkül counterel, és ekkor az ellenfél lapjai is általában legálabb ennyiért jönnek. A fejfája megegyezne az Iszonykeltőével.


************************************

Xenó élősködő (7): A régi verziója a maga idejében jó kis lap volt. Akkor még nem hemzsegtek az asztalon maradó, körönként használható lapleszedések. A mostani sem rossz, de azért nem egetverő. Szerencsére olcsóbb mint a korábban bemutatott másik két xenó. Kijátszásakor dobat, drágítja a reakciót. Már nem egy haszontalan lap. A lapleszedése viszont lassú, csak egy körrel később történik, mivel nem repül. Persze emiatt jó a keltetőbe, de lapleszedésként így egy picit gyenge. Keltetős, Chara-din követős xenó pakliba azért befér. A fejfája így nézne ki: Bár hamarabb tudott volna pusztítani!

Xenó féreg (8): Szinte faék egyszerűségű lap. Egyért dobat egyet, és olcsóbbítja a xenókat. Ráadásul még ütni is tud, szép hármakat... A hívókürt nem olyan jó, ha keltetővel játszunk, így mindenképpen van keletje ennek a lapnak. Egy keltetőfészek és egy féreg azt jelenti, hogy gyakorlatilag ingyen repülnek a xenóink keltető mellett. A fejfájára ezt írnám: Vele a kürt nélkül is van élet!

Dani Zoltán

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 2 szavazat alapján 5.5)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: A mélység lakói lapelemzés.

Létrehozás: 2014. január 22. 11:47:33Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.