Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
A legamorfabb testkéreg
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
A Teron hegy mélyén bármi előfordulhat, egyes galetkik az Ellenség uralomra törését követő időszakban akár a leghihetetlen változásokon is keresztülmehettek. Új végtagokat, bőrt növesztettek, a lehető legváltozatosabb formában.
Nézz szét a galériában!
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16.
HKK Legendás cél
Nyári akció! - 2020.07.30. - 2020.08.17.
Kérdezz-felelek 38.
53.Beholder Találkozó 2020.07.18. – Beszámoló

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. augusztus 15., Székesfehérvár
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Elözönlés

A lista folytatása...
Lapötletek (64396)
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16. (3)
[HKK Piac] Eladó lapok (141512)
HKK kérdés? (45226)
Zarknod visszatér VÚ kódok (80)
HKK Legendás cél (12)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Világégés


A Hatalom Kártyái legújabb kiegészítője, a Világégés, a Beholder találkozón, november 30-án jelenik meg, előtte pedig frissen bontott versenyt tartunk belőle, november 24-én, vasárnap. Nézzük, miről is szól majd a kiegészítő!

Dornodon, az őrült mágus istenné válása érdekében felégeti az egész világot. A Mágia Mesterei online játékunk ennek előzményeit meséli el, és Ghalla történetének ezt a legendás korszakát elevenítik fel a kiegészítő lapjai is. Az eljövendő pusztulást már előre megjósolta a netzai orákulum. A világ népei: az emberek, orkok, törpök, gnómok, quwargok, sárkányok és megannyi más faj mind a maga módján küzd a túlélésért, csak a mágiával való szembefordulások egységes... A kiegészítő lapjaival most a különböző népekhez, fajokhoz tartozó koncepciós paklikat próbáltuk elsősorban erősíteni, életképesebbé tenni.

Kötelék
A kötelék egy feltétel. Ez a feltétel akkor teljesül, ha van ennek a lapnak az altípusával megegyező altípusú másik lapod játékban, a gyűjtődben vagy a kezedben (meg kell mutatnod!). Ez lehet egy képesség használatának a feltétele, vagy csökkenhet egy lap idézési költsége, ha teljesül.

Ha egy lapodnak, amelyen kötelék ikon van, több altípusa is van, ezek közül bármelyik altípussal bíró másik lap megfelel a feltételnek. Hasonlóan, ha a megmutatott lapnak van több altípusa, akkor elég, ha ezek közül az egyik megegyezik a lapod altípusával.

morf
A morf egy speciális altípus. Amikor kijátszol egy morfot a kezedből, megnevezhetsz egy színt és egy lény altípust*. A morf mellett ilyen színű és altípusú is lesz ez a lény. Ha bármilyen lap vagy szabály pakliban, gyűjtőben vagy kézben levő lények színére vagy altípusára hivatkozik, akkor szintén meghatározhatod, hogy a morfoknak milyen, második altípusa ill. színe van.

(Tehát ha a gyűjtőben vagy a kezedben van morf, az minden kötelék feltételt tud teljesíteni.)

* lény altípus az, amely elsősorban lény lapokon szerepel és jelentésben valamilyen lényt jelöl. Nem lény altípus pl. a reakció, a fókuszkristály és a vízió, akkor sem, ha előfordul 1-1 lényen is.


Ha egy lapon ikont látsz, az az jelenti, hogy a lap aktívan jön játékba. A , repül és aktívan jön játékba ekvivalens fogalmak. : körönként egyszer.
: körönként kétszer (vagy amilyen szám szerepel).
: saját körödben, körönként egyszer.
: saját körödben, körönként kétszer (vagy amilyen szám szerepel).

permanens: A permanens egy rövidítés, a "lap vagy önálló jelző" kifejezés helyett használjuk. Tehát minden lap és önálló jelző permanens.  Ha egy forrás célpont permanenst küld a gyűjtőbe, akkor a rezisztencia ugyanúgy véd ellene, mintha célpont lapot küldene gyűjtőbe.

sikeres kijátszáskor/azonnal kijátszáskor: A sikeres kijátszáskor mindig a reakciók használata és létrejötte után, az azonnal mindig a reakciók használata előtt történik.

megakadályoz: a megakadályozás mindig reakció, akkor is, ha nincs külön feltüntetve.

Mint láthatjátok, a Világégés témája a Dornodon istenné válását közvetlenül megelőző időszak, ennek megfelelően Ősök Városa lapok ill. végzeturak nem szerepelnek benne (ezek Zén korokon átívelő expedícióiban jutnak szóhoz).

Kicsit úgy néz ki, mintha több új szabály is lenne, de csak a kötelék jelent valódi újdonságot (és ehhez hasonló feltételek is voltak már a játékban). A kötelékes lapokat úgy igyekeztünk elkészíteni, hogy legjobban a saját paklijukban (vagyis a sok ugyanolyan altípusú lappal játszóban) mutassák meg erejüket, de a kötelék feltétel nélkül is jól használhatóak legyenek. Persze, hogy pontosan mennyit használjunk az adott altípusból, az már egyedi pakliösszerakás kérdése, kivéve a Veszélyes faj versenyeken. A morfok, melyekből többet is felújítottunk, segítenek bármely etnikum paklinak az esetleges hiányzó funkciókat betölteni és a kötelék feltételt teljesíteni.

A többi, újdonságnak tűnő dolog inkább csak rövidítés, pontosítás.

Sok játékos kérésére és a mind fontosabbá váló gyűjtő kezelésére visszahoztuk az Újrahasznosítás képességet, aki nem ismeri, érdemes megkeresni a Nagy HKK Könyvben vagy itt a Beholder oldalán.

Egyébként is nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a gyűjtőt kezeljük, a legtöbb etnikum kapott Semmiző lapot, ahol ez a képesség persze csak egy kisebb része annak, amit a lap tud. Ősmágiás Semmizések is vannak, hogy a Molganos-Ködmangós-3 Bűvös erdős-Átkozott követős pakli ellen is lehessen alapból ill. sideból esélye bármely koncepciónak. Hasonlóképpen majd minden etnikumban vannak antimágiás (általában 0-s vagy 1-es) illetve a varázslatokat zavaró lapok is, hogy a mindent megakadályozó kontroll ellen is jók lehessünk. Az ellenfél körébe való beleszólást segítik a counterelések, asztalról, vagy akár azonnaliként kijátszva a lényt. Próbáltuk a legfontosabb, hiányzó erős lapokkal ellátni az etnikum és más koncepciós paklikat, de úgy, hogy közben ne legyenek egyformák a lapok, hanem mindegyik egy kicsit másképp töltse be a funkciót. A legtöbb etnikumnak van valami kis sajátossága (nekronos, VP fojtó moák, csont-termelő és fogyasztó goblinok, stb.), ezeket természetesen továbbvisszük.

Az alábbi koncepciók kaptak most erősítést (remélem, nem hagyok ki semmit ):
épületek, tárgyak (közte fókuszkristályok ill. KF-es tárgyak is), köd, blokkoló, ganüidek, Thargodanok, manók, Timera pakli, tűz, quwargok, orkok, zanszilánk, Kragoru, víziók, bűbájok, gólemek, krabberek, motyogók, vérfarkasok, élőholtak (közte vámpírok, nekromanták), kalandozók (közte törpék, gnómok), Arochos, őshangyák, teknősök, moák, drakolderek, Lassan járj!, varkaudarok, villám, óriások, éjfattyak, gyűjtőgenerálás, mérgező, csapda, sárkányok, és persze a kontroll is (xenók, goblinok hamarosan Zénben).

Az egyszínű paklik kohézióját az eddig fel nem újított követők (Elenios, Dornodon) valamint jópár templom segíti. Nevükkel ellentétben nem feltétlenül az egyszínű összeállításokat, inkább az adott istennek kedves koncepciókat erősítik az isteni küldetések felújításai (pl. Dornodon - direkt sebző, Elenios - lopkodás, Raia - gyógyulás, stb.).

Mivel a kiegészítőkben elrejtett kódok (a szabálykönyvben keresd!) és a beváltható kódos lapok igen népszerűek, most is készítettünk hármat, ezeket a korábbi beharangozóban láthattátok is. Ultra-ritka lapokból most 8 is készült, ebből az első félévben négyfélét fogunk kiosztani. A kiegészítő ára 1350 forint lesz, de a Beholder találkozón kedvezményesen 1250 forintért is kapható.

Reméljük, elnyeri tetszéseteket a Világégés, mindenkit várunk a frissen bontott versenyen, illetve a találkozón, ahol miniversenyeken (hagyományos, a korábbi lapokból ill. frissen bontott) is indulhattok. Makó Balázs

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 6 szavazat alapján 6.8)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Világégés.

Létrehozás: 2013. november 18. 11:39:07Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:21 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.