Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Asztrálcsata
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
A mágikus teremtmények elleni harcban semmi jóra nem számíthat a magunkfajta kalandozó. Ha nem vagy felvértezve elegendő védőmágikus tudással, nem sok esélyed marad az asztráltestű szörnyetegek ellen.
Nézz szét a galériában!
Beholder Webbolt- Ünnepi munkarend 2020.08.15. - 08.23.
Eldüen - új HKK blog
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16.
HKK Legendás cél
Nyári akció! - 2020.07.30. - 2020.08.17.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Termékismertető - Hatalom Kártyái - HKK junior
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 11. kiadás

A lista folytatása...
Eldüen - új HKK blog (22)
Beholder Webbolt- Ünnepi munkarend 2020.08.15. - 08.23. (2)
HKK kérdés? (45252)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28293)
[HKK Piac] Eladó lapok (141516)
Lapötletek (64399)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Világégés előzetes 2.Kristálypalota

Kezdjük azzal a lappal, ami - szerintem - életképessé tette újra az épületpaklit, a Kristálypalotával. Az új verzió rendelkezik ugyanazzal a két képességgel, amivel a régi (3 építő termelése, és a feláldozás ellenében történő laphúzás), nagy különbség azonban, hogy ezúttal az építőket nem VP-ből, hanem zanszilánkból termeljük. Ez olyan lehetőséget rejt magában, hogy az első jelzőt VP-ért készítjük, majd építkezünk vele, utána a passzív jelzőt beáldozzuk zanszilánknak, és kapunk helyette egy aktív jelzőt, ami ismét tud építeni. Mindez azt jelenti, hogy az épület pakli akár az 1. körben is képes pörögni, ami elengedhetetlen a mai játékkörnyezetben. Ráadásul az új palota kapott még egy képességet, ami szintén igen hasznos, mivel képes biztosítani azt, hogy egy körben tekintélyes sebzést rakjunk rá az ellenfelünkre pl. egy Alanori katapulttal, A fény citadellájával, vagy Ködpalotával. A strukturális pontja nem nőtt ugyan túl sokat, de ne feledjük, ha megtámadják, és van manánk, feldobhatjuk lapért, még mielőtt leütnék.


Az ősmágia tornya

A Világégésben szinte minden etnikum, aminek még nem volt counter lapja, kap legalább egy countert. Nem kivétel ez alól az épület pakli sem, amit mi tervezők egy különleges etnikum pakliként tartunk számon. Ezt a lapot is - mint ahogy az épületpakli minden lapját - én terveztem. Mindig is zavart a Buborékváros, amiben sok lehetőség lett volna, de ahogy kijött, úgy nem volt elég jó. Egy darab asztalon levő counter, amivel számolhat az ellenfél, és lapelőnyt sem ad, az nem elég jó. Ezért született meg Az ősmágia tornya. Kicsit Az idő tornyához tudnám hasonlítani, mindkettő a meglepetés erejével tud hatni, épület lévén nehezebb rájuk reagálni, mint a sima varázslatra, de építő lény kell hozzájuk. Az ősmágia tornya ráadásul - a Buborékpalotával ellentétben - lapot akadályoz meg. Külön jó dolog benne, hogy ősmágiás és antiblokkol. Lapelőnyt ugyan nem biztosít, de az ellenfél nem is tud rá biztosan számítani, mint a Buborékvárosra. Ha pedig egyszer már létrejött, akkor erőforráselőnyt és minőségi lapelőnyt tud nekünk biztosítani azzal, hogy varázslatokat tudunk vele counterelni. Erőforrás előnyt azért, mert várhatóan 0-s és 1-es épületekkel fogunk meg esetleg drágább varázslatokat. Minőségi lapelőnyt pedig azzal, hogy olyan épületért akadályozzuk meg a bennünket zavaró varázslatokat, amik a legkevésbé fontosak az adott szituációban. Igen hasznos lapnak bizonyult az épület pakliban, elsősorban nem a kontrollok ellen - mivel azok a sok lapcounterükkel meg tudták fogni -, hanem más, pörgős/lényes paklik ellen. Szerintem ez a lap van annyira jó, hogy az épület paklikon kívül egyéb paklikba is berakjuk, ahol akadhat számára egy építő lény, és mellé esetleg 1 vagy 2 épület. Pl. ilyen egy Raia horda A fény oltárával és Raia követőjével.

Pirinyó

Szakadjunk el egy kicsit az épületektől, nézzünk meg egy olyan lapot, ami bár helyet kaphat (és kapott is) egy épület pakliban, de más paklikban is viszontláthatjuk. Egy zanszilánkért kapunk min. 2 lényt az első körben, majd újabb kettőt a következőben. A korábbi lapok közül A kezdet fiaihoz lehetne hasonlítani. A Pirinyó előnye vele szemben, hogy az első 1-2 körben több lényt tud termelni, és nem VP-ért, hanem zanszilánkért jön. A kezdet fiai pedig tudnak egyet ütni is, és később jobban elszaporodnak. Szerintem a Pirinyó jobb. Épület pakliban egész jó kis lap volt, mert azon kívül, hogy termelte az építő lényt (amik mellesleg adtak a +1 VP-t is 2. körre), még jól kombózott a Gyilkos erőddel is. Bár a szövege szerint kombózik a zanszilánkokkal, de zanszilánkos pakliba nem tartom elég jónak. Ellenben szóba jöhet még Raia követője mellé, vagy akár egy manó pakliba is. Bizonyára lesznek leleményes játékosok, akik más módon is képesek lesznek kihasználni a sok jelző lényt, amit egy Pirinyóval termelni lehet. Vannak a Világégésben más jelző lényt vagy tokenlap lényt termelő lapok is (pl. a Kismassza, vagy az egyik ultraritka, a Moa szaporító tartály), ám azok passzívan adják a lényeket.


Káosztornádó

Ha már a Pirinyóval áteveztünk a zanszilánkok tengerére - na jó, tengernek nem tenger, még csak közepes tavacska -, akkor nézzünk meg egy másik zanszilánk lapot. A Káosztornádó szerintem az egyik legjobb zanszilánk a kiegészítőből. Persze, ha nincs rajta kívül zanszilánk a kezünkben, akkor semmire se jó, de az azért egyre kevésbé valószínű forgatókönyv. Még ha nem is kifejezetten zanszilánkokkal játszunk, a mai paklik többségében már akad 1-2-féle zanszilánkos lap. Nézzük meg, mi is történik akkor, ha csak 1 zanszilánk van rajta kívül a kezünkben. Nos 1 VP-ért és 2 lapért, eldobatunk az ellenfelünktől egy általunk választott lapot, leszedünk az asztaláról egy általa választottat (itt elég kár, hogy ő választ J), semmizünk a gyűjtőjéből egyet, végül pedig húzunk egy lapot. (Sajnos a lap húzás csak a kör végén van, de egye fene, még elfogadható.) Tehát összességében 1 lapért és 1 VP-ért kaptunk egy minőségi lapelőnyt, az ellenfelet megszabadítottuk 2 lapjától, és még semmiztünk is egyet. Ez így nekem elég jónak hangzik. Persze még durvább, ha tudunk neki három lapot dobni, hiszen akkor az ellenfelet 6 lapjától szabadíthatjuk meg. Még ha nem is volt kirakott lapja, akkor is dobattunk tőle hármat úgy, hogy mi választottuk ki, hogy mit dobjon el, és lecseréltük három lapunkat. Vegyük észre azt is, hogy ha megakadályozzák egy counterrel, akkor nekünk sem kell lapot dobni, tehát nem bukunk vele semmi extrát.

Antimágikus citadella

A hét végére térjünk vissza az épület paklihoz. Ezen a héten az utolsó bemutatott lap, az Antimágikus citadella ismét egy felújított lap. Itt is nagyjából megmaradtak a régi verzió képességei, csak a dobatás és semmizés is olcsóbb lett. További nagy előnye az újnak, hogy aktívan érkezik, így a kijátszásának körében akár 2 varázslattól is meg tudja szabadítani az ellenfelet, és semmizni is tud. Figyeljünk rá, hogy a varázslat dobatása csak a saját körben működik, de a másik két képessége az ellenfél körében is használható. Igen, ennek három képessége van, kapott egy újat is a régihez képest. Nem nagyon erős képesség, de a mai izmokkal zsúfolt HKK világban hasznos lehet. Épület pakliba biztosan berakandó lap, más pakliba nyilván már nehezebb elképzelni, de a háromféle képesség miatt minden olyan pakli kiegészítőjébe beférhet, ahol akad építő lény, és nincs varázslat.

Az eheti lapok után nézzük az épület pakli laplistáját! (*-gal jelöltem az új lapokat.)

Molluszk, az ócskás
Tharr-Fairlight-Raia-Rhatt
2 A fény citadellája
3 Ködpalota
3 Ryuku őrtorony
2 Gyilkos erőd
3 Az idő tornya
2 Romvár
3 Alanori katapult
2 Bomtar kastélya
2 A pillanat emlékműve
3 Eleven épület
*3 Az ősmágia tornya
3 Láthatatlan segítők
*3 Antimágikus citadella
*3 Kristálypalota
*3 Pirinyó
1 A föld síkja
3 Teremtő erő
3 Sírásó

Ezzel a paklival indultam a tesztversenyen, ahol végül is 4 fordulóból 3 győzelemmel (Györki Dávid dalpakli, Valler Krisztián Raia követős aggrópakli, Tihor Miklós lények Villámháborúval) és 1 vereséggel (Erdős Viktor kontroll új Életenergiával) második lettem. Eredetileg úgy számoltam, hogy a paklimat megverik a sok lapcounterrel játszó kontrollok, valamint a drágító paklik (Bűvös erdő biztosan, Hegymélyi keltető vagy Lassan járj! esélyesen). Abban szinte biztos voltam, hogy drágító pakli nem nagyon lesz, mivel elég sok volt a kiegészítőben az ősmágia, és a Villámháború (új ultraritka) is betesz nekik. Azt nem tudtam, mennyi kontrollra számíthatok, de ellenük nem sokat tudtam tenni. Még több antimágia kellett volna a kiegészítő pakliba, de nem nagyon volt mit kivennem a pakliból. Viszont úgy gondoltam, hogy minden más pakli ellen - és ezekből számítottam többre -, jó vagyok már alapból is. Egyrészt le tudom gyorsulni őket, másrészt képes vagyok akár egy lappal is 20 fölött sebezni egy körben, tehát minden körömben fenn áll a lehetőség (ellenfelem szemszögéből a veszély), hogy nyerek. Nos a verseny a várakozásomnak megfelelően alakult. Erdős Viktor megvert kontrollal, valószínűleg Molnár Feritől is kikaptam volna, de vele nem játszottam. Minden más ellen győztem. Az új lapok nagyon jól muzsikáltak. A Pirinyó és Kristálypalota nagyon jól kombózott a Gyilkos erőddel. A palota még A fény citadellájával is jó volt. Az ősmágia tornya (és az Idő tornya) pont elég hátráltatás volt addig, amíg nyerek. Az Antimágikus citadella volt a legkevésbé hatékony. nem azért, mert nem jó lap, hanem azért, mert kontroll ellen nem volt elég az antimágia, így többnyire olyant dobattak, ami nem adott előnyt (Halászat, vízió, Térszaggatás stb.), más paklik ellen meg kicseréltem Mikkeldorfra. Összességében jó pakli volt szerintem, és jó volt vele játszani. Remélem, lesznek olyan versenyjátékosok, akik tökéletesítik, idomítják az aktuális versenyekhez, és érnek el eredményt az épületpaklikkal.

Dani Zoltán

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 9 szavazat alapján 5.3)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Világégés előzetes 2..

Létrehozás: 2013. november 4. 11:55:50Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.