Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
A mátrix
Küldd el képeslapként!
A mátrixban minden csak virtuális valóság. A mátrix zsonglőrei, a dekások mindig az általuk elképzelt, idealizált, vagy jelképes alakban jelennek meg a mátrixban.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: Éfaon meséje
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Alfa pakli – Káoszhorda

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (618)
Kaland-Játék-Kockázat (155)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)
Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai (19)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Köszi.
 
A terv ugyanaz, mint tavaly, március alfa, május, július, szeptember zének.
 
Lehet esetleg tudni pontos menetrendet, hogy melyik hónapban jelennek meg az alfák és a zének?
 
Mekkora lett volna, ha a Hordázás zén után, meglovagolta volna a kiadó a nemzetközi orctober-t. Imádtam volna.
 
tisztában vagyok...
 
Feltételezem rémlik hogy pár évet én is lehúztam a tesztelésen, így tisztában vagy a tesztelői berögződésekkel és folyamatokkal.Ezért írtam, hogy el kell ezeket engedni mert ez sajnos nem fog beleférni ez a "nagyvonalú"(értsd jól) hozzállás és sokkal szisztematikusabb és követkzetes hozáállás kell a laptervezésnél egyébként beszükül a játszahtó lapok készlete és a játék sava borsa fog elveszni(15-30 játszható pakli egy adott versenyen). Tény ez sokkal több tervezői munkát igényel a tesztlista összeállításánál.de én úgy gondolom megadná az esélyét, hogy játszható maradjon hosszútávon a játék.
 
Ez azért nem így van, hogy szétbontjuk a lapokat tervezéskor használhatlan gyak-nemgyakra és versenyerős ritkákra. A ritka és nemgyak közt legalábbis nincs éles határ, gyakoriba viszont fontos, hogy nagyon egyszerű lapok kellenek, ezeknél tényleg sokszor látszik, hogy csak drafton lesznek jók.

A lapok végleges ritkasága a tesztelés során dől el, az erősebb lapokból lesznek általában a ritkák, az egyszerűek lehetőleg gyakoriak maradnak, kivéve amiről tényleg kiderül, hogy népszerű ritka lehet. De a lapok erősségében mindig lesz egy szórás. nem lehet 170 db tökéletesen egyforma erős lapot csinálni. Mindig lesz, ami erősebb valamivel vagy gyengébb a többinél, és amiről a végén úgy látjuk, nem elég jó ritkának, nem örülne az, aki kibontja, azt átrakjuk nemgyakba. Emellett persze simán lehetnek gyakori és nemgyakori lapok is versenyerősek. Egy etnikum pakli tervezésekor mi abból indulunk ki, hogy ne csak a ritkák legyenek használhatóak az adott etnikumból a pakliba.
 
Köszönjük a visszajelzést, sok sikert kívánok! Természetesen minden kiegészítőben jönnek majd hordát támogató lapok.
 
Talan Zsoltiek podcastjeben hangzott el, hogy ameddig egy kontroll deck atlagkoltsege ~0.5-0.7 addig b*szhatjuk a horda deckeket.
Ha lehet hinni ennek a rota dolognak (mondjuk eleg nehez, ha 1 nekronert asztalon marado kereses haloval, 2 nekronert, kvazi ingyen asztalon marado laphuzas jon ki rohadtul nem hordas szinekben) akkor is varhatunk kb. 3 evet.
 
Köszi az izgalmas jövő évet. Mindegyik kieget nagyon várom.
Mint nyomdai szakember, több mint korrektnek találom az áremelés mértéket, ezt is köszi.
Engedjétek meg, hogy mint zöldfülű kezdő is írjak pár sort.
Bő egy hónapja kezdtem a játékot, nagyon sok pozitív élmény ért. Köszönöm Miklós, hogy a Behos versenyen eröltetted, hogy üljek le nézelődőként partikat végignézni. Mivel régen magices aggro játékos voltam, és aktualis volt a hordázás megjelenés, valamint János Bíborholdas podcastjét is végighallgatva többször lelkesen belevetettem magam kezdésnek egy Leah hordába. Sajnos a ligás erredményeim nem túl szépek eddig, de nem adom fel. Biztos a rutintalanságom ois benne van, de úgy érzem hogy nagyobb a füstje, mint a lángja a zénes kieg után. A kezdőknél teljesen más koncepció van valószínű, mint ahogy teszteltétek. Nagyon sok hiányosságot látok, hogy a horda megerősödjön. Ezt ha gondoljátok jobban kifejtem, már nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és naplózom is, kigyüjtve a problémákat.
Viszont az említett podcastben János említi, hogy a horda koncepció erősítve lesz a következő kiegekben.
Egyetlen kérdésem lenne a hosszú első kommentemben:
Remélem a jövő évi kiegekben valóban nem feledkeztetek meg a hordákról. Kérlek erősítsetek ezt meg?
 
Persze,azt is játszottuk. Én a szürreális élménnyel is próbálkoztam egylaposon,a Sillából is jó volt 1-2 vámpírba. Az alligátor és az édesvízi teknős meg elég jól muzsikált a saját deckjében meg az akkori AM-es Molluszkpkban,szerintem Kövér Attila tudna mesélni róla Szóval jó kis kieg volt az...
 
Sárkányok mennyire lesznek várhatóak majd?
 
Csatlakoznom kell.El kell engedni a régi berögződéseket a tesztelési folyamatoknál miszerint a gyakori és az ngy java slott "töltelék kezdőknek való" készlet csak.Sokkal komolyabban és céltudatosabban kell kitesztelni ezen lapokat mert bizonyos formátumok teljesen játszhatatlanok lesznek a szűk készlet miatt(pl mint most az 1 lap UN). A gyakori slottokat én az etnikumoknak buffolására szánnám( kb 50%ra tennék kötelék ikont alapelvárásként) és a NGY-k esetében is min 50%-ot side lapnak szánnék direktbe. Innen indulna az én felfogásomban a tesztlista összeállítása a jelenlegi rota érában.
 
A rotával ez most már követelmény lett, ha továbbra is ennyire rossz gyngy szettek jönnek - a használható céhek és az azon túli 5 db lap nem tesz jóvá egy gyngy szettet - az iszonyatosan leszűkíti a játék kereteit, ezt jól mutatja már most az is, hogy mennyire nem lehet koncepciót összerakni ÚN 1 lapra. És ez nem a tesztelőknek szól, a kiadónak kéne látnia, hogy a rotával több erőforrást kell a játékba tenni.
 
Jönnek vissza hamarosan
 
Tiszteletem! Hát az Orkok merre járnak – ha már ilyen vagány lett mostanában a hordázás? Hódító hadjáratot indítottak tán ismeretlen királyságok ellen, és nincs idejük beköszönni a játékba?
 
Én a Börphaugot is láttam kontrollos bilincsekben
 
Nem az hogy nem voltak rosszak, rongyosra játszottuk őket a Börphaugon kívül
 
Ha jól emlékszem ez volt az 5 ritka lap:

Szikráció
Börphaug
Irányított őrület
Galaktrosz
Kifejlett sárkánykígyó

Ezek azért nem voltak olyan rosszak, talán a Börphaug volt az egyetlen, ami nagyon nagy csalódás volt.
 
Ezt, hogy mennyi erős lap lesz egy kiegben, mindig nehéz belőni, de azért egy 20 lapos minikiegnél nem volt elvárás, hogy a fele versenylap legyen.

De a mostani gyártási paraméterek mellett már egy ennyire drasztikusan eltérő felépítésű kiegészítő nem igazán jöhet szóba, még azt se nagyon tudjuk megoldani, hogy 1 zénben akár 1-el több féle lap legyen.
 
Sárkánykígyóra gondolt
 
Istenek viadalás az.
 
A túlvilág hívása (autó bilincs) volt még szerintem játszva, az egy igencsak jó kártya volt akkoriban.
 
Nagykígyóval még egész biztosan tolták. Ott is megvolt már a "ritka ill. nem" koncepció, ami most a Zéneknél. Talán 4-5 ritka volt benne, a nagykígyó meg a Szikráció biztosan az volt (a Szikráció a legnagyobb király volt évekig). De persze, ha mondjuk a fele versenylap, az nyilván segít de ez a nagykiegekre se jellemző azért.
 
Ha jól rémlik abban jött ki a kifejlett is. Az is játszott volt.
 
Nem lehet, hogy a népszerűtlenség nem a formátumnak, hanem a lapok minőségének szólt?
Ha jól emlékszem, a Galaktroszon és a Szikráción kívül semmi sem lett versenylap a kiegben. Túlvilág hívással és Akadémiával volt még némi játék, de itt véget is ért a 20 lapos kieg nagyjából.
 
Köszi a választ. Nekem mindig nagyobb élvezet volt sok lapot legyűjteni, a Zének túl hamar összegyűlnek, ezért kérdeztem
 
Nem szaladt meg semmi akkor álltunk át a nagykiegekkel félévenkénti megjelenésről évenkéntire, és úgy gondoltuk, nyárra próbáljunk meg egy Zénnél nagyobb, nagykiegnél kisebb megjelenést. A fogadtatása sajnos nem volt biztató arra nézve, hogy folytassuk.
 
Időviharhoz hasonló kieg nem lesz többet, az csak egy kísérlet volt.
 
Az Időviharhoz hasonló nagy-kis kieget nem terveztek a jövőben?
Illetve annak mi volt a hátterében? Megszaladtak az új lapok, de nem akartatok egyel több Zént kiadni?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.