Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Szellemidézés
Küldd el képeslapként!
A Shadowrun felébredt világának sámánjai megidézik a Farkas totem egyik szellemét.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Trónok Harca: A Király Segítője
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
A webshop tulajdonosoknak ez biztosan nagyon jó, azonban az játéknak, a játékos közösségnk biztosan nem.
 
Én pont arra a kettős mércére céloztam, hogy egyik webshop sem árulhatja külön a saját lapját, csak promóban. Ellenben a behó él ezzel a gyakorlattal és árul 97-es temetőt. Ezen jelenség körüli számos baj közül ez az egyik.

De biztos meg lesz magyarázva ez így miért is van rendben, elvégre amit szabad Jupiternek...
 
Ez persze megint egy nehéz ügy. A boltok a lapokat azzal a szigorú feltétellel kapják, hogy azt nem árusíthatják, csak egyéb csomagok mellé adhatják ajándékba. De nyilván ezzel azért vannak trükközési lehetőségek.
Illetve bár a bolt nem árulhatja a saját lapját, a másikét elvileg igen, ez pl így bizos nem jó, mert könnyen körbejátszható.
 
Gondolom az se lenne gond ha a webshop tulajok a saját promós lapjukat singleként árulnák ki.

Javárjunk.
 
A HKK örök. És a mondatom végén pont van.
 
Értem, amit mondasz, de ezt a kockázatot tudom vállalni pláne hogy én tidom, hogy semmilyen infóm nincs, ami erre utalna.
 
Elkanyarodtunk a témától,valahogy nem sikerül a mondanivalóm lényegét megfogni...csak egy nyamvadt példán rugózni
nem temetem a játékot szó sincs ilyenről. A példa amit írtam, azzal azt akartam kifejezni és csak annyit, hogy vannak meghatározó emberek a HKK-ban akiknek a mondatai, cselekedeteinek súlya van. Pl. Ha én adom el a retró lapjaim ma és holnap megszűnik a HKK senki nem fogja a fejemhez vágni, míg Balázs esetében vagy 20 ember írni fogja hogy "biztos tudta"...
Ez ezzel jár... és el ne kezdjetek azon rugózni, hogy ő sem tudja, mert igen is a föld lapos és lesz akit nem tudsz meggyőzni...
 
Szerintem most elég durván megszaladt a játéknak az utóbbi években. Gyanítom soha ilyen jól nem futott még a szekér. Köszönhető ez pl. a webshopoknak és a retro láznak. Illetve a rengeteg pay to win elemnek, mint a bdv és ilyen-olyan promók. Egészen addig amíg nem lesznek a játék alapjai elbarmolva (pl. kör elejei VP regeneráció megváltoztatva vagy törhető követők kivezetve) illetve nem jönnek be még komolyabb pay-to win elemek (pl. direktben erősebb képességű gyűjtői/foil lapok) addig még csökkenő színvonalú kiegek és butuló lapok mellett sem félteném a játékot évekig. (Ez utóbbi, ha nem nagyon durva valszeg sokáig fel sem tűnne az embereknek.) Egyszerűen a közösség és az alapkoncepció túl jó és magyar nyelven kb. monopol helyzetben van a játék. Szóval nem hiszem, hogy az, hogy Miklós elkezdte darabonként árulni a lapjait az bármilyen szinten a játék végét jelezné előre. Inkább csak annyit, hogy a retro lapok árait sikerült az egekbe tolni.

Üdv: Kyb
 
Szivesen gondolnam azt, hogy en annyira okos vagyok meg minden, hogy nelkulem osszeomlik a HKK (viccelek!) de nem gondolom ezt. Az RC pl. tok jo kis kieg lett! (OK, latok 1-2 aprobb gondot de nagyon hangulatos es eros lett a cehes vonal!)
 
Olvasd el kérlek még egyszer...Szívük joga árulni, csak ha teljesen véletlenül fél év múlva nem lesz hkk(mert csak) akkor lesz pár konteó, hogy Balázs biztos tudta, mint annó az SF után a slepp elmélet....
Remélem egyértelmű mire gondolok
 
Mert ugye nagy pórt kavart annak idején az SF is....
 
Balázs,

A Te esetedben az üzenet értékre gondoltam, ahogy a tesztelők is árulnak lapokat szívük joga. De attól még pl. egy fórumos posztjuknak súja van(kell is hogy legyen). Ilyenekre gondoltam
 
Nyilván ahogy mindent kipróbálunk, előfordulhatnak zsákutcák, olyan dolgok, amik nem működnek jól, nem fogadja jól a közönség, ezekből is tanulunk.
 
Leirom azert ide is, ha mar meg lettem szolitva, hogy tiszta legyen, aki meg nem olvasta mashol:
- sosem voltam Beholder alkalmazott, helyileg sem a Beholderben dolgoztam (termeszetesen jartam ott regebben megbeszelesekre).

- csakis azutan kezdtem arulni a lapjaim _egy reszet_, megtartva mindenbol 1-et, hogy mar tobb mint 1 eve nem vettem reszt semmilyen fejlesztesben-tesztelesben, kizarolag alkalmi biraskodast vallaltam-vallalok.

- kizarolag 0-3 peldanyom van/volt lapokbol, amit teszteloi-fejlesztoi tiszteletpeldanykent es munkaeszkozkent kaptam. Ezek eladasara pontosan annyi jogom, erkolcsi alapom van szerintem, mint barmely tesztelonek vagy barkinek, aki barmilyen Beholderes kozremukodesert lapokat kapott az elmult 26 ev soran. Jo sokan voltak ilyenek.

Ettol meg lehet gondolni azt, hogy "osszefortam" es ezert "nem elegans eladni", nincs bajom azzal, ha valaki maskepp gondolja - en igy latom.
(lehetett volna egyebkent olyan elvalasunk a Beholdertol, amikor megtartom a teljes gyujtemenyem, de maskepp alakult)

Valamint megkoszonom, ha ez a topic a jelenlegi, Miklos/Beholder-fele Temeto 97 eladasarol szol joval inkabb, mintsem arrol, hogy en mit-hogyan adok el - szerintem a 2 dolognak rettenetesen keves koze van egymashoz.
 
Sok kevésbé tehetős gyűjtő van, aki nem tud/akar több százezer forintot kiadni érte, de egy versenyt megnyerhet...A licit győztese meg lehet 1-2 év múlva eladja többért, ugyan ott vagyunk....

Az a nagy különbség, hogy Te egy céget képviselsz, minden a kártyákkal kapcsolatos megnyilvánulásod üzenet értékű(szerintem ez vonatkozik Balázsra is, függetlenül attól, hogy már nem alkalmazott a neve az évek alatt megkerülhetetlenül összefórt. Amúgy szerintem az aktuális tesztelőkre is ez vonatkozik, de ne kalandozzunk el). Ez az üzenet lehet az indoktól/céltól függetlenül pozitív vagy negatív.

Attól elegánsabb, mert mint fentebb írtam minden megnyilvánulásodnak üzenet értéke van pl. itt egy 25 éves gyakorlat felhagyása, egyéb kommentekben bővebben részletezték még jópárat...
Ezért volt elegáns megoldás a védnöki lapok például.

Üdv.:
Erdei Kristóf
 
Egy játékosnak ez a lap nem kell, csak a gyűjtők vágynak rá. Ha ezt egy versenydíjazásba rakjuk be, akkor garantáltan nem ahhoz jut el, aki ezt a lapot valóban szeretné. Miben elegánsabb az, hogyha valamilyen módon kvázi kisorsoljuk ezt a lapot, és utána a nyertes rakja fel licitre?
Ez a jelenlegi forma azok érdekeit szolgálja, akiknek ez a lap valóban kell, a gyűjtőkét. Főleg, mivel így még olcsóbban is juthat hozzá, mint egy általános liciten, ami alá nem trollkodik senki oda mindenféle álmoralizálást.
 
Miklós,
Talán célszerűbb lett volna egy extra versenyt rendezni, megemelt nevezési díjjal és ott nyereményalapba berakni pár ilyen lapot...esetleg egy magasabb áron értékesítve egy termékkört és a különbözet megy erre a célra fordítani, de rengeteg egyéb elegánsabb megoldást lehetett volna találni, mint a licit...
 
Először is, a „sufni” téma, meg hogy az mennyiben befolyásolja a lapok értékét:
A lapok ritkaságával, értékével kapcsolatban a piac eddig is abszolút spekulált, nagyon sok esetben érzelmi alapon. Miért ér pl. egy 1. kiadású T. Vlagyimir sokszorta annyit, mint egy másik 1. kiadású ritka? Pontosan ugyanannyi készült mindegyikből, még azt sem hozhatod fel érvként, hogy a képe különlegesen szép lenne, vagy versenyen ez jobban használható De közelebbi példát is hozhatok, miért ér eg védnökös Morgan (új) sokkal többet, mint egy másik védnökös lap? Erről garantáltan tudjuk, hogy ugyanannyi van belőle mint a többiből. Ahogy a HKK piac adásvétel egyre nagyobb nyilvánosságot kap, egyre több gyűjtő van, és erről egyre többen hallanak, egyre több lap fog a sufniból előkerülni. Játékosok, akiknek egy cipősdobozban pihen a régi gyűjteménye, előveszik, rácsodálkoznak, mennyit ér, és sokan közülük eladják, ez is természetes.
Engem folyamatosan kérdezgetnek gyűjtők, van-e ilyen vagy olyan lapom. Ez az első alkalom, hogy valamit a gyűjteményemből licitre bocsátok, és akkor az egyből elveszti ettől az értékét? Tehát valami, amiből nincs ill. túl kevés van, 1 db-et elad valaki, akkor zuhanni fog az ára? Ezt gondold át azért. A feltételezést is sértőnek érzem, hogy majd nyomtatok még, vagy amúgy is ott áll 100 a raktárban. Egy ilyen lapról nagyon sokféle módon meg lehet állapítani, hogy eredeti-e. És ha feleslegünk lett volna belőle, már régesrég beraktuk volna zsákbamacskába. Sokan árulnak lapokat, Balázs is, ezek is előkerültek a „semmiből”? Ez nem aggályos számodra, csak ez az 1 db Temető?
A poszt második része is érthetetlen számomra, miért baj az, hogy leírom, a pénzt mire költöm el. Ezzel az erővel az összes létező közösségi finanszírozást elítélendő, rossz dolognak tartod, amikor valaki arra gyűjt pénzt, hogy elkészítsen egy játékot, és utána finanszírozástól függően különböző ajándékot ígér az adakozóknak. Vagy amikor az árverésből befolyt pénzt jótékony célra ajánlja fel...
 
A full art lapok felé kacsingatás szerintem nagyon jó ötlet; ahogy a védnöki program sikere is jelezte, erre van igény, és a játékosok és gyűjtők egyaránt örülnek majd nekik, ebben biztos vagyok. A problémát az okozza, hogy a Beholder (vagy alkalmazottja, főleg tulajdonosa) eddig soha nem árult egyesével kártyákat, főleg nem nagyon régi ritkaságokat. Érthető, hogy sok gyűjtőnek hiányzik pl. egy 97-es Temető a gyűjteményből, és sokan sok pénzt is adnának egyért, ezért papíron ez egy jó ötletnek tűnik: valaki megkapja a lapot a liciten, a befolyó pénzből lesznek full art lapok, aminek pedig a játékosok széles köre örül, ergo mindenki boldog a végén. Csakhogy van ezzel két probléma.
Először is, a Temető és egyéb régi, nagyon ritka lapok pont azért értékesek, mert kevés van belőlük (azaz szinte lehetetlen beszerezni). Ha hirtelen felbukkan belőle egy "a semmiből", az felborítja a piacot, a lapok hirtelen vesztenek értékükből stb. A 97-es Temető azért nagy érték, mert régi, és biztosan nem kerül már több belőle forgalomba. Az, hogy a Beholder titkos készleteiben mennyi van, az egy dolog, de ez egész eddig irreleváns volt, hiszen tudni lehetett, hogy ezek a lapok, bármennyi is van belőlük a sufniban, nem kerülnek forgalomba. Joggal vetődhet fel a kérdés emberekben, hogy ha most előkerült egy darab, vajon holnap előkerül-e még kettő, vagy vajon van-e egy egész stóc még elfekvőben, ami szép lassan kipörög. Ez nyilván nem egy publikus dolog (nem is kell, hogy az legyen!), de ezt a lapot mégiscsak a Beholder teszi licitre, akik közvetlenül hozzáférnek a nyomdához, szóval egy kicsit pénznyomtatás jellege van a dolognak. (Ilyen szempontból lényegtelen, hogy a lap egész eddig a Beholder raktárában pihent, és nem ténylegesen most lett nyomtatva.)
A másik, amit problémásnak érzek, a licit bevételének felhasználása, nevezetesen az, hogy a full art lapokra megy el, illetve főként ennek a kommunikációja. Az igazság az, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy a Beholder mire költ milyen bevételt, nyilvánvalóan nem kell elszámolniuk a játékosok felé ezzel, ezért kicsit fura nekem, hogy ez külön ki van emelve. Ez a cég saját magánügye; a játékosok azt látják, hogy a lap kikerül licitre, valaki megveszi, a pénz a céghez megy, és ennyi. Hogy abból mennyit, milyen célra használnak fel, illetve ez milyen összegeket szabadít fel máshol, a játékosok és gyűjtők számára abszolút lényegtelen.
Én nem kételkedem benne, hogy az összeg tényleg a full art lapok elkészítésére lesz nagyrészt fordítva. Szerintem a szándék jó, de a későbbiekre nézve hasonló liciteket nem tartok jó ötletnek, inkább más útját keresném a full art kártyák finanszírozásának. Pl. biztos vagyok abban, hogy van akkora igény rájuk, hogy akár a védnöki programhoz hasonló módon is meg lehet őket hirdetni, ha valóban hasonló költségekkel jár a dolog.
 
Én úgy látom, hogy alapvetően hibás következtetésekre jutottál. A lapot nem azért bocsátom licitre, mert „rosszul megy a cégnek”, - a HKK szerencsére sok éve óta folyamatosan növekszik - hanem mert több gyűjtő jelezte, hogy szeretne ehhez a laphoz hozzájutni. Amikor korábban ilyen előfordult, a keresett lapokat egyszerűen beraktuk zsákbamacskába, remélve, hogy a lapok talán majdcsak eljutnak ahhoz, aki igazán szeretné őket, de sajnos ez ennél a lapnál nem volt járható megoldás. Remélem, az is megbocsátható, hogy – pont azért, mert a befolyt összeg „nem kenyérre kell” - megígértem, hogy ezt a pénz a játék további fejlesztésére, szebbé tételére fordítjuk. Remélem, nem ér sokként a hír, de alapvetően HKK eladásából élünk, ezzel foglalkozunk. Az ezzel kapcsolatos, saját magunk által magunkra szabott korlátozásoknak egyetlen célja van, hogy megvédjük a játékosok, a gyűjtők és a kereskedők érdekeit. Bízom benne, hogy ezzel a céllal semmilyen összeütközésbe nem kerül az, hogyha a piacon már nem létező ritkaságokat a gyűjtőknek adjuk. Pl. a birtokomban levő 3 teljes sor ezüstszélű Aranyforrás lapból közel 2 teljes sorozatot beraktunk a boltok számára készített karácsonyi zsákbamacskába, mint ahogy a gyűjteményemben levő 1. kiadású lapok közül is igen sokat. Nem láttam, hogy bárki ezt morálisan megkérőjelezhetőnek tartotta volna, épp ellenkezőleg, mindenki örült neki, és sokan többszörös áron adták ezeket tovább.

Nagyon örülök neki, hogy kialakult egy komoly gyűjtői réteg a HKK-ban az elmúlt 2 évben, mert ez is nagyon sokat segít a játék növekedésében, népszerűsítésében. Játékosként kérlek ne akard őket korlátozni céljaik elérésében. Én magam is gyűjtő vagyok, hiányzik néhány lapom, ha nem is sok, és szeretném a gyűjteményemet kiegészíteni a következő évben. Nem örülnék neki, ha valaki azt mondaná, én ezeket nem gyűjthetem össze. Valószínűleg te sem örülnél neki, ha a játékkal nem játszó gyűjtők meg arról döntenének, mely lapok legyenek a versenyről kitiltva.
 
Várunk mindenkit a csoportban!

Amit ne felejtsetek el, ha regisztráltok:

ELFOGADNI a csoport szabályait, mert enélkül elutasításra kerül a jelentkezésetek!

Jó licitálást mindenkinek!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.