Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Mechek párharca
Küldd el képeslapként!
A csatamechek egy ember által irányított harci egységek, a legfélelmetesebb fegyverek a Battletech világában.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
ÓÓÓÓ eddig sokat láttam már. Megpróbálom felsorolni.

Inuyasha (Nynaeve egy istennő ezért), Slayers(sima, next és try vagy mi),Vampire princess Miyu, Blood: The Last Vampire, Saman King, Wolf's Rain, Hellsing, Trigun, Dragonball(sima, Z, Gt), Mononoke Hime, Tales of Phantasia, Cawboy Bepop, Ghost Shell v mi, Animatrix, Card Captor Sakura....meg még egy csomó aminek nem jut eszembe a címe hirtelen.

A kedvenceim az ami tele van varázslattal meg ilyesmivel. Az amelyikben ilyen "gyilkuljuk egymást gyerekek" címen pisztolyokkal meg kemperelős fegyverekkel hentelik egymást az nem igazán jön be. De a Trigun az jó volt.
Én nagyon fanatikus vagyok. Amikor nem programozok vagy fantasit olvasok akkor animékat nézek.Ez napi 2-3 órát, jelent hétvégén többet.

Amióta Nynaeve megmondta honnan lehet töltögetni akkora fan lettem, hogy még az egyik oldalhoz be is társultam

ÉS NE NÉZZEtEK HÜLYÉNEK!!!
 
Ah, rokonlélek... Mely anime-k?
 
Én nem azt mondom hzogy mai írók nem írnak jó könyveket, csak már hiányzik belőlük az eredetiség. Báttyám egyszer mondta is, hogy miért nem írok én is egyet, mert már annyit olvastam (El is gondolkodtam rajta)

És ha az ember jobban megnézi a műveket megtalálja a sablont is: Néhány különleges lény, egy szerencsétlen sorsú hős akinek a győzelemhez vezető úton legtöbbször szenvednie kell, meg néhány társ akik segítenek neki. Ja és nem hiányozhat a mindet elpusztító gonosz akitől meg kell menteni a világot. Ezek jellemzik a fantasyt.

DE NEM BAJ!!! Én az ilyeneket szeretem olvasni és talán ezért is szeretem annyira az anime-kat. ANIME FOREVER!!!
 
Tolkien valójában "a" fantasy író, bár néhányan máig vitáznak arról, hogy valójában nem is fantasyt írt, mert rengeteg momentum a műveiben inkább az ó-és középkori hősmondákra hajaz (na, mindegy, ez már messze vezetne )
Ebből kiindulva, szerintem értelmetlen bárki mástól azt várni, hogy megismételje ezt a teljesítményt. (Arról pedig ne is beszéljünk, hogy Tolkiennel sikerült egy nagyon jó időpontot is elcsípnie, amikor a világból erősen kiábrándult embereknek kellett egy másik, egy jobb realitás.)
( Bocsánat, ez egyáltalán nem volt "jó" időpont...)
 
Tolkien pedig - ha csak a szigorú megírási időt tekintjük - minimum 13 évig írta a Gyűrűk Urát (meg mellette egy kicsit mást), de valójában egész felnőtt életében ezen munkálkodott (meg persze a Szilmarillokon, meg néhány ehhez kapcsolódó dolgon). Amúgy pedig az ő művei szinvonalán nagyon meglátszik, hogy milyen az, ha valaki hobbiból dolgozik (gyönyörűségből!), és ha valaki pénzért csinálja ugyanezt.
 
Eeee.... igen. Goldenlane, Jordan (vagy ha már itt tarunk S. Donaldson). Ugyanakkor Tolkien művei nem véletlenül lettek a világ fantasy irodalmának meghatározó művei. Egy fantasy műnek nem csak olyannak kell lennie, ami egy szűk (akár kifinomult) csoportnak tetszik, hanem - sajnos - eladhatónak is kell lennie. Legyünk őszinték, ha Tolkiennek csak ebből kellett volna megélnie, lehet, hogy az egész világa másképp nézne ki. (Nekem egyébként erős szívügyem a fantasy, és a fantasy irodalom, és nem akarom megsérteni a Tolkien-rajongókat)
 
Goldenlane?
 
Tolkiennek volt régen esze. Magának írogatott és segítettek neki a tanítványai. Ő tényleg újjat alkotott: részletes világ történelemmel, fajokkal és minden királysággal. Valmi ehezhasonló nagy szabású művet kéne írnia valakinek
 
Abszolút igazad van. Miért lesz az összes regény egy Diabló tipusú sz*r regény!!!!!!!! Az összes ugyan olyan sablonos. mindegyikben ugyanaz csak más nevekkel...
A nép Újat akar...!!!!!!!!!!
 
Figyu! Én nem értem...miért adnak ki mostanában ilyen ritka nyomorék fantasy könyveket (bocs ha valakinek még is tetszik) Például itt van egyik másik mágus könyv és az Árnyak kútja vagy mi...blööööe. Mé nincsenek igaz vérbeli fantázia világ igazi hősökkel és varázslattal, meg rengeteg fajjal? Mostanába már minden olyan sablonos. Úgy szeretnék egy új regényt olvasni ami annyira lekötne, mint RJ könyvei vagy akát Tolkien vagy G. Martin. Ők rendkívülit alkottak...oh és még ott van Rowling, Lovercraft és még a vámpírtörténetek írói...Anne Rice, Darren S. és még egy pár ilyen. De a többiek...pfff.
Valaki mutasson már olyat ami tud valami újjat adni, olyat amilyet még egy könyvben sem lehetett olvasni...mert én nem találok sehol sem olyat:/
 
De. Totál egyetértek.
Én nem forgatókönyvre gonodoltam elsősorban. Ki kell találni egy eredeti történetet, egy eseménydús és nem túl bonyolult történetet. Le kell írni majd kicsit összekuszálni a dolgokat és szálakra bontani na meg kiegészíteni. Majd az egyes szereplőinknek a faját meg kell változtatni és már sem olyan egyhangő a könyv...szerintem. De én legjobban annak örülnék ha az én történetemből nem gagyi színészekkel megjátszatott -hollywoodi filmet csinálnának, hanem egy 98%ig a könyvön alapuló pc-s játékot és a játék alapján egy anime rajzfilmsorozatot!!!
Igy minden összefüggene: a könyv-a kaland játék-és a film is. És a sorozatnak köszönhetően akkár 70 órás is lehet a történet lejátszása, nem peddig a nagyon sokalt 3órás GyU unalmas és nem túl hiteles bemutatása.
 
Totál egyetértek veled, Gyurmi! De a könyv mindig jobb mint a film, a filmekbe nem minden fér bele. Viszont azt nem értem, miért találták soknak a GyU három és fél órás hosszúságát! Ha valaki olyan sügér, hogy nem tudja végigülni, azt nem is érdekli. Szerintem inkább legyen hosszabb egy film, de ne kapkodják el!

A fantasy megfilmesítésénél alapszabály, hogy mindenre odafigyeljenek, nem?
 
Egyetértek: FANTASY FOREVER!

Szerintem az probléma ezzel az egésszel, hogy egyre több embernek tetszik ez a műfaj, nem? Ezért akrasz te is ilyet írni. A világ tele van fantasy könyvekkel és a legtöbbet már csak egymásról koppintják. De ha a sztori eredeti, akkor jöhet minden mennyiségben!

Én például láttam olyan könyveket, amiben a tündéket összekeverték a kis szárnyas tündérekkel!!!!

Normálisak ezek? Az ilyen úgy ki tud akasztani!
 
Szerintem egy jó könyv eladja magát film nélkül is, hamar elterjed a híre az olvasók között. Nem attól lesz jó valami, mert megfilmesítették, hanem fordítva: akkor lesz film, ha jó a könyv.
Úgy írni könyvet, h könnyen meg lehesen filmesíteni? Magyarán, a forgatókönyvírásra gondolsz... az meg egészen más téma. Az ismeretlen könyvekről még valami. Ha én filmes lennék, éppen hogy azért választanék ki egy könyvet megfilmesítésre, mert szeretném megismertetni minél több emberrel. Ha valóban olyan jó a történet, és azt sikerül is áthozni a filmbe, akkor sikerülni is fog - ha nem, hát nem.
 
De ha én csinálok egy könyvet, akkor csak egy feltétellel filmesíthetnék meg: megkérdeznek engem mit tartok fontosnak, hogy benne legyen a filmben.
Egyépként azért érdemes olyan könyvet írni, amit könnyű megfilmesíteni, mert azzal is népszerűsítjük a könyvet----> senki sem akar olyat alkotni amiről senkinek semmi fogalma sincs!
 
Szerintem nem feltétlenül kell egy könyvet megfilmesíteni. Mert ha csak a HP-kra vagy a GyU-ra gondolok akkor azt kell h mondjam h a könyvek jobbak voltak, a film elnagyolta őket és egy csomó infót kihagyott, ha már nekiláttak h megcsinálják nyugodtan csinálhatták volna több részben, hogy több beleférjen.
 
Hali! Teljesen egyetértek, hogy a fantasy stílus a legjobb, csak ezt sokan nem értékelik. Tucatszámra vannak olyan könyvek amelyekből nagyon jó filmeket lehetne rendezni. Én például ezen ügyködök. Sokan lenézik ezt a műfajt, de úgy gondolom, hogy azok nem normálisak!Sok szerencsét a könyvedhez!!! Peace
 
Szeretnék egy felmérést végezni!

Mindenki tudja, hogy a a világ legjobb műfaja a fantasy De ez a műfaj egyre jobban kopik és lassan kiveszik belőle az eredetiség. Ezért úgy gondolom mindenkinek joga van fantáziálni és ötleteket adni, hát ha akar valaki egy ütős fantasy regényt írni. Számomra az eredetiség és izgalom a legfőbb szempont egy műben és sokszor az írók eltorzítják egy-egy faj megszokott tulajdonságait és ez számomra elviselhetetlen.

Egyszóval csak annyit szeretnék kérni, hogy szerintetek milyen egy jó könyv?

ui.:És ha egyszer tényleg sikerül berobbannom a pc-s játékok világába, csinálunk egy fantasys játékot))
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.