Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Igen. A max 2 se lehet nulla. Es innentol ez a "de min 1" szovegresz biztosan nem kerul fel a lapokra, mert a celzo forrasoknal ez az alapertelmezes. Felteve h kotelezo celpontot valasztani.
 
Én emlékszem rá, hogy Balázs leírta a cikkben hogy miként kellene működjön, illetve arra is, hogy hozzátette: igazából nincs jelentősége. Sajnos én továbbra sem látom, hogy milyen szituációban lehet ennek jelentősége? (már ha van ilyen szituáció)
Nyilván hülyébb vagyok, mint az átlagos HKK játékos, s a felfogásommal és nézőpontommal is akadnak problémák, lehet az is, hogy csak nem bírom felfogni azt, ami mindenkinek evidens.
 
1 éve, csak picik a számok és melléütök
 
A kódexben nem került pontosításra a korlátozás esetében 2 éve meghozott szabály, ezért elnézést kérünk, hogy csak most.
A vele analóg antimágia szabálya kezdettől ez, és a kódexben is sok éve benne van, ott nem történt mulasztás.
 
Még a hírben is benne van, hogy két ellentétes _hivatalos_ információ volt a lap kapcsán, úgyhogy nem, nem volt tudható.
 
1 éve tudható, hogy így van, a tavalyi pároson is így volt, az akkori versenybeszámolóban is leírtam. Vitatni ér, de semmiféle verseny előtti változtatás nem történt.
 
Értem. Ja, mégsem.

Nem értem azt a fene nagy taktikai előnyt, ami elvileg keletkezik. Korlát ellen játszani szar: ha egyszerre dobunk az elején, ha nem. Az ellenfél kezét nem látom se így, se úgy. A fejébe se látok bele. Mármint azt tudom, hogy ő mit gondol anyámról, de ezt anélkül is, hogy látnám a dobott lapjait.

Tényleg nem értem, hogy a dobott lapokból honnan tudom meg, hogy mi alapján dob az ellenfél? Kellene lenni a fejemben minden dekkhez egy pontos dobási sorrenddel rendelkező listának? S a dobott lapokról így tudom mi maradt pontosan az ellenfél kezében? S ha ő nem úgy mérlegel? S ha hibázik, vagy épp más a sorrend a fejében?
 
Azt hiszem, hogy egyedül én vagyok hülye, s láthatóan az is maradok. Mert itt mindenki látja azt a tutit, amit én nem.
 
Most akkor lehet majd Edràzni meg Bilincsezni hurrá.
 
Szerintem annál van egyedül tényleg nagy jelentősége, de inkább csak elvileg mert sztem a korlát VS együgyü az kb nyerhetetlen utóbbinak, szóval mindegy is a dobás.

Persze azért elismerem, hogy nem kis erősítés (még ha így is volt elvileg, de ugye a köztudatban nem), ráadásul kicsivel a páros előtt.
 
És mi van ha Az együgyű is belép a számításba?
 
Tudni nem tudod, de azért ebben a játékban egy erős sejtés is elég szokott lenni. Aztán persze bele lehet szaladni a késbe, de az jóval ritkább Korlátozásnál, 2 lapos kezek mellett.
 
Én azt tudom, hogy nem tudom hogy gondolkodik az ellenfél. Mi van, ha a korlát miatt a drágább ik-jú lapokat választja dobásra, vagy épp a spelleket, hogy antimágia ne tudja eldobatni, vagy szimplán a dupla húzásokból választ. S még ott az az effekt is, hogy az ellenfél random, vagy rosszul választ. Nem tudok gondolatot olvasni, így nem tudom mire gondolhat a költő. Példánál maradva. Honnan tudom, hogy nem húzott kezdőkézre 2 NTI-t?
 
Eddig ennél és az antimágiánál is a volt a játékosok jelentős részének kialakult gyakorlata, hogy mindketten kiválasztották, amit el akartak dobni, majd egyszerre felfedték és eldobták a lapokat. Ez most ugye változik, ha az ellenfeled eldob egy nagytanácsot (tudom, szar példa), akkor nyilván te nem dobod el az UR bűbájt utána.
 
Én készséggel elismerem, hogy hülye vagyok a játékhoz, azt is elismerem, hogy nehéz a felfogásom, s lehet csak bennem merül fel a kérdés, de megpróbálom megérteni, ezért kérdezek. Ez miért erősít a Korlátozáson? Nem akarok hülyén meghalni, valaki elmagyarázná?
 
Sajnos a következetesség a Kiadói döntés mellett szól, még akkor is, ha összhatásában ez eléggé durva erősítés a Korlátozásnak (pláne pároson).

1) Az egyszerre automatikusan megtörténő dolgokról az aktív játékos dönt. Ebben nincs vita, és nem is lehet.
2) Ha egy cselekvéshez kapcsolódóan történik valami, akkor pedig az dönt a sorrendről, aki az azt kiváltó cselekvést végrehajtotta (akié a kijátszott/használt lap, ha úgy tetszik.) Ebben sincs vita, mert ez így van, mióta világ a világ.

De a játék elején még nincs aktív játékos, és ugye itt nincs lapkijátszás, vagy cselekvés se.

Itt lehetett volna kétféle megoldást alkalmazni.
Vagy ragaszkodunk a
3) kialakult gyakorlathoz, amit a játékosok hoztak létre, vagy ragaszkodunk a szabályok egységéhez, és azt mondjuk, hogy ahhoz igazítjuk a döntést, amelyik a legközelebb áll hozzá: 1) vagy 2).

A második döntés született, és a szituáció a 2)-es megoldáshoz hasonlít leginkább. Tehát az dönt, akié a szabálylap (a hatást kiváltó lap).

Nem tökéletes megoldás, de tökéletes megoldás nincs is ebben a helyzetben. Még így született egy teljesen új mechanizmus, amikor a két Korlátozás konkurál egymással, de ezt már tényleg nem lehetett másként lekezelni.
 
Igen, maradjunk annyiban, a kevesebb itt most jóval több lett volna...

Amúgy jó dolog, hogy végre ez a helyére került, mert tényleg két tökéletesen ellentétes dolog volt a lap alatt és a Kódexben. Én speciel utóbbi szerint játszottam emiatt.
 
Mèg hogy nincs jelentősége hogy látod miket dobnak (korlát). Hát hogyne lenne ez nem kicsit megerősíti a szablapot nagyon nem értek egyet ezzel.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.