Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Támogatnád-e, hogy a beholderes HKK versenyek nevezési díja megnőjön 1300-ról 2000-re, cserébe elkészüljön egy új sorsolóprogram, és utána megnőjön a díjalap?

1.) Nem járok beholderes HKK versenyre.
2.) Támogatnám (amatőr vagyok).
3.) Támogatnám (profi vagyok).
4.) Nem támogatnám (amatőr vagyok).
5.) Nem támogatnám (profi vagyok).

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Boszorkánytánc február 22.
HKK - Zanuv Tresk - Zanszilánkok Cseh HKK február 11.
A pillanat képe
Ylgoroth, a nagyhatalmú Thargodan
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A Thargodanok legtöbbje az állandó csatározások során előbb-utóbb megsemmisül, de vannak néhányan, akik hihetetlen ravaszságuk és persze hatalmuk révén képesek voltak fennmaradni a Sötét Föld megszállása óta. Mára már ezek a Thargodan hercegek félisten hatalmú lények, és senki nem meri őket kihívni. Ylgoroth ezen ős-Thargodanok egyike. Ha megpillantod kedvenc formáját, egy megelevenedett fekete borzalmat, amelyet forró tűzaura övez, menekülj, amíg tudsz." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Kiadói tervek - 2020. március
XXX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Szerverterem probléma
Nekrológ - Kerekes Kálmán emlékére
A HKK versenyek szünetelnek

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
[HKK Piac] Lapokat keresek (28256)
Kiadói tervek - 2020. március (50)
Klasszikus TF (45)
HKK kérdés? (45146)
[HKK Piac] Eladó lapok (141471)
Orgling pakli (1106)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
A Behó nyitott lenne arra, hogy Google Hangouts-on megtartott webkamerás versenyeket támogasson? Ha a közoktatásnak ez elég jó, a HKK-nak miért nem?
Úgy hoznánk létre a beszélgetéseket, hogy a versenyen induló összes játékos és a beholder bármikor be tudjon kukkantani az összes játékba. A sorsolást, bírózást és egyéb kommunikációt pedig egy nyilvános chaten lehetne folytatni.
És nem is lenne így szükség helyi versenyekre, bárki indulhatna rajta.
*köhh* *köhh*
Szombathelyen még mindig lesz verseny?
*köhh* *köhh*
Tök jó, akkor majd oda megyek.
*köhh* *köhh*
Ahogy nézem, főleg a nem terülős dolgok kopnának ki így.
Viszont amit 50. Sebaj Tóbiás javasolt, az is jó lenne. Pl a 11. alapkiadásban ezeket közül sokat fel lehetne újítani. A behó is spórolna egy jó nagy rakás pénzt az illusztrációkon és pl az Öntörvényű krabberhez hasonló lapok is egy kicsit gyengülnének legalább.
Hát ti tudjátok, de szerintem az építés kiesésével ezek mind jelentősen rosszabbak lettek és sokat közülük nem engednék így pakli közelébe. Rögtön más a helyzet, hogyha manákat kell ezekre költeni, áldozni sokszor nem lesz mit vagy nem éri meg, és csontot szerezni még mindig nem könnyű a csontos paklikon kívül.
Artagort pedig végképp nem tenném így semmilyen pakliba, az 100%.
Igen? Akkor mutass legalább 10 lapot arról a három keresési listáról, amiket a nerf után is hajlandó lennél használni, mert nekem nem sikerült 10et találnom.
Inkább hanyagolom majd az összes ZSZ lapot így.
Nagyon nem tetszik az ötlet. Építés nélkül nem egy nagy szám a zanszilánk képesség. Keressetek rá a lapkeresőben a "(x), (1) és (2)" kifejezésekre! Szinte az összes lap használhatatlan lesz így a listáról.
Szerintem is ez a jó ítélet rá és úgy a jobb, hogyha így működik, de még így is furcsállom a dolgot. Az alap IK egy részét a bűbáj "fizeti" és így a "csak" kitétel már nem marad meg szerintem.
De ez inkább a rossz fogalmazás problémája. Remélem hasonló fogalmazást nem fogok látni HKK lapokon a jövőben.
Minden esetre köszönöm szépen a választ.
Az Akadémia (új) jöhet aktívan, hogyha olcsóbbítom egy Raia bűbája (új)-al?
A "Ha alap költségét csak építéssel fizeted, repül." mondat elég furcsa. Ez a drágítások miatt került rá gondolom, de az olcsóbbításokat is megkavarja ebben a formában szerintem, mert a bűbáj az alap IK alá viszi le a tényleges IK-ját és így el kéne hogy rontsa a képességét. Vagy rosszul értem?
Biztosan találnátok olyan HKK játékost, aki UR-ekért vagy néhány displayért hajlandó lenne megírni a programot. Előbb írjatok ki egy pályázatot egy jó nagy jutalommal, hátha akad jelentkező. Nektek az jóval olcsóbb lenne, mint egy profi külsőst felfogadni, de az értéke mégis ugyanannyi lenne a piacon a nyereménynek.
Legrosszabb esetben pedig az a profi külsős programozó ember hallani fog erről a pályázatról, majd megnyeri és eladja a nyereményt. Nem hiszem el, hogy olyan nagyon sok egyedi dolgot kellene beleírni a programba, amit egy listán nem tudnátok felsorolni egy idegennek.
Javaslat:
Nyomtassatok egy egyedi lapból 50 darabot, amit kizárólag a program hibátlan megírásával fog nyerni egy ember és ő kapja meg belőlük az összeset. Nagyon jó pénzeket fog keresni az az ember.
Értem. Hasonlít a helyzet egy kicsit a 172.7. részre a kódexben, ott is ez lett rá az ítélet.

Köszönöm szépen a választ.
A jövendőmondó követő "[J], 1_VP" képességével tudom újra használni egy már elhasznált [J] képességét egy prófétámnak? Nem írja hogy még egy elhasználatlan [J] képességet kell vele találni.
A 92.4.-es pont tökéletesen válaszolt a kérdésemre. Talán ha a "Költség" rész alá (is) be lenne betéve (4.20), az szerencsésebb lenne.
Ezt így csak a ctrl+f-el találtam volna meg magamtól, és a kódexben 243 találat van a "költség" szóra.
A büntetés nem sül ki, hogyha költségnek áldozol egy lapot. Ez egy "nem kényszerített áldozás".
Bár mondjuk a "költség" témaköre eléggé zavaros a HKK-ban szerintem. Nem ártana néhány pontos definíció a kódexben róluk. Egy példa hogy ezek jelenleg hogyan vannak beítélve a játékban:
(AK130) Nem drágítja Az álmok mestere az ellenfél Quwarg dögevőjének képességét, mivel Az álmok mestere az ellenfél forrását drágítja, a Quwarg dögevő képességénél pedig a semmizés nem forrás, hanem költség. Hasonlóan a Dögnyúzóét és a Lélekszivacsét sem drágítja.


(Felvilágítottam a JJ jelet a felhőkre.)
@2. Jancsár János
Köszi. A "cseh" szóra kerestem csak, a "magyar" szóra nem is gondoltam hirtelen.

@3. eemperor
Köszi, pont egy ilyesmire gondoltam.
Örülök a hírnek és veszek is majd belőlük, de lenne pár kérdésem:
amely 191 új kártyát tartalmaz.

A magyar Zanszilánkok kiegészítőben 174 kártya jött ki. Ebben akkor mi lesz ami még kijön? Várható esetleg cseh nyelvű lapkereső? Vagy ha nem is lehetne rájuk keresni paraméterek szerint, legalább egy albumszerű feltöltés jó lenne a lapokról.
Mi jelenleg a hivatalos álláspontja a Beholdernek a magyar és a cseh nyelvű kártyák keverésével? Használhatok cseh nyelvű kártyákat magyar versenyeken? Valamint, hogyha a cseh fordítás "rosszul" sikerült és ebből kifolyólag egy kicsit mást csinálnak a kártyák, akkor mi eben a helyzetben az ítélet? Azt tudják amik rajtuk vannak, vagy a magyar lap a referencia és úgy kell ítélnie a versenybíróknak a cseh kártyák működését is?
Magyar versenyeken mikortól használhatóak ezek a lapok, hogyha lehet őket használni?
ok köszi
Játszhatok ki 2db kizárólag nekron idézési költségű lapot az első 3 kör bármelyikében, hogyha mind a kettőt ingyen játszom ki egy-egy forrásnak köszönhetően?
A dinnye dzsinnje
Sheran, szörny, dzsinn
7zsz, 1szk, +2 rá reagálni
Dobd el a kezedből a semmibe: Kapsz 3 szk-t.
Élet: 7.
[K], vegyél le róla 3 életjelzőt:
Vagy kapsz 3 szk-t, vagy szétoszthatsz 4 életjelzőt a játékban lévő lények között vagy célpont permanens aktivizálódik.
Cserélnék 3db Komposztálást 3db Az ősmágia tornyára.
Vagy eladó jó sok pénzért.
Értem, köszönöm szépen a választ.
Az alagút fénye (Raia bűbáj) csak a saját kijátszásával ki tudja sütni a [J]-s képességét, ha használok mellette Raia követőjét (új)?
Valamint a [J] képesség nézi az előtte kijátszott lapjaimat is?
Igen, valóban kevertem tegnap hirtelen a két képességet, mert kb soha nem találkoztam vele élesben. Gyakran használt meta lapokon eddig még nem volt rajta a Halálsikoly.
Viszont engem még sokáig érinteni fog a Büntetés. Majdnem minden versenyre sokkövetős angyalokat viszek Toborzóval és 100% hogy abból a felállásból csak akkor fogom kivenni a Toborzót, hogyha fel lesz újítva (Halálsikollyal), vagy ha ki lesz tiltva.
És rengetegszer volt olyan hogy az angyalaimat éppen hogy meg tudták oldani méregjelzőkkel, különben nyertem volna hogyha meg lett volna még az a néhány plusz sebzés a Büntetésekből. Örültem volna hogyha kapott volna most ezzel egy erősítést a Büntetés szabály.
De eddig is így játszottuk, továbbra is így fogjuk.
Köszönöm szépen a pontosítást.
Értem, köszönöm szépen a választ.
Akkor most már a Büntetés is így fog működni?
Ha a Halálsikoly mellett marad a Behó, akkor jó lenne írásba tenni, hogy a Büntetés és a Halálsikoly minden szempontból ugyanannak a képességnek számít.
Rengeteg meccset vesztettem amiatt hogy a Büntetés nem sült ki az Előkészítő Fázisban.
Létrejön-e a halálsikoly hatása, ha a lény méregjelzőtől, vagy elmúlásjelzőtől pusztul el?
Igen. A nem önálló jelzők képessége is hatás, azaz forrás. (Ld. Kódex 97.0.) Kivételt képeznek azok a játékelemek, amiket a Kódex külön említ, hogy nem minősülnek forrásnak. Korábban ezek közé a kivételek közé tartoztak a nem önálló jelzők hatásai is, de ezt a kivételt évekkel ezelőtt eltöröltük.

Nem értem mi értelme volt a Halálsikoly fogalmat bevezetni a játékba a Büntetés után, viszont erre az előkészítő fázisban kisülő Halálsikolyra van egy teljesen ellentétes Büntetés FAQ a Kódexben.

HKK Kódex 135.2 [Kiegészítés] #3
Ha a permanens játékból vagy a tulajdonosa irányítása alól való kikerülését egy nem önálló jelző okozza, úgy a büntetés nem érvényesül.

Mostantól kezdve akkor a kettő fogalom teljesen eltérő lesz és máshogyan fognak rájuk érkezni a FAQ-k? Jobb lenne teljesen eltörölni ezt a Halálsikoly hülyeséget szerintem és visszavezetni a Büntetést. Nem érte meg a Heartstone-tól ellopni.

A többivel egyet értek, és különösen örülök az időhúzás elleni szabályoknak.
Te vagy Erdős Viktor? Szia!

Lőjjön követőt, ha annyira akar. Többnyire ő szokott rosszabbul járni 2019ben, hacsak nem Sokszínnel van. Nem kell ma már a Molli. Ahogy én raktam össze, a deck 2/3-a vagy termel angyalt, és/vagy van reakciódrágítása. Ha amellett olyan bátor hogy lövöldözzön, akkor vagy hülye vagy tökéleteset húzott. Meg azt a nyamvadt 5 ÉP-t manapság röhögve begyógyulják a kontrollok amúgy is.
A Toborzó viszont nagyon kell bele, mert az minden angyal termelést laphúzássá változtat és csinál mást is. Azt én már az elejétől kezdve használtam mindig, és ha jól emlékszem Viktor is, aki kitalálta hogy ez kell bele. Anélkül valóban szar a deck és nem csoda, hogy a "Pösti úri népek" nem forgatják, hogy ha csak így tudják elképzelni.

A lényeg, hogy szerintem az 5pont nagyon kevés a "Kívánságod számomra parancs" lapnak, akárhogy nézem. Nekem tetszik nagyon és örülnék még sok angyal termelésnek a jövőben, akármilyen egyszerűnek és "draft only"-nak vannak tervezve.
Ez nekem szólt?
Az a pakli amúgy mióta nem a Toborzóból áll főleg? Amiatt és a Sivara miatt létezik egyáltalán az a pakli. Amióta Sivara létezik, azóta nem is láttam még ezt a paklit Toborzó nélkül.
Én így szoktam tolni:
Raia követője (új), Antiraksha (új), Toborzó
Sokáig Molluszk volt a negyedik nálam, de mostanában ahelyett inkább Harangmesterrel játszom.
Ha szerintetek ez "szuboptimális", akkor kíváncsi vagyok arra, hogy ti hogyan raknátok ezt össze ennél jobban.
Toborzó nélkül játszod a sokkövetős angyalt? Jesszus...
Nem a köteléktől jó, a többi képessége elég durva a dzsinnes hülyeség nélkül is. Ingyen angyal, ami Toborzó kisütéssel fix laphúzás is. Abban a deckben az első 3 körben ez nagyon jó, de még később is örülni fogok neki. Legalább 7-8 pont szerintem is.
Én ezzel a lappal fogom kezdeni azt a paklit most már egy jó ideig.
És igen, valóban lol.
Kívánságod számomra parancs (5): A lap pontos szövege: „dzsinn paklim van, és még nem tudtam szerezni Felszabadítást.

lol
Látszik hogy te sem szoktál angyalokkal játszani.
A sokkövetős angyal deckbe ez lesz most az egyik legjobb lap sokáig. Dzsinnes hokiba is kötelező.

Morzon, déli tűzdzsinn (7): Saját maga feláldozásával vissza tudunk venni egy lapot 1 manáért, esetleg egy kis semmizgetés-sebezgetés. Egyik sem olyan funkció, amire „elpazarolnék” egy lapot, úgyhogy valószínű dzsinn pakliban is kisebb szerep fog csak jutni neki, máshol pedig legfeljebb akkor látok csak neki helyet, ha sikerült találni rá valami erős kombót. (Lehet, hogy lesz is ilyenről szó nemsoká? *kacsint*)

+
Az utolsó kívánság (9):

Már most is van ezekkel inkorrekt kombó. A "Kombók a HKK-ban" topikban leírtam már egyszer.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.