Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Tilretas öröksége július 25.
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Szellemidézés
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Shadowrun felébredt világának sámánjai megidézik a Farkas totem egyik szellemét.
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei akció - 2022.08.17. - 2022.08.28.
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló
Yaurri titkosírás verseny
HKK Legendás cél: Roxat céhei
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. augusztus 27., Kecskemét 8.
Hatalom Kártyái verseny - 2022. szeptember 3., Kecskemét 8.

A lista folytatása...
Yaurri titkosírás verseny (9)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3207)
Roxat céhei akció - 2022.08.17. - 2022.08.28. (4)
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló (2)
HKK kérdés? (46275)
Tilretas öröksége Zén bemutató, 1. rész (13)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Eladó lapjaim (az árak darabárak):
4000 2 Földanya ereje (foil)
1500 1 Vámpírtőr (foil)
1200 1 Valfar, a holdszellem
1000 1 Csökevényes burástya
800 1 Ewgbert, a mágus
600 1 Fenris, az utolsó
600 1 Bn'oxrad szaggató
500 1 Nekromanta vezér
800 1 A remény angyala
500 1 A tudat ellensége
1000 1 Minotaurusz eunuch
Úgy általában mikor lesznek kivéve a követők/szabálylapok a színtelen lapok listájáról a lapkeresős rendszerben?
Meg egyébként néhány narancs lap egyáltalán nem jön fel a színtelen lapokra keresésnél. Ilyen pl a Kreátor követői. Csak ott lóg a levegőben szegény.
Keresek:
1 Varázslatos Mirella (2004, Káoszkatlan)
1 Morin Tigris (2010, Örökkévalóság)
3 Hétfejű hidra (új) (2012, kódos)
3 Csáp istenség (új) (2012, kódos)
Cserélnék 2db foilos Antimágikus citadellát (2022) 2db normál Antimágikus citadellára (2022), 1db normál Kristályhegyre (2022) és további értékegyeztetésre csere vagy kp megbeszélés szerint.
Redben, így lesz játszva felülbírálásig. Köszi.
A Mérgező rakshallion (új) (2011) bedrágítja a reakciókat a kezemből költségként eldobott Xeron, az agg lapra? Elvileg ez kisüt egy hatást, a hatás/forrás reakciók pedig már erre reagálnak, nem a mérgező lapra. De nem vagyok biztos ebben.
Én csak a felkészülési versenyekre megyek, de akkor idén a nemzeti mind a három napján Új Nemzedék versenyek lesznek végül?
Ez így eléggé beleszar a felkészülési versenyekbe is. Egész évben ezt a fos metát kell játszani emiatt.
Végre egy kieg, amit nem fognak elkapkodni azonnal.

Katu: Az épület pakli tele van VP-vel többnyire a követőjük miatt. Ott nem olyan drága ez a srác.
A sajtó (ecelebek) be lesznek engedve?
Lejjebb írtam, hogy ez azért nem tetszik nekem, mert hogyha úgyis rá vagyunk már szokatva a pakliszerkesztőre kényszerből, akkor jó lenne minél hamarabb az új deckeken fantáziálni és kényelmesen bohóckodni a pakliépítővel. Így viszont a megjelenés utáni hónap elsejéig hozzá sem nyúltam az új lapokhoz és akkor is csak azért, mert be kellett küldeni egy paklit egy versenyre. És az a paklim is összesen csak 2 új lappal bővült a régi verziójához képest.
A kedvcsinálás lenne ennek az értelme.
A Főapát minden irónia nélkül a játék legerősebb lapja, hogyha azt nézzük, hogy egy lap egyedül mit képes csinálni. Az összes többi top spoiler használhatósága nagyban függ az adott szituációtól. A Főapát mindig jó.
Még egy max 9-es sebzés mellett is vele kezdenék minden Raiát használó paklimat.
Hogy kell-e tiltani vagy nerfelni az már egy másik kérdés, de az biztosan vicces, hogy ez lehetett volna a kiegészítőjének a legértékesebb ritka lapja, hogyha rendesen be lett volna lőve a ritkasága az erejéhez képest.

A következő várományosom a Ködharcos, bár sokan még mindig nem fedezték fel.
A menüs kiválasztás akkor szándékosan volt letiltva most? Ez így miért volt jó, hogyha úgyis megkerülhető lett volna a dolog?
A feltételezett visszaéléseket letiltotta volna az, hogy nem lett volna beküldhető versenye a pakli.
Köszönjük, de a következő kiegnél lehetne azt csinálni, hogy a pakliszerkesztőbe betehetőek legyenek az új lapok a lapkeresős közzétételükkel egy időben, csak ne lehessen beküldeni őket versenyre?
Ez így elég rossz a hype-nak. Emiatt nem volt kedvem foglalkozni az új lapokkal és alig szereztem be belőlük.
Szerintem nem érted amit akarok mondani: rosszul fogalmaztátok meg a követő képességét a hellyel spórolás miatt és emiatt nem így működik a lap.
Régen közel sem volt ilyen bonyolult a dolog, ezért nem nagyon szerveznek ilyen versenyt mostanában. A kétharmados számolgatós nyomorékoskodás volt a kegyelemdöfés a formátumnak.
Játékos legyen a talpán, aki tudja fejből és számológép használata nélkül, hogy hány laposnak kell lennie egy fajos paklinak manapság az 50 lapos deckek, a különböző céhek és a mezők miatt.
Hogyha azt hiszed, hogy tudod, hogy hogyan működik a dolog, akkor olvasd el a versenyszabályt! Utána pedig olvasd el még egyszer, mert biztosan valamit még ezután is rosszul csináltál!
Minden termiknek pontosan egy darab (K) képessége van, ha megnézed őket. Minden körben választhatsz, hogy a saját (K) képességét használja, vagy egy másik, játékban levő termik (K) képességét.

Eddig oké. Feltételeztem, hogy ez volt a szándék.

Azt viszont nem tudtam, hogy a [K2] teljesen más képességnek számít. Lehet, hogy most ez megkönnyíti az ítéletet, de ebből később egy másik helyzetben még lehet, hogy baj lesz.

Valamint ahogy korábban is írtam, ott van pl az Intéző morf és a képesség cserélgetős lapok (Csúfolódás, Lélekrezonancia), amiknél ez a korlátozás már valós dolog lesz, hogyha több fajta különálló [K] képesség kerül ugyanarra a termikemre. Az Intéző morf kifejezetten rosszabb a követő mellett így, pedig adta volna magát, hogy bekerüljön a pakliba.
És hogyha egy vesszős [K], automatikusan kisülő képesség kerül egy termikemre, akkor a követő lekorlátozza a lehetőséget, hogy az eredetileg rajta lévő aktiválást kívánó [K] képességét is használjam utána. Ahogyan már írtam, a korlátozás szerintem külön képességként lett megfogalmazva a képesség megosztástól, attól még, hogy egy mondatba kerültek. Oda kellett volna írni, hogy "de egy termik egy körben csak egy ilyen módon kölcsön kapott aktiválást kívánó [K] képességet használhat". Ekkor ugyanarra utalt volna, ebben a lerövidített formában szerintem már nem.
A Destruktív termik pedig a követő képesség megosztásán felül ad egy lehetőséget HASZNÁLNI egy darab [K]-s képességet. Annak a használata is beleszámít a követő által meghatározott korlátba arra a lapra. Hogyha abban a körben már használta a saját magára ráírt képességet, akkor már nem tudja használni a Destruktív termik által adott halálsikoly kisütése által használható másik termik [K] aktiválást kívánó képességét. Továbbra is a lény használja a képességet a Destruktív termik megfogalmazása szerint.

Szerintem.
A követő képességét nem értem. Hogyan működik az pontosan, hogy egy termik egy körben csak egy [K] képességet használhat? Ez nem tiltja le őket abban, hogy a saját képességeik közül egynél többet használjanak egy körben? Egy szóval sem írja a lap, hogy ez a korlát csak a kölcsönvett képességekre vonatkozna és azt sem írja a mondat második fele, hogy ez a korlátozás az előző mondatrészben meghatározott dologra utalna vissza. Lehet kölcsönadni nekik egymás aktiválást kívánó képességeit, de korlátoz minden fajta [K] képesség használatot indiszkriminatívan.
Tehát hogyha A hét kulcs őrzője megakadályoz egy aktiválást kívánó képességet, akkor a [K2] képességét már nem tudom használni, akkor sem hogyha az egy automatikusan kisülő képesség? Hogyha a Destruktív termik semmizett, akkor annak a körnek a végéig nem lesz halálsikolya? Az Intéző morf csak egy dolgot csinál egy körben?
A Szeráf is tök jó az epikus angyal deckbe. A követő megmenti az őrposztos verekedésekben és meg fog ölni ott szinte bármit. A [J]-s képessége ugyan a Mennybéli ítélőszéket közvetlenül nem hozza vissza, de a hokizásba bőven be fog tudni szállni. Része lesz ő is a végtelen hokiknak.
De amúgy egy Buckaquwarggal is csinálja a végtelent (a "mintha a kezedben lenne" rész miatt), hogyha van mellé egy hoki papír, amit még vissza tudunk hozni és termel egy tokent vagy ad lapot. Bár ott azért kell bírni a dolgot zanszilánkkal vagy kell csapni mellé egy Quwarg rekonstruktort.
Nem értem, hogy Az úrnő hírnöke lapba miért nincs beleszámolva A mennyek úrnője követő. K2-re lövök annyit lényekbe, amennyit nem szégyellek és tele van a felhozataluk most már max ÉP-re gyógyulással.
Ti tényleg csak azt a hülye kragorus verziót szoktátok tesztelni és csak ehhez csináljátok a lapokat? Versenyen a Kragorus angyal decket én még nem láttam soha, az epikus verziót viszont használják sokan, amit ti meg elhanyagoltok. Vagy annak a tiltása már el van döntve régóta?
A tudás hat almája
1 ZSZ, Sheran, tárgy, rezisztencia, ereklye
[S]: Rakj játékba egy A tudás almája token lapot.
Ha bármikor 6db A tudás almája tokened van játékban, költs el 6 ZSZ-t: azonnal megnyerted a játékot.

A tudás almája
1 ZSZ, Tárgy, Sheran, token, ereklye
Forrásra immúnis.
Képességből van letiltva a jelzők manipulálása. Hogyha ledermesztem, akkor lehet duplázni a jelzőket pl Zöldszemű Evelin (új)-al?
Spoilerek a versenykiírásokban.
Jó tudni, köszi. Akkor viszont elő fogok venni 1-2 elhanyagolt lapot ennek fényében.

A korábbi kérdésemre viszont tudna válaszolni valaki? Az erénycsősz [K]-s képességére van korlát? Úgy még olcsóbban be tudna szállni másfajta hokikba.
Épp ezt mondtam korábban. Az erénycsős szerintem nem tudja visszavenni a gyűjtőből azt a lapot, amiből a költségét fizetem. A Mennybéli ítélőszékkel keveritek valószínűleg, az máshogyan lett beítélve, mert az egy általános varázslat és az kirak mindent a gyűjtőből. Ott nincs célzás, azért működnek vele a hokik. Vagy most már az az ítélet felülírta a korábbi ítéleteket?
Ezt jó tudni, mert akkor kurva sokat pörgettem volna A fájdalom szépsége mellett a Tűzkakast. Azzal is lett volna rengeteg végtelen kombó, hogyha ez így működött volna mindig. De az a lap most már ki lett herélve, úgyhogy mindegy annak a kombónak. Csak általában lenne jó tisztázni ezt.
Az erénycsősz + eunuch kombó hogyan jön ki két lapból? Szükség van arra, hogy egy lapomat elvigye az ellenfél először? A kézből kiugrálásra úgy tudom, hogy nem vonatkozik a lapok memóriájás faq, ami a gyűjtőben lévő[S] és [K]-s képességekre készült.
Az pedig elvileg nem működik, hogy az erénycsősz azt vegye vissza a gyűjtőből, amit áldoztam neki ZSZ költségnek.
Akkor csak számít a sorrend az ÉP vizsgálatnál. Értem. Köszönöm a korrekciót is.
Én majdnem minden versenyre a Mennybéli ítélőszékes hokit szoktam vinni mostanában. Az angyal altípus eltörlése egy teljesen jó nerf lenne rá szerintem is.
Ha a semmibe kerülne a kijátszása után, akkor biztos, hogy nem vinném többet azt a paklit versenyre.

De amúgy már csak másfél évig van bent a rotán belül. Nem bírna ki ennyit így ahogy van?
A kérdésem leegyszerűsítve gyakorlatilag az volt, hogy az ÉP vizsgálat külön kivételt képez-e az egyszerre egy reakciósorba betolt dolgokhoz képest, de ezek szerint a válasz erre az, hogy nem. Nem számít különleges dolognak, amit előbb vagy később kellene vizsgálni.
Feltételezem akkor, hogy a Raia temploma így kijátszva az izomjelzőket is csak az előtte a reakciósorból kiszabaduló lényeknek adja meg. Amelyek utána érkeznek az asztalra, azok már nem kapják meg.

Nagyon szépen köszönöm a választ. Egy ideig nem fogok visszaélni a jóindulatoddal, ígérem.
Egy Mennybéli ítélőszék (2020) kizavar minden fehér lapomat a gyűjtőmből az asztalra. Van köztük egy Raia temploma (új) és egy Éber vadászkutya (új).

1. Én azt szeretném, hogy aktívan érkezzen a templom. A kutya ilyenkor 0 ÉP-vel érkezik és ő meghal. A kutya halálát lehet-e előbb megcsinálni mint, hogy a templom aktívan érkezésének a feltételét vizsgájam?
2. A templom izomjelző osztása meg tudja menteni a kutyát a haláltól?
3. Hogyha van ott egy Életkristály (2021) is, akkor a kutyát költségnek behajíthatom, mielőtt még meghalna?

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.