Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
Zén Legendái: Hordázás szeptember 15.
A pillanat képe
Egy csapat hártyás lemúr
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezek az apró, egérszerű emlősök hatalmas ugrásokra képesek, az ugrás közben hártyás bőrlebernyegeiken vitorláznak. Csapatokban vadásznak, sok lúd disznót győz alapon ejtik el a nagyobb lényeket." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Hatalom Szövetsége verseny változás
Befizetési Akció - 2022.12.01. - 2022.12.14.
Beholderes HKK verseny november 26. - Versenybeszámoló
Többszemélyes Kalandok
Hódítások lapbemutató 4. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Fülbevalóviselés (589. tudati képesség)
Hatalom Szövetsége
Profi pontok

A lista folytatása...
Hatalom Szövetsége verseny változás (2)
Beholderes HKK verseny november 26. - Versenybeszámoló (11)
Lapötletek (64674)
Hódítások lapbemutató 1. hét (104)
57. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.12.10. PROGRAMJA (18)
Yaurri testépítő verseny (8)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Teljes magány
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Ez bennem is felmerült, de azért nem teljesen. Ugyanúgy egy szabály, ugyanúgy valami, amit vezetni kell, ugyanúgy +1 mana, de azt legalább nem lehet Zanszilánkba (ezáltal rengeteg korábbi spoilerbe), Művészek céhébe, etc. beletolni. Kevésbé rugalmas abból a szempontból is, hogy egy nagyobb vagy két kisebb lapra akarod elkölteni. Szóval azért más a leányzó fekvése, de igen, valahol stimmel a párhuzam.
Belegondolva inkább az anti-semlegesítés nem tetszik. Szimplán nem elegáns.

Kicsit az most az érzésem, hogy a semlegesítéseknek továbbra is tömött sorokban kellene érkeznie, de a horda vagy valami majd kidobatja ezeket. A J-s képességekkel már elkezdtünk a leszedések felé mozdulni, most a leszedés lesz az új semlegesítés. Csak ne jöjjenek 1 ZSz-es leszedések, amik még pluszban csinálnak valamit - Raquel idézéssel.

A selegesítéseket szerintem lassan hagyni kellett volna kiforogni. A probléma az, hogy van 30 lapod, ami kijön, megfog valamit és ottmarad egy Szilánknak, amiböl majd jöhet még semlegesítés vagy eröforrás. Esetleg simán üt és megöl.

Remélem nem szaladunk bele egy hasonló ciklusba a leszedésekkel, ahol az SZK már egy szilánk.
Ha nem létezne idézés, csak lenne egy ilyen szabály - akár régi, akár ùj -, akkor az mennyire lenne zavaró? Szerintem nem lenne.

Ha most bejön a szabály, és megvárjuk az idézéses lapok kifutását, az nem tudom mennyi el szerencsésebb. Elvileg lassul a formátum, akkor egy darabig lehet a kezdés átadása és a sok idézés lett volna a trendi. Így a lassulásba jobban belesimulhatnak ezek a lapok de sajnos maradnak spike-ok így is.

Ez nyilván nem szerencsés, de azért nem is vállalhatatlan szerintem.
A full art szerintem baromi jó lett. A színe még tényleg elférne valahol, de ha nem, én nem fogok a kardomba dőlni miatta.

A változtatásokkal együtt tudok élni. Talán érzek egy építő raksa nerf szagot a levegőben és az idézés igen, furcsa lesz így, hogy a nem-zanszilánkos lapoknak lesz egy ilyen beépített képessége... Erre jobb lett volna valami elegánsabb megoldás. De meglátjuk.

@Gice: Ha jól értem nem arról van szó, hogy ezután ne lennének lapok, amik csak célpont játékost vagy csak célpont lényt sebeznek. Csak arról, hogy ha csak annyi van a lapon, hogy "célpont", akkor az célozhat játékost, lényt és építményt is.
Jogos
Apróságoktól eltekintve egyet tudok érteni az elemzéssel. Ahol a diszkrepanciát érzem az leginkább a Csökevényes burástya és az ennek kapcsán megemlített Lassan járj - de ide vehetném a Földanyát vagy Gyémántfésűt is.

Ahogy mondod, ezek jó lapok Járjba, ÉS jó lapok ellene is. Bármelyik epikus boldogan fogja használni ezeket. Ezzel szembe lehetne állítani mondjuk a Tetranomáliát, amit epikus vagy csatamező soha nem fog használni, de a Járjnak direkte jó lenne. Igaz, hogy ami countereket drágít, azoknak a nagyja valószínűleg alapból drágább, de szerintem ez a fajta dizájn az, amiből többre lenne szükség a korábban említett univerzális megoldások helyett/mellett.

Szóval pártolom továbbra is az ÚN-t és a lassulást, jónak tartom az irányt, de ez még egy olyan extra lépés, ami felé én szükségesnek érzek még némi elmozdulást. Én viszonylag sokszor hallom, hogy játékosok nem szeretik az epikus v epikus kontrol meccseket. Szerintem ebbe így lehet változást hozni.
Remélem, hogy így lesz, de még mindig úgy érzem, hogy túl sok ilyen jellegű lap jelenik meg. Ha az első Sokszín dekket végignézem pl:

Földanya ereje
Rovarsámán
Kreatív termik
Csökevényes burástya
Gyémántfésű

Vagy ott a Termo. Szóval szerintem lesz még mit visszanyesni.
Szerintem ez nem egészen igaz. Nyilván nem lehet ùgy kieget tervezni, hogy “lesz 13 tier 1 dekk,” de lehet törekedni célzott lapokkal meta a meta formálására. Ez azt hiszem meg is van.

A pribléma inkább az, hogy jön sok etnikum lap, de ezek nagyon lazán (vagy sehogy) nem dolgoznak össze. Cserébe mind kap egy jó countert és/vagy leszedést (Antimágikus goblin, Büzös, Csillámtündér, Jégkornis, etc), ezek mellé megkapja a kontrol a saját pakkját (Földanya, Abszolút preventálás, Selyemátok, etc. Ezekben az a közös, hogy a kontrol átveszi az etnikum kontrol cuccait és örül, az etnikum meg átveszi a kontrol lapokat, hogy megvédje magàt és kvázi kontrol lesz szintén, csak epres.

Az ettöl eltérö témákra vagy van színtelen megoldás - Vlagyi remekel Börtön, bilincs, Erdö, Járj, Keltetö, Tábori adó, etc ellen anélkül, hogy a színnel foglalkozni kellene - vagy nincs a koncepcióhoz elegendö lap. Mondjuk egy Arachos hordához majdnem van elegendö lap, hogy jó legyen… de csak majdnem. És nem a hotda fog tudni célzottabban sideolni.

Visszakanyarodva ennek feloldásához nem spike lapok kellenek. Söt, azok pont nem kellenek. Ehhez kevesebb univerzális táp kell és több olyan lap, ami speciális körülmények között müködik igazán jól.

Hogy mondjak jó példát is, pl az tök jó a követöhöz, hogy a pegazusok a minél több színre triggerelnek. Lehetnének kicsit combosabbak a követelmények, de az irány tök jó. Vagy a Tetranomália, ha bármi egyéb supportálná ezt a 4-es témát. Mehetne Járjba nagy kontrolnak. Szerintem.
Node. Kijutottak 61-en. Beégett 68 hely, ha jól számoltam. Bubu azt írja, nem szeretnek 70-80 kijutót. Ha nem oldotta volna meg magát a probléma, akkor lenne kb. 130 kijutónk.

Ez ránézésre még mindig azt jelenti számomra, hogy a probléma megoldotta magát és most a 130 felé akarunk elmenni. Ez ellentmond annak, hogy már a 70-80 is sok.
Én kezdem teljesen elveszteni a fonalat. Voltaképpen van probléma? Mit szeretnénk megoldani?

A cikkben van egy zsák statisztika, hányan jutottak ki és honnan. Itt arról megy a beszélgetés, hogy ha 4-5-el több kijutó hely lenne ilyen vagy olyan módon, akkor... akkor mi? Az a 4-5 hely szerintem kb. pont teljesen irreleváns a nemzeti mint esemény szempontjából.

A nemzeti jellegén úgy érzem nem akartok változtatni, mert a korábbi felvetéseim senkit nem érdekeltek.

A vidék vs. Pest problémát meg nem érzem ide tartozónak. Tegyük fel jár minden versenyen HSZ. Pestről továbbra sem kell kimozdulni hétvégenként, hiszen nagyjából minden hétvégi napra jut egy verseny (plusz Excelsior, plusz Liga). Ha Kecskemétről vagy Szegedről valakinek versenyezhetnékje van, vajon Szombathelyre, Miskolcra vagy Pestre fog-e menni? Nem látom ilyen szempontból mi változna. Illetve helyben sem hiszem, hogy több játékost vonzana.

Ebből a szempontból az a baj, hogy nem éri meg. Még ha nyersz is, akkor is lehet mínuszban vagy az utiköltséggel. Még Pestre is. Ez más kártyajátékkal is ugyanígy van, ezt nem a nemzeti/HSZ foltozása fogja megoldani.

Így viszont számomra kicsit céltalan ez a vitatkozás, hogy most hárommal többen jussanak-e be vagy sem.
Ha már agyalunk, mi lenne, ha teljesen újragondolnánk a Nemzetit? El lehetne indulni többfelé is:

1, Kicsit a Magic (illetve feltételezem WoW, FaB, etc) Grand Prixhoz hasonlóra venni. Elhagyni az egész kvalifikálódást. Jöhetne bárki, az egész arról szól, hogy van egy 3 napos vegyes verseny kiemelt díjazással.

Ennek megfelelően lehet érdemes lenne egy kicsit nagyobb helyszínt keresni, esetleg a "kieső" játékosoknak a második - harmadik napokra a mostani vígaszdrafthoz hasonló kis versenyeket szervezni.

Szervezés/hely szempontból persze problémás ez a kicsit Con jellegű dolog, talán meg lehetne próbálni a táborral szinkronizálni. Mondjuk. Másrészt szerintem van egy hangulata annak, hogy amíg vársz egy haverra, hogy meglesz-e a harmadik nap, addig le tudsz ülni másokkal mondjuk egy sör mellett draftolni.

Szerintem kicsit hiányzik most ez a fajta élmény a HKK-nak. Talán a bontott/TF Találkozó ilyesmi, de ugye az is 1 nap, ott is ha kiesik az ember lehet inkább megy haza egyéb dolgai után.
__________
2, Meg lehet próbálni ellenkező irányba is elvinni. Legyen mondjuk fixen 16 bejutó + x tartalék, ahol x mondjuk 2. Az utolsó hely is kap 2000 kreditet + a csak itt osztott promó lapot. Kisebb hely is elég, ennek jobban meg lehetne oldani a közvetítését is talán - pláne ha idén jól sikerül -, és esetleg a napok/formátumok számával is lehet variálni.

Ez kicsit sznobabb megközelítés, de mégis valami motiváció, hogy aki bejutott, annak megérje rászánni az időt - energiát. Talán tervezhetőbb is, mert kevésbé esnek be random játékosok, mint én tavaly, lehet sejteni kinek mi a stílusa, miféle dekkre kell készülni.
Köszönöm az infómorzsát, bizakodó vagyok
Ez a probléma. Ha B játékos bűnbán, megúszhatta volna a csalást egy ejnye-bejnyével. A büntetésnek azonnal járnia kellett volna mindenféle plusz körök futkosása nélkül.


És ez - gondolom - legközelebb így is lesz. Ez az első (nyilvánosságra kerülő) ilyen eset, szerintem még megért ennyit, ha már valaki nem akarta csak úgy elfogadni az ítéletet.

Innentől emberünk látja, hogy nem csak a kiadó cseszteti, hanem ez megfelel az általános vélekedésnek.

A kiadónak azt hiszem egy elég határozott visszajelzés arról, hogy a játékosok többsége támogatja a szigorúbb szankciókat is a játék érdekében. Nem attól kell félni, hogy 1-2 ember eltiltása esetén majd mindenki itthagyja a játékot.

És aki esetleg a jövőben hasonlót szándékozna cselekedni, az már majd tudhatja, hogy mit kockáztat.

Szóval egyszer szerintem hasznos volt lefutni ezt a kört.
Szerintem:

1, Jó volt a szavazás. Ha jól értem a történéseket nem került volna sor erre, ha B játékos nem erőlteti, hogy nem történt semmi rossz. Szóval alapból a kiadó rendezte volna csendesen, de ha az érintettek nem élnek vele, akkor nem élnek vele.
A nerfek kapcsán is lehetne több ilyen szavazás

2, Jánosnak igaza van, hogy néha kicsit túl van lihegve. Nem a BL döntő lett megbundázva és bár sejthető az általános versenyetikettből, hogy nem kéne de nem volt se explicite tiltva, és a kockával kidobásnál annyira nem rosszabb.

Ahogy én látom:

- Bedobom, mert rosszabbul álltam/köv körben meghaltma volna/el kell mennem/akármi, tök oké;

- El se kezdjük, X-elünk. Kicsit neccesebb, de még mindig oké;

- Dobjuk ki kockával mert az X mindenkinek rossz - nekem ez már nem oké, de bevált gyakorlat;

- Ellentételezésért bedobni (mert akkor te viszed az ur-t, aztán majd adsz valamit vagy így megvenni a meccset) nagyon nem oké, de volt már példa. Erre a "felezzük az ur-t" esetre biztosan.

3, Támogatom, hogy ez még ennek megfelelően egy enyhébb szankció, de a jövőre nézve jó ötlet egy kicsit bővebb versenyszabályzatot alkotni, ott már komolyabb büntikkel.
Ez kicsit meg is fogalmazza a problémámat ezzel a kieggel.

A horda - szerintem - arról szólt jellemzően, hogy olcsó, sokat ütő lények némi védelemmel, amik elég gyorsak és zavaróak lehetnek ahhoz, hogy átcsússzanak a kontrol alatt, mielőtt kiépülne. Ezt ebben a formában megvalósítani mai viszonyok között azt hiszem eléggé egészségtelen lenne és szembe menne a rotával.

Viszont ami így kijött, azt nem érzem különösebben se védettnek counterrel, leszedéssel szemben, de legalább nem is olcsó. És magukban még sokat sem ütnek, csakis és kizárólag Leah követővel. Talán ez zavar legjobban, hogy és csak Leah követővel.

Kicsi kompenzáció, egy háló, nulla reakciódrágítás... de nem én teszteltem. Kíváncsi leszek rá.
Vannak kétségeim, de ne legyen igazam. Minden esetre a szándék az jó.
Szerintem jó lesz, köszönöm!

A Krakochnál azt érzem problémának, ahogy a forrás definíciója változott. Azt nem látom át miért/mikor történt. Ha a Repro idöszakhoz hasonlóan vinnék a tárgyak (lapát, szellembéklyó, varkaudar pálinka) és jelzök (méreg, álom ha nem “forrásból” kapja), akkor nem lenne semmi baj vele.
De tény, hogy nagyon sokan játszanak ilyen full kánter paklival, ezért sok ember csőrét piszkálja ez a lap.


és

erre itt viszont nincs igazán lehetőség, a tesztelésen még a lap jelenlegi verziójával sincs gond, hiszen ott aránylag ritka a full kánter pakli, tehát ott letesztelni sem tudnánk


Itt érzek némi diszkrepanciát.
A top 8 kicsit félrevezetö lehet a 8 fö körüli versenyek miatt. De mindamellett kíváncsi lennék a következtetésekre is. Most ez kicsit kötekedösen fog hangzani, de azért van a statisztika, hogy ezeket kiértékeljük, nem?

Indokolt volt-e a Kragoru nerf, ha Pesten a top30-ba nem fért be?

Van-e baj a mezövel, ha Termo és Anbam mellett még mindig ennyire top? Mit mond az, ha a Mezö úgy ilyen top dekk, hogy a top 6-ban 4 szabálylap/követö mezö ellen jó? Vagy hogy a legtöbbet játszott lapok közé befért a Mezö ùgy is, hogy dekkenként csak 1-et lehet játszani?

Indokolt-e a Céhmesterre fújni, ha még így is gyengébb a statisztikája, mint a mezönek?

Müködtek-e az eddigi nerfek?

Mi a helyzet a 60% top8 feletti dekkekkel?
Az ilyen kombók ára, ahol nehéz meghúzni a határvonalat. De szerintem teljesen korrekt, amit írsz, hogy nincs feltétlen baj azzal sem, ha egy dekk akár az első körben el tud tenni... FELTÉVE, hogy nem túl stabil. Mert mondjuk játszania kell olyan lapokkal, amik amúgy borzasztóak és néha teljesen használhatatlan kezeket fog húzni; vagy mert egy Mező vagy Börtön vagy Járj alanyi jogon megfogja; vagy mert éppen olyan a meta, hogy soka játszanak alapból jó ellenlapokat. Időnként ki fog kapni valaki az első körben és akkor bizony rossz lesz neki, de lássuk be, kikapni sose a legjobb élmény. Ha a 15. körben történik, akkor is szomorú lesz.

A kérdés ezeknek a határa. Szerintem a Morf- Quwarg belefér. Önmagában a Morf 3 ZSZ-ért 2/3, keres vagy visszavesz egy lényt. Nem hiszem, hogy sok dekkben játszanánk - mondjuk fókuszon kívül. A quwarg kicsit érdekesebb, mert 4 ZSZ, de dobhatod kézből, jelenheted, van egy jó K-s képessége is... viszont isteni lap. És ha még ezek mellett Quwarg rekunstruktőrt is játszik a dekk, akkor megint van benne egy viszonylag híg lap. Semmizés/újrahasznosítás megfogja, drágítás, bilincs nem esik neki jól... szóval szerintem ez a kombó pl. egy tök jó színfolt.

Zárójeles megjegyzés, de én ugyanezt akartam felhozni a Fájdalom szépsége/Antiraksi nerf ellen is. Igen, tud nyerni első körben, ha úgy állnak a csillagok... de elmondták már, hogy azért van pár dolog, ami elég jól kezeli. Nyilván volt, aki első körben kikapott tőle és elszomorodott, én is nyertem már első körben Rúnás építő raksis dekkel... de egyikre sem volt jellemző, hogy sorra nyerte volna a nagy versenyeket.
A mulligant nem támogatom, mert szeretem az 5 követős dekkeket

De amúgy az szerintem vállalható ebben a formában. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jó lesz, de egy esélyt adnék neki. Szükség viszont nem hiszem, hogy volt rá.
Szerintem az összes változtatás felesleges. Együtt tudok élni velük, csak szükségtelenek.

A követő/szabálylap nerfek nagy részét az indikálja, hogy túl durva pörgést tesz lehetővé. Igen. Pontosan ezt tudják HA az ellenfél narancs lapja nem nyeli le keresztbe. Mondjuk a mező. Vagy átkozott követő. Vagy Hálócsapda/Harangmester. És ezt lehet toldozni-foltozni, mert valkainek éppen fáj, hogy kikapott egy nyerhetetlen matchupban, de indokolatlan. A narancs lappal jó eséllyel választasz magadnak olyan matchupokat is, amikben nagyon jó eséllyel simán kikapsz, és kész. Az, hogy ez az első körben vagy az ötödikben történik az sokat nem oszt, nem szoroz.

Erre lehet azt mondani, hogy oké, de az első körben kikapni rossz érzés. Ez igaz. Meg kikapni a Vlagyi asztalirtástól is rossz. Meg kikapni az erdő - tőr dekktől is rossz. Meg kikapni a "te négy countert húztál én meg hármat"-tól is rossz. Ez szerintem egy ilyen bicikli, nem lehet mindent megoldani és nem is feltétlen kell. Játszottam pár kártyajátékkal, mindben előfordul olyan, hogy kb. nyerhetetlen matchuppal kerülsz szembe. Ilyenkor szerintem nem számít, hogy most épp az első vagy a 10. körben bukok fixen. Ha az elsőben, akkor legalább van egy kis időm kajálni valamit.

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy dominálják-e ezek az első körös paklik a versenyeket? Én nem úgy látom, hogy ez így lenne. Nyert mező is, nyert fókusz is. Ha sok lenne a fókusz/AFSZ + anti-raksi, akkor majd lesz sok erdő - mező - járj, ami jól tudja kezelni. Kész.

Viszont problémás lehet az, hogy túl sok a narancs lap, túl sok a random stratégia és az ember úgy érzi, hogy csak az számít a versenyen, hogy milyen narancs lapok ellen ül le játszani. Ez már valamivel validabb probléma megfogalmazás szerintem, és ebben én is vétkes vagyok. Én is arra szavaztam, hogy ne rotáljanak a szabálylapok és követők, mert ez ad egy ízt a HKK-nak.

Így ezt a sok toldozás-foltozást látva hajlok arra, hogy ez hiba volt, mert rossz érzéseket hagy az emberekben, miközben a tesztelést durván megnehezíti. Balázs felvetése a kis zénről és a narancs lapok rotálásával jó irány, de szerintem lennének szabálylapok, amik újra é újra jönnének ugyanúgy, nem feltétlen vennék meg az emberek tizedjére, pláne nem vállalható mennyiségben a kieget. De mondjuk lehetne az elkövetkezendő kiegészítőkben dedikált slotja a szabálylapnak/követőnek. Szóval van a csomag, van benne X gyakori, Y nem gyakori, 2 ritka és 1 szabálylap/követő - ami lehet ritka, nem gyakori vagy gyakori. Így minimális impact mellett tudna működni a rotálás.

Én a magam részéről továbbra is sajnálnám, de azt hiszem ez lenne egy egészséges megoldása a dolognak, nem az, hogy újabb X szabálylap/követő nem azt tudja, ami rá van írva, hanem.
Köszönöm
Ha az ellenfelem kezd, akkor az első körében eldobhatok a kezemből Kitartó üvöltést, vagy nincs húzás fázisa, tehát nem is dobhatom el?
Köszi! Igen, ezt próbáltam megfogalmazni, hogy egy Raia - Tharr - Leah dekkben misztikus mellett akkor játszhatok 1 Gyógyító és 2 Kereskedök céhét (+1 Fairlight lapot)
A Mardakor misztikus céhes faq-t próbálom értelmezni. A másik fórumban mondottak alapján a pakliban lehet 3 lap más színböl, de ebböl a szempontbòl a céh pakliban levö lapnak számít.

Ha viszont nem használok Fötitkárt vagy céhmestert, akkor a Misztikus miatt nem használhatok más színböl céhet, mert nem számít pakliban levö lapnak. Ha jól értem.

Stimmel a fenti értelmezès? És ha igen, akkor nem ellentmondásos?
Ha jól értem a Mardakor misztikus FAQ-t, akkor tudok vele játszani olyan céhet, ami amúgy nem lehetne a dekkben. A Pakliszerkesztő viszont ezt nem engedi.

A FAQ-t értem félre, vagy a Pakliszerkesztő nem kezeli megfelelően?
Áldozatok - Zén
__________
Áldozópap

1 VP
Raia, kalandozó, ember
2/2
Ha egy játékos zanszilánk költséget részben vagy egészben áldozással fizet, akkor +1 áldozás kell fizetnie.
K: Ha egy lapért részben vagy egészben áldozással fizettél, húzz egy lapot.
Mindenki meghozza a maga áldozatát.
__________

Kisebb idéző rituálé

1 VP 1 áldozás
Chara-din, általános
Ősmágia, Idézés
Keress elő a paklidból egy max. 4-es költségű lényt, aminek a nevében a démon szó szerepel és tedd játékba aktívan, majd a paklit keverd meg.
__________

Hiábavaló áldozat

1 VP, Fairlight, azonnali reakció
Megakadályoz egy olyan lapot vagy forrást, aminek költségéhez vagy kijátszási feltételéhez gazdája legalább egy lapot feláldozott.
__________

Káoszdémon

1 VP, 1 áldozás
Chara-din szörny, káoszszellem
Háló, rezisztancia, repül
X/X
Kijátszásakor és minden körben sérülsz 1-et és dobj d6-al. X annyi, amennyit dobtál.
J: Dobj fel egy érmét! Ha eltalálod az eredményt ellenfeled veszít 10 max ÉP-t, ha nem, akkor te.
__________

Vérdémon

1 ZSZ, 1 áldozás
Dornodon szörny
Repül
0/6
Nem áldozhatod fel.
Időleges hatás 1: Nem lehet forrás célpontja.
Időleges hatás 1: Elmarad a húzás fázisod.
K3, áldozd fel 1 ÉP-d: Kap +2 sebzést.
__________

Kísértő

2 VP, 2 áldozás
Chara-din szörny
+2 reagálni, rezisztens, horgony
0/2
Nem áldozhatod fel és az ideiglenes jelzők száma csak az előkészítő fázisban változhat rajta.
Kijátszásakor sérülsz 2-t és egy lényed 2 kap izmot.
Késleltetett hatás 1: Húzz 3-at és vesztesz 3 VP-t.
Késleltetett hatás 2: Vegyél vissza egy lapot a gyűjtődből a kezedbe, majd dobj két véletlenszerű lapot,.
Késleltetett hatás 3: Elvesztetted a játékot.
__________

Mindent a családért

1 VP
Raia, azonnali reakció
Ősmágia
Kijátszási feltétele, hogy passziváld egy lényedet. Minden korlátozó hatástól függetlenül kijátszhatod. Nem lehet rá reagálni. Megakadályoz egy célzó forrást.
Ha a család szólít, menni kell.
__________

Mindent a hazáért

2 ZSZ
Tharr, azonnali
Minden lényed +3 sebzést kap a kör végéig. Ezek a lények a kör végén mindenképp a gyűjtőbe kerülnek.
__________

Áldozat a főistennek

1 áldozás
Színtelen, azonnali
+1 reakció
Áldozd fel egy követődet, akár olyat is, amit ellenfeled valamilyen módon kikapcsolt. Ellenfelednek fel kell áldoznia egy követőjét vagy szabálylapját. Ha nincs, akkor egy aktív céhét. Húzz 2 lapot és kapsz 2 VP-t.
Dobd el a kezedből a semmibe: Célpont lény vagy játékos 3 ÉP-t sérül.
__________

Áldozat a holnapért

2 VP
Raia, bűbáj
Rezisztens
Sikeres kijátszásakor húzz egy lapot.
Ellenfelednek minden kijátszott lapja után annyi lapot kell a paklija tetejéről a Semmibe dobni, amennyivel kevesebb a lap idézési költsége, mint 5.
__________

Tűnt társak emlékezete

1 VP, 1 ZSZ
Leah, általános
Minden gyűjtőben levő lényed vízió altípust kap a kör végéig. Ez a lap kijátszás után a semmibe kerül.
"Emlékezzünk bajtársainkra: Gida, Ommó, Brika, Gida másodszor..." - Zén
__________

Áldozókés

0 SZK
Chara-din, tárgy
KF, életkioltó
Ha ellenfeled ebben vagy az előző körbenben permanenst áldozott, a fő fázisodban 1 VP-ért kikeresheted.
Sikeres kijátszásakor hordozója kap 1 izmot és célpont lény a gyűjtőbe kerül.
K: Ha valaki lapot áldoz, kapsz egy SZK-t.
Basszus, de egy láma vagyok Valóban. Akkor ezt most büntetésből végignézem

https://www.youtube.com/watch?v=FH5FF-6drAI&ab_channel=RolandK%C3%B3nya
Nem vagyok biztos benne miért/hogyan, de a lapkeresőben ha csak annyi kikötést teszek, hogy a szövegben szerepel az, hogy "keres", akkor 1811 találatot ad vissza, köztük sok olyan lappal, aminek a szövegében nem szerepel az, hogy "keres." Példák: A felhők asszonya, Zombi mester, A bátorság dala, A goblinok megmentője, A fény temploma... etc

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.