Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Vadászat január 27.
A pillanat képe
Alba Regina
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Mint minden fajnál, a galetkik lányai közt is vannak tündöklő szépségűek. De a galetkik lányai - legyenek bármilyen törékenynek és ártalmatlannak tűnők - ugyanolyan halálos harci gépezetek, mint páncélos-tüskés hímjeik. Különösen igaz ez Alba Reginára, a pszionicisták klánjának magasrangú tagjára.
Nézz szét a galériában!
Veszettség - véglegesítés
XXII. Alanor Mini Olimpia
Letöltések a hosszú hétvégén
HKK versenye -2018. március 24.
Szerver karbantartás

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Varázslómester iv. (550. tudati képesség)
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
Kombók a HKK-ban (5801)
LICIT! (4819)
Jégmágus kt. alakulna (9124)
[HKK Piac] Eladó lapok (140475)
Lapötletek (63550)
HKK versenye -2018. március 24. (19)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Szörnyek és szörnyek és szörnyek...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
A játékvezetés utolsó döntése szerint valóban így van. A források használatakor minden lehetséges döntést meg kell hozni, és az egyik ilyen lehetséges döntés, hogy mit veszel vissza.
Logikátlan, tudom, és volt idő, mikor másként működött, mi több, volt amikor ezzel pont ellentétes volt a játékvezetés döntése, és még egy faq is született erről... de most viszont így van.

Nem mondom, hogy ez így jó, vagy hogy rossz, csak azt, hogy ma már így kell játszani az ilyen forrásokat.
Az ősmágia jelenleg egy állandóan működő képesség.

(Bár amikor ez a szabályrészlet született, akkor még erősen kiforratlanok voltak a reakciódrágításra vonatkozó dolgok. Ha ma kellene újragondolnom, akkor az ősmágiát ugyanúgy nem tenném képességgé, mint ahogyan a reakciódrágítás sem az.)

Jelenleg azonban a Kódex szabályai szerint képesség, mivel a 130. pontban az állandóan működő képességek közt van felrosolva (pontosabban a 131.2. pont alatt)
Mondjuk, ha innen törölnénk, akkor már nem lenne képesség... Mivel a 78. pontban ez nincs külön hangsúlyozva....
Az általad idézett szöveg az általános szabály. Ehhez képest amit én idéztem, az egy speciális részletszabály. Általánosságban tehát igen, ahol egy lap szövege idézési költséget említ ott az alap idézési költséget értjük ez alatt, viszont a helyettesítésnél más a helyzet, ezért van rá külön szabálypont. Ha úgy tetszik ez egy kivétel a főszabály alól.
Úgy értem, a kollégának nincs igaza. Lehet helyettesíteni a módosított költséget.
Szerintem meg nem.
24.4. Ha egy szabály vagy lap szövege idézési költség helyettesítését említ, ott ezen az idézési költség teljes vagy részbeni helyettesítését egyaránt érteni kell.

(kicsit fentebb, kiegészítés
Ha egy lapnak csak az „alap idézési költsége” helyettesíthető, akkor az esetleges drágítás helyettesítése ebbe nem tartozik bele.

A megsemmisítő csapás szövege simán idézési költséget említ, nem alap idézési költséget. Vö A szépség dühével.
Nyilvan. Mivel a kerdes nem volt pontos.
Nem csak hörcher-képeket rajzoltak újra. Valamelyik topicba legyűjtöttem egy csomót.
A Kecskeméti HKK Találkozó 3. napján pl. biztosan ugyanabból a készletből lesz a draft, mint a nemzetin...
A szabályban a "használat" azt jelenti, hogy nem lehet a játék indulásakor a HP (és most már az epikus követő) mellett szabálylap vagy követő. De ez nem jelenti azt, hogy a játék során nem lehet belőle kettő.

Változó környezet:
Alapból játszom követővel, de simán válthatok vele Zarknod bilincsére, ennek ellenére.
Szirén ősanya:
Akármivel játszom, ellophatok mellé az ellenféltől egy szabálylapot/követőt, akkor is ha valamelyik tiltja ezek használatát.
De van pl. egy ősi lap, ami a helyszínt duplázza: Planetáris manifesztáció.
A lapok felülírhatják a szabályokat.
Annyiban meg kell védenem Balázs véleményét, hogy a draft más, mint a bontott.
Ahogyan a felvetésemben is írtam nem az baj, hogy mennyire erősek a zöldségek, hanem, hogy kb. kötelező lesz őket szedni, azaz gyak. mindenki játszani fog sötétzölddel. Ennek megfelelően ugyancsak szinte kötelező lesz szedni a gyomlálást is, mint egyetlen megoldást, és így a pirosra is mindenki hajtani fog.
Ez jelentősen lekorlátozza a játékosok mozgásterét, és ezért érzem szükségesnek a varázszöldek visszanyírását, nem azért, mert "nagyok", és nehezen megoldhatók. Van még jópár nehezen megoldható lap a szettben. Én a kötelező színek miatt aggódom.
Kódex 81.1. Egyazon játékos védekezésből maximum annyi lapot játszhat ki, ahány lapot az ellenfele az első körében kijátszott, de egy lapot mindenképp kijátszhat védekezésből, akkor is, ha az ellenfél (még) nem játszott ki lapot.

Teljesen mindegy, hogy a kezdő játékos az első körében milyen módon játszotta ki a lapot, és hogy az létrejött-e vagy sem. A védekezés szabálya teljesen egyértelmű: "ahány lapot kijátszott", azaz nem csak a kézből kijátszottakat és nem csak a sikeresen kijátszottakat számolja.

Beldian: lehet másolni megszállottsággal, miért ne lehetne?

És igen, akkor is kisül. Sőt van még egy érdekesség. Ha megszállottság miatt két Beldianod van, és az ellenfél még nem játszott ki asztalon maradó lapot, akkor az első 2 ilyen lapja nem jön létre.

Kódex 95.1. Az automatikus reakciók egymás után lépnek működésbe. Érvényben lévő több azonos hatású automatikus reakció közül egyazon cselekvésre mindig csak egy lép működésbe.
Persze. Meg olcsóbbítani is. De ettől még ingyen jön. Az ingyen az helyettesítés, ami a költség véglegesítése, azaz az összes módosítás számbavétele UTÁN történik.
Így van. A védekezésből történő lapkijátszás -> ingyen történő kijátszás. Az ingyenes kijátszás pedig helyettesítés. Ilyenkor az idézési költséget (bármennyi volt is) 0-val helyettesítjük.
Azt, hogy a kékvérű oroszlán egy ritka értékű nemgyakori, és hogy egy asztalnál max 1-2 lesz belőle. Nem így az AO bontotton, ahol ugye szerencsé esetben összebontottál kettőt, vagy az AO-KM drafton, ahol ugye dupla mennyiség jöhetett be.
Én nem gondolom, hogy nerfelni kéne, annál is inkább mert a kék most messze nem lesz olyan erőteljes szín, mint az AO-KM drafton.
hát persze
Nem értek egyet. Mitől erősebb egy asztalról semmit nem tudó 7/7-es repülő lény 1 élettel, mint egy kékvérű oroszlán?
Ha 1 élettel bírnak a zöldségek, akkor kétszer kell megoldani őket, mint minden egyéb életes lényt és ennyi. Egy buta nagy dög az asztalon 1 élettel.
Ellenben, ha élet nélkül jönnek, akkor egy teljesen védtelen dög, amibe beleöltünk 7 zanszilánkot, de a legutolsó leszedés is lekapja.
Tisztelt Játékvezetés!

Kicsit több, mint két hét múlva kerül sor az idei első draft versenyre, és talán ideje lenne beszélni arról, milyen tiltások, és nerfek szükségesek a készletet ismerve, a játékegyensúly fenntartása érdekében.

Javaslataim:
- a készlet egyetlen helyszíne, a Füstös késdobáló tiltása már-már evidencia
- a készletben 6 követő található, amelyek közül igazán csak a motyogó kultivátor esetleges használata érdemel figyelmet, de álláspontom szerint fölösleges belenyúlni. Aki akarja, használja.
- a készletben EGYÁLTALÁN NINCS ANTI-BLOKKOLÁS, ami azt is jelenti, hogy a blokkoló koncepciónak semmilyen releváns ellenszere nincs.
Javaslatom, hogy a blokkoló lapok (mindegy, hogy milyen módon teszik) fixen 1-et blokkoljanak. Ezzel nem lehetetlenítjük el a koncepciót, de nem is kerül abszolút fölénybe
- a készletben összesen 2 gyakori, 2 nem-gyakori és 3 ritka besorolású motyogó, és néhány egyéb pakliból dobató lap található. Tekintettel arra, hogy a deckek 35 laposak, így a pakliból dobatás felértékelődik.
Javaslatom, hogy a pakliból dobató lapok 1-el kevesebbet dobassanak, mint egyébként. Ezzel ismét elérjük, hogy a koncepció játszható maradjon, de ne kapjon abszolút hatalmat.
- azért, hogy a draft ne arról szóljon, hogy ki szedett ki több varázszöldséget, - termelést, illetve gyomlálást, és kinek nem sikerült ez, illetve ne legyen szinte kötelező emiatt a sötétzöld és/vagy a piros használata, azt javaslom, hogy a varázszöldségek 1 életjelzővel kerüljenek játékba. Ezek a lények még így is szinte megoldhatatlan problémát jelentenek, a méretük, a reakciódrágításuk és az életjelzőjük miatt, és továbbra is dominálni fogják az asztalt a megérkezésük után, de nem lesz aránytalan a jelenlétük.

Akinek van egyéb javaslata, szerintem fejtse ki nyugodtan.
A lap Ladik neven jott ki de eredetileg Csonak lett volna a lap neve. A lapkeresoben sot az akkori AK laplistaban is Csonak a neve a lapnak, de fizikailag a lapokon Ladik szerepel.
A Korlátozás dobatása kapcsolódó hatás. A kézben lévő lapok számának változásához (illetve ezt a változást előidéző cselekvéshez) kapcsolódik.

A kapcsolódó hatásokat mindaddig nem vizsgáljuk, amíg az őket kiváltó cselekvés minden szempontból le nem zárult.

Tehát a kérdésre a válasz: előbb végre kell hajtani a Hübrisz hatásait, maradéktalanul, majd megvizsgálni, hogy a játékosnak hány lapja van. Ha ezek után 2-nél több, akkor dobnia kell, ha 2 vagy kevesebb, akkor nem.
Igen. Ha a kalodát passzivizálod / dermeszted, akkor a kalodába zárt lap "kiszabadul", mivel a kaloda képességei dermesztve/passzívan nem működnek. Ha a kaloda ismét aktivizálódik / a dermesztések elmúlnak, és a kalodába zárt lap még játékban van, akkor a kaloda ismét bezárja.
Érdekes eset, ha közben a kalodázott lény az őrposztba ment... mivel a kaloda nem küldi a tartalékba, de passzivizálja, passzív lény pedig nem lehet az őrposztban, szerintem ilyenkor a passzivizálódik/nem aktivizálódhat része a kaloda képességének nem fog működni. A többi viszont igen (képessége elvétele, a feláldozhatóság letiltása).
Az első két alapkiadást néztem át, és az emlékezetemre hagyatkoztam. Ennyit találtam.

Ami kappott új illusztrációt az 1. kiadásból:


A természet haragja
Agglomerátor
Agytaposás
Az élet és halál kupája
Az erő ökle
Bo-skorpió
Csala-csíny Csilla
Csere
Csontváz
Csontváz Lord
Denevér szimbólum (ebben nem vagyok biztos)
Dornodon küldetése
Dornodon temploma
Duplikátum
Elenios küldetése
Elenios temploma
Elzárás
Fabontó szójer
Fairlight küldetése
Fairlight temploma
Fantalas
Gnóm (kétszer lett újra rajzolva)
Göcsörtös bunkó
Griffőnix
Gyilkos mókus
Hebrencs csapda
Hegyi rák
Húsevő magszim
Kaffogó hebrencs (kétszer lett újra rajzolva)
Kardfogú fülemüle
Közös Tudat
Leah átka
Leah küldetése
Leah oltára
Leah temploma
Mérges pók
Nukleáris csatacickány (ebben nem vagyok biztos)
Orgyilkos
Óriás patkány
Óriás skorpió
Raia küldetése
Raia temploma
Sheran küldetése
Sheran oltára
Sheran temploma
Sóhajtó dorony
Sötét gnóm
Százfogú
Szent jogar
T. Vlagyimir
Taumaturgia
Temető
Tharr küldetése
Tharr temploma
Tintacsiga
Tolvajszem
Trollfa (kétszer lett újra rajzolva)
Udvari mágus
Umor-pióca
Varázslatlopás
Zan
Zan-csemete
Zan-indukátor (nem vagyok benne biztos)

2. kiadásból

Álcázás szakértelem
Nómenklatúra
Sheran lázadása
A "nem aktivizalodhat" megfogalmazast persze lehet ugy ertelmezni hogy nem akrivizalodik es nem lehet aktivizalni, es csak karaktersporolaskent kerult igy a lapra, ugyanakkor a visszahato kepzo hasznalata arra utal - szerintem - hogy "sajat jogon a szabalyok azerint azaz aztomatikusan az elokeszito fazisban"...
Eloszor is: a kalodaval reagalhatsz a magusra. A magus ugyan nem celozhato az ellenfel forrasaval de a kaloda meg azelott erkezik h a magusnak ez a kepessege mukodni kezdene.
Masodszor: a magus a kepessegeit semmilyen modon nem veszitheti el amig kint van a legendak volgye. A trebor kaloda sem veheti el a kepessegeit. Viszont passzivan tartani tudja, tehat az elokeszito fazisban nem aktivalodik, ha van rajta kaloda.
Tehat a kaloda hatassal van a magusra es passzovan tartja az elokeszito fazisban tovabba felaldozni sem lehet, de a sajat legendas kepessegevel aktivizalhatja magat.
Kedves Mindenki!

11-en, vasarnap ismet Kecskemet Kupa fordulo! Delelott veszelyes faj (lehet tesztelni a behos versenyre), delutan pedig 15 ritkas porgos.
Utobbi versenyunkon lehet hasznalni a Kragoru familiarisat, (szoloban, szabalylap nelkul vagy mas kovetovel).

Varunk mindenkit nagy szeretettel.
Fenn vannak az Alanori Kronikak. Azokat lapozd at. Volt errol cikk valamelyikben.
7.7.2. A kézben, pakliban, gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lapok alap idézési költsége mindig a lap bal felső sarkában szereplő konkrét érték. Az alap idézési költség pontos kiszámítását kizárólag a lap kijátszásakor kell elvégezni.

Az ősmágia a lap kijátszására vonatkozik, a képességek használatára nem.
A Trogg mellett kijátszott/használt gyógyító forrás sosem gyógyít.
Engedjük el ezt a max Ép-s dolgot!
A forrás még azelőtt változik sebző forrássá, hogy eljutna a gyógyításig.
Kiszámítjuk, hogy mennyit tudna gyógyítani (és ezért idéztem a szabálypontot). A Felfrissülés 9-et próbálna gyógyítani, ami miatt ez egy 9-et gyógyító forrás. A max feletti rész azonnal elvész, tehát a tényleges gyógyítása nyilván kevesebb is lehet ennél, de mint hangsúlyoztam el se jutunk odáig, hogy ezzel számolnunk kéne.

Trogg mellett sosem gyógyítana a gyógyító forrás, ehelyett annyit sebez, amennyit gyógyítani tudott volna. Azaz jelen esetben 9-et.

Fordítva is igaz a dolog.

GGort mellett a sebző források gyógyítanak. Itt sem számít, hogy pl. egy Mer-gah mennyit venne le a forrás sebzéséből, mert a forrás sosem próbált ténylegesen sebzést okozni. Sebző forrás? Igen. Megnézzük, mennyit tudna sebezni, és amennyit sebezne, ehelyett annyit fog gyógyítani.

"A max Ép feletti rész azonnal elvész" - csak akkor lép érvénybe ha ténylegesen megtörtént a gyógyítás. Itt erről szó sincs.
Az hogy valaki "max-ban van" az nem jelenti azt, hogy nem "gyógyulhat".

3.18. Mind az Ép-nek, mind a Vp-nek 20 a maximum értéke. A játék során egyik érték sem növekedhet a maximum fölé. A maximum feletti érték azonnal elvész.

Természetesen ha egy kapcsolódó hatás ahhoz fűződik, hogy egy játékos mennyit "gyógyult", mivel ilyenkor ténylegesen nem történik gyógyulás (az aktuális Ép nem nő).

Tehát a gyógyulás mértéke ilyenkor is kiszámítható. Attól, hogy valaki "max-ban van", még ugyanúgy hatnak rá a gyógyító források.

Tehát teljesen függetlenül attól, hogy mennyiben van valaki, a Felfrissülés "mértékét" ki kell számítani. Ez pedig egy gyógyító forrás, ami igyekszik 9-et gyógyítani. Ezt Trogg sebző forrássá változtatja, azaz a Trogg + Felfrissülés együttes hatása => 9 sebzés.
Megoldódott, köszönöm.
Ha azért nem akarsz rám írni, mert úgy véled, már legalább tucatnyian megtették, akkor jelzem, hogy nem...
Tényleg nincs senkinek egy nélkülözhető alfás ritkája szombatra? Csak mert ha tényleg így van, akkor nem görcsölök rajta, és beteszek mást a burástyák mellé...

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.