Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Elfeledett bűbájok szeptember 22.
HKK - Zén Legendái: Namír szántóföldek július 15.
A pillanat képe
Planned Flamedix
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Valaha ő volt a trollok legismertebbike. Ódák és mendemondák keringtek legendás hősiességéről. Egy ideje azonban már vagy nyugodt magányban visszavonultan él, vagy esetleg egy sivatagi cápa éhes bendőjében végezte - csak az istenek a megmondhatói annak, melyik történt vele ezek közül.
Nézz szét a galériában!
Új nemzedék – Versenybeszámoló
Elfeledett bűbájok - lapelemzés
XXIV. Alanori Mini Olimpia
Élőholt invázió 5.
Argum City: A kedvencek

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2018. szeptember 22., Wekerlei Boccia Klub
Hatalom Kártyái verseny - 2006. szeptember 9., Abyss Klub
Hatalom Kártyái verseny - 2007. szeptember 29., Szeged
Hatalom Kártyái verseny - 2007. augusztus 11., Szeged

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9280)
[HKK Piac] Régi lapok (1306)
HKK-s a Sakkolimpián! (3)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27838)
Elfeledett bűbájok - lapelemzés (3)
HKK kérdés? (43987)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Hacsak a lapon nem szerepel, hogy képességének hatóköre kézben, pakliban, vagy gyűjtőben lévő lapokra is kiterjed, akkor nem. Márpedig az Anyafarkas képességében ez nem szerepel. Szóval csak a játékban lévő farkasokat védheted be vele.

99.5. Hatókör. A nem állandó hatású források kizárólag a létrejöttükkor már játékban lévő permanensekre vonatkoznak.

Itt persze elsősorban a "már" a hangsúlyos, ahogyan az utána következő mondat ezt ki is fejti bővebben, de a vastagított szövegrész se véletlenül van benne.
0 Vp Elektromos lehelet (új)
bűbáj lényre 'villám' Fairlight

A célpont lény az alábbi képességet kapja: "'+': 4-es villámlehelet (nekron-ból is erősítheted)."
Áramlás: célpont lény vagy játékos sebződik 3-at.

"Fairlight papjait szinte átitatja ez a láthatatlan, pusztító energia."
1.4.2. Egyes lapok, illetve egyes laptípushoz vagy lap-altípushoz, esetleg lapok egy-egy csoportjához tartozó különös szabályok figyelmen kívül hagyhatják, megváltoztathatják vagy felülírhatják a játék alapszabályait és egyes részletszabályait, de továbbra sem mondhatnak ellent az alapelveknek.
Kódex 48. pont alatt megtalálod az epikusokra vonatkozó szabályokat.

Ez pedig a 10. kiadás szabálykönyvében van (remélem hamarosan átkerül a Kódex-be is):

Isteni "Š"

Egy pakliban csak egy színbõl használhatsz "Š"
ikonnal jelölt lapokat, olyan színbõl, amilyent egyébként is használsz.
1.

Varell leszedős képessége célzást igénylő aktiválást kívánó képesség, aminek alapesetben nincs költsége, de ha Specializáció mellett játsszák ki, akkor van. Ilyenkor két lehetőség van, miután Varell sikeresen létrejött:
a) nem használom ezt a képességet.
b) használom, de ehhez el kell költenem 2 Vp-t.

Itt ugye az okozhat dilemmát, hogy ez a képesség vajon összefügg-e a gyógyító képesség-résszel. Szerintem nem. Egymástól függetlenek, annak ellenére, hogy egyetlen mondatba kerültek.

Amúgy, ha kijátszáskori automatikus képesség lenne, akkor:

Kódex 133.1. Az automatikus képességeknek semmiképp nem lehet költsége.

2.

Kódex 43.7. Az ugyanolyan szabálylapok hatása nem adódik össze.
Íme a csere/eladó lapjaim listája:

[A darabonkénti árak csak irányadók. Alku van. A postaköltség a megrendelőt terheli.

Korábbi ajánlataim a mai nappal érvényüket vesztették. Ez az ajánlat módosításig vagy visszavonásig érvényes.

Akár egy-két lapot is szívesen elcserélek. Csere esetén csak jó minőségű (értsd: nem leharcolt) lapok érdekelnek.]

10. kiadás:

1 Hópárduc 400
2 Veszélyes vizeken 300
1 Ragnor, a pusztító 400
1 Csöppnyi nyugalom 400
1 A szirének hívása 400

Gemine Erdeje:
1 Ent kertész 300
1 Thu'zad 400
1 Tirik-hun gladiátor 400
1 Morgan vére 400
1 A mélység szülötte 400
1 Gyilkos sugárzás 400
1 Kegyetlen krabber 400
1 Angus, a nihilátor 400
1 Drakolder védőrúna 500
1 Őshangya keltető 500
2 Négyleveléű lóhere 400
1 A Kahnok vezére 400
1 Quwartyogó 400
2 A szeretet védelme 300
1 Berill fókuszkristály 400
1 Elektra 400
1 Teknős kém 400
1 Don Mojo, a relikviakovács 400
1 Quwargling 400
1 Seriah, a ködtáncos 400


A keretben lévő lapok egyben is elvihetők 5900 Ft-ért

Alanori Olimpia:
1 Molekularobbanás 300
2 Ezermester Vix 300
1 Thu'zad merengése 300
1 Netzai húsgólem 300
1 Szárnyaszegett 300
1 Karimon, az idő karma 400
2 Jéggriff 300
1 Főnix születik 400
1 Bundhal 200
1 Dugorn, a yaurri mítosz 400
1 Sheirra 300

Kreátor műhelye:
1 Elégtétel 300
1 Bogaras Clerebald 200
1 Csontsámán 200
2 Kasug-din nagyúr 300
1 Goblin mágia 400
1 Magdaléna, a pusztító 300
1 Pattanóböde 300
3 Drakolder transzformátor 300
3 Szerencsés Hopner 300

Mágusok alkonya:
3 A fájdalom ura 100
1 A mogokok törvénye 100
2 Vörös patkány 100
1 Múmia 100
3 Energizáció, csak egyben: 1000

Világégés:
3 Káoszmester 100
2 Szerencsekerék 100
1 Moa daraboló 200
1 Bűvös tavacska 200

Egyéb
2 Tündöklés 250
3 Vészkijárat (AK-s) 200 - egyben: 500
2 Manakulacs 150
3 A mélység felfedezése, csak egyben: 500
1 Természetes annihiláció 100
1 Trinigan energiapuffasztása 200
1 Száguldó idő 100
1 Orgling törzsfőnök 100
2 Ewgbert megszakítása 300
3 Xenó bilincsmester 100
3 Xenó atka 150


Az alábbi Zén csomag egyben is elvihető 4900 Ft-ért.

Zén:
2018
5 Kapzsiság 100
1 Teriád féreg 100
1 Fegyvertánc 100
1 Sógun 100
2 A kapzsiság aranyalmája 100
1 Mestervadász 100
1 Ryuku bumeráng 100
2 A bujaság mámora 100
1 Seriz, a kaszás 200
2 A titkok tanulmányozása 100
1 Goblin pék 200
1 Lisztgólem 200
1 Varkaudar trágya 200
2 Lusta Gurbag 100
1 Déli napsütés 100
1 Varázskrumpli 100
2 Királyi beszolgáltató 200
5 A falánkság ormai 100
5 A hazugság ezer arca 100
2 Császári harcmester 100
1 Éber vadászkutya 100
2 Fanatikus szamuráj 100
1 Szinati harcművész 100
3 Nemes vad 100
1 Tisztiszolga 100
3 Ősi kolostor 250
2 Ryuku ostromteknős 100

2017
3 Vilmusz, a jövőlátó 300
1 Daev akarata 200
1 Naudevni mágikus kása 100
1 Az kevés lesz 100
3 A hazug ember 100
4 Egy híján húsz 100
3 Hócipő 100
4 Izmos yeti 100
3 R'agiv, a fény híve 100
2 Törpe sör 100
5 Egy sör nem sör 100
3 Ember tervez 100
5 Az első lovas 100
2 Dz'tuxarn, világok gyilkosa 100
5 Pénz beszél 100
1 Szárnyaló halál 200
1 Hóriás 200
1 Bömbölő yeti 100
2 Tábori házirend 100
1 Bodom fiai 100
4 A háború véres lovasa 100
5 A hódítás lovasa 100
3 Ajándék ló 100
3 Anarchia 100

2016
3 Léleklopó 100
3 Álomszövő 100
1 Jerikó legkisebb leánya 100
3 A vándor 100
3 Illúziómester 100
3 Napkirály könyve 100
3 Kőtestbe zárt fénylény 100
3 Dalebgad kristálykapu 100
3 Ónix szobor 150

régebbiek
3 Hendiala közbelép 100
3 Fezmin gépezete 100
3 Zanszilánkok 200
3 Xenó féreg 200
2 Homálydémon 100
1 Xenó kismester 100
3 A jövő ködbe burkolózik 100
3 Vishera, a lélektolvaj 100
1 Víziócsapás 100
1 Halálos káprázat 100
1 Átkozott penge 150
3 Előnyös üzlet 150 - egyben: 400
3 Trinigan karácsonya 150 - egyben: 400
2 Ében kehely 150
1 A furfang temploma 150
3 Goblintanya 200
3 Arochos harca 150
3 Goblin kulacs 150
3 Eleven épület 150
3 Ysmon 200
3 A vér dala 200
3 Xenó élősködő 200
Igen. Egy lapnak bármennyi altípusa lehet. (Több főnixnek is van eleve két altípusa szöveggel kiírva, és ugye a tűz, ikonként.)
Az tisztán látszik, hogy minden versenyjátékosnak kb kötelező lesz legyűjteni a Pihenőt. Tartok tőle, hogy az eddig is csupán néhány korlátozó szabálylappal kordában tartható 5 lapos kontroll kapott ezzel még egy utolsó jolly joker fegyvert a side-jába...

Bár nem tisztem szót emelni a lapok mellett, de azért emlékeztetnék, hogy mikor a mágusok alkonyával - változatlan formában - kijött újra a Pihenő, akkor az volt a legkomolyabb kritika vele szemben, hogy miért csak a varázslat alapú counter-ektől védett? Tessék, most itt van egy mindenféle reakciótól védett verzió. Tessék örülni neki. A nép szólt, és nép meghallgattatott...
Az ellenfél körében is termel... és ő maga is az. 3 kör = 6 + a bűbáj. Voila!
Birtoklás (új)
szabálylap

Nem használhatsz mellette követőt.
S, vegyél vissza egy lapot a kezedbe aminek te vagy a gazdája és/vagy a tulajdonosa: gyógyulsz 2-őt.
A játék elején dönthetsz úgy, hogy a fenti képesség közös képesség legyen: ekkor nem húzol miatta eggyel kevesebb lapot.
Ugy erted: altipusat es az ezzel jaro hatranyat...
Utana neztem es ez valoban nincs leirva.
Tobb iranybol is meglozelithetjuk a kerdest es mindegyikkel ugyahhoz a valaszhoz erkezunk:
- nem sok ertelme volna vizio altipust adni a fokinak, ha nem igy lenne, mivel akkor ez a fegyver gyak egylovetuve valna, annyi kulonbseggel h kijatszhato lenne a gyujtobol is. A lapnak nyilvanvaloan nem ez volt a celja.
- az talan nyilvanvalo h alakvalto laprol van szo. (A szimpla masolo lapok mindig meghatarozzak h egy uj lap vagy jelzo lesz a masolat. Ha ez nincs rajta a lapon - "kapsz egy..." - akkor a masolo lap valtozik masolatta.) Az alakvalto lapok felveszik a masolt lap tulajdonsagait, de arrol nincs szo h a sajatjukat elveszitenek. Az ikonok, es az altipus pont egy olyan kategoria ahol vigan elfernek az ujak a regiek mellett. A szin, es a szatisztikak nyilvan felulirodnak.
- a viziok kozos hatranya a kor vegi felaldozas. Ha a lap megtartja az altipusat akkor megtartja ezt a hatranyt is. A Kisebb Zan szovege szerint ugyanigy mukodik. Szoba se kerult a szamos, alatta levo faq-ban hogy ez a szovegresz rajta a masolas soran kitorlodne...

Osszegezve: igen. Akarmive alakul a foki a korod vegen fel ke aldoznod.
A ket szitu egeszen mas. Szo sincs analogiarol.

A Delibab lehetove teszi h ingyen kijatssz egy epitmenyt.

DE

Az epitmenyt tovabbra is kezbol jatszod ki, a kor vegeig barmikor, arra lehet reagalni stb.

A pokol kapuja jatekba rakja a Thargodant. Nem akarmikor a kor vegeig hanem a varazslat hatasakent azonnal. Ez tehat NEM kezbol kijatszas.

A ket szitu csak annyiban hasonlit h egyiknel sem kell kifizetni a lap arat. Csakhogy az elso esetben kezbol jatszok ki egy barmekkora koltsegu epitmenyt ingyen addig a masik esetben a varazslattal a paklibol jatszom ki a Thargodant igy azt a leheto legkisebb koltsegunek kell tekinteni.
Meglett a csomag gazdaja.
Felajanlok egy kisebb doboznyi gyakori es nehany tucat nemgyakori lapot annak a kezdo/amator jatekosnak, aki jon a beholder versenyere es a leggyorsabban jelzi h igenyt tart rajuk...
Persze.
Kedves Mindenki!

Szeptember 30-án, vasárnap ismét Kecskemét Kupa forduló! Délelőtt 5x10 formátummal, délután pedig III. fordulós pörgős beszűkült látókörrel várunk Benneteket.
(Az 5x10 formátum lényege, hogy pontosan 50 lapos paklik, 5 különböző szinből, ahol a szintelen és a Bufa lapok is önálló szinek. A side nyiltan történik, az 5x10 aránynak fenn kell maradnia side-használat után is. A pörgősön nálunk a Kragoru familiárisa szabálylap nélkül használható. A tiltott lapok listájáért nézd meg a hivatalos versenykiirást.)

Várunk mindenkit nagy szeretettel.
Ezt benéztük. A faq jó, általánosságban. Erre a konkrét lapra speciel nem. Javitva lesz.
Elvben ma jon egy versenyszabaly pontositas, a konkret tiltott lapokrol, felsorolva. Szoval mindenki lenyugodhat. (En tuti )
Még nem jött ki a faq, de már megszületett a döntés. Szóval szombaton még lehetett, a faq után meg nem lehet majd.
1. A Beholder altal rendezett versenyeken csak magyar nyelvu lapok hasznalhatok. (Ez meg nem szabaly, de mindenki ugy tervezzen h az lesz.)

2. A magyar es cseh szoveg azonossaga nem ellenorizheto azaz a cseh lap es a korabban kiadott magyar valtozat azonossaga kerdojeles. Sot az sem koztudomasu h pontosan mi jott ki a cseh verzioval. Ebbol fakad h - szerintem - nem hasznalhatok ezek a lapok.

3. Mivel a cseh valtozat tobbnyire a Vegzetur kiegeszitobol keszult, ha ez a bovites megengedheto lenne, akkor az osszes hordaparancsnok es a teljes vegzetur keszlet hasznalhatova valna. Ez mar tenyleg a vicc kategoriava silanyitana a formatumot.

4. A formatum alapvetese h az uj jatekosok ne legyenek hatranyban, azaz csak olyan lapok legyenek bevethetok amik a mostanaban kezdok szamara is hozzaferhetok. Ez a bovites nagyon szembemenne ezzel.

Mindezert rendkivul csodalkoznek ha ebbe a szervezo belemenne. Ha pedig nem nyilatkozik a versenyig errol a beho en tuti beovom az osszes regi lapot hasznalo ellenfelemet. Szolok elore.
Miklos azt irta, h aki valamelyik lapban bizonytalan kerdezze meg. Megkerdezted. En se tudom a valaszt. Szerintem lenyeges kulonbseg pl. h 1 nekron (regi) vagy 0 csont (alfas) az idezesi koltsege vagy h nagykepes (token) vagy sem (nem token). Nem lenyeges kulonbseg h fem vagy nem fem mivel az uj lapok nem hivatkoznak erre az ikonra (kivezettek) vagy h az illusztracio meg a regi vagy mar az uj. De ez csak az en velemenyem.
A felvetés jogos. Trükkös szituáció, amit igen nehéz elhelyezni a szabályok között.

Vannak azért biztos pontok.

1) Amíg a képesség költsége nincs (teljesen) kifizetve, addig a cselekvés szándéka visszavonható.
Tehát ha bejelentem az áramlás használatát, és elköltöm az 1 Vp-t, akkor a képesség használata még visszavonható (hiszen a költség része a visszakeverés is).

Ezért ha ekkor belekánterel az ellenfél botor módon, akkor mondhatom azt, hogy jó, mégsem áramlok (visszaírom az 1 Vp-t is). Ilyenkor viszont a reakció is visszavonható, hiszen ha nincs cselekvés, akkor nincs mire reagálni, azaz nem legális a reakció cselekvés.

2) Az áramlás egy kézben működő képesség. Használatának nyilvánvaló feltétele, hogy a lap kézben legyen.

93.4.1. A kézben működő képességek költsége a lap megmutatása, eldobása vagy visszakeverése is.

Azaz az áramlás költsége a lap megmutatása is.

3) A szinaptikus kapcsolódást (vagy más speciális kántert) nem játszhatód ki addig az áramlásra, amíg annak költségét teljesen ki nem fizették. A költség akkor van teljesen kifizetve, ha a lapot már visszakevertem a pakliba.

Ugyanakkor ha végigolvassuk a lapot, kiderül, hogy a kijátszóját felhatalmazza arra a lap, hogy az összes ilyen lapot kibányássza a pakliból. Tehát ez a Semmibe küldés nem probléma akkor sem, ha az áramlásos lapot már visszakevertük.

Ha pedig Bilincs van, akkor annyi a történet, hogy a lapnak ezt a részét nem lehet végrehajtani, magyarul a megakadályozott áramlást tartalmazó, pakliban lévő ilyen lapok megússzák, beleértve a visszakevert példányt is (a kézben lévő ilyen lapok persze nem).

Ellenkező esetben az az anomália állna elő, hogy az épp visszakevert lapot ki lehetne keresni, a másik ugyanilyet meg nem. Hogy döntjük el a visszakeverés után, hogy melyik volt melyik?
Elado / csere 3 db hoskorszakos, szep allapotu A gyenge ereje lehetoleg egyben. Ajanlatok privatban.
Alapot
Majdnem mindegy, hogy a játékosok ezért maradnak távol egy versenytől, mert "inkorrekt" a kiírás, és nem akarnak kölcsönkérni/vásárolni ugyanolyan új lapot, mint ami már megvan nekik régebbi verzióban, vagy azért, mert olyan bonyolult a szabályozás, hogy a bizonytalanságok miatt inkább nem mennek el.

Hogy melyik tábor a népesebb, ki tudja?

Általánosságban szerintem a szervezőnek kell megmondania, hogy mi a formátum-szabály, aztán tetszik, nem tetszik, az van. Legfeljebb, ha túl kevesen érdeklődnek, akkor nem lesz többet olyan.

De ne morogjunk ezen. Jöjjön minél több játékos, hogy jó verseny legyen!
Eszembe jut egy La Fontaine tanmese, a molnárról, a fiáról, meg a szamárról...

A kettő nem zárja ki egymást. Én is megyek mindkettőre :P
Pontosan.
Köszi, de azt is írtam a végén, hogy a Kiadó - minden megállapításom és különbözőség dacára - úgy döntött, hogy a régi ősköd is használható... szóval nyugodtan berakhatod.
Nem. Megteheted, hogy szimplán kijátszod 1 Vp-ért, és húzol egy lapot. Viszont ez egy lehetséges döntés, tehát már a lap kijátszásakor meg kell határoznod, hogy akarsz-e majd áldozni, és ha igen, mit: Ez azonban nem kötelező, annak ellenére, hogy a szöveg felszólító módban van, ugyanis a kettőspont előtti szövegrész költség (feltétel), csak az utána lévő szövegrész a hatás.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.