Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Utcai szamuráj
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
Az utcai szamurájok képezik az árnyvadász csapatok fő tűzerejét. Kibervereikkel megspékelve a legfélelmetesebb gyilkológépek közé tartoznak.
Nézz szét a galériában!
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 20., Debrecen 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 19., Debrecen 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 18., Debrecen 9.

A lista folytatása...
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3218)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8179)
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút) (1)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9482)
[HKK Piac] Régi lapok (1524)
Lapötletek (64984)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Látszik a beletett munka, köszi a cikket.

Beho oldaláról illett volna "meghálálni" azzal a munkát, hogy minden lap linkként szerepel.

Estelle-ből én tavaly 2 verzióval is próbálkoztam, egy tüzes vonallal (RIP Mnhúmenisz) és egy csatornapatkányos vonallal. Utóbbi lehet, hogy még megpróbálható, kulcslap talán nem rotált ki belőle. Csak sajnos a Cselvetés.
A Földanya kegyeltje hogyan s miért lett bűbájból kalandozó?
picit rossz sorrendet írtam, ez a kérdésben a sorrend:
előkeresem, megmutatom, kijátszok egy másik lapot, bepótolnám a húzást
Nem találtam meg a kódexben, hogy meddig pótolható egy cselekvés, de ha jól emlékszem, a kötelező az kör végéig.
Tehát akkor szabályos move a fentebbit és azt, amit írtál összefésülve az, hogy Korlátozás mellett keresek egy Zsebsárkányt, nem mutatom meg, mert 2 lap van így a kezemben, majd kijátszok egy lapot és utána megmutatom a Zsebsárkányt, hogy bepótolnám a húzását.
Ez nem jó irány szerintem.
A Zsebsárkány miatt mostantól úgy működnek a keresések, hogy mindig meg kell mutatni, hogy mit kerestem?
Ugye anno a szkritter esélylesőnél volt egy ilyen, hogy mindig meg kellett mutatni, amit kerestem, bizonyítani, hogy nem azt kerestem.
Szerintem analógiában ez ugyanaz, mindig bizonyítanom kell, hogy nem vagyok jogosult a laphúzásra.
Na végre, ennek nagyon örülök.
Vagy még inkább: "Semlegesítéssel bíró építményt másolva semlegesítésként is kijátszhatod."
Egy "így" lehet, hogy elég lett volna a második mondat végére.

Csak hát akkor már több sor, és az nagyon nagy baj mostanában...
+1
Ez (még ha véletlen is volt) + a tervezett narancslap rota afelé visz, hogy már kocajátékos se akarjak lenni...
Kyb'er tiltott egylaposon, de a pakliszerkesztő engedi.
Elsőre a megszokás miatt, hogy eddig mindig kellett mindkét színt használni, most meg nem, nekem is kevésbé tetszik a módosítás. (azért lesz dolga a pakliszerkesztőnek ellenőrizgetni szerintem!)
De amúgy meg én örülnék, ha visszajönne az, hogy 4 színt lehet használni (már csak a draft anomália feloldása miatt is, szerencsére én még nem néztem be, de több rutinos játékos már igen és csak 3 színt szedett drafton), ezzel pedig "félig" visszajön, szóval emiatt meg valamelyest mégiscsak tetszik.
Ezen esetleg gondolkodtatok?
Alfánál 3 pakli esetén lenne meg a ritka playset. Picit megkavart, hogy Lorcanában 4 db a playset.
Nem megyek a versenyre, de azért leírom a véleményemet, mintha ott lennék a verseny előtti fórumon.

Nyilván van egy szerencsétlen "nemzetközi helyzet", hogy bő 1 éven belül 3 új TCG is indult, ami könnyen el tudja szipkázni a játékosokat. (One Piece, Lorcana, Star Wars)
Engem is beszippantott a Lorcana.

De nem csak emiatt lettem jóval kevésbé aktív hkk terén.
A tavalyi hagyi meta nagyon nem tetszett. Vagy extra pörgős volt vagy semmit nem tudok csinálni az ellenfél hálója mellett. Ez persze nyilván egyéni ízlés kérdése, hogy ez nem tetszett. Idén már nem annyira vagyok képben a metával, de úgy gondolom, nagyot nem változott, bár a Ködharcos tiltása kétségkívül segített abban, hogy úgy gondoljam, talán jobb lesz.
Ezt már írtam máshol-máskor is, ami miatt most nincs is igazán kedvem újra aktivizálni magam, azok a céhek, a Lopott álom és a Kristálytiszta dallam. A céheknek olyan a mechanikája, ami a lassulás mellé nem kellene. Az álom és a dallam meg szimplán nagyon beszűkítik, hogy milyen lapokban érdemes gondolkodni pakliösszerakáskor, ha nem akarsz kb. instant kikapni, ha ezek ellen játszol és létrejönnek. De ez még mindig szubjektív dolog.

Amiket most írok, azok viszont már szerintem mondhatók objektív dolgoknak:
- versenykiírás: Évek óta hallani több versenyszervezőtől, hogy gyakorlatilag sosem helyes elsőre a honlapon a versenykiírás. Nem néha-néha becsúszik hiba, ami nyilván elfogadható lenne, hanem kifejezetten ritka az, amikor jó elsőre. Így nyilván extrán lelkesnek kell lennie a szervezőnek, hogy tovább csinálja a szervezést, miközben a kiadónál pár copy-paste megugorhatatlan feladatnak tűnik. Ugye elég csak itt a topikban visszaolvasni, hogy ezt a versenyt is elég sokára sikerült pontosan kiírni a profi kategória számára... És hát nyilván játékosként sem jó, hogy nem bízhatok meg a hivatalos oldalon levő kiírásban, csekkolnom kell facebook-on, hogy tényleg úgy van-e, ahogy ki van írva.
- lapok értéke és káosz versenyek: Szerintem egyértelműen kellett a rotáció. De az komoly probléma, hogy nincsenek káosz versenyek. Mert így gyakorlatilag 0 Ft-t érnek a régi lapok. Nem a retro meg középkoros lapokra gondolok, hanem amik ez utániak, de már kirotáltak. És persze, lehet mondani, hogy régebben is így volt, a pár éves kiegek már értéktelenek voltak, de azért azokban mindig ott volt a lehetőség, hogy lehet, hogy valamivel hirtelen elő lehet venni őket. Régi, de jó példa erre az Arochos megjelenésekor A kétségbeesés hatalma. Ha most történne egy ilyen, szegény pár éves lap 0 Ft-t érne, mert nem használható.
- lapok erőssége: Minden kiegben jön ki pár egyértelműen erős lap, olyanok, amik még powercreep-ben is lehet, hogy beférnének a paklikba. Így nyilván mindenki ezeket keresi és mindenki ezeket akarja használni versenyen. El lehet menni persze mással is versenyre, de ha nyerni akarsz, nem érdemes. Szóval szerintem el kellene hagyni ezeket a kiemelkedő erősségű lapokat. Ennek tetejében ráadásul az Ősi Káoszban sikerült a legerősebb színbe (Rhatt, ha nem lenne egyértelmű) rakni a legerősebb lapokat. Pedig nem hirtelen a semmiből lett Rhatt a legerősebb, hanem gyakorlatilag a tesztciklus alatt végig így volt, de a második felében már biztosan. Ill. még szintén ez a témakör, hogy szerintem hiba volt bent hagyni a Kristálylázat idén. Ezt tavaly év vége felé is írtam már, de már annál 1 évvel korábban is, amikor kezdődött az idei kiegek tesztelése. Túl nagy a kontraszt erősségben.
- promo lapok száma: Hát ez sajnos túl sok... Ezt már akkor is jeleztük, amikor én még teszteltem. Nagyon sok az, hogy van kódos lap, BDV-s lap, minden boltnak 1 lap, vidéki verseny promo lap, és idéntől már versenyre járós promo lap is. Ezt kb. úgy lenne érdemes szerintem, hogy megszüntetni a kódost és a BDV-t (azaz csak kiadóként szerepelni a piacon, forgalmazóként nem, azt rá kell hagyni a boltokra - nyilván nagyobb tételre gondolok itt, az oké és maradjon meg, hogy 1-2 display elérhető a behos versenyeken), és a boltoknak ugyanazt a lapot adni, igényük szerint más grafikával és más ikonnal. A kiemelt vidéki verseny promo lap is jó dolog, azt is megtartanám. De ha már nagyon be kellett vezetni a versenyre járó szintlépést és az azokért járó lapokat, akkor oda ugyanaz a lap kellett volna, mint ami a vidéki promo, csak szintén más ikonnal és/vagy más grafikával. Lorcanát tudom felhozni számomra tetszetős példának, ott a promo lapok olyan lapok, amik amúgy bonthatók a boosterekből, csak más ikon van rajtuk. És már ettől sokkal értékesebbek. Úgyhogy ténylegesen nyilván hkk-ra is ezt gondolnám ideálisnak, de ha már nem megoldható ez, akkor a fentebb vázolt promolap mennyiség és elosztás ideális szerintem.
- boosterből bontható érték: Gyakorlatilag a legtöbb boosterből párszáz forintot lehet kibontani. Ami értékesebb booster, az is csak visszaadja az árát, nem pluszos. Így könnyen kiszámítható, hogy a várható érték a booster ára alatt van, emiatt nem éri meg bontani, senki nem fog venni. Ami nyilvánvalóan nem jó a játék szempontjából. És itt visszakanyarodnék a "lapok erőssége" témakörhöz, mert az a néhány lap miatt van ez így, amik powercreep-ben is megállnák a helyüket, ill. idén szerintem amiatt is, hogy nem rotált ki a Kristályláz.
- alfa pakli: Borzalom. Két okból is. Egyik a ritkák száma. Nem akarok annyi szemetet (ugye a második paklitól kezdve nevezhetjük ennek a gyakorikat) bontani, amennyi kell a ritkák kibontásához. Ha kisebb mennyiségű ilyen bónusz lapom keletkezne, azt még feleslegnek hívnám, ezt a mennyiséget már szemétnek. Másik pedig az, hogy nem verseny legál a pakli. Megint Lorcanával tudok példálózni, ott a starter deckek egyből játszhatóak voltak versenyen. Nyilván az eredményesség az ilyenekkel más kérdés, de legalább formátumra legyen verseny legál. Mondjuk 30 gyakori (10*3), 16 nemgyakori (8*2), 4 ritka (4*1). Ez segítene abban is, hogy ne érezzem, hogy sok szemetet bontok. Ugye ekkor 1 alfából megvan a gyakori playset, 2 alfából a nemgyakori playset (és már bónuszom is van), 4 alfából a ritka playset, jóval kevesebb feleslegem lesz.

Hogy pozitívumot is írjak:
Az idénre kitalált dolgok szerintem jók.
A bírói lapnál ráadásul sikerült is megcsinálni azt, ami szerintem az összes ilyen promo és promo jellegű lapnál kívánatos lenne, hogy létező lap olyan grafikával, amihez máshogy nem lehet hozzájutni.
A versenyre járós szintlépésnél is tetszik az alapötlet, de ahogy fentebb írtam, itt is jó lett volna egy máshogy is megszerezhető lap, csak más ikonnal/grafikával.
A Legendák Viadala is jó dolog, végre számít az első HSz félév.
Jó dolog az is, hogy sikerült a kiadói versenyeket bevinni a Belvárosba (bár szubjektíven nekem rossz, mert sokkal messzebb van így, de a játék szempontjából ez kellett), de itt azért van kicsit rossz szájíz: jó lenne, ha ez állandó helyszín lenne, mert azért még mindig nézni kell a kiírást, hogy éppen aktuálisan hol is lesz a verseny, mert néha mégis a Kondorban vagy a KMO-ban.

És végül, légyszi, Miklós, szerezz be egy mikrofont és használd a versenyeken, hogy mindenhova eljusson az info, amit mondasz.
Hívó kürt eddig is használható volt, az Ősi Káosz megjelenésével.
Talán a Szökőkútról lenne szó?
Szerintem amúgy nem lenne nagy kunszt előre legyártani 16 szett papírkát, mindegyik 3 darabból állna: "OK", "OK", "NEM OK".
A paklinézegetés után mindegyik alá odaraksz nem látható módon egy cetlit, és nyilván a "NEM OK" az, amit tiltasz.
Utána meg a saját két megmaradt decked alá raksz egy "OK"-ot és egy "NEM OK"-ot, az "OK" az, amivel játszol.
Ezeket nyilván egyszerre csinálják a játékosok, így senkinek sincs információelőnye.
"Talán két (?) éve volt egy szavazás, hogy be legyen-e vezetve az új szabály. Akkor kis többséggel az nyert, hogy nem kell. Utána nagyon sokan ki voltak akadva, hogy ez így rossz volt, megnéztük a szavazatokat, és kiderült, hogy a versenyen résztvevők 2/3-a arra szavazott, hogy kell az új szabály. Ezért tavaly bevezettük."

Nagyon hiányolok egy utolsó lépést.
Ami az, hogy a tavalyi páros után is megnéztétek, hogy annak a résztvevői mire szavaztak.
Mi tavaly 2 okból hagytuk ki a párost:
- a (K) és (E) korlátozása miatt
- a verseny előtti csütörtök déltől péntek délig kb. 24 órán át élő bődületesen rossz Alba Regina "faq" miatt
Van egyébként ÚN-en most másik olyan lap, aminek van vele megegyező 2011 előtti kiadása? Szerintem nincs.
Mert szerintem ez addig volt így "tömegesen", amíg nem rotált ki a 11. kiadás. És akkor utólag kellett behozni a szabályt. Szóval ha most 1 ilyen lap van, és arra te is azt mondod, hogy ott nincs értelme ennek a szabálynak, akkor szerintem el lehet törölni ezt a szabályt. Most már lehet előre gondolkodni, hogy ne jöjjön ki ilyen lap (vagy csak olyan, hogy tényleg ugyanazt tudja az újranyomás, mint az eredeti).
Nem értelek. Azt jelenti, hogy senki nem fog hallani Archaixról.

Amúgy ja, nagyon megszaporodtak sajnos az ilyen hibák.
Köszi, akkor van rá magyarázat.

A szememet továbbra is bántja , de ez már az én problémám.
A ritka lapoknál mi alapján történt a sorszámozás?

Mert a gyakori és nemgyakori lapok sorszámozása követi a megszokottat, színek szerint, azon belül ábécésorrendben.

De ritkáknál ez rengetegszer nem így van:
- színtelen-Bufa lapokkal kellene kezdődnie a számozásnak (201-gyel), de ezek 221-től vannak
- Chara-dinban a Pillanatnyi elmezavar 205-ös, míg az Energiakoncentráció 227-es
- Dornodonban az Északi tűzsárkány 207-es, a Kisebb Zan 208-as, tehát ezek szépen "beékelődtek" a Chara-din lapok közé. Ugyanakkor A Gépezet 233-as.
- A többi színnél nem hozok így egyesével példákat, de szinte mindenhol van ilyen, hogy 1-2 alacsony sorszámozású, aminek még Chara-din sorszámnak kellene lennie, majd utána a többi van a helyén.

Sajnálatos, hogy erre nem sikerült figyelni egy ilyen hiánypótló terméknél.
De lehet, hogy megvan a magyarázat, hogy miért így lettek a ritkák sorszámozva, ezért is kérdeztem rá.
A gleccserek védelmezőjének a (K) képessége az reakció képesség? Nincs odaírva, de másnak nehezen tudom elképzelni.
Uhh, hát én még csak kocajátékos voltam akkoriban, versenyre is alig-alig jártam, de elég sok emléket visszahozott.
Burástya avarkomposztáló és Fluxuskamra hogy működik együtt? Első előkészítőben dobok a fluxuskamrának lapot, akkor mindkét húzás fázisban többet húzok?
nagyon menő így, köszi szépen
Szerencsére se céhek, se lopott álom, se kristálytiszta dallam, így még lehet, hogy megyek is a versenyre.

Viszont azt lehetne kérni, hogy a kétszínű lapok megint mindkét színnél szerepeljenek? Ha jól látom, akkor a Holdkeleti quwarg, Ködös szurdok, Homokvár, Őrangyal van tiltva a kétszínű lapok közül.
Felelőtlen vagy, hogy csak úgy kidobálod hkk termékek csomagolását...
De miért az Ősök Városás Méregelementál a Fapofa Francis alternatívája?
A káosz csábítása vs. Parti őrség:

tehát akkor a lapkijátszásnak (kódex 21.2) nem a 3. lépésében mondom meg, hogy mit lopok, hanem csak a 6.-ban?

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.