Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Vadászat január 27.
A pillanat képe
Augur varázskönyve
(Túlélők Földje varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
"Augur rég elveszettnek hitt rúnakönyve állítólag a sebezhetetlenné tévő varázslat leírását tartalmazza... De miután megtalálták, kiderült hogy a könyvben rejlő írás megértéséhez nem létezik ma már elég éles elme a világban." - részlet Treem feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
Veszettség - véglegesítés
XXII. Alanor Mini Olimpia
Letöltések a hosszú hétvégén
HKK versenye -2018. március 24.
Szerver karbantartás

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Varázslómester iv. (550. tudati képesség)
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
Kombók a HKK-ban (5801)
LICIT! (4819)
Jégmágus kt. alakulna (9124)
[HKK Piac] Eladó lapok (140475)
Lapötletek (63550)
HKK versenye -2018. március 24. (19)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Szörnyek és szörnyek és szörnyek...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Mármint az ikon magyarázatánál.
Jahm, a felsorolásig nem jutottam el, azért kérdeztem. Így már én is inkább mulasztásnak fogom fel, hogy nem szerepel ott.
Asszem a köd és a védekezés még ilyen.
Ahol külön nincs feltüntetve a kódexben, ott nem is kell képességként értelmezni egy ikont? Pl. az ősmágia nem képesség?
2 db Trebor kalodával valaki megszánhatna ezen a pénteki liga versenyen. (nem kölcsön)
Nem nagyon célom feleslegesen szemetelni a topicot, de kösz
Eszembe jutott, hogy valaki írta valahol, hogy a védekezésből történő lapkijátszás 0-val való idézési költség helyettesítésnek számít, így vesszük?
Én egyébként is azt hittem, hogy ezt értik a "foilos" lapok alatt...
Itt:
a kapcsolódó hatások szempontjából egyetlen húzásnak számít, de ténylegesen egyesével húzod fel
De ha már kódexel akarsz érvelni:
mig mi közvetetten de bizonyitottuk az egyik állítást vele, addig te közvetetten sem tudtad a kódex alapján.
Nem csak azért mert hamis tényekre támaszkodva probáltál érvelni, hanem mert konkrétan azokat se tudtad igazolni...
Gondolok itt a különbség tételedre h a TA más mert nem hatás... csak ez kit érdekel? ha nem hatás akkor a fonalat nem is érdekli? de tehát ez teljesen közömbös. ugyhogy ha még mindig ragaszkodsz akkor turkáljál kicsit jobban a kódexben, hogy alá is támaszd ezeket.


Dehát az alapvető bajom, hogy a Kódex nem kezeli az adott esetet, nehéz lenne azzal alátámasztani

Nem értem, hogy miért jössz még mindig azzal, hogy "nem hatás és a fonalat nem is érdekli?" Ez soha nem is volt kérdés, teljesen egyértelmű, hogy a fonál reagál a TA eseményeire (vagy eseményére).

Még egyszer leírom: A problémám azzal van, hogy ráhúzod a kapcsolódó hatás működési mechanizmusát a szabálylap működésére, ezen alapult a közvetett bizonyítás is. Mindössze annyit kérek, hogy legyen egyértelműen megállapítva, hogy a szabálylapon leírtakat úgy kell-e kezelni, mint a kapcsolódó hatásokat egy lap kijátszásakor. És ne csak itt. Legyen ott a Kódexben, mert szerinted egyértelmű, hogy úgy kell kezelni, szerintem meg baromira nem.

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a prioritáskezelésre, valóban elfelejtettem, hogy ez le van írva a Kódex elején.

A hozzászólásod többi részére:
Egyrészt megint azon lovagolsz, hogy hányszor következnek be dolgok, nem értem, hogy ez hol probléma?
Másrészt azt hajtogatod, hogy a TA eseményei megszakíthatatlanul következnek egymás után, erre csak én is ismételni tudom magam, hogy én meg azt, hogy nem. Tudok ám ilyeneket idézni, hogy:

21.17.2. A lap saját képességeit olyan logikai sorrendben kell végrehajtani, ahogyan azok a lap szövegében egymás után következnek, és ezek hatása egyszerre jön létre.

Meg:

21.19. A lap valamennyi kijátszáskori hatását együttesen kell vizsgálni. Mindaddig, amíg a lap saját képességei maradéktalanul létre nem jöttek, a kapcsolódó hatások nem vizsgálhatók.

Csakhogy ezek a jelen esetben érdektelen pontok. A TA szövege szerint a játék szabályai úgy módosulnak, hogy a kör végén először minden játékos elveszti az összes varázspontját, majd az ellenfél megkapja az így elvesztett varázspontot. Egy szó nincs arról sehol, hogy ezt egy eseményként kéne értelmezni.
Na közben értelmeztem a
Tehát nem esemény akkor megszakítom mert van kapcsolódó aztán folytatom és megint kapcsolom a már kapcsolt hatást

is, ugyanaz a problémád, mint amit később a Felhők asszonyánál említesz, hogy többször kapcsoljuk ugyanazt a hatást (a Manafonalat).
Egész pontosan azt rontottam el, hogy az utolsó lépésnél nem vettem figyelembe, hogy két külön játékosról van szó, siettem, na

Felhívnám a figyelmet, hogy az alapvető problémám, és ahol a "megszakítás nélkül végrehajtó" gondolatmenetbe bele lehet kötni, az az, hogy szabálylapról van szó. Bár Balázs az előbb kifejtette, hogy nem akar szkanderozni a lapokkal, attól még a szabálylapok igenis kivételezett helyzetben vannak (meg sok minden más is).

43.2. A szabálylapok nem tekinthetők játékban levő lapnak, nem tartoznak egyik szín (isten vagy klán) lapjaihoz sem, illetve nem kapcsolódnak közvetlenül a háttérvilágokhoz.
Illetve nem tudom, hogy az "egyszerűen vegyétek úgy, mintha a Hatalom Kártyái egyik szabálya megváltozna" kitétel még érvényes-e...

Érvényesnek kell lennie, már csak azért is mert a Tábori adó kapcsán végrehajtandó dolgok egész egyszerűen NEM hatások. Így automatikusan nem is lehet ráhúzni a működésre a Kódexből a kapcsolódó hatások végrehajtásáról szóló részt. (Ami egyébként is csak a lapok kijátszásánál van említve.)

Itt most vissza is kanyarodnék schumi-hkk válaszához, amiben említi, h az analógia és az algoritmus ugyan az. Nem.

Tehát nem esemény akkor megszakítom mert van kapcsolódó aztán folytatom és megint kapcsolom a már kapcsolt hatást


Ezt nem tudom értelmezni, hogy hogy értetted, vagy minek kapcsán mondod, maximum úgy, hogy nekem adsz igazat, és meg kell szakítani a Tábori adó (továbbiakban: TA) VP-elvevése utána az eseményménysort.

A Manafonál nyilván kisül a TA eseményeire, ez soha nem volt kérdés.

A két beidézett pont pontosan azért van ott, hogy rámutassak, hogy ezek az események nem hatások, ami a fentebb írtak miatt fontos (hatások végrehajtásáról szóló rész a Kódexben).

És pontosan azért vitázok itt, hogy "megtaláljuk ennek megfelelőjét a többire"

A Felhők asszonya egyébként pont rossz példa (eltekintve attól, hogy az egyik permanens, a másik szabálylap), mert annak a szövegzete lehetővé teszi (és sugallja is) az egyidejű történést, míg a TA időben erősen megkülönbözteti a két eseményt.

Pontosan azért kötözködök, mert a játék nómenklatúrája lényeges különbségeket tesz bizonyos fogalmak közt, ezért baromira nem mindegy, hogy cselekvés, forrás, esemény, vagy nevezzük aminek akarjuk.
Az utolsó gondolatmeneted, a határozatlan számú kapcsolódó hatásokról meg túlzás (nem mintha én ne használnám előszeretettel ezt az eszközt ), mert egészen pontosan kétszer sülne ki a Manafonál, ha úgy működne (de nem úgy működik, viszont ennek az eldöntése teljes mértékben konszenzus (már eldöntött) kérdése).

Szóval még egyszer röviden:

A TA eseménysorának köze sincs a kapcsolódó hatások működési mechanizmusához, mivel azok nem hatások, még csak cselekvések sem, egész egyszerűen "ez történik a kör végén".
A lap szövege pedig egyértelműen utal arra, hogy ez két, egymástól időben és minőségben elkülönülő esemény. Szóval én azt mondom, hogy márpedig 2-2 VP-je lesz a kör végén a két játékosnak.

Egyébként még akkor is ezt mondanám, ha kitalálnátok, hogy a TA működést kezeljük aszerint, mint a kapcsolódó hatásokét. Pontosan amiatt, ahogyan a lap szövegzete meg van fogalmazva.
Na, elrontottam. Elfelejtettem figyelembe venni, hogy nem minden játékos, hanem minden más játékos, ezt képes külön kezelni a Manafonál.

Szóval a végeredmény valóban a bíró által megállapított 2/0 , mert a Manafonál azt látja, hogy az aktív játékos veszített 2 VP-t, ezért levon 2-őt a másiktól, és emellett azt látja, hogy a másik játékos kapott 2 VP-t ezért ad 2-őt az aktívnak. Ezért is akartam megkérni eredetileg J.J.-t hogy fejtse ki bővebben a bírói döntés hátterét.
A félreértések elkerülése végett: Ezzel abszolút nem értek egyet, akkor sem, ha valaki rámutat, hogy a szabálylapok történéseit megszakítások nélkül kell végrehajtani.
Vitáznék, de már ott megbukik a dolog, hogy:

97.1. A helyszínek, követők, szabálylapok és őslichek képességei és hátrányai csakis akkor minősülnek hatásnak, ha azok játékban vagy gyűjtőben lévő permanensre hatnak.
97.3. Hatás a lapok és jelzők, a helyszínek, a szabálylapok, követők, őslichek minden képessége és hátránya.

Melyik?

Vegyük a szokásjog alapján (ami ugye nem létezik a hkk-ban) az elsőt igaznak. Már csak azért is, mert azzal akartam kezdeni, hogy a Tábori adó hatásai nem hatások (höhöhö), így nem is forrásról van szó.

Másrészt még J.J. hozzászólására nekikezdtem írni egy hozzászólást, amit némileg módosítva mindjárt közlök, de előtte még leírom, hogy az általad hivatkozott 21.18 és 21.19 abszolút nem releváns, mivel lapokra és azok kijátszására vonatkozik. Ez azért külön vicces, mert a Tábori adó teljesen egyértelműen két külön cselekvésre bontja a működését. (Most egyébként újfent meg vagyunk lőve, mert a "cselekvés" szó is már le van foglalva egy speciális dologra, én most a hétköznapi értelemben értettem.) És sehol nincs így konkrétan leírva, hogy ezeket kötelező jelleggel megszakítatlanul kell végrehajtani (vagy lehet le van, rá lehet mutatni). A bíró itt szokásjog alapján (ami nem létezik a hkk-ban) úgy vette, hogy a szabálylapra is érvényes ez a doktrína.

Rátérve a jelen esetre:

A Manafonál a bírói döntés esetében konkrétan memóriával rendelkezik (és emlékszik rá, mi történt azelőtt, hogy az egyik játékos kapott 2 VP-t).
Úgy is mondhatnám, hogy a bírói döntés abban nem konzekvens, hogy először a szabálylap esetében egymás után, "egyben" lefolytatja a cselekvéseket, amik arra vannak írva, utána viszont, amikor a Manafonálra kerül a sor, már szétbontja a kettőt.
Az "egybebevős" logika alapján a Manafonálnak CSAK azt kéne látnia a végén (mivel a bíró épp az előbb deklarálta, hogy a Manafonál NEM láthat bele a szabálylapon belüli történésekbe), hogy az aktív játékos veszített 2 VP-t, ellenfele pedig kapott 2-t. Így a végeredménynek pont az ellenkezőnek kéne lennie, mindenki kap 2 VP-t és mindenki veszít 2 VP-t, vagyis nem történik semmi, vagyis az eredmény 0 VP / 2 VP pont, hogy a Manafonál nem csinál semmit. Ami egy irtózatos fasság egyébként, a Manafonálnak úgy kéne működnie, ahogy azt János az első verzióban leírta.

Ott lehet belekötni az általam leírtakba, hogy úgy fogalmaztam, hogy a Manafonál NEM láthat bele a Tábori adó történéseibe. Persze mondhatjuk azt, hogy beleláthat, miért ne (sajnos kénytelen vagyok jelezni, hogy ezt némi szarkazmussal írtam), csak nem szólhat bele. Tehát a Manafonálnak van memóriája, és konkrétan visszapörgeti az időbeli eseményeket, sorban reagálva azokra.
Azt lehet még írni, hogy háhá, hülye vagy, nem a Manafonálnak van memóriája, hanem a játékosnak. Én ebben nem hiszek.
Á, remek, akkor a hivatalos álláspont ezek szerint az, hogy külön is tekintjük, meg nem is
De persze lehet folytatni azt a metódust is, hogy nem mutatom meg a Keverő néninek a második felhúzott lapot, mert, bár fizikailag két külön lapról beszélünk, a gyakorlatban és virtuálisan is egy húzásnak tekintem a két lap felhúzását. Ebben az esetben ott az exploit, hogy ha az ellenfél figyelmetlenül nem egybefogva húzza fel a két lapot, a Keverő nénire hivatkozva megnézhetem a 2. lapot is.
Nem a te lapoddal van gondom, az elég világos, hanem azzal, hogy hogyan kezeljük a húzásokat (és a te lapötleted kapcsán jutott eszembe ).
Ebből kifolyólag inkább a hkk kérdések fórumban kéne ezt tárgyalni...
De egyébként az a problémám, hogy a Keverő nénire rá van írva (öreg hiba), hogy mindig látszik az ellenfél paklijának a felső lapja. Ezt, és azt, hogy valaki egyszerre két lapot húz, a legelegánsabban úgy lehet feloldani, hogy a két lap felhúzása két külön húzásnak számít. De persze azt is mondhatjuk, hogy nem. Ebben az esetben az fog történni, hogy bár fizikailag két külön húzásról lesz szó, virtuálisan egy húzásnak tekintjük.
Tehát, ha Tőrbecsalással húzok két lapot, akkor a másodikat nem kell megmutatnom a Keverő néninek.
Ezen a lapon a K3 ugye azt jelenti, hogy 3 felhúzott lapig lehet használni?
Tehát most ettől a konkrét laptól függetlenül a húzást már mindig laponként kezeljük?
A forrást még úgy-ahogy lenyelem, a nem számít célzásnál viszont sikítanak az agysejtjeim. (Tudom, játsszak csukott szemmel.)
Csak mondom, hogy ez a komment annak jegyében született, hogy hirtelen azt hittem, a forrásimmunis lények simán kaphatnak és használhatnak tárgyakat. Mert miért ne, csak annyit kéne a Kódexbe írni, "de egyébként a tárgyak esetén ez nem így van".
Szóval esetleg valaki belinkelheti azt a FAQ-ot, amiben leírják, hogy a forrásimmunis dolgokat célozni sem lehet. (Itt most nyilván azon forgok, hogy egy olyan lap kijátszása, ami célpontot igényel, nem számít célzásnak. Igen, tudom, nem FORRÁS, ÁÁÁÁÁÁÁ!)
Igen, pont ezt mondogattam magamnak itt pár perce a monitor előtt, hogy "A hatás az hatás, de nem hatás. Érthető?"
Totál értelmezhetetlen amit írtam, egyrészt mert a tárgyak pl. " célpont lény" megfogalmazással élnek a fejemben, másrészt a komment inkább a "különleges kezelésű" fogalmaknak szól (újfent).
Igen, mindig leragadok ott, hogy megpróbálom értelmezni a lapon írtakat, meg kéne szabadulni ettől a a káros habitustól.
A forrásimmunitással rendelkező lényre is tehető szintlépés, testrész vagy # tárgy

Ez most komoly? Nem az volt, hogy forrásimmunis lapokat célozni sem lehet?
A vérrel írt kódex esetén (http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=6773) lényegtelen, hogy két kódexem van a játékban, úgy is csak 3 lapot húzhatok?
Ja hogy újra ki lett adva az Ongóliant, nem szóltam.
Milyen nerfig. Kételem, hogy két turnusban lett kiadva a Dungeon, és azon rajta van, hogy nem áldozahtod fel.
Mi ez a 9-es maximalizálás, amiről beszéltek?
Nerub csendvarázst keresek.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.