Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
Zén Legendái: Hordázás szeptember 15.
A pillanat képe
Anya meséje
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Anya meséje című Earthdawn könyv borítóképe.
Nézz szét a galériában!
Hatalom Szövetsége verseny változás
Befizetési Akció - 2022.12.01. - 2022.12.14.
Beholderes HKK verseny november 26. - Versenybeszámoló
Többszemélyes Kalandok
Hódítások lapbemutató 4. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Fülbevalóviselés (589. tudati képesség)
Hatalom Szövetsége
Profi pontok

A lista folytatása...
Hatalom Szövetsége verseny változás (2)
Beholderes HKK verseny november 26. - Versenybeszámoló (11)
Lapötletek (64674)
Hódítások lapbemutató 1. hét (104)
57. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.12.10. PROGRAMJA (18)
Yaurri testépítő verseny (8)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Teljes magány
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Köszönjük a beszámolót / képeket / videókat, fasza ezekbe bepillantást nyerni!
Kedvelem.
Erre emlékszem, vicces verseny volt! Én adnám.
Én utánamentem és lecsekkoltam, mielőtt beírtam. Te viszont nem elég alaposan, máskülönben tudnád, hogy

"és, vagy előtt csak abban az esetben nem írunk vesszőt, ha felsorolás van"

ez a szabály nem egészen így szól, mitöbb, valójában tele van bonyolult kivételekkel. De ezt elnézem neked, hiszen magad írtad, hogy nem vagy nyelvtan professzor.
Tényleg nem kukacoskodásnak szántam, hanem hogy ne később jöjjön elő.
Az, hogy meg lesz magyarázva, az rendben van, mert mindenki érti, hogy mi volt a cél a lappal. Csak ne azzal legyen, hogy "jó ez így", mert nem, nem az.
Nyelvtanilag sajnos kicsit el lett szúrva a lap.
Jelenleg azt tudja, hogy akkor is +1 célozni, ha nincs hajód játékban (az "és" elé nem kellett volna a vessző, így új tagmondat).
Ezt most én sem értem, hogy lyukadtunk ki ide (Balázs kommentjéhez kapcsolódva), de akkor leírom lapszövegként, és részemről ezzel el is engedem innentől a lapot, mert leírtam mindent ezzel kapcsolatban, amit szerettem volna.

Semlegesítés: kijátszáskori képesség vagy aktiválást kívánó hatás.
Ha semlegesített, akkor ha akarod, kijátszásakor a semlegesített képesség/hatás létrejön, a célpontokat te választod.

Természetesen (mielőtt megkapom sokadjára is) mindenki (aki aktív versenyjátékos) érti, hogy jelenleg NEM így működik a Leira. Ahogy bizonyára azt is érzi a többség, hogy valójában így kellene neki - és a lap megalkotásakor is ez volt az elképzelés. A kérdések és a fejvakarások nagy része pontosan ebből a "semlegesítésbe beágyazódás"-ból adódik, ami teljesen feleslegesen lett beleerőltetve a lapba.
Érthető.
Eddig is érthető volt.
De ettől még nem logikus és rengeteg kérdést vet fel, mint látható.

Szemben azzal, ha Leira azt tudná, hogy semlegesíti az adott forrást, majd létrejön Leira kijátszáskori képességeként (igen, ez már egy KÜLÖN effekt lenne, a semlegesítéstől függetlenül) az, amit megfogtál. Pont úgy, ahogy egyébként a lap szövege (!) is sugallja.

Szóval akkor én is visszakérdezek, hogy érted, mi sokaknak a problémája a lappal?
RIP Viharkupola-Rovarsámán...
Ezt én se értem, hogy miért nem léptük már meg ezer éve.
Aligha az volt a tervezői szándék a lap mögött, hogy mindenféle másból semlegesítést kreáljon (micsoda intuitív működés már megint, lassan ez lesz a játék védjegye!), teljesen abszurd szituációkhoz vezetve. Még a lap szövege is erre utal.
(na, így már van, bár ez a 0 elég furi megoldás, sebaj)
Ebben így még százalék sincs sajnos.
Az almát hasonlítod a körtéhez.
A lapok erejét sem lehet egyértelműen egymáshoz mérni persze, de tfh. kitiltod minden kategóriából (counter, leszedés, erőforrás stb.) a 10-20 legnépszerűbb lapot, akkor belátható, hogy csökkenni fog a power level, más lapok jönnek képbe, stb.
A narancs lapoknál nem nagyon tudsz ilyen sorrendiséget felállítani, már csak azért sem, mert merőben eltérő funkcióik vannak: van, ami elsősorban a "kordában tartást" és a metaalakítást szolgálja (korlátozó, drágító szabálylapok, Harangmester, Antiraksi stb.), és vannak, amik variációkat biztosítanak egy adott game planre (epikusok, tempó követők stb.).
Hogy a fenébe lenne ezek után ugyanaz az eredmény? De tanult kollégám alattam már leírta a lényeget.
Ez a baj, hogy a "kő-papír-olló"-t literally annak fogod fel (ott minden matchup 100-0, ugye). Az, hogy egy TCG-ben vannak polerizált matchupok, az nemhogy rossz dolog, hanem alapkövetelmény, máskülönben semmi nem tartaná forgásban a metát, nem kellene kompromisszumokat kötni a pakliépítésnél vagy a deckválasztásnál, ami még tovább szűkítené mindenkinek a repertoárját. Azzal, hogy kiveszel narancs lapokat, azzal kiveszel egy csomó változót az egyenletből (ez volna a metafora a metára) - egy olyan egyenletből, amit alapvetően NEM szeretnél, hogy bárki is képes lenne megoldani. A "kő-papír-olló" nem egy negatív töltetű kifejezés a TCG-kben. A "solved meta" ellenben nagyon is.
...körülöttük pedig csupa olyan deck, ami pont a színes metát jelentené. Mindez bármiféle narancs tiltás nélkül.
Megnézted emellett azt is, hogy:
- kik játszottak a mezőkkel?
- milyen lapok voltak bennük?
- milyen volt a mezőny összetétele a narancs lapok terén?

Ha szabálylapokat csak úgy kiveszel a metából (ráadásul nem globálisan), azzal semmi mást nem érsz el, csak annyit, hogy felborítorítod a kő-papír-ollóból adódó korrigáló mechanizmus egyensúlyát.
Számomra emiatt teljességgel komolyan vehetetlen bármi olyan verseny, ahol a Semleges csatamező tiltott.
Megnézted egyáltalán a legutóbbi TM verseny beszámolóját, mielőtt ilyen fenemód nagy meggyőződéssel állítasz dolgokat?
Hát ez rettenetesen szomorú fejlemény.
Az elmúlt években többször is volt próbálkozás Tiltott mágia formátummal, és amellett, hogy alapvetően szimpatikus volt az embereknek (nyilván a tiltólistán mindig lehet csiszolni), én senkitől sem hallottam, hogy a narancs lapok tiltásának hiányát felhozta volna. Ez a kézzel szelektálás szerintem a lehető legrosszabb irány.
Izom FAQ aloldalról:

"Gyógyító forrás az, ha izomjelzőt teszek egy lényre, hiszen növeli a lény életpontját. A későbbi kérdések elkerülése végett definiáljuk a gyógyulás fogalmát. Definíció: Gyógyításnak nevezzük azokat az azonnali cselekvéseket, általános varázslatokat és egyéb, nem állandó hatásokat, amelyek növelik a lény vagy játékos aktuális életpontját."
Itt szerintem egyetlen probléma van, amire Bubu megpróbálta felhívni a figyelmet, csak aztán mindenki továbbgondolta minden irányba. Az, hogy hiába van jóval több kvalifikációs spot, arányaiban több is ég be - lásd a kijutó játékosok száma, ami nem változott. Ez pedig a kvalifikációs és a kiemelt versenyek összevonásának tudható be, ami nem biztos, hogy jó döntés volt.
Szuper összesítés Bubu, köszönjük!
Jól rámutattál a mostani rendszer (szerintem) egyetlen nagy hiányosságára, az elsősorban regionális szinten jól teljesítő játékosoknak igenis legyen reális esélyük a kvalifikációra - ettől lesz "nemzeti" bajnokság.

HSZ-ben már nagyon régóta a ~70 pont szokott lenni a vízválasztó, elég visszanézni az első féléves rangsorokat - ez idén sem volt másképp. Ráadásul most több lehetőség is van javítani mindenkinek - csak meg kell nézni a nevek mellett a pontszerző versenyek átlagos számát, itt brutál nagy az emelkedés. Emiatt a legkevésbé sem érzem indokoltnak a létszám kitolását.
Azt természetesen értem, hogy azért működik így, mert szabály szerint így lett definiálva. De ettől még nem lesz a dolog intuitív - látod, te magad sem tudtad megmagyarázni, hogy miért van ez így, azon kívül, hogy "hozzá kell képzelni". Egy kezdő játékos ezt meglátja, és inkább sarkon fordul " köszöntem szépen" felkiáltással.

Az érvelésed utolsó felével sem értek egyet. Rengeteg olyan reakciódrágítós lap van, amit a (kijátszáskori) képesség miatt használunk. Ezeknél sokszor majdhogynem egyenértékű a forráscounter azzal, mintha nem jött volna létre a lap (lássuk be, a mai HKK-t már nem igazán a testek döntik el). Még ha marad is mondjuk egy ZSZ az asztalon, az általad is említett VP-előny bizony kőkeményen realizálódik. És ez egyre gyakoribb lesz azáltal, hogy a lapcounterek helyett egyre több a speciális counter.
A gyakorlat jelenleg az, hogy forrás counterrel nem lehet reagálni Leira után. Ez viszont nem igazán illeszthető be a leírtakba.
Erre továbbra is várok egy hivatalos álláspontot.

Illetve akkor már bedobnék +1 kérdést:
Ha Leira szövegében az szerepel, hogy "létrejön Leira képességeként", akkor a gyakorlatban ez miért úgy működik, hogy a reagált képesség a semlegesítés része lesz (ami ugyebár - a lap szövegével ellentétben - NEM képesség)? Milyen logika alapján alakul át egy kijátszáskori képesség semlegesítéssé?
Gratulátor!
Nem új keletű, de talán fontos kérdés:
Ha egy [nem lehet rá reagálni] lap képességeire [nem lehet reagálni], akkor egy [+X rá reagálni] lap képességeire miért nem [+X reagálni]? Mi az emögött húzódó logika?
Very big (csak hogy növeljük akkor már a mém potenciált) +1!
Igazából csak azt akartam sugallni, hogy elég sok konstruktív hozzászólás jött szerencsére, neked pedig egy nem kifejezetten konstruktívra sikerült rálöknöd még egy ilyet is.
Remélem, nem arra kellett ez a 25 perc az előző kommented után, hogy kiagyald ezt a kiváló poént.
Ahogy a cikkben is szerepel: ha a játékosok a meccs előtt megegyeznek a döntetlenben, az oké, elvileg a szabályok is lehetőséget adnak erre. De az, hogy meccs után (!), ellenszolgáltatásért cserébe (!!), az egyértelműen csalás lenne minden olyan sportban vagy versenyen, ami kicsit is párhuzamba állítható a HKK-val.

Az nem feltétlenül jó, hogy - legalábbis a cikk szerint - előre (!) gond nélkül le lehet adni meccset, még ha a Nemzetin van is ennek "hagyománya" sajnos. Én voltam már mindkét oldalon (nekem vs. az ellenfelemnek kellett a W), de minden ilyen szituban azt mondtam, hogy játsszuk le normálisan, mert nem szeretném, hogy más emiatt ne jusson tovább. A szándékos X olyan szempontból más, hogy ott mindkét játékos nyer az ügyön, játékelméleti oldalról is könnyedén alátámasztható, de teljesen megértem, ha valaki már ezt sem szereti.

TL;DR
A leírt eset egyértelműen csalás.
DK, Magyar Attila fixen nyertek már 105-tel, de simán lehet, hogy más is.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.