Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Szithani látkép
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
A mesés Szithan birodalom fővárosának (ahol az emberélet olcsó, de az elefántcsont drága) látképe egy nemesi palota erkélyéről.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Igen, érwelésed wili, de a többi indokomra nincs walami wálaszod? A bakony környékén és a Vértesben sárkányfészkek wannak, (nem véletlenül)amelyek eléggé megdobják a mágikus szinuszhullámot. Itt talán még manaapálykor is megfelelően magas a manaszint!Vagy mesterségesen tartják megfelelően magas szinten. Mivel az üstökös a manaszint megemelkedésének csak egy kiwáltó tényezője, miért ne lehetnek megfegelő rituálékkal ezt a szintet statikusan egyensúlyban taratani? Még ha bürhő költséges is lenne, az orikalkumbánya még akkor is nyereséges lenne.
Ismét megkérdezem: eben az esetben, ha lelép az üstökös, lelép az orikalkum a megmunkált warázscuccokból is? Erősen kétlem, mert hát ki az a sötét antikapitalista, aki ebben az esetben belefektetne ennyi tőkét(és persze megkötő karmát), ha néhány hónap múlva egyszerüen elpárolog!
Miwel a hiwatalos kiadwányokat is csak emberek írják, MINDÍG wan kibúwó, ha akarunk találni egyet és nem wagyunk makacsul waskalaposak. Meg ez elwégre kicsit cyberpunk, kicsit fantasy hibridwilág, amelyben minden megoldható, kimagyarázható. Ha nem technikáwal, akkor mágiáwal...
Legfantáziátlanabb esetben pedig lehet, hogy MÁR nem bányásznak orikalkomot a jó Bakonyi törpék. Begubóztak és wan nekik egy jó nagy föld alatti archológiájuk. wagy a gazdaságuk fenntartása érdekében külsős munkákat wállalanak.
Stb..
Stb..
Stb...
 
megjelenhet, de addig marad mig a kornyeken van az ustokos. szal beindul a banyaszat, mindenki orul, aztan lelep az ustokos, lelep az orakulum.
marad egy rakat munkanelkuli banyasz torp.
 
Nem akarok értetlenkedni, de az üstökös érkezéséwel miért nem jelenhtene meg a bakonyban egy nagyobb mennyiségű érc? Miért ne jöhettek wolna rá a törpöcskék, hogy hogyan lehetne hoszabb ideig ebben a dimenziósíkban tartani a fémet? Ha az üstökös eltűnik, másfél éw után a varázsfegywereimből is eltűnik a nafta? (fegywerfókusz)
És mellesleg miért ne létezhetne walamiféle alternatíw megoldás, amire a "hiwatalkos" kiadó nem gondolt?
 
Na látod...
 
mindenki úgy játsza az SR-t ahogy akarja.
Részemről azért vanak a kiegészítők hogy használjam őket.
Aki akarja fénykardokat is tehet az SR-be, csak ne akarja a másikat meggyőzni arról hogy egy illik a világba.
 
Hát, én kezdem úgy látni, hogy eddig egész életemben tévedésben éltem. Én azt hittem, a szerepjáték arra van, hogy használjuk a fantáziankat, úgy játszunk ahogy csak akarunk, nem pedig úgy, ahogy azt néhány ami ficak megszabja, tudjátok, nem fognak felkeresni éjnek idején azért, mert nem használtuk a HIVATALOS szabályokat. Nem hiszem, hogy szabályokat, kötelező érvényű dolgokat kéne fölállítani egy játékban, ahogy azt sem hiszem, hogy az amcsik valaha is jobban fognak majd írni Magyarországról, mint mi. Szóval most megint csak már elhangzott szavakat fogok elmondani, bocsánat érte. Aki akarja, az használja, aki nem az nem, aki meg újat akar írni, hát majd megteszi. Pont.
 
oriakulum: nem bányásszák. a Halley üstökös érkezésével megjelenik természetes forrásként(megugrik ideiglenesen a mágia szint, ami további mutációkat okoz széles örben),
szóval ha megjelenik az érc akkor max másfél év után el is tűnik.
ennyit a törpök életképes pünkösdi királyságáról.
 
Szerintem a sárkány dekás nem is anyira szar elképzelés! Sőt, meglehetősen egyedi ízt kölcsönöz a játéknak. (szerintem az egyik Lue Uppercut az egyik legjobban eltalált karakter Árnyékmagyarországon, ez a wéleményem azóta sem wáltozott, amióta a '90-es éwek elején megláttam a karakterisztikáját az akkori Holdtölte (wagy Bíborhold?) magazinban. Természetesen minden KM függő!
Az orikalkumbányák nem feltétlenül faszságok. Mért ne lehetne itt nyersanyagforrás?
Ez a kiegészítő semmiwel sem ír nagyobb baromságokat, mint a Seattle Sourcebook, amelyben egy mágus csaj "sóbálwánnyá" wáltozott, mert meg akart picsázni egy motorosbandát! Pedig AZ hivatalos!
Mellesleg (a Cyberpunból kiindulwa) egyáltalán nem biztos, hogy a hiwatalos kiadwány jobb lesz! Talán Magyarország is kap belőle wagy fél oldalt...
DE AZT HIWATALOSAN!!!!
 
Akiket érdekel árnyékmagyarrszág:
az rpg.hu-n most indul egy ötlet ami átalakítaná az árnyékmagyarországot(kiszedné belőle azt a sok szart amit beledobáltak? oriakulum bánya, sárkány dekás...)
Egyébként az árnyékmagyarország kieg. hivatalosan nem ltezik. A FASA-sok egész más sztori-line-t és történelmet visznek tovább a Shadows of Europe-ban(szerencsére)
 
Nos, szavaitokat olvasva abban egyetértek, hogy az SR a fantázia játéka. (Én például most fejlesztem a saját szerpjátékrendszerem Vaskereszt & Bíborszív néven...) Amerikalizáció ide vagy oda: aki Árnyékmagyarországot szereti ott játszon, aki Seattle-t, ott játszon! Vagy a köztes megoldás: itt is-ott is.
 
Nekünk nagyon tetszik ,annak ellenére, hogy Seattle-ben kenjük még mindig... A mesélőnk párszor már gondolt rá, hogy áthoz minket, de mindig visszariadt a gondolattól: túlságosan szereti a karaketereket (9 év játék után nem is csoda), itt pedig szerinte pillanatok alatt meghalnánk annak ellenére, hogy már messze nem vagyunk kezdők.
 
tökéletesen igazad van nálunk fel sem merült hogy külföldön játszunk Magyar vagyok itt vadászok
 
Minden a Játékmesteren múlik. A legnagyobb probléma az, hogy a régi Bíborholdakban lközölt cikkek nagy része hiányzik a szerepjátékosok repertorjából. Többet ki lehetet wolna hozni belőle, DE AKKOR HOGYAN TEKINTHETNÉD SAJÁTODNAK, HA MINDENT A SZÁDBA RÁGNAK??
Kalamona, Lúdwérc 1200 főből álló adeptus serege, Szeged..Magyarország az árnywadászok olwasztótégelye, a LEGNAGYOBBAK rejtekhelye. Miért wan az összes Nagy Sárkánynak nagyköwetsége Sopronban? Miért szaladgál a legtöbb nemzetközi árnywadász magyar RASZal?(mer' a legkönnyebben hamisítható.Az ország nagy része egyetlen pusztulat, harci zóna.
Csak a legnagyobb"majmoknak" muszáj Redmond-ot mondani Békásmegyer helyett, azoknak, akiknek minden kalandban MUSZÁJ "amériken" newű NJK-kat mesélni.
Magyarország a legjobb hely, pedig nyugodtan össze lehet hasonlítani a külföldi kiadwányokkal.
Aki szerint pedig az SR3al történő kompatibilitásproblémája megoldhatatlan, az ne SZEREPjátszon, hanem Monopolizzon mer dobálgatni ott is lehet. Az e féle játékosok kedwenc szófordulatai:
"-Na, akkor kezdeményezzünk"
wagy
"-Wan még száz golyóm, az pont száz ember.."
 
Nem'tom.... van benne valami, de azért azt se mondja senki, hogy a térkép annyira szuper..... viszont a legjobban a Toxikus Zónák és az Álomvándorok tetszenek... viszont merem állítani, hogy nem a 100%-ot hozták ki a lehetőségekből.... Nem rossz, de nem is a legjobb. De ez egyéni vélemény. Pl: Az egyik játékosom csakis Mo.-n hajlandó kalandozni
 
Nagyon rátok nyomta a bélyegét a nyagybetűs AMERIKA, srácok!Ha a téwéből és a moziból az folyik, hajlamosak wagyun elfelejteni KÖRÜLNÉZNI magunk körül.
A térkép: Igen wázlatos, de a maradékot FANTÁZIÁWAL kellett wolna kitölteni. Akinek ez a képesség nem adatott meg, annak walóban egy olyan részletes leírásra wan szüksége, amelyben egy kawics sem fér már el, nem,hogy a TE alkotói fantáziád.

Aki pedig Mad Maxelni akar, annak tök mindegy, hogy a magyar pusztában teszi, wagy az amerikaiban. A lényag az alkotókészség totális hiánya. Bár ha lekötött a Gorka Morka, ne is magyarázd towább...

Mi lesz weletek magyar szerejátékosok, ha külcsíny háttérbe szorítja a belbecset(
 
Mad Max a magyar pusztában... ha választhatnék, akkor inkább Gorka-Morka
 
Többet vártam..... sokkal többet.... a térképet mikor megláttam, annyira megijjedtem, hogy csak 2 nap után néztem meg újra..... (((( Háááát kérem...... ilyen térképpel kupánvágni a Shadow rajongót..... és még a teljesítmény sem 100%... ettől több tellett volna fiúk ((
 
Szerintem az egyik lexínwonalasabb kiegészítő!
A fantáziátlanság netowábbja wolt a "mihez kezd a rigó egy rozzant sztrádán" kiköltői kérdés! Ugyanazt, amit egy nem rozzant sztrádán tenne!
Pont hogy inkább ez az a hangulti elem, ami a siwár cyber érzést csak fokozza. Azé nekem jobban tetszett az összes eddigi angol nyelwen olwasott hasonló kiadwánynál. Pedig nem a lokálpatriotizmus beszél belőlem.
 
Az Árnyékmagyarország kieg tűrhető, bár mi maradunk Seattle-nél. Nem azt mondom, hogy szar, de mit kezd egy dekás olyan helyen, ahol szar a mátrix? Egy rigó egy rozzant sztrádán? Egy utcai szamuráj pár betépett muszlimmal? Talán egy mágus... Nem nagyon értettem az álomvándoros részt, néhol kissé értelmetlenek a szabályok. Ugyan mi SR3-ban játszunk, ez pedig SR2-ben van írva, azért néhol van pár jó ötlet. Én még az én példányomat originálba vettem, használtuk háromszor, most meg pihen a polcomon. magyar kísérlet, nem rossz! Bár egy London Sourcebooknak jobban örülnék...
 
Lehet h a JMÉ chip-peikkben van beszerelve Allah,külön nekik))Márha erre gondoltál.Naon nemvágom.Mind1
 
Egészen más fajta drogokról beszéltem, de mindegy...

Amúgy mindent csak mértékkel!

;)
 
Nembirom az ilyeneket((Miért teszik tönkre magukat teljesen???Mi értelme van annak??Sok drog)Szerintem a diszno akkor is finom ha elhizol mint 1 álat!!!
 
Noha nem olvastam a Koránt, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a Próféta kapott-e felvilágosítást, hogy Allah követői plántálhatnak kibervert gyarló testükbe vagy sem.

Szegényeknek amúgyis rengeteg szigorú szabálynak kell megfelelniük, így többek közt nem ehetnek sertéshúst vagy ami még nehezebb, nem ihatnak alkoholt. És ott van még a kötelező zarándoklás is. (mondjuk talán ez az egyetlen, anit betartanak... és ha a piával kapcsolatos szabályokat nem tartják be, akkor miért tennék tönkre magukat fél év alatt a drogokkal ahelyett, hogy beültetnek magukba egy kibervert)
 
Mort!!!

Igy itt forumon belül,hol játszunk majd???Ugyértem hogy magyarban vagy seattle-ben???

üdv:Rulfusz
 
Hoi,
F- szerintem nem a muszlim drogok helyett, hanem mellette kellett, voln. belerakni a helyszínleírásokat. Azok a drogok nagyon el vannak találva, és azok nélkül a muszlim arcok esélytelenek egy szamurájcsapat ellen.
 
Hello mindenki!!!

Igen,az autopályárol már énis hallottam,bár nincs meg a könyv,csak olvasgattam pár cuccot amit gy dekás spanom szedett le nekem.Aztmondják eléggé veszélyes az aszfalti sugárzás,bár én nemtom,még sosem jártam magyarban,igaz ott születtem))de itt van az a sok munka)))Nincs idöm hazamenni.

Cupp:Vakarcs seattle-böl
---------
 
Tényleg olyan lenne, de szerintem a muzulmánok iszonyatos hatású drogjai helyett inkább még specifikusabban kidolgozott helyszínleírások kellettek volna.
Az autópálya felügyelők viszont kellemes Mad Max hangulatot lopnak a környezetbe.
 
Szerintem tök állat az ÁrnyékMagyarország, jó hogy végre ilyen is van. Nekem személy szerint nagyon teccccik.
 
Az Árnyékmagyarországgal mindössze az volt a bajom,hogy szétesett a kezemben(szó szerint kb.6 darabra...)
Ha jól ki lenne dolgozva még poén is lenne.
 
Miért pont Pécset kellet a punkoknak belakniuk...?
De amúgy tetszik. Frankón elüt a Seattle-i környezettől. És mégiscsak élethűbben lehet magyar modult kitalálni!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.