Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy-egy ellen
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
A Kalandok Földjén választhatsz, tömegsebző vagy egy célpontra ható varázslatokat használsz. Az első, bár hatékonyságban alulmúlja a másodikat, különösen értékes, ha egyszerre többen támadnak rád.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Kritikus találat (548. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
koszi
 
Átgondolt, szépen összerakott pakli és cikk!

Komolyan drukkolok a hajóknak, zavarja a játéktervezői ocd-met ha egy ennyire erős tematika ilyen sok lapja nem kerül be versenypakliba.
 
Sajnos az időlassítóra muszáj megoldást találni. És már így is van egy marék körülmény, amivel foglalkozni kell. Tehát okkal neveztem all-in paklinak. Csak akkor jön össze a flotta így, ha a csillagok együtt állnak. Kezdő/amatőr metában picit talán több esélye van, hiszen a paklik talán nincsenek úgy kioptimalizálva, illetve várható hiba az ellenféltől, plusz talán nem ennyire kontroll a mezőny. Akinek van kedve hozzá, fejlesztgesse, mert jó vele játszani.
 
Köszi! Erre jutottam én is csak elbizonytalanodtam
 
Igen, hatarozottan szempont volt, hogy a pakli mukodjon a szellemszolga nelkul is.
 
határozottan tetszik a pakli, további jó játékokat és eredményeket vele.
Ahogy nézem mező ellen csak a rakon végzet tud beblankulni.
Szeretek hasonl koncepciókkal játszani, kíváncsi vagyok, hogy az időlassító mennyire fogja az utolsó koporsószöget beverni az ilyen jelelgű pakliknak.
 
Nincs ra szukseg. Ez egy kombo, azokra es csak azokra a lapokra van szukseg, amiket hasznaltam. A korites pedig meta es keszletfuggo. Persze maskent is fel lehet epiteni egy flottat, de fobtos h mindig szem elott tartsuk a celt, esaz eleresehez hasznalt eszkozoket. Az ork csapatszallito egy riziko. Epiteni kell, de a flotta bovitesen kivul semmit nem csinal itt. Szerintem felesleges. De mint irtam,lehetnek mas megoldasai is ennek az egyenletnek.
 
Ha egy lapot dermesztesz, akkor elveszíti a képességeit. Ha egy tárgy passziv, akkor csak nem működnek a képességei, ez nagy különbség.

172.8. A másoló lapok a másolt lapon lévő esetleges rátett lapokat és jelzőket, illetve a blokkolás képességet nem másolják.
 
Akkor ha a kisebb zannal passzív tárgyat másolnék a zan is passzívan jön játékba és semmit nem csinál? Illetve B: ha pl izmos lényt másolok a zan az izmokat is megkapja?
 
Igen, sajnos a Szellemszolgát nem fogja tudni aktivizálni.
 
Ork csapatszállítóban nem látsz fantáziát? Visszaaktivizálja az építőjét + ad egy új aktív építőt. Én is próbálkoztam egy hajós paklival és erősen építettem erre.

Kérdés: az építő aktivizálása forrás? Azaz ha szellemszolga építi a csapatszállítót, akkor bukom ezt az effektet?
 
Erre van egyértelmű szabály a Kódexben:

172.7. A másoló lapok mindig olyan állapotában másolják a másolt lapot, amilyen állapotban a másolt lap a másolás pillanatában volt.

A Kódex elkészítése után nekiláttunk, hogy az összes, ősrégi faq-t is átnézzük, és az esetleges ellentmondásokat feloldjuk, de ez olyan horribilis munka lett volna, hogy végül nem tudtuk sajnos megcsinálni. Ezért van az, hogyha a Kódex és egy régi FAQ ellentmond egymásnak, akkor a Kódex az irányadó.
Természetesen azért ha ilyen ellentmondó FAQ-ra bukkanunk, azt javitjuk, ezt is korrigáltam most, köszönöm az észrevételt.
 
Ami elsőre jó ötletnek tűnhet, de végül kimaradt:
Kasug-din nagyúr, Moa fürkész - a nagyúrnak nagyszerű képessége van, a színe is illeszkedne. Jónak tűnik a fürkész is, de mindkettő passzív lap, amivel arra várunk, hogy az ellenfél csináljon valamit. Ez teljes vakvágány, és komoly identitás-zavar. Ez nem egy kontroll pakli. Engedjétek el őket!

Időkristály - mind a dobatása, mind a leszedése hasznos, de nem lehet feláldozni, azaz a védelemben hasznos lenne, de a tempót nem segíti. Emellett tud teljesen blank is lenni. Egy ennyire kompakt pakliban nem jutott neki hely.

Gyevi bíró - eleinte kísérleteztem vele, mivel a Rakon Végzet képességét, és akár egy másik bíró, akár a hajóács IK-ját is tudja építeni, szóval ránézésre illik ide, de ez is egy passzív lap, ami kijátszásakor nem csinál semmit. Erre nem költök erőforrást.

Manakorong - igen, jól látod! Ez egy második körös kombó, tehát a tempó mindennél fontosabb. Ez a lap itt 2 zanszilánkot ad ingyen, tehát laphátrányból tempót ad. Végül azért maradt ki, mert topdeckre felhúzva nagyon blank.

Császári kínmester - egy kósza gondolat erejéig volt csak képben, de higgyétek el, van benne potenciál. Ha nem jött ki a flotta, de van lent hajónk, azt is célozhatjuk vele. Nem esik le, csak passzivizálódik, a mester ad 1 Vp-t, és az ellenféltől dobat egy lapot. Mindezt ingyen, hátrahagyva egy zanszilánkot. Persze az ellenféltől is szedhet le lapot, és azok általában max. 1-ért jönnek, tehát a legtöbb esetben ő nem fog ebből profitálni. Végül azért maradt ki, mert nem tud 0-ért jönni. Illetve tud, de akkor rögtön leesik. Egy olyan lapba, aminek a működési mechanikájában ennyire sok a „ha...“ nem ölök erőforrást.

Tilretas homokpiramisa - kétségtelenül erős kártya, de ebben a csomagban csak a Sárkánykövet tudná keresni. A side-ban persze van egy marék nekronos lap, és egy ideig ezek miatt ott volt a kiegészítőben a piramis is, de aztán elvetettem. Egyszerűen kiszorult.

Univerzáis katapultállomás + Királyi csatahajó (a Gyevi bíró mellett) - egy ideig úgy teszteltem a paklit, hogy ezt a két lapot is használtam. Kiderült, hogy a sebzéssel való nyeréshez ez így egy kevés, a flottához meg egyszerűen nem kellenek. Szóval kuka.

A háború szele + Valfar, a holdszellem + Túl mélyre ástak - kipróbáltam őket. A bűbájt akkor, mikor még 4 szett hajóval játszottam. Kiderült, hogy nincs erre 1 Vp-m. A Valfar is ugyanezért szorult ki. Ha 1 Vp-ért akarok húzni, arra ott vannak a cantrip lényeim, amik építhetnek, és beugorhatnak zsz-nek is. Nem elég jó. A promós általános volt a legtovább a képben, de végül ő is kiszorult. Az 1 lapért 1 tempó nekem nem volt elég.

Hagarr + Füstszakáll - szintén akkor néztem meg őket, mikor még 4 szett hajóval próbálkoztam. Ott is véleményes volt a szerepük, de mikor a barna hajókat kitettem, azonnal el kellett engedni őket is. Mindkettő nagyon erős kártya, és működhetnek bilincs mellett, ezért érdemes őket szem előtt tartani, de sajnos az igazi hasznuk majd csak a kalózos Zén megjelenése után fog megmutatkozni.

Ryuku sorhajó - sokáig játszottam ezzel is. Mikor a barna hajókat elengedtem, ez került be a helyükre. Végül kiszorult, mert szükségtelennek ítéltem. A flottához nem kellettek, amúgy meg minek?
 
Áhh, megvan 45. Kérdezz felelek lassab egy évvel ezelőttről. Ezeket igazán jó lenne valahogy betenni a vonatkozó lapok alá, mert versenyen nincs az az isten hogy valaki ezt csak úgy megtalálja, ha felmerül a kérdés, főleg hogy egy ellentmondó faq még van is a lap alatt (bár igaz hogy nagyon régi)
 
Ez remek, szerencsére ellentétben a faqval az semmilyen úton módon nincs a laphoz linkelve, szóvak nem lehet megtalálni
 
Ezt az erősen retro AK FAQ-t felülírta valamelyik mostanában megjelent Kérdezz-felelek.
 
Az hogy a kisebb zan ha dermeszett lapot másol nem kapja meg a képességeket honnan jön? Mert a zan alatt van egy ilyen faq:
AK57) Ha egy lényre Árnyéktüzet varázsolok, és utána ezt a lényt lemásolom egy Kisebb Zannal, akkor a zan az eredeti lényt másolja le. Az alakváltó lapok mindig az eredeti lapot másolják, az eredeti lapra játék közben került módosításokat nem. A Kisebb Zannal másolt lény nem kapja meg az eredeti lény méregjelzőit, erősítő jelzőit, rárakott lapok által kapott bónuszokat, viszont az Árnyéktűzzel elvett képességeket megkapja.
Ez alapján a zant abszolút nem érdekli hogy azzal a másik lappal mi történt pályafutása során, az eredeti lapként jön játékba, de lehet én nem értek valamit
 
Jópofa deck és jó a cikk is. Köszi!!!!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.