Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A halál angyala
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A halhatatlanságig vezető út rögös és hosszú, csak kevesek képesek arra, hogy az öröklét szabadságát kivívják maguknak. Mindenki másért előbb-utóbb eljön a halál angyala, érted talán épp egy ilyen impozáns jelenség képében...
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Tudatunk hatalma II. (588. tudati képesség)

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
B játékos: B, mint barom

Nem is értem ez miért kérdés amúgy, csendben kell maradni és nem tátott szájjal belerohanni abba a bizonyos erdőbe
 
Szerintem az, hogy szarul állsz és bedobod, hogy ne legyen döntetlen nem említhető egy lapon azzal, hogy valaki veszít, de úgy dönt, hogy ellenszolgáltatásért cserébe ráveszi az ellenfelét, hogy inkább a teljesen ellentétes eredményt diktálják be. És ezzel nem csak a saját előrejutását segíti igazságtalanul és érdemtelenül, de könnyen lehet, hogy másokkal szúr ki, akik meg amúgy megérdemelték volna a nyereményt/jó helyezést/kijutást/bármit.
Szerintem elég nagy különbség van a kettő között. Ráaádsul amíg az egyik megengedett a kódex és a versenyszabályzat szerint, addig a másik nem.

Persze vékony a mezsgye és mindenkinek máshol áll a morális léce is, de itt szerintem is egyfajta csalás/vesztegetés/hasonló történt.

Persze nem ez az egyedüli eset a HKK történelmében, hogy valaki próbálkozik ilyennel és akár sikeresen is jár. Amatőr koromban is megvoltak a játékosok, akik rendszeresen próbálták megvenni a meccseket. Én nem adtam oda nekik, de biztos volt aki igen. Most az érintetteknek pechjük volt, hogy fény derült rá, sokan mások korábban meg megúszták.

Viszont azt a részét már teljesen nonszensznek érzem, hogy a B játékos úgy véli, hogy ő semmi rosszat nem csinált. Hogy részéről nem történt csalás és teljesen igazságtalan a vele szembeni retorzió. El kellett volna fogadnia, hogy lebukott, így járt és elfogadni azt a lepkefingnyi büntetést amit kapott volna. Erősen kétlem, hogy a szavazás azt hozná ki, hogy neki van igaza...
 
Nekem csak egy kérdésem van és mindenki tegye a szívére a kezét: ha nekem önként jogom van puszta jófejségből vagy baráti szívességből bedobni a meccset akkor ezek szerint ez csak az én döntésem miért teszem. A végeredményen nem változtat és nincs köze kapok-e valamit vagy sem érte, ugyan úgy "eladtam" a meccset.
Kivel nem fordult elő, hogy versenyen baráttal "jó szarul álltam ne legyen x tudod mit tiéd" vagy "dobjuk ki kockával". A végeredmény szempontjából ugyan oda jutunk....
Mitől elfogadhatóbb az egyik mint a másik?
 
Miklós írása alapján az volt az alapvető deal, hogy amelyik fél beismeri, elnézést kér, és elismeri a felelősséget, az megússza büntetlenül. Ezzel nyilván lehet vitatkozni (szerintem is enyhe), de mint kiadó és főszervező joga van ilyen döntést hozni.

Ezt az egyik fél megtette, a másik nem. Számomra ez így elfogadható.
 
Ez szerintem alapvetően etikai kérdés.

2.8.2. A játszma saját elhatározásból bármikor feladható (ekkor az ellenfél automatikusan nyer), de a játékos nem kényszeríthető sem a játszma feladására, sem a döntetlen eredmény elismerésére.

Tehát ha már gyakorlatilag vesztettem 3-0-ra, de az utolsó meccs közben úgy látom, hogy az ellenfelem egyébként minden tekintetben fölényben volt, és megérdemelte volna a győzelmet, amit mondjuk csak egy szerencsés topdeckelés, vagy az idő lejárta miatt nem tudott nyerni, akkor feladhatom a harmadik játszmát. Szerintem EZ nem etikátlan, sőt, valamilyen szinten ez a fair játék. Ez a szituáció és ez a megoldás szimplán etikai kérdés.

A meccs bármilyen módon történő érdemtelen megvétele azonban ezen messze túlmutat. Sérti a kölcsönös tisztelet alapelvét (hiszen a többi játékos tisztességes eljárásba vetett hite rendül meg emiatt), és egyébként is aláássa a versenyszervezés hitelességét.

Ez már nem etikai kérdés, hanem nettó csalás.
 
Ahogy a cikkben is szerepel: ha a játékosok a meccs előtt megegyeznek a döntetlenben, az oké, elvileg a szabályok is lehetőséget adnak erre. De az, hogy meccs után (!), ellenszolgáltatásért cserébe (!!), az egyértelműen csalás lenne minden olyan sportban vagy versenyen, ami kicsit is párhuzamba állítható a HKK-val.

Az nem feltétlenül jó, hogy - legalábbis a cikk szerint - előre (!) gond nélkül le lehet adni meccset, még ha a Nemzetin van is ennek "hagyománya" sajnos. Én voltam már mindkét oldalon (nekem vs. az ellenfelemnek kellett a W), de minden ilyen szituban azt mondtam, hogy játsszuk le normálisan, mert nem szeretném, hogy más emiatt ne jusson tovább. A szándékos X olyan szempontból más, hogy ott mindkét játékos nyer az ügyön, játékelméleti oldalról is könnyedén alátámasztható, de teljesen megértem, ha valaki már ezt sem szereti.

TL;DR
A leírt eset egyértelműen csalás.
 
Ez nem kérdés, hogy csalás. Én a cikk alapján csak azt nem értem, hogy csak a "szellemi atya" fog ezért büntetést kapni? Ez ugyanis igenis 2 emberen múlik! Szóval az sem lehet kérdés, hogy aki elfogadja az ellenszolgáltatást az is ugyanazt a büntetést kapja!
 
Számomra döbbenetes ezeket a sorokat olvasni. Ami itt történt, azt hívják profi sportban sportesemény tiltott befolyásolásának, vagyis bundának, amiért akár 3, extrém esetben 5 évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Nyilván a Hkk nem egy profi sportverseny, így ilyesmi természetesen szóba sem jöhet, de egy mérkőzés megvétele etikai szempontból olyan szinten súlyos, hogy, őszinte leszek, én mindkét játékost eltiltanám 1-2 évig a Nemzetitől és a Behos versenyektől.

Ehhez képest az, hogy nem kaptak eltiltást, sőt, még az adott versenyről sem zárták ki őket, csupán a jogtalan eredményt korrigálták, azt gondolom, hogy egy olyan méltányos és jóindulatú döntés, hogy ezek után én egy SPAR-os ajándékcsomagot küldenék a főszervezőnek, hogy ennyivel megúsztam (mondjuk abból a pénzből, amiért a meccset vette meg ).

Ezután az, hogy az egyik érintett - aki ráadásul vélelmezhetően az egész cselekmény szellemi atyja volt - még ezen szövegel...komolyan mondom, a pofám leszakad. Ezek után én biztosan eltiltanám.

A kérdésre meg nem lehet mást válaszolni, minthogy igen, ez teljesen szabálytalan.
 
Ez határozottan csalás.
A kiadó részéről pedig teljesen korrekt hozzáállás.
 
Igazából ez felmerült másik versenyen is nem ennyire direkt formátumban.

Más nemzetközi kártyajáték versenyein (yugioh, Pokemon, word of Warcraft/mondjuk ez megszűnt) Svájci rendszerben nincs egyezkedés. Ha kiderül, akkor az azonnali kizárást, és "eltiltást" eredményez.

Mivel a Hkk versenyközösség a fent említett játékokhoz képest kicsi, szerintem még ciki is ez az egyezkedés egy nemzetire való bejutáshoz/egy esetleges 5-10000 forintos ultra élcsípése miatt.
 
Egyértelműen csalás történt. Ez, hogy megvesztegetem az ellenfelet és megveszem tőle a meccset nem csalás, nem is értem hogy merülhetett fel.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.