Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Felirin és a sárkánycsontok
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A képen Felirint, a bárdot láthatjuk egy sárkány csontváza előtt a Száműzött herceg című könyvből kiragadott jelenetben.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Ha két tekibölcsit húz a korlát akkor 0 lappal kezd az ellenfél. Az is hasonlóan unfair szerintem.

Igaz nem feltétlenül ennek kellene lennie a válaszlépésnek.

Mondjuk amikor ezt a lapot tervezték akkor tombolt gondolom a Váci remete is, ami miatt jónak gondolták ezt ellenlapként.
 
Na ugye, hogy amatőr vagyok.
Itt inkább olvasgatok egyelőre, addig a HT fórumon válaszolok kérdésekre, ott legalább tudom miről beszélek! :P
 
"erdekesseg" ennek kapcsan, hogy a Korlatozas 1 lapbol megalazasa minel teljeskorubb legyen

Ha 2 ilyen kreativot sikerul behuznod/mulliganezned az elejen 4-5-6 lapbol, akkor jatekba fog ugrani Korlat ellen mind a 2.

1. lepes: 4 lapod van mondjuk, dobatna a Korlat, _ehelyett_ beugrik 1 termik jatekba, marad 3 lapod.
2. lepes: "nini" mondja a Korlat, 3 lapod van, dobat 1-et, ahelyett meg beugrik a masik.

(Gergovel talaltuk)
 
 
dobatás, mint cselekvés, amire a lap hivatkozik

ha van egy dobatásod (mint cselekvés), ami egyszerre több lapot dobat, arra csak 1 termiket rakhat ki az ellenfél
 
A kreatív termik hogyan működik Anti-Mágiánál? Ha van varázslatom, akkor dobatna, tehát kirakhatom, ha nincs akkor nem? Ilyenkor kell a kezemből mutatni egy varázslatot, amit eldobnék, de inkább kirakom a termiket?
 
Ugyan én aztán teljesen amatőr vagyok, de nekem a lapon szereplő 1 dobatásnak 1-et szöveg azt jelenti, hogy annyi lap dobatását védheted vele ki ahány a kezedben van.
 
Újabb kihalásra váró etnikum
 
Ennél a termiknél, ha több lapot dobatnának tőlem akkor az összes lap eldobása helyett elég csak kirakni őt?

Valamint ez reakciónak számít? Meglehet őt fogni reakció counterrel vagy csak aktiválást kívánó hatás counterrel? Vagy azzal se?

Bocsánat az amatőr kérdésekért.
 
a mai laphoz: nem lehetne az általa termelt lapot is belecsempészni a cikkbe? mármint a képre gondolok, nem az elemzés gyors átírására
 
Kösz, Bubu, nagyon jól összefoglaltad!

Gergő: látod, már az erősség megítélése is egy szubjektív fogalom. Ha jól értem, amit írsz, nálad az erősség meghatározásakor egy fontos szempont, mennyien játszanak vele. Én erre írtam, hogy természetes, hogy egy Bufa / szintelen lappal többen játszanak, mivel több pakliba fér bele, de számomra az erősség inkább azt jelenti, hány százalékban hasznos egy lap, mennyi meccset tud eldönteni. Isteni lapokat kb. mindig rakok a paklimba - de nyilván csak 1 adott színből - indikátort meg sok esetben csak a kiegészítőbe. Ettől függetlenül, egyetértek abban, hogy nem jó erős, sidelapnak szánt kártyákat (sőt, bármilyen, erős lapot) színtelenbe rakni, mert attól kezdve a használatuk nobrainer, mindenki játszik velük, szürkül a meta, idegesíti az embereket hogy mindenhol ugyanaz a lap jön szembe. Hiába nyer jóval kevesebb meccset, mint egy Halászat, ha összességében sokkal többször fogod látni.
 
Röviden a véleményem ezekről, ami szóba jött:

1. A Művészek céhe nerfelésével szerintem is a Termomágikus indikátor az RC egyértelműen legerősebb lapja.

2. RF-ben nem lesz olyan lap, ami az Indikátornál erősebb.

3. Azzal nem értek egyet DK-val, hogy az RF erősebb lenne a HD és KL kiegeknél. Vannak benne erős lapok, de össz. átlagban szerintem már egyértelműen gyengébb (különösen a HD-hez mérten, ami szerintem talán erősebb is a KL-nél). Az RC-vel összehasonlítva már érdekesebb (ez a két kieg ugyebár egyszerre lett szinte tesztelve), annál szerintem egy hangyamorzsával erősebb, ami leginkább annak tudható be, hogy mivel a céhszabály sok helyett "elvett" az RC-ből, a klasszikus good stuff lapokból ide picit több jutott.

4. Szerintem ebben a kiegben nincs a goblin katapultőrnél erősebb lap.

5. A holnapi lap lehet, hogy a kieg legerősebb lapja (szerintem az, de nyilván lehet velem vitatkozni), de az nem kérdéses, hogy TOP5 lap. Úgyhogy az egy jó viszonyítási alap lesz a legmagasabb szint terén.
 
Mesterem, a színtelenség az ereje része. Bufa segítség se véletlenül pihen a mai napig tiltólistán, illetve nem véletlenül került oda annó. Egyébként ha a térfixel hasonlítgatunk, csak megnéznék egy statisztikát, hogy az általad sidelapnak titulált termót mennyien használják alapból, mondjuk összevetve a térfixálóval (ami meglepődnék ha 0 fölött lenne). A lapok erejét kétség kívül mindenki magának érzésre dönti el kb, viszont a te személyes tapasztalatod sem jobban releváns mint az enyém vagy bárki másé, és sokkal többen mondják hogy a termó indokolatlanul erős, mint az ellentétet. Lehet ezzel játszani, ki lehet írni "közvélemény kutatást", meglepődnek ha nem a termó, vagy esetleg a kék céh lenne legerősebbnek megszavazva. (Ami amúgy szintén roxatos lap, viszont teljesen más a mechanikája mint bármi másnak, ezért is nem azt írtam, azt aztán tényleg nem lehet más lapokkal közvetlenül összehasonlítani)
 
Kíváncsi lennék egy statisztikára az elmúlt mondjuk 3 hónapból Termo vs Térfixáló vagy Termó vs bármi ügyileg. A paklibeküldés egyik szlogenje volt, hogy milyen klassz átfogó statok fognak készülni. De eddig még 1 önálló cikk se volt sok-sok számmal, csak 1-2 morzsa.
 
Két lap erősségét összehasonlítani nem könnyű, hacsak nem hasonlóak a funkciói, statjai, egyébként ez erősen szubjektív dolog, nem véletlen, hogy ekkora a szórás a lapok erősségében egy kiegészítőn belül. Én semmiképp sem merném kijelenteni, hogy az indikátor erősebb a Hds és Kls lapoknál.

Ha lenne egy MI, ami aránylag jól tudna HKKzni, adnánk neki 2 paklit, lejátszana 1000 meccset, aztán 1 lapot kicserélnénk, megint lejátszana 1000 meccset, akkor talán már a kicserélt lapok erősségét össze lehetne hasonlítani. De sajnos erre nincs lehetőség.

Ha viszont marad a szubjektív megítélés: az indikátorral már 1 éve játszom tesztelésen, és versenyen is most már láttam ill játszottam vele elég sokszor, és a tapasztalatom a következő volt:

Az indikátor a meccsek legnagyobb részében nem csinált semmit. Mert az ellenfele nem vagy csak kevés kánterrel játszott, bilinccsel / börtönnel játszott, mert a játékos topdeck fázisban húzta fel, vagy olyankor, amikor már az asztalon / kézben levő lapokon múlt a meccs, vagy mert egyszerűen nem veszített kántercsatát, vagy mert egy védelmező motyogó mellékesen ledermesztette stb…

Volt pár meccs amikor az indikátor húzott 1 lapot, ez nem igazán számított a meccs szempontjából. És 1 meccset láttam, ahol az 1. körben kijött az indikátor, az ellenfél tele volt kánterekkel és ott tényleg ezen múlt a meccs.

És azért volt olyan is, hogy le lett szedve, ezért visszaszivatta a gazdáját, azt meg nem is említem, amikor gazdát cserélt.

Persze lehet mondani, hogyha nem csinált semmit, akkor is visszaadta magát. De az a helyzet, hogy van rengeteg lap, ami rögtön visszaadja magát, vagy akár több lapelőnyt is, hogy a kör végén visszahúzom, annyire nem sztár dolog.

Viszont, számos olyan spoilerünk van, ami az indikátorral ellentétben, szinte mindig hasznos. Pl. egy Halászat, ami sok esetben ugyanúgy VP költség nélkül jön, azonnal lapelőnyt ad, hiszen mi nyerünk 1 lapot, az ellenfél pedig veszít egyet, és esélyes, hogy egy olyan lapot lopunk vele, ami további lapelőnyt biztosít. És rengeteg ilyen példát tudnék mondani. Én ezeket a lapokat az indikátornál jobbnak tartom, szívesebben húznám be az esetek többségében.

Lehet még azt mondani, hogy igen, de az indikátor az egyike a leggyakrabban használt lapoknak. Igen, mert színtelen, és mindenhová befér, bizonyos kontroll paklik ellen valóban jó side lap. De ezzel az erővel mondhatnánk azt is, hogy az Ősmágikus térfixáló az egyik legerősebb HKK lap.
 
Engedjétek már el azt a rossz mezőt
Sokkal egyszerűbb megtanulni vele/ellene játszani, mint itt könnyeket hullajtani..
Versenyenként szinte fixen van 1-2 hálócsapda, korlát, sokszín, főtitkár + 5-10 epikus!!!!! , ami szintén nem a legjobb matchup ha 24-30 reakcióval játsszák. Plusz ott van néhány ellenlap (ambam és a haverok), ami szintén nem túl előnyös a paklinak.
Miért kéne a mezőnek még rosszabbul teljesíteni olyan pakli ellen, amit sideolás előtt nagy eséllyel vernie kéne?
 
Persze, max akkor 4 lapozik a sokszin, az eletenergia cserébe és 4 lapot húz főtitkár ellen XD
 
Semminek nem tudtok örülni ???
Nem akarok D.K.nak "nyalni", de örülök, hogy a tesztelő csapat tagja lett...
Én kifejezetten örülök a rotának, még annyira az elején járunk, hogy felesleges konzekvenciát vonnunk a következő és utána levő kiegegből...
Viszont nagyon fontos, hogy a játék még min. x év legyen benne, vissza kell venni a " semmi másről" nem szól játékról, ki húz több countert...

Esetlegesen egy észervételem van..
Semleges csatamező...ugye az van, hogy nem bántjuk, mivel a hálócsapda, korlát, sokszín, főtitkár ellen fix bukó...( bár szerintem ez játékos függő)
Be lehetne azt vezetni, hogy ezeek ellen marad minden a régiben, de minden más ellen lenne a 10 lap kiszedés, vagy nagyobb alap deck ?
 
Már most kíváncsi vagyok.
 
Egy jó Művészek céhe se kutya a kánterelhetetlen, kezdettől az asztalon lévő mechanikájával... nerf ide-vagy oda...

Mondjuk egy KL-es Katapultőr se gyerek mese, de legalább azt be kell húzni, meg nem is a rota szellemében készült... szóval jah...
 
Az rc/rf legerősebb lapja a termomágikus indikátor (ha az rf-ben kijön valami nála erősebb az nagyon nagy baj), a HD/KLből nem tudom melyik lap, de 100% hogy gyengébb mint a termó
 
Egyébként szerintem ez a kieg erősebb lesz az utolsó 4 nél mondjuk

(Ez a fizetett hirdetés )

1 manás 1 lapos hátrány nélküli végtelen a minimum elvárás

HD ki akarta már rakni ezt a lapot 1. héten, de megkértem, hogy a 4. hétre halasszuk

Mondjuk az annyira nem jó hír, mert nem arról volt szó, hogy még erősebb lapok lesznek.

A viccet félretéve: természetesen, az RC/RF átlagerőssége jóval a HD/KL alatt van. Ha az RC/RF legerősebb ritkáit nézzük, lesz jópár, ami erősebb a HD/KL leggyengébb ritkáinál, mivel a lapok erősségében mindig van egy jelentős szórás. De a HD/KL legerősebb lapjaival kell hasonlítani az RC/RF legerősebb lapjait, úgy jóval szembeötlőbb lesz a dolog azért.
És senki nem várjon teljes párfordulást az első ÚN kiegektől, szép lassan, kisebb lépésekkel lehet csak visszafelé menni, különben az erősebb, ÚN-ben még bent levő lapok mellé nem tudod ezeket az újakat odarakni.
 
+1
akkor az UN-t el is lehet felejteni.
és annak toborzó hatását.
 
Mondjuk az annyira nem jó hír, mert nem arról volt szó, hogy még erősebb lapok lesznek.
 
1 manás 1 lapos hátrány nélküli végtelen a minimum elvárás
 
Ha ezeken kiakadsz holnapra kezdésnek vegyél be 2nyugtatót
Egyébként szerintem ez a kieg erősebb lesz az utolsó 4 nél mondjuk
 
Ahol ez szélsőségessé válik, az a drágítás, ott mindegy mit tesz bele, amivel drágult azt bukja. 3 erdő mellett ez azt jelenti, hogy te 1 VP 1 lap befektetéssel okoztál 3+X Vp és 1 lap hátrányt és kaptál 1 olcsóbbítást is. Ez minimum 4 VP előny. Kérdés milyen következetességgel és mikre kerültek kompenzációk. A fenti esetben a csak a lapot visszaadó kompenzációk ugyanúgy nem igazán szánítanak, mint Zarknodékban.
 
Ezeknek az előre-reakcióknak egy nagy hátránya van, hogy nem tudod, mit fogsz vele. Nyilván bele lehet tolni a vízió / feltámadó lényt (ez a ritkább), de itt azért elég sok kompenzáló lapunk lesz idővel, azokat beetetni az ilyennek sok esetben vállalható lesz.
 
2 VP-ért áramolni az egészen más, mint 1-ért. Az 1-vp-sek közül semmi nem counterelt lényt És csinált mást. De ha ez lenne a leginkább rota ellen menő dolog a kiegben akkor nagyon boldog lennék. De amúgy is ki akartam próbálni hálócsapdával az áramlós követőt. Elég zord kezdés 1. körben 1 ilyen áramlás után kirakni egy 1vp 1 nekronos éjfettyat pl.
 
Ahoy,

Ez az éjfatty is korrekt lap lett, de itt is vannak problémák, bár nem olyan durvák. Itt mondjuk az elemzésben is voltak érdekes mondatok.

"így az én egyik személyes kedvenceim" vagy nem egyik vagy kedvencem

" Kyorg, az ősmágus" Kyorg egy faj, nem egy név. "Kyorg ősmágus" a követő

"a megszokott olcsóbbítás mellett " a megszokott a 3 Vp-s volt :P

A lapról:
7,5 sor ismét. az "Élet:1"-nek most akkor mégsem jár már a külön sor?
Kompenzáció: szerintem 2 vp jobb lett volna, tekintve, hogy milyen drága a lap, ilyenkor nem a lap, hanem a beletett erőforrás elvesztése fáj jobban.
A J-s képesség nagyszerű, de a "használtál már spec képességet" rész nagyon széles körű. Jelenleg ez kb. bármilyen cselekvés a csere/harci fázison kívül, ami nem azonnali vagy általános kijátszása. Lehet egy használtál már aktiválást kívánó hatást korrektebb lett volna, de legalább is faq mentesebb, még ha kicsit gyengébb is.

És ha így fogalmazzátok meg, kevesebb karakter és egyértelműbb:

"(J): 1 célpont permanens a Semmibe kerül,
de ha használtál már aktiválást kívánó
képességet a körben, akkor max. 2."

Áramlás: Nah ezzel van problémám. Ez bizony powercreepeli az áramlásokat, mert ami eddig áramlásból counterelt bármit az nem tudott mást, ráadásul ilyen erős áramlás counter sem volt még.
Szívesebben láttam volna így:

"Áramlás: Ellenfeled következő lénye nem jön létre VAGY a következő éjfattyad 2 VP-vel olcsóbb."

Ennek kapcsán ez:
"megvédve akár a következő lapunkat egy semlegesítéses lénytől" kicsit megmosolyogtató. Szerintem ez egy egyértelműen egy aggro effekt.

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.