Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Tilretas öröksége július 25.
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Nyneave
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Nyneave, korábban Emondmező javasasszonya, most erős aes sedai, magához öleli a saidart, az Egyetlen Hatalom női részét. Nagyhatalmú sa'ngreal ékszerekkel erősített mágiája nagyban segített Randnek az Egyetlen Hatalom férfi felének, a saidin megtisztításában.
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei akció - 2022.08.17. - 2022.08.28.
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló
Yaurri titkosírás verseny
HKK Legendás cél: Roxat céhei
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. augusztus 27., Kecskemét 8.
Hatalom Kártyái verseny - 2022. szeptember 3., Kecskemét 8.

A lista folytatása...
Yaurri titkosírás verseny (9)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3207)
Roxat céhei akció - 2022.08.17. - 2022.08.28. (4)
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló (2)
HKK kérdés? (46275)
Tilretas öröksége Zén bemutató, 1. rész (13)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Azért kérdeztem, mert nekem nem jött elő a hiba, tudtam növelni a céhek számát akár 3-ig is. De megcsináltam, amit irtatok, és rögtön 3-at bedobtam, igy előjött a hiba, igy már tudjuk javitani, köszönöm!
 
Pontosan így van. Nem kell semmi extra dolog, ahhoz hogy a probléma megjelenjen. Ha 1 nél több céh van benn egy színből akkor problémát jelez. A követős példa a legjobb és.
 
Ezt nem igazán lehet részletesebben leírni.
Kiválasztjuk a céhet -> Pakliba x3, és meg is jelenik a szerkesztőben a céh alatt a "Túl sok van belőle a paklidban!" üzenet. Ezt pedig csak akkor lehet eltüntetni, ha kettővel csökkentjük a számukat, utána más céhekből már engedélyez további egy-egy darabot betenni.
Kvázi olyan, mintha szabálylapokként/követőkként kezelné a szerkesztő a céheket.
 
Én is ezt tapasztalom, valid a dekk a céhszabály alapján, 2 passzív céhre túl sokat ír 52 és 55 lapnál is. Sima hagyi ÚN beállítás.
 
Megtennéd, hogy részletesen leírod, mit csináltál, hogyan idézted elő a hibát?
 
Sima hagyományos UN pakli szerkesztésénél csinálja és nem csak nálam.
A probléma csak azóta jelent meg, mióta külön helyen vannak jelezve a céhek.
Nem került be 3-nál több céh sem.
 
Nem lehet, hogy 3-nál több céhet raktál be? Vagy egyszínű versenyformátumot választottál ki? Ilyen bugreportnál légyszi próbáljatok meg minél több részletet megadni.
 
A szerkesztő most ha egynél többet teszek be egy céhből azt mondja, hogy túl sok van belőle a pakliban.
 
- Bekerült a bal oldali menübe egy új gomb, Új nemzedék lapok itt megtekinthető az Új Nemzedéken használható lapok mindenkori listája.

- A lapkeresőbe bekerült egy "Új nemzedék dátum kiiratás" kapcsoló. Ezt beixszelve, a lilistázott lapok neve mellett megjelenik, az Új Nemzedék szerint mi a lap dátuma, zölddel az épp használhatóak

- A lapkeresőben a kiadásnál lehet szűrni a Védnöki lapokra. Ezeknél a lapoknál mindkét kép megjelenik, az eredeti és a felújított is. A jövőben tervezzük ezt bővíteni, hogy más lapoknál is meg lehessen tekinteni az alternatív grafikájú lapokat.

- A lapkeresőben a foilos újrakiadás szűrőt használva ha megadtok évszámot, akkor csak az adott évben újrakiadott foil reprintek fognak megjelenni.

- Implementáltuk a Rejtett tartalékot.

- A főtitkárral, Mardakor céhmesterrel sem lehet már több színt berakni az 1 ill. 2 színű versenyen (ez is hamarosan meglesz)

- A céhek mindig a szabálylapok / követők után, elkülönülten jelennek meg a paklilistában a szerkesztőnél.
 
Hétvégi váci verseny listáit nézegetve úgy tűnik, a Rejtett tartalék sincs implementálva a szerkesztőbe.
 
Kedves Beholder,

Szeretném kérni (felteszem az összes versenyjátékos nevében), hogy az oldalsó lista módosított szövegű lapok menüpontja alá kerüljön be _minden_ promóként, eltérő évszámmal, de azonos képességgel és névvel kiadott lap.
Ez nagyon fontos volna, hogy korrekten lehessen paklit építeni az ÚN formatra, ami innentől a fő format lenne ugye.
Még jobb volna, ha ezek a lapok külön, évszámmal a névben ("*lapnév* 2020") bekerülnének a lapkeresőbe egyesével. És akkor egyszerűen a lapkeresőn (pakliépítőn) át ellenőrizhető lenne egy lap kiadási dátuma.

Jelenleg azonban ha jól tudom egyetlen cikkben voltak ezek összeszedve ami még csak rögzítve sincs az oldalon. Ez így szerintem így egyszerűen nem fair a játékosokkal szemben, akik felé ugye elvárás a pakliépítő használata, ami viszont így pont arra nem megfelelő amire tervezve lett.

Apropó pakliszerkesztő. Szeretném kérni azt is, hogy a beküldött paklik adatbázisa vagy annak legalább bizonyos kivonatai szintén külön menüpontban kereshetőek legyenek, átláthatóan. Pl. használt lapok, színek listája használat száma szerint sorrendben.
Még jobb volna ha ez is megjelenne éves bontásban esetleg a lapkeresőben az egyes lapok mellett.
De nekem az is megfelel, ha simán a nyers adatok kerülnének publikálásra, aztán mindenki levon belőle magának olyan következtetést amit csak akar.
Mert ugye ez volt az egyik indok a paklibeküldő elkészülte mellett, hogy innentől mindenféle statisztikákat lehet majd készíteni belőle és levonni tanulságokat. Ez, ha jól emlékszem meg is lett ígérve az oldalon. Biztos sok érdekes cikk és írás születne egy ilyen adatsor rendszeres publikálása és frissítése mellett a közösségben.

Előre is köszönöm.

Üdv: Kyb
 
Amin jelenleg dolgozunk:
A kártyáknál alternate art is meg tudjon jelenni (pl. Védnöki kiadás)
Lehessen külön keresni a foilos újranyomásokra
Felvigyük a védnöki lapsort, és erre külön lehessen keresni is.
Ezzel a lenti kérések zöme meg lesz oldva.

Az is megoldható természetesen, hogy a céheket kiemeljük, és a szabálylap követő után legyen, valamint hogy más pakli megtekintésekor is látszódjon a lapszám, továbbítom a fejlesztőnek a kérést.
 
Én külön jobban szeretném:
Szabálylap-követő
Céh
Pakli
felosztásban.

És persze bármikor is lesz meg a fejlesztés, visszamenőlegesen is így kellene majd látszódniuk a pakliknak.

Illetve jó lenne, ha kiírná, hogy hány lapos a pakli. A sajátomat látom, amikor szerkesztem, de utána a versenyeknél nézve a paklikat nincs ott ez az info.
 
Statisztika mikor varhato? Ez volt leginkabb a pakliszerkeszto celja, de eddig 0 statisztikat lattunk
 
Ezt én is kérni akartam. Szabálylap-követő-céhek lenne a preferált nálam.
 
Meg lehet csinálni azt, hogy a céhek is ki legyenek emelve a pakliból, ahogy a szabálylapok és követők?
 
A védnöki lapok mikor kerülnek be a lapkeresőbe, és ezáltal a pakliszerkesztőbe?
Főleg, hogy a Gömbvillám legális ÚN versenyen is.
 
Követő bent van, berakok 1db bármilyen céhét, és kiírja alul a lapszámnál, hogy a paklinak legalább 51 lapból kell állnia. A pakli nem küldhető be egyedi versenyen kívül sehova. Az ÚN pipa nem változtat a dolgon.
 
Segíts légyszi, mi a pontos hibajelenség?
 
Jelenleg nem működik az, hogy A roxati céhtanács főtitkára (követő) mellett 50 lapos paklit rakjak össze, amiben van céh.
 
Az RC febr 1 beégetése a beküldőbe annyiból lesz probléma, hogy néhány versenyen már jan. végén lehet majd használni őket (szerintem ez jó!), másokon meg nem. Inkább külön "incuding RC" kapcsoló lenne tán praktikus.
 
Ah, ez nagyon jó észrevétel! A patchnél ez kimaradt, és csak nekem, a tesztelőnek látszott továbbra is az export XML-be gomb a pakli alján... Hamarosan beélesítjük ezt is, hogy mindenki számára elérhető legyen!

A pakliszerkesztő/beküldőben a következő dolgokat csináltuk meg:
- A program most már ismeri a "kiegészítő megjelenés" dátumot. Tehát tudja azt, hogy a Roxat feb 1-től jelenik meg, valamint azt is, hogy akkortól a rota készlet változik, és ezért a feb. 1 előtt más szabályok szerint kell a paklikat összerakni és beküldeni, mint feb. 1-től. Épp ezért feb. 1. előtt nem tudsz paklit beküldeni feb. 1 utáni versenyre, és így nem lehet tévedésből illegális paklit leadni.
- Emellett megcsináltuk a Roxathoz szükséges újításokat is:
- A program kezeli a céheket (nem számítanak a pakli lapjaiba, de növelik a minimális pakliméretet), ismeri a rájuk vonatkozó szabályokat a különböző formátumokon
- Kezeli a Mardakor céhmestert

Jelenleg a kódbeváltó felület reformján dolgozunk, hogy sokkal egyszerűbb, felhasználóbarátabb legyen az egész.
 
Ezt nyilván meg tudom csinálni, csak a felesleges baszakodást akartam volna elkerülni (meg gondolom mások is). Egyébként az export gombot hol kéne keresni? Se a szerkesztési felületen nem találom, se a paklik kilistázásánál. Nyilván nem a végtelenségig kéne növelni, de a 30 szerintem édeskevés, annak persze aki aktívan használja a funkciót.
 
Azt meg tudod csinálni, hogy a paklit, amivel amúgy se játszol, kiexportálod xml-be, és utána letörlöd. Aztán ha valamikor később szükséged lesz rá, vissza tudod importálni. Sajnos a paklik számát nem lehet a végtelenségig növelni, minél több paklid van egyszerre, annál masszívabb a szerverterhelés minden egyes műveletnél.
 
Az új kieg örömére meg lehetne emelni a kreálható deckek számát? Legalább 50-re, de akár többre is. Van a maximumnak valami jelentősége ami ezt akadályozná?
 
igen, ez tuti bug, valószínűleg a követőknél nincs ilyen vizsgálat.
Egyébkénr még a céh szabályokat amúgy is le kell programoznunk, hogy a pakliszerkesztő ismerje őket (nem számítanak a pakliba, növelik a pakliméretet plusz mardakor)
 
A céhes követőt engedi betenni bárhova, azért hittem azt, hogy ez egy bug lehet. De ok, köszi a választ.
 
Igen, mert ezek a lapok feb. 1-től lesznek csak versenyen használhatóak. Ha mindenképp paklit szeretnél kreálni rájuk már most, formátumnak válaszd az "egyedit".
 
Az új kieg lapjait (a főtitkár kivételvel) a pakliszerkesztő Új Nemzedék formátumra nem engedi betenni a pakliba.
 
Elvileg ez most az éles verzió, most már működnie kell, ha vmi hibát látsz, légyszi jelezd!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.