Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Törzsi sámán
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A törzsi sámánok közül sokan a Holló hívását követik, és a vadonban, a nyílt ég alatt élnek.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8116)
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
És az új? Nyugi csak viccelek, de majd ezt azért a versenykiírásnál érdemes lenne pontosítani a potenciális új játékosok miatt.
 
Nem, az nem tiltott.
 
A Teremtő rakshallion (régi) 2003-as, az Ébredés kiegészítőben kiadott változata is tiltott most már minden versenyen? A hír nem írta, hogy csak az újabb verzió lenne tiltva.
Egyes sokkövetős paklikban (pl sokkövetős dobótőr) a régi még mindig nem lenne rossz.
 
Istenem. Órákat töltöttünk többen is azzal, hogy levezettük, miért rossz megoldás az "ellenlap" intézménye és miért a tiltás/nerf a jó út.
És amikor a kiadó végre elkezdi alkalmazni a jó megoldást és még vállalható időn belül is teszi ezt, akkor előjön egy ilyen komment.

Remélem csak trollkodtál.

Üdv: Kyb
 
Az szép.
 
Nagyon érdekes és újszerű meglátások.
Talán segítette volna a jobb megértést,
ha több felkiáltójelet használsz, illetve
érdemes lehetett volna jobban kiemelni,
mit kellett vagy NEM kellett volna tennie
a kiadónak egy-egy kérdésben.
 
Gondolom a te is a "régen minden jobb volt!" szekciót erősited és szerinted már rég bekellett volna vezetni a Rotációt és a hkk most egy nagy kalap fes... Csak azt nem veszed számitásba, hogy a hkk folyamatosan változik csak a neve nem és ezt nem vagy képes elfogadni.
 
Persze, tiltsuk ki a lapokat... akkor már az egész HKK-t tiltsuk be!!! Nem igaz hogy minden erős lapra ez a megoldás. 1, nem is szabadott volna kiadni az ilyen lapokat, 2 ki lehetne adni ellenlapokat amik nem csak az adott kártya ellen jó, hanem univerzális megoldást adnak. Különben is, a kiadó hibája hogy ennyire olcsóak a lapok!!!! NEM kellett volna hagyni hogy ebbe az irányba ilyen gyorsan eljusson a játék!!! Persze, fejlődnie is kell,megértem, de NEM rohanva!!! Illetve az olcsóság mellett nem kellett volna ennyire OP lapokat kiadni... És most nem csak a frissen kitiltott lapokról beszélek, hanem az elmúlt évek összes lapjáról.
 
"A prereleasere - en ezen kívül semmilyen külön nerf vagy tiltás nem lesz."

Tarrgeth se? Nem jön ki gyngy célzó forrás, vagy mi?
 
 
Mondjuk ez evidens, csúnya lenne, ha egy frissen kibontott lap nem azt tudná, ami rá van írva de persze a rend kedvéért nem árt elmondani.
 
Bakker! Holnap december elseje??? Jó gyorsan rohan az idő... Az ember észre sem veszi, aztán hirtelen 2 gyereke gyászolja a temetésén.
 
Bocsánat, annyit pontosítanék, hogy a holnapi prerelease-en illetve a tf-tali bontott szekciójában is érvényben lesz már a Szikra nerfje.
A tf-tali hagyományos részén nem, mivel arra már készülhetett valaki korábban, és dec. 1 előtt van.
Ezt a versenyek előtt is el fogom mondani.
A prereleasere - en ezen kívül semmilyen külön nerf vagy tiltás nem lesz.
 
Alapvetően oké minden. A Teremtő rakshalliont annyira nem éreztem, de azt is elfogadhatónak tartom, mivel azért tény, hogy körönként 1 zsz + más előnyei is vannak saját paklijában. A többivel maximálisan egyetértek.

A Ragyogó manónál egyébként a broken képessége mellett még az is benne van, hogy a manó paklinak eleve ad egy durva terülési tempót, hogy szinte minden lapjuk ingyen jön. Ez ellen kb. az egyetlen védekezés, ha mi is szinte ingyen tudjuk ezt lereagálni. Amit pedig a Ragyogó manó teljesen meggátolt. Így legalább lehet ellene készülni.
 
Azért a szikrának simán inkább 1zsznek kéne lennie, mert így meg túl gyenge, na nem mintha most erős lenne. Womath még így is túl erős.
 
A hatalom kék itala, Fókuszálás még, ami anti-kontroll.
 
Villámhorgony, Szemétdomb, isteni szabály.
 
Szerintem az a játékélmény romboló, ha nem jön létre lapod, és szerintem ezzel kb. mindenki így van. Mégsem tiltunk kántereket, sőt egyre erősebbek érkeznek. Már a gyakori lapok is lassan lapot fognak nulláért. El kell fogadni, hogy készülni kell a 40 kánteres kontroll ellen, mert különben nem jön létre lapod. Lehetne készülni egy járjas tárgy ellen, vagy egy ragyogó ellen is, de egyszerűbb kitiltani. Értem amit HD mond, hogy nehezítette a tárgyak tesztelését, kitalálását, de valahogy a kánter ami 0 ért jön visszaadja a lapot és még akár le is szed valamit simán ki fog pattanni valakinek a fejéből 1-2 kieg múlva. Az nem baj sosem, ha a kontroll túl erős, arra majd készülnek az emberek.
 
Így van, pláne egy olyan játékban, ahol ennyire durván széles a meta.
 
Valóban nem dominálta egyik sem a verseny asztalokat... sőt szerencsére semmi sem igazán dominál. Eléggé változatos élmezőnyők szoktak születni mostanában.

De mind a Lépéselőny, mind a tárgy követő lehetetlenné tette azt, hogy értelmes erősségű 1 csontos lapot adjunk ki, mert egyből brókenné váltak ezekkel a narancslapokkal.
Ugyanez a Ragyogó manó is... irtózatós mértékben csökkentette a manó pakli fejlesztési lehetőségét, hiszen úgy is arra játszott a deck, hogy húztam Ragyogót, jó akkor nyertem... és ez persze irtózatósan demoralizáló is, főleg egy kezdőnek/amatőrnek.

Nem feltétlenül az alapján kell tiltani valamit, hogy megnyer-e X versenyt a koncepció, hanem, hogy mennyire korlátozza a fejlesztési irányokat.
 
Azért nyártól egészen a mostani időszakig a Lépéselőny szinte minden formátumon és versenyen befért a topba ott, ahol legalább 1-2-en elindultak vele.
 
Teljesen elégedett lennék és a tiltásokkal egyet is tudnék érteni, ha a tárgy-paklik és a Lépéselőny - kontrollok dominálták volna az elmúlt időszakot.

Mivel ettől azért távol vagyunk, ezért korai, és rossz döntésnek tartom a tiltásukat.

Az új Szikrával meg majd 1 VP-ért fogjuk visszavetetni a "0"-ás meg az 1 zsz-es lapokat...?
 
A járjas tárgy rövid távon valóban egy kényszerű áldozat, ezzel számoltunk is (már az mutatja egyébként a követő brokenségét, hogy ez a setup letrejohetett és versenyeket nyert), ugyanakkor a járj + tárgyak felállást igyekszünk új alapokra helyezni, hogy a jövőben is játszható legyen.
 
Köszönjük!
 
Jogos, ezt láttuk mi is, ezért a Járjas tárgyhoz jönnek ki lapoj a Tükördimenzióban, és tervbe vannak véve a továbbiakban is.
 
Azt mondjuk én is sajnálom, hogy a Járjas tárgy így teljesen szét lett cseszve, sikerrel forgatta több ember is, jött ki hozzá több jó lap, Nemzetin se véletlenül tűnt fel. Ez lett az áldozati bárány.
 
A lépéselőnynél az volt a para, hogy a kezdeti 1 mana 1 csonttal konkrétan semmit nem tudtál kezdeni olyannal, ami értelmes lap lett volna.


Ezt először úgy értelmeztem, hogy a Lépéselőny nem tudott mit kezdeni a +1 mana/+1 csonttal, mert semki értelmeset nem tudott belőle kijátszani.
Gondoltam is, hogy akkor felesleges is kitiltani.
 
A Womath nerf teljesen rendben van.

Az isteni korlátozás is ok. Igazából már a istenik bevezetése után predesztinálva volt hogy kell vmilyen korlát majd.

Manó: ok

Lépéselőny: ha ekkora para (Nem mondom, hogy nem az ) minek kellett újra kiadni az Alappakliban? Nem hiszem hogy azóta lett ennyire inkorrekt...

Teremtő rakshallion: Itt ugyan az amit nem értek mint a Lépéselőnynél. Az utóbbi időben jöttek ki a Járj kompatibilis tárgyak. Ezzel a döntéssel viszont ki lett herélve a koncepció teljesen. Hiszen a majdani epikus nem játszható a Járjjal...

Mondjuk epikus téren lehet amúgy elfogult vagyok mert 1-2 től eltekintve nem szeretem őket.

Mielőtt valaki elkezdené ez nem sírás, csak szimplán nem látom a következetességet.
 
Nekem a Womath nerf tetszik (főleg az, hogy egyáltalán hozzá lett végre nyúlva), így egy erős, de nem imba isteni lappá válik.
 
Szerintem jó döntések születtek.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.