Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Milyen hatással volt rád a járvány a HKK szempontjából?

1.) Nem változott semmi, amint lehet, jövök versenyezni, várom már a 11. kiadást!
2.) Voltak átmeneti nehézségeim, de megoldom őket, a játékról nem mondok le.
3.) Össze kell húzni a nadrágszíjat, biztos, hogy HKK-ra kevesebb jut.
4.) Súlyos hatással, idén már biztos nem fogok HKK-ra költeni, de nem hagyom abba.
5.) Úgy néz ki, a járvány miatt le kell mondanom a HKK-ról.
6.) Nem HKK-zom, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli – Vérfarkasok április 24.
Alfa pakli – Ősi sárkányok április 24.
A pillanat képe
Helyre kis varázsló
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
"Gandalf volt a kedvenc szereplőd a Gyűrűk Urában? Nosza, itt a helyed. A Túlélők Földje csak úgy hemzseg az ehhez hasonló alakoktól, vagy a táborozásod alatt keresnek fel téged, vagy te bukkansz táborhelyeikre egy-egy árnyas bozót menedékében. Indulj hát neki, milliónyi kaland vár." - propaganda szöveg egy Gatinhoz közeli útjelző táblán
Nézz szét a galériában!
Szerverterem probléma
HKK 11. kiadás – Beharangozó 1.
Nemzeti kvalifikáció - változások
Szivárgás – Szoros időrend
HKK versenyek a járvány után

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
[HKK Piac] Régi lapok (1415)
[HKK Piac] UR lapok (10570)
HKK 11. kiadás – Beharangozó 1. (48)
HKK kérdés? (45173)
HKK versenyek a járvány után (21)
Klasszikus TF (54)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Meg fogom tárgyalni Miklóssal, de addig is kimondottan értékelném, ha kiemelt versenyre nem szervezne rá senki semmit sehol. Köszi!
 
Szervusztok!

A mi van elég messze kérdésnek végül mi is lett a teljes értékű konklúziója? Mert én nem látom (lehet volt írva...), csak azt, hogy "le kell zárni."
Márpedig ez a kérdés azért egy kicsit még foglalkoztatna...

Kösz a türelmeteket az értetlenségem miatt...
 
Természetesen a Beholder csak a támogatott versenyeket tilthatja. A "házi", kiemeltre rászervezett versenyeket megítélik a játékosok. (persze, ha van egy folyamatosan támogatott helyszín, rászervez házi versenyt a kiemeltre, akár moroghat is a beho, és pl. megvonhat támogatást egy ideig.)

De én hiszem, hogy nem lesz ilyen gond. A "mi van elég messze" problémázást viszont egyszerűen le kell zárni.
 
A váci verseny nem volt meghirdetve a behon és nem is volt támogatott... szabad idejében meg hadd csináljon már mindenki azt amit akar... a Beholder nem tilthatja meg, hogy Te elmenj Vácra másik két tucat emberrel és kártyázz egyet...
 
A fent írtat furcsának érzem, de ez legyen 1-2 ember. A 27-ből 2 vadi új volt, cca 18 meg fixen nem ment vona sehova. Szó van továbbá 3 alvó játékosról, akik az elmúlt egy évben ezzel együtt is max 2 versenyen voltak. A fennmaradó 4 fő pedig nem hiszem, hogy országokat dönt meg.
De... ismétlem. Az állásfoglalást elfogadtam. Igyexem nem keresztbeszervezni senkit, és nem emelek szót más szervezővel szemben sem, ha rámszervez. Kivánok mindenkinek teltházas versenyeket, mert az azt jelenti van játékosközösség.
És egy dolog a kiemelt státusszal kapcsolatos megjegyzésre. Ha a távolság lenne a gond, akkor nem élne meg egy vidéki verseny sem. Sztem még mindíg a lokál közösség kiszolgálása kellene, hogy a feladata legyen egy versenynek. A távoli vendégek pedig az exta öröm emellett.

Summa summárum. Kicsi ez a közösség ahhoz, jogy ilyen okból legyen belviszály... majd alkalmazkodunk lehetőség szerint.

Üdv
 
Az U.I. miatt. :P (Én nem voltam egyik helyen sem, viszont követtem a témát itt és facebookon is.)

"A váci versenyen jelenlévők többsége valamely okból sehogy sem jutott volna le Szegedre."

Ez nem igaz. Volt nálatok olyan, aki a facebookon keresett fuvart szegedre, leegyeztette és aztán mégse ment oda, hanem inkább hozzátok, (mert az közelebb van?). A helyén nem ült senki az autóban és a facebookra kiírtak alapján ezért valakinek vonattal kellett mennie.

Sajnos kicsi, vízfejű ország vagyunk, nem az számít, hogy Vác és Szeged között mennyi a távolság. Az számít, hogy melyik van közelebb Budapesthez.

Balázzsal egyetértek abban, hogyha ezt a kiemelt dolgot támogatni akarja a beho, akkor vagy le kell tiltani minden más versenyt aznap, vagy legalább azokat, amik Budapesttől nincsenek messzebb, mint a kiemelt helyszín.

Üdv: Kyb
 
Kedves Mindenki!
Sokat agyaltam, kell-e hozzászólnom a témához, de akkor tisztázandó pontokat rendezném, és megteszem.
Első ízben. Mint azt Krisztiánnak egyeztettem, a keresztbeszervezés ndm volt szándékos, plusz a jövőben igyekszünk ügyelni, hogy ez ne törtènjen meg a részünkről.
Másodszor. Aki úgy gondolja, hogy egy noname verseny miatt 200km-rel odébb jelentősen csökken egy verseny létszáma, ott súlyos értékitéleti krízist sejtek. A váci versenyen jelenlévők többsége valamely okból sehogy sem jutott volna le Szegedre. Ők örvendeznek, hogy nem a nem "tudsz menni" és a "nincs" alternativájából választhattak. (Halk megjegyzés: voltak olyan emberek is nálunk, és erre büszke is vagyok, akik életúk első versenyén vettek részt). Nálunk cél a helyi bázisépítés, és szemben az alant írtak némelyikével, én utánpótlásra goneolok a 10-16 éves korosztályból.
Harmadszor. A Beholder döntése előtt, miszerint a saját szabályaik szerint nem támogatták a versenyt, fejet hajtottam, és úgy gondolom, hogy D. Krisztiánnal is sikeresen és ember módjára tisztáztuk, hogy a verseny azért kerül megrendezésre, mert a helyi bázisnak igéretet tettem erre. Ez úton retorziók ellenében is kijelentem, nem csinálok s...get a számból sem most sem később.

Végül
Mindenkinek köszönöm, hogy ennyi energiát fektetett a témába pro és kontra. Ez megmutatja azt, ki milyen apropóval teszi a dolgát, és felhívja a figyelmet nem csak az emberi, hanem a rendszer esetleges hibáira is, amiket nyilván mindenki kiértékel, és kezel legjobb tudása szerint.

Köszönöm a Beholdernek, és Krisztiánnak hogy elfogadták a számukra kellemetlen helyzetet.

Tisztelettel
Évinger Feri

U.i.: ha valaki úgy érzi, hogy a leírtakban valahol valótlanság szerepel, állok rendelkezésére...
 
A versenyhelyszínhez képest ill. Budapesten. De ez valóban kissé szubjektív, én egyszerűsíteném, szigorítanám, ahogy írtam.
 
de mihez képest "elérhető távolságban"?
a kiemelt helyszínhez képest vagy Budapesthez képest?
 
A váci mezőny 90 százaléka szerintem akkor sem ment volna Szegedre, ha épp nincs ez a verseny.

A 27 fő is csalóka, mert nagyon sok volt a helyi és környéki játékos.
 
Nagyon jó hangulata volt a kiemeltnek, bár egy kissé beárnyékolta a tudat hogy lehetett volna 30as létszám is ha nincs máshol verseny...
 
Nem "közelben" hanem "nincs verseny elérhető távolságban vagy Budapesten". Szerintem itt nem is a távolság volt a probléma, inkább az, hogy Vác "Budapest-külső".
Én egyszerűsíteném:"nincs másik verseny". Egy hónapban 8-10 hétvégi nap van, ebből 1 a behós, 1 a kiemelt vidéki, a többi 6-8 napból lehessen választani másnak. Adjunk annyi segítséget a kiemelt vidékinek, amennyit a behós kap.
 
Annyit fuznek hozza, hogy nem artana tisztazni, mit jelent a szabalyok szerint a "kozelben", mert ha Vac Szeged kozeleben van akkor kb az osszes videki versenyhelyszin Kecskemet "kozeleben van"...
 
+1

Én se azért utazom fel pl. majd a bontottra, mert "megéri". Ha időm és a munkabeosztásom engedné, szívesen mennék ide-oda versenyre, nem érdekelne a pénz. Ez egy hobbi, amire költeni kell. És szerencsére már nem kisdiák vagyok, aki anyuci meg apuci pénzéből él, vagy épp az ösztöndíjából.
Elmúltak azok az idők, amikor a hkk bázis 16-18 éves fiatalok voltak, az a generáció már felnőtt.
 
Azert en megkérdezném a helyedbe Kurunczit aki peströl jött és behúzta a versenyt hogy mennyire erte meg neki vagy Farkas Tomit aki ugyszintén pestről jött es 3. lett legjobb amatőrkent 2urt vitt plusz dekkeket.Volt akinek megérte eljönni De persze van az a hozzállás is mint a tied igy nehéz nyerni bármit is (max 1dekk) a pénz költségeket meg felesleges is emliteni mondj már egy hobbit ami csak plusszos es nem kell rá áldozni se időt se pénzt. A vidékiek felbirnak járni sirás nélkül is tudod kicsit más a hozáállás...
 
Hát az oda-vissza több órás utazással (amit gondolom adott esetben társas mulatságnak is fel lehet fogni ) meg az ehhez tartozó költségekkel nehéz szembe menni. Szerencsére a játékosok kreatívan intézik a tele kocsikat . Ha csak pár emberrel több van a versenyen, az már szép eredmény. Ha padig a környéken is sikerül emberekez bevonzani, és nem csak a pestiek leutazásából, az főleg.

Az Országjárót átgondoljuk, folyamatban.

A kiemelt vidéki versenyre való rászervezésből pedig, nagyon remélem, ez volt az utolsó.
 
De vélhetően mégsem elég ha Pest megyei stock-ra többen mennek, mint egy vidéki kiemeltre.
Amúgy bár ez az én véleményem de országjáróba berakott lapból is sokkal optimálisabb lenne ha legalább playsetet lehetne kiszedni, az eddigi számok alapján úgyse kerülne ki bődületes mennyiség, de legalább nem úgy kéne összekínlődni a 3.dikat mástól.
 
Ja és jövő évre is előkészítettünk egy kis pluszt a vidéki versenyekhez, bővebben hamarosan!
 
Az Országjáró és a kiemelt versenyek pont hogy felrázás és plusz támogatás a vidéki versenyeknek, mindkettő idei találmány a Behőtól. És amennyire látom, pezsdített is, általánosságban nőtt az indulók száma az idén, a kiemelteken főleg. De javítsatok, ha tévednék.
Ja és aki 4-5 helyszínnél tart, gyűjtse be még azr az 1-2 "pecsétet" és persze a fotó se maradjon el!
 
Ergo nem ér ennyit a játék, hogy utazgassanak az emberek.
Azért ha belegondolsz útiköltség meg nevezések ha dupla van meg pláne simán 6K/fő alsó hangon. Mégha 1-1 dekket is nyersz ami megint lutri akkor is ordas mínusz. Persze lehet érvelni, hogy de játszottál, de ne viceljünk már hogy 6k ért játszhatok. (Amatőr szemmel nézve mindezt.)

Nem a vidéki szervezésekkel van a gond az tök jó és köszönet érte, minden szervezőnek. Behónak kéne jobban felráznia az állóvizet.
 
Hát akkor csak szimplán lusták plusz 50-50 percet utazni
 
Tudtommal Vác pest megye, tehát az eredeti kiírás szerint nem szerepelhet állomásként a foilos techflux szempontjából.
 
Mert lusták az emberek 1:30-at autózni egy kiemelt versenyért, ha van 35-40 percre egy másik “új helyszín”, ami plusz 1 a fluxos kihívásban.
Szombathelyre is ezért nem jön senki, 2 óra összesen, de pár ember lejön “kipipálni” a flux miatt és ennyi.
 
Azért akkor is beszédes, hogy Vácon egy stock versenyen 25 körüli létszám volt, Szegeden ami kiemelt 19.
 
Csak hogy pontosítsuk az információkat:
Először is nagyon örülünk a váci bolt megnyitásának, minden lehetséges módon támogatjuk őket, a cikket is ezért raktuk ki, és nagyon reméljük, hogy ennek köszönhetően a HKK-t még többen fogják megismerni, ezért pedig nagyon hálásak vagyunk!
És épp ezért nekünk a legkellemetlenebb, hogy pont a legelső versenyt nem tudjuk támogatni. A probléma az, hogy a verseny időpontját csak a rendezés előtt 2 héttel tudtuk meg, és addigra már az adott időpontra ki volt tűzve egy kiemelt vidéki verseny. A versenyszabályok a versenyszervezők és a versenyzők érdekeit is szolgálják. A kiemelt versenyek rendszerét hosszas egyeztetés után alakítottuk ki, és az egyik legesszenciálisabb pont volt, hogy akkor ne legyen verseny, még Bp-en sem, különben az egészből nem lesz semmi.
Épp ezért javasoljuk mindenkinek, hogy ha versenyt akar szervezni, egyrészt nézze át a versenyszervezőnknek szóló cikket, nagyon fontos pont az, hogy 1 hónappal korábban le kell adni a versenykiírást! Másrészt ellenőrizze a versenynaptárat, hogy ne legyen ütközés. A kiemelt versenyek rendszere éppcsak elindult, fontos, hogy a vidéki versenyszervezők tiszteletben tartsák egymást, a játékosok pedig lehetőséget kapjanak arra, hogy minden versenyre elmenjenek.
Ha egy időpont nem megfelelő – akár azért, mert van akkor már kiemelt verseny, vagy a közelben bármilyen verseny, vagy nincs hely, stb akkor még mindig lehet megoldás, hogy keresünk a naptárban egy másik időpontot. Mondjuk lehet, hogy már nincs messze az idő, amikor olyan sokan HKK-znak, hogy egy időpontban különböző helyszíneken is teltházas versenyek futhatnak De addig is, amíg ez a pillanat elérkezik, kérek szépen minden versenyszervezőt, hogy először velünk egyeztesse mindig a tervezett időpontot!
 
Ha nem hivatalos verseny akkor profi pont sem jár érte ugye?
 
Korrekt korrekt
 
És már csak azért is irány vác.
 
Ne kezdjük el itt is.

Felhívjuk a versenyszervezők figyelmét, hogy a kiemelt versenyek napjára csak nagyon indokolt esetben fogadunk le más versenyhirdetést, és csak akkor, ha nagyon távoli (az ország másik fele) a helyszín a kiemelt versenytől.

200+ km az elég messze van. De enne ellenére SEM lett támogatva, mint látod a kiírást önerőből kerül megrendezésre, innentől pedig szerintem akinek van kedve szívesen látják, de kifogás nem igen lehet ellene.
 
Nem úgy volt, h kiemelt versenyre nincs rászervezés?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.