Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A tűzfőnix szárnyalása
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
A legkevésbé sem mondható megszokottnak, hogy tűzfőnix vitorlázik Fehérbérc, a kalandozóváros légterében. Pelegrinnek, az ifjú Álomőrzőnek azonban menekülnie kellett, és konok üldözői elől már csupán odafönt lelhetett egérutat. Az előtte álló éj azonban még kellemetlen meglepetéseket tartogat számára: többek között át kell értékelnie magában, hogy ki a barát és ki az ellenség...
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Argumbol is lesz tobb nyelven mar indulaskor? Vagy majd ha bejon magyarul utana forditotok? Mert gondolom van nemzetkozi verzio is tervezve...

persze, fordítjuk angolra, és onnan lehet majd más nyelvekre is. A hype-olást talán tényleg kicsit korán kezdtünk még így is, de annak azért örülök, hogy nem a fejlesztés 1. évében indítottam a blogot

elhart: abszolút egyetértek, szerintem is ennek van realitása.

Kyb: Amit írsz, egy jó ötlet, annak idején mtg-hez volt is ilyesmi. Egy rajongó írta, benne volt a kártya adatbázis, lehetett paklit összerakni, húzni, lapokat kirakni stb. de az ép-t és minden egyebet te módosítottad, a szabályokat neked kellett ismerni, de minden ki is volt írva, tehát ha 2-t húztál a húzás fázisban, azt látta az ellenfél.
Persze ez akkoriban abszolút laza dolog volt, max arra használtuk, hogy paklikat teszteljünk, senkinek nem jutot eszébe csalni. Ha ez rendes, gyűjthető lapokkal működik, amit pénzért szerzel be, esetleg még pontszámok, ranglisták, versenyek is vannak, félő, hogy a játékosok elkezdik az egészet komolyan venni. Akár úgy, hogy visszaélnek azzal, hogy a program nem ismeri a szabályokat, akár úgy, hogy aki vesztésre áll, kilép, kell bíró, aki visszanézi, mi történt stb. Ettől függetlenül, működhet a dolog, csak nagyon alaposan át kell gondolni. Akkor ez nem igazi játék lenne, csak egy segédlet.
 
TF klikkelös-grafikus változata szerintem felejtös. A másik utat pártolnám amit elkezdtetek az azonnali táplálás leprogramozásával. A játék minnél több elemét kellene online-á tenni, és egy kicsit talán jobban ráfeküdni a 'TF marketingjára, hogy a régi játékosok tudjanak ezekröl a fejlesztésekröl, és talán pár új játékos is generálódna.
Cheers,
 
Ahoy,

Szerintem a HKK Online-al teljesen rossz irányba mentek.

Az ahogy Miklós is levezette gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy működő minden szabályt ismerő single player üzemmód is legyen a játékban. És szerintem felesleges is, megtérülni pedig soha nem fog.

Amire szerintem szükség lenne az egy online virtuális asztal+ kártyaadatbázis+ draft és versenyszervező/sorsoló program. Ez már messze nem megvalósíthatatlan.

Én így képzelem el a működő "hkk" online-t:

-Egy közösségi felület ahol a fennlévő emberekkel lehet kötetlenül beszélgetni, mint a régi onlineban.

-Egy virtuális asztal, ami tud mindent, ami a játékhoz kell _statikusan_, de a szabályokat a játékosok adják.
Azaz az asztalon van *játékos szám* db pakli, ami keverhető felső/alsó x lap sorrendje módosítható, lehet belőle húzni és keresni. Az asztalon van hely lapokat letenni, akár egymásra is és elforgatni őket 90°-al. Van őrposzt, gyűjtő, semmi és kéz, ezek közt a lapok ide oda pakolhatóak. Van Vp, Szk, számoló felület. Lehet adott színű és számú jelzőt helyezni a lapokra vagy az asztalra, ezek elnevezhetőek (a leggyakoribbak előre betáplálva legördülő menübe).
A rendszer kattintással léptetve kiírja a kör fázisait is számolja a köröket. De ennyi, nem kell tudnia, hogy működik a reakciólánc, nem kell tudnia, hogy a gyűjtőből hatással visszatett életes lény nem kap életet. Ezeket mind a játékosoknak kell tudniuk. Szépen kiválasztja jobb klikkel a legördülő menüből, hogy a kezében lévő lapot kiteszi az asztalra/eldobja a gyűjtőbe/visszakeveri a pakliba stb.
és voicechaten/szöveggel megmondja miért teszi.

_Nem kell leprogramozni a szabályokat, csak a felületet. Ez a lényeg!_

-Ezen kívül a programban legyen fenn online az összes lap naprakészen és jó szöveggel.

-A program tudjon draft/frissenbontott/normál/stb. versenyt szervezni és lapokat osztani ennek megfelelően.

-A programban az offline kártyaköltségek töredékéért lehessen paklikat vásárolni és gyűjteményt managelni.
A cserebere részét át kell gondolni alaposan, de ha közvetlenül csak lapokat lapokért lehet adni és nincs köztes kamu, pénzért vehető valuta, akkor nem hiszem, hogy baj lenne belőle. Esetleg a felesleg lapok betörhetőek valami varázsporért amiből "foilos" animációs lapokká tehetőek meglévő lapjaink.

DE

Ha valakinek van offline gyűjteménye akkor kontrollált módon pl. teljes sorokat lehessen jóváíratni az offline felületen.

-Vagy az előző pontban részletezett offline lapvásárlás vagy egy szolid havi előfizetési díj biztosítaná a fenntarthatóságot. Pl.: 500 Ft/hó a kliens használata és mondjuk 50-200 Ft között vehető, csak online kiegészítő, amiből a csak online gyűjtemény növelhető. Lehet ide is versenyt szervezni stb. Az offline és az online összehangolható, lehet versenynevezést/paklit nyerni egyikből a másikba stb. Ezek az online versenyek szintén hasonló árképzéssel induljanak.
Esetleg lehet még különböző playmat illusztrációkért meg spéci kártya hátlapokat berakni azokért pénzt kérni vagy speciális eventeken nyerni/osztani.

-A játékosok asztala legyen figyelhető/hallgatható. Azaz lehessen figyelni ahogy mások játszanak.
Illetve így bírózható pl. 1 verseny. Bónusz esetleg a visszanézés/hallgatás.

-Valamiféle kiterjedt "növelj számokat" achivement rendszer, ami pl. versenygyőzelmeket számol.

-Opcionális sakkórás mód, ami az egyes játékosok aktív cselekvései alatt számolja az időt.

-A HKK nemzeti bajnokság draftja és draft meccsei követhetően legyenek ezen a felületen megszervezve/játszva. Így streamelhető, akár otthonról "fotelból" is követhetővé válik. Akármelyik játékos szemszögéből pl. a draftolás, a játék vagy akár a pakliépítés is!

És, hogy én. pl. mit remélnék egy ilyen HKK online-tól:
Szerintem ez így anyagilag is plusszos lehetne, mert a hardcore profik szívesen fizetnék a havi 500 Ft-ot és amikor összejönnének legalább 6-8-an mindenki befizetne még 350 Ft-ot egy draftversenyre örömmel.
Aki ki akarná próbálni a játékot az online 1 havidíjból meg 2000 Ft-ból bont kb. 10 paklit, játszogat egy keveset és ha bejött neki a játék akkor megy offline is.
Nem kell hozzá elmennie sehová, sem vadászni a játszótársakat.

De azt is megteheti, hogy összeáll x másik kezdővel együtt elindítanak pár frissen bontott versenyt.
Megteheti, hogy beül figyelni profik játékát (ha hagyják), kérdez, tanul.

A külföldi vagy nagyon vidéki emberek is visszakerülhetnének a hkk körforgásába. Illetve sokkal könnyebb lenne új arcoknak elkezdenie a játékot. Nyilván ez a verzió nem okostelefon kompatibilis, bár nem tartom elképzelhetetlennek, egy browserban futó verziótól, hogy működjön, anno én játszottam telefonról a régi onlinet párszor, nem volt kényelmes de ment.

Gondoljatok bele, milyen lenne a világ, ha egy random hétfő este otthon az íróasztalod előtt ülve tudnál tolni egy gyors, pörgős draft versenyt pár emberrel. És pár száz ft-ból meglenne az egész.

Üdv: Kyb
 
Pénzügyi szempontból teljesen érthető az összes leírt dolog. Hiába az összetett és bonyolult rendszer, ami offline játékosok fantáziáját megmozgatja. Az nem fog új játékosokat behozni. Ráadásul abban a korban, ahol pontozni lehet 1-1 dolgot, s az emberek mindenhol elmondhatják a véleményüket, ott egy olyan verzió, ami túl bonyolult hamar kipontozódik. Népszerűtlen lesz, sok negatív hozzászólással.
Online maximum a Heartstone bonyolultsága működik. Egy ilyen játék célja egyértelműen az új játékosok behozatala kell hogy legyen a játék népszerűsítése mellett. Minden más cél ezek móögé kell, hogy sorolódjon.
Pont emiatt látom úgy, hogy értelmetlen és esélytelen a "bonyolult" verzió. Ha lesz ilyen program, az csak egyszerűsített verzióban elképzelhető. Egyszerű irányba megy minden, ez a trend.
Annak nem sok értelme van, hogy pár száz embernek legyen egy újabb opciója játszani, akik amúgy is elmennek versenyre és/vagy vesznek hkk kiegészítőket. Miközben ezeknek az embereknek csak egy része játszana az online játékkal. A játék jövője az új játékosokban rejlik.
Én látom az esélyt a Mondoconban, illetve hasonló közösségi rendezvényeken való részvételben is, de ilyen verziók sokkal népszerűbbé tudnák tenni a HKK-t.
 
*Sokkal több réteget tudna elérni a HKK, ha online is játszható lenne.
 
Egyetértek nagyjából. Sokkal több réteget elérni a HKK, ha online is játszható lenne. Az érdeklődést a papír alapú verzió felé is jobban felkelthetné, egyfajta reklámként is lehetne rá tekinteni. Ha pedig bejön az online, akkor nyilván lehetne fejleszteni. Az alapokat is a kezdők jobban el tudják sajátítani, ha online is játszható.
 
Argumbol is lesz tobb nyelven mar indulaskor? Vagy majd ha bejon magyarul utana forditotok? Mert gondolom van nemzetkozi verzio is tervezve...

Egyebkent nekem is kicsit lelohadt most a kedelyem. Kozel 1 eve van ez a blog, az info nagyon lassan csepeg es az ido is nagyon lassan telik. Ennyi ido utan a hype elillan.
De most mar megvarom a betat, majd akkor talan ujra beindul
 
Valamint egy technikai megjegyzés.Jó lenne ha a topik a HKK fórumok között(is?) megjelenne.
 
Én viszont szívesen játszanék a "lebutított" változattal is, ami kb egy alfa pakli össztettségét üti meg. Alapnak jó, ha mégis bejönnne a jónépnek, (ami szerintem nem feltétlenül az offline hkk-sokat jelentheti), akkor lehetne tovább is fejleszteni. Lehet, ha egyszerűbb az online verzió több embert, szélesebb rétegből tud megszólítani játszani. Havi max. 3000 Ft-os előfizetési díjat is elviselhetőnek tartanék, ha progresszív tartalmat biztosítanak.
Egy alaplépés (lebutított változat) nélkül szerintem nem fog ez elindulni sehogy, és ez az alap nem feltétlenül tetszene a tábor nagy részének. Kb. egy szükséges rossz, de csak akkor lesz életképes ha fejlesztitek tovább. A fejlesztéshez viszont nélkülözhetetlen véleményem szerint az előfizetési díj is.
 
+1
 
Most én is a "lelombozó" kommentelők táborát fogom gyarapítani.Az online hkk ahogy megvolt valósítva nagyon jó volt.Abban a formában abszolút támogatnám,de egy lebutított változat szerintem nem mozgatna meg.Akkor mint ahogy az előttem szóló is mondja inkább játszok Legendsel vagy ugye sokan mások Heartstonnal vagy bármi hasonlóval. Ennek a játéknak az összetettsége a sava borsa ha ezt kiszedjük belőle nem tudja megütni a nagyok szintjét, hogy alternatívát nyújtson.
 
Tesztelő és lapötlet van bőven, többre legfeljebb akkor lenne szükség, ha negyedévente akarnánk új kiegészítőt kiadni, de erre nem volt igény. A védnöki program később vissza fog térni, de ennek csak úgy volt értelme, ha nem visszük túlzásba.
Az offline kártyajáték marketingjéről, nagyon sokat írtunk már erről, ami ezen a téren a leghatékonyabb (tanítani a játékot kiállításokon, versenyek országszerte, nagy mennyiségű weben elérhető infó, videók, blogok) ezeket folyamatosan csináljuk, és meg is van a látszatja, az elmúlt 7 évben a HKK minden egyes évben látványosan növekedett.
Az ennél is jelentősebb növekedésének egyetlen gátja van csak, amit az online-nal kapcsolatban is leírtam: a játék túl összetett, az elsajátításához és a komolyabb játékhoz is van egy igen masszív minimum IQ szint. A fejlesztés során persze fontos szempontnak állítjuk be, hogy próbáljuk a játékot egyszerűsíteni, de a gyakorlatban azt látom, hogy ez nem kivitelezhető.
A fentiek mellett a HKK-ért a legtöbbet TI, játékosok tehettek, tanítsatok meg minél több embert rá, a kezdőknek adjatok a számotokra haszontalan lapokból, a versenyeken legyetek velük sportszerűek és segítőkészek. A BDV-t többek közt pont azért hoztuk egyébként létre, hogy motiválni, jutalmazni tudjuk azokat, akik aktívan segítenek a játék népszerűsítésében.
 
Sziasztok,
Elsőként azt mondanám, hogy felesleges egy olyan játék ami nem autentikus HKK, azokból már van sok pl hearthstone stb.. amikkel már akár azonnal játszhatunk is nem kell senkire és semmire várni és van már közönsége.
Nem kell feltétlenül mobil kliensben gondolkozni de a flash alapú is nyilván felejtős.
Mobil kliens pont az összetettség miatt csak player vs cpu módban érdemes autentikus módon.
Nagyon sajnálom, hogy lemaradtam a HKKonline demó-ról szívesen pörgettem volna. Viszont ilyen kilátásokkal ami nyilvánvalóan mutatja, hogy nem lesz érdemben HKKonline, inkább azt mondanám, hogy az erőforrásokat sokkal inkább az offline játékra kell fordítani és több marketingre az új játékos bázis megszólításához. Több tesztelő, több lapötlet felhasználása, újra védnöki program és a mérleg máris billen felétek (mégjobban mint eddig).
(Bocsi a kéretlen tanácsért)
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.