Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ládákat őrző csapdák
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ha egy labirintusban őrizetlen ládát találsz, sokszor még nem vezet egyenes út a benne lévő kincs megszerzéséhez. Az ősi relikviákat ugyanis előszeretettel őrzik olyasféle mechanikus szerkezetekkel, melyek akkor lépnek működésbe és okoznak maradandó kárt, amikor óvatlanul kinyitsz egy ilyet.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati gyorsítás IV. (562. tudati képesség)
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Ami az én véleményem:

A helyszínt elsőre nem értettem, de a Szati érvelése elfogadható, ha így látjátok, ok.

Villámhorgony szerintem nem sokat gyengült, továbbra is top papír lesz, oké ez így.

Szemétdomb esetén sajnálni fogom, hogy nem kapok el több 2 vp-s és 4 ÉP-s Megsemmisítő csapást, de el kell ismernem, ez így reális. Így is megfogja a 0-s lapokat, védekező lapokat, pár Ik-helyettesíthető lapot és azért az alternatív képessége sem éppen gyenge, Jó lesz ez így.

Hatalom kék itala: Maximálisan támogatva, ne döntsön kockadobás meccs kimeneteléről (jó, így is fog, de közel sem annyiszor).
 
En is javasolnam ezeknek a lapoknak az ujranyomasat. Ezek elegge nepszeru es gyakran hasznalt lapok,ha pl. 1 kezbol dobatasnal valaki nem emlekszik/nincs tisztaban a modositott szovegukkel, az eleg sok folosleges konfliktushoz vezethet.
 
Ezek jó részét valóban meg kellett lépni, legjobban szerintem az Italkeverés fog értékcsökkenést elszenvedni(nyilván ott bőven van miből).
Egy talán elég elméleti kérdés, ami megfogalmazódott bennem a Szemétdombbal kapcsolatban:
Megfogja-e így azokat a lapokat, amikre nem az van írva, hogy "idézési költségét helyettesítheted"-ami ugye a teljesen helyettesített IK-jú lap-hanem, hogy "idézési költségéből X vp-t helyettesíthetsz", mint pl Szirének hívása, manók stb még ha az épp egybe is esik a teljes költséggel.
Mert szerintem ha valami nem teljes költséget helyettesít, hanem csak X vp-t, és az a körülményektől függően(pl drágítás hiánya) épp a teljes idézési költséggel esik egybe, attól az még nem egy teljesen helyettesített IK-jú lap.
Akkor viszont elég gitt lett a Domb
 
Nagyon szépen köszönjük!!!Üdvözítő, hogy a játék jövője érdekében meg lettek ezek lépve.Remélem ez lesz továbbra is az út és bátran merünk hozzányúlni azon lapokhoz amik úgy alakulnak, hogy a játék jövőjét veszélyeztetik/vagy a jövője építését nehezítik.
 
En is elkoltottem a korabban emlegetett sok penzt,
h meglegyenek a lapok.
Tudtam, hogy TÚL erősek.
A Tharr-Fairlightot hasznalo mezobe konkretan nem kell(ett) ölés, elég volt betenni a sz.domb-horgony-unaloműző-italkeverés kvartettet.
Mennyi különbség lesz ezután a pakliban?
Alapból bekerül még vmi ölés 3 db, és nem harmadik, hanem ötödik körben lesz az átlag befejezés.
(Legesélyesebb 3 perzselő homok)
Ettől még ugyanúgy megfogok/leszedek mindent,
nem ez fogja rontani a győzelmi arányt.
Ugyanitt olcsón átveszem az említett lapokat,
ha szerinted rosszak.
 
Szerintem már bőven nem ér az a lap egy ezrest, de ez nyilván szubjektív.

Valóban, amit Szata írt, teljesen korrekt.
 
Pontosan az ilyen kommentek miatt hezitáltunk - a tesztelői és készítői oldal egyaránt - majdnem egy éven keresztül, hogy mi legyen az összes cikkben említett lap sorsa. Ami, ahogy a cikkből is kiderült, egyaránt érintett száz forintos (Öntörvényű, Az élet földje), pár százas (Vízitündér, Életenergia) és kimondottan értékes lapokat (Italkeverés, Szemétdob, Villámhorgony) is.

Felvetődött tesztelésen is, hogy milyen visszhangja lesz annak, ha kódos lapokat nerfelünk. Ilyenkor nyilvánvalóan előkerül az összes lehetséges verzió, beleértve az újranyomtatást, a sima kitiltást és nerfelést, de ha egy lapot kiadás után nem online játékban módosítani kell, nincs már igazán jó megoldás. Még online CCG-kben is, mint a Hearthstone, komoly érzelmi töltete van bármilyen lapmódosításnak, noha ott sose birtoklod igazán a lapot, a puszta játékélményért fizetsz néha többet is, mint a HKK-ban.

A HKK 2017-re eljutott egy olyan szakaszba, amikor messze könnyebb kezdőként, amatőrként versenyre járni, gyakorlatilag nincs olyan profi, aki ne segítene szívesen akár tanáccsal, akár lapokkal azoknak, akiknek nincsen jelentős ráfordítható kerete havi szinten a játékra. A BDV-n keresztül viszonylag jó áron, ajándék promo és UR (!) lapokkal együtt könnyen fejleszthető a gyűjti - ez se volt korábban, még hasonló sem.

Ennek köszönhetően szerintem eljutott arra a szintre a játék, hogy SOKKAL FONTOSABB az, hogy a játékélmény egy konstans magas szinten maradjon, és ehhez sajnos ezeknek a - be kell látni - rosszul tervezett lapoknak módosulnia kell. Bár a cikkben nem szerepel, de ezek nem végleges nerfek, ahogy a korábbiak is, ezek is először tesztidőszakba kerülnek, és kb. 2 hónap múlva kiértékeljük, maradjon-e ez így vagy visszaállítsuk őket.

Azokat, akik gyűjtői szinten foglalkoznak a játékkal, teljesen érthető, hogy sokkal negatívabban érinti ez a nerf. De ahogy mondtam, sokkal fontosabb az, hogy a játékot 90%-ban fenntartó versenyjátékosok játékélménye töretlen maradjon, és sajnos el kell fogadni, hogy lehetetlen, hogy egy ilyen helyzetben senkinek se sértsük az érdekeit.

Én, mint aki az összes lapot birtokolja playsetben, még én is jó szívvel megszavaztam ezeket a nerfeket, mert szerintem nincs inkorrektebb, mint egy ingyen meccsfordító Szemétdomb, egy ingyen néha lap és tempóelőnyt is gyártó Villámhorgony és társai.
 
Köszönjük a visszajelzést, egy igenis lényeges aspektusát ragadtad meg a dolognak. Nagyon fontos szempont volt, hogy értékes lapokról van szó, ezért ne olyan nerfet kapjon, amitől játszhatatlan lesz.

Viszont meg kell látni, hogy a játék további sikeres fennmaradásához néha szükséges változtatásokat eszközölni. Szívesebben fogadom el, hogy most pár lapomnak az értéke csökkent, minthogy pár év múlva arra eszméljek, hogy megszűnt a játék.

Ui: nem válnék meg se a Szemétdombtól, se a Horgonytól. Mindkettő még bőven felső kategóriás lap így is.
 
Remélem a jövő hónapban UR-ket és a bajnokos lapokat nerfelitek
 
Kedves Beho, Tesztelők!

A következő a meglátásom:
A játék úgy épült fel, hogy a szerencsének és/vagy a pénznek nagy jelentősége van abban, h ki milyen lapkészlettel játszik. Meglehetősen inkorrektnek tartom, azt hogy a 'vásárló csalogató' kártyákat, miután elfogytak nerfelitek. Rengeteg pénzt költöttem el azért, h meglegyen a szett villámhorgonyból és szemétdomból. Igen a Beholder kft-nek adtam. A pénzért olyan boostereket kellett megvennem, amire semmi szükségem nem volt (,de ugye új kiegek vásrlásával nem lehet). Azért egy kicsit "elmehettek a p**sába" érzésem van ettől.

1. Adjunk ki olyan lapot, ami növeli a fogyasztast.
2. De jól sikerültű: mindet eladtuk.
3. Most már nerfel(het)jük az inbalanced kártyát.

Ugyanitt:
3 darab szemétdomb eladó
 
Na így kell nerfelni. Talán még stabilabb is lett az italkeverés. Örülök, hogy nem lett játszhatatlan.
 
Szia, tervezés szempontjából fontosnak éreztük meglépni ezeket a változtatásokat:

Szemétdomb - szűkíti a lehetőségeinket laptervezésnél illetve balanszolásnál, amikor részben helyettesíthető költségű lapoknál járunk. Ilyen szituációkban a Szemétdomb nem csak lapelőnyt, hanem jelentős tempóelőnyt is generál, akkorát, amiből az esetek nagy százalékában az ellenfél nem tud már visszajönni a játékba.

Élet földje - Ez sokak számára meglepő lehet, de talán még erősebben szűkíti a design space-t, mint az előbb említett lap. Jóformán nem éri meg Csábítás képességű lapokkal és lénylopásokkal játszani, hiszen az előkereshető, reagálhatatlan helyszín teljesen értelmetlenné teszi azt. Az új képessége néhány szituácókban még erősebb is lehet, viszont ez lehet egy stratégiai faktor, hogy még az esetleges lopások előtt rakjuk ki, míg az eddigi képességére nem nagyon volt counter-play.
 
Úgy végiggondolva h ha változnia KELLETT, érthető ez a nerf valóban. Csak valahogy én még sosem éreztem úgy h kijött ellenem a szemétdomb, akkor kikaptam. Nullás lapcounterrel meg öntörvényűvel már igen
 
Azt lehetett tudni, hogy a lappal valamit kezdeni kell, és ez volt a legkisebb gyengítés.

A járj ellen egyébként még mindig jó, mivel ősmágiás. A járjban is lehet védekezéses lap, teljesen helyettesített lap, és végső soron ha csak úgy lerakod ingyen, hogy adja a Dobótőröket, azzal sem jársz rosszul.
 
Nem vagyok profi játékos, de a szemétdomb nerfet egyáltalán nem értem. Eddig legalább járj ellen is jó volt, nem csak az ingyenes counterek ellen. Mostmár nem lesz jó...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.