Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Izgalmas vadászat
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
Az élet mindig izgalmas az árnyak között, és nem mindig a fegyverek, vagy a mágia jelenti az igazi veszélyt.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hát a ZV széttápolta a rhattot ez kétségtelen, de pl KM-ben igazán erős (a 2 ganüid szintű) lapot nem kapott.

Szóval a barna erősebb.

Oké, ez érthető álláspont, amit írtál.
 
marmint *goblin*
 
Korrekt az uj gonlin, ahogy nezem en 5 nagy kor alatt halok meg vele

Verrel irt kodex mellett viszont akarcsak az unalomuzo, ez is koronkent fixen huzat majd, iszonyat lesz
 
Nehéz úgy lapokat kiadni egy erős színhez, hogy megjelenő lapok ne legyenek gyengék (akkor minek adnánk ki őket), ugyanakkor ne is túl erősek. Szerintem amit írsz az abból a szempontból igaz elsősorban, hogy a barna counterek szálltak el nagyon, ezúttal nem is érdemes ilyen Szemétdomb-kaliberű számítani, jó, játszható lapok lesznek viszont ezúttal is a színből.

(Rhatt egyébként az egyik legerősebb szín egyszínű környezetben, nem tudom, még hány ilyen verseny kell ahhoz, hogy bevésődjön a köztudatba ... )
 
Btw valaki nagyon imádhatja ezt a színt, kiegről kiegre (plusz alfáról alfára szinte, igaz most épp elmaradt) brutál lapokat kap és már a legerősebbnek is minősül.

Exterm nagyon komoly lett és ez is igen finom.

Lassan ideje lenne a barnánál picit szolidabbnak lenni és más színekre koncentrálni (noha a profiknál pont nem ez a szín húzta be áprilisban, de az inkább a játékosnak köszönhető, kevésbé a rhattnak).
 
De, tervezunk (most inkabb a teli kiegben lesznek ilyenek).
En 'be tudtam gyotorni' tesztelesen a barnat a Timera pakliba - mivel a kontroll pakli egy Timeras verziojat jatszottam, a barna mint bivalyeros kontroll szin berakasa nem okozott sok gondot. A 'valodi' Timeras lapok persze inkabb kekbol jottek (meg szintelenbol ugye )
 
(Itt mutatnék rá egy érdekességre. Az előkészítő fázisban termelt tókenekre nem működik az Unaloműző. Mivel aktiválást igénylő a képessége, és ilyet nem lehet az előkészítő fázisban használni.)
 
Ha jól emlékszem, volt olyan verzió a tesztelés egy szakaszában, hogy csak saját körben adott, viszont csak 6-ra sült ki a negatív effekt. Na, az valóban egy 400 Ft-os ritka szint lett volna. Így használható és vicces lap lesz, pároson kifejezetten erős, és emiatt általában véve is időtálló lap lehet.
 
Ruzsinszki +1.

Sajnos Fisher rajzai már nem a régiek.
 
pár éve pároson még szinte kötelező volt a bobó, na most ugyanez lesz a goblinnal...
 
Úgy látszik,hogy a barna kapja a kiegben a legnagyobb tápokat. Ez a lap egy 400 Ft-os ritka lenne,ha csak saját EK-ban adná a találmányt,de így,hogy minden körben adja,szerintem népszerű lesz sok pakliban. Az illusztráció szerintem jó,ha szeretnétek Fischert a továbbiakban is alkalmazni,akkor ezt a szintet nyújtania kell minimum,én már személy szerint elengedném őt,de tudom,hogy sokan szeretitek. Én azért Ruzsinszkitől illusztrálva szívesen megnéztem volna ezt a két lapot.
 
Ez azért van, mert egysíkúan gondolkozol/nem ismered a régebbi lapokat. Javaslom nézz körül az örökkévalóság piros lapjai között majd utána keresgélj kicsit a végzeturas színteleneknél.

Nagyon kevés olyan dekk van, amibe 1-1 _szín_ nehezen fér be. Konkrétan úgy 9. És mind úgy kezdődik, h xy színkövető. Minden mást _akárhogy_ össze lehet rakni.
Konkrétan a timeradekkben nálam mindig a piros-kék (+lila) voltak az alapszínek, aztán a villámhorgony óta a sárga váltotta a fehéret, mint tech szín.
Azt mondani, hogy a piros oda nem fér be, szerintem csak annyit mutat, hogy nem nagyon értesz a játékhoz.

On topic: Fischer grafika!!! A lap maga beteg, nagyon kellett már egy fix gyógyítás a tőrdekknek. Tetszetős papír, kíváncsi vagyok hányszor fogok miatta kikapni mert 5-6-ot dobok. XD

Üdv: Kyb
 
Abba a pakliba nem igazán terveznek lapokat ha megnézed.

Azért legendásba mert passzívan jön és folyamat csinál valamit, nem kell feltétlen mind az 50 lapnak legendásnak lenni és nyilván akad már 1-1 lap ami gyengusz (nem tudom hogy a goblin szurkáló még befért-e, de ha már 1 manás goblin, ez sokkal többet tud még ha nem is ugyanaz a funkcio)

Mindenesetre úgy néz ki a goblin a kövi faj versenyen is a legjobbak egyike marad.
 
Tetszik a két új lap, csak egy miatt vagyok szomorú, és ezt nem is értem:

Miért nem lehet egyes lapokat olyan színűre csinálni, hogy egy másik, rájuk nagyon jellemző deck-be beférjenek.

Ezt nem értettem az Ork szerencsejátékosnál sem (értem én, hogy az ork faj Dornodon, de láttunk már abból is bufát is) és most sem. Miért nem lehetett olyan színű, hogy beférjen a "másik saját paklija (Timera)" jellemző színeibe. Így most van 1 lapunk ami tök jó, ellenben rossz a színe, így a 2 deck közül amit erősíthetne erősít 1-et.
 
Szerintem*
 
Nekem is tetszik a papir, az illusztracioja hangulatos. Nekem regen meg butyok koromban Fischer volt a kedvenc illusztratorom, aztan az Elozonlesnel elengedtem, ott szerintem elegge melle lott szerintem.
 
Ekkora RNG még elfér. A kreátor (bár szerencsére nem használt lap) meg főleg a hülye hatos kék itala clown fiesta, utóbbi a hkk legrosszabbul dizájnolt lapja, nagyon díjaznám ha fixen adna lapot vagy legalább kisebb lenne az intervallum :/

Ez tetszik, Bubu legendás dekkjébe is helye lesz
 
a goblin man
 
és feltalál és feltalál és feltalál!
 
Token (vagyis nagy kepes) sajna csak az tud lenni, aminek keves a szovege.

Korosztalyhoz: azert en nem mondanek le a 11-14 eves korosztalyrol sem, tudnak ok is lelkesedni (ld. szakkor pl.). Ha nem is versenyjatekoskent, de 'utanpotlaskent' Alfaval barati jatekokat jatszva, Dungeonbe lenezve, ott megtapasztalva, hogy ez bizony nem 'dedos' jatek (ez nagyon fontos egy kamasznal), szerintem 'beszippanthatoak' mar az okosabbak.
 
Nagyon bejön a graf!!! Gratu hozzá!
 
Szerintem a jelenlegi HKK célközönsége a 14-24 közötti gimnazista-egyetemista, geek korosztály.
Ez a játék egyáltalán nem való általános iskolába.


Ez a lényeg sztem is. -annyi h talán -és pontosan az általad emlitett régi lapok miatt- talán meg merem kockáztatni a 16 évet de ez már egy kérdőjelesebb alsó határ...
a felső határ meg ebből a szempontból nem releváns... se a játék vérkeringésében kezdettől szereplők fiatalabb rokonai, akikkel együtt él, és ezt látja (legyen az saját gyerek, vagy unokaöcs)
 
Sok mindenben egyetértek Krisszel, ebben speciel nem. A képpel szerintem semmi gond, azt leszámítva, hogy középszerű és nem egészen adja át a címet, de hát Erős ereje új... :P. És a 10+ éve létező Lady Lucitaniák/Piroslámpás házak/Öldöklések mellett ilyesmin fennakadni szerintem álszentség.

Szerintem a jelenlegi HKK célközönsége a 14-24 közötti gimnazista-egyetemista, geek korosztály.
Ez a játék egyáltalán nem való általános iskolába. Az ottani gyerekeknek még gyorsabb harsányabb ingerek imponálnak. A HKK, és lássuk be a versenyHKK gyakorlatilag A HKK, egyáltalán nem ilyen. Nem ad gyors sikerélményt kevés befektetéssel. Van néhány saját korosztályát megelőző gyerek akit megragadhat, de szerintem nem ők fogják eltartani a játékot.

(Tudom, tudom Balázs ott a fiad aki már 6 évesen is játszott és, és... semmilyen szempontból nem tekinthető releváns példának, pont a háttere miatt.)

A játék annyira összetett és bonyolult, hogy kell hozzá már egyfajta érettség. Lehet itt utánpótlás neveléssel meg hasonlókkal jönni, de egyrészt nagyon kíváncsi lennék a HKK eladási statisztikáira, hogy mennyit tesz ki belőle a 14 év alattiak által/számára vásárolt kártya. Másrészt azzal nem leszünk beljebb, ha 10 éves Pistike lejön kikapni 3-szor a kezdőligába aztán nem látjuk többet. Pláne, hogy a legtöbb ellenfelét "bácsi"-nak fogja szólítani. A HKK egyik vonzereje a közösség maga és az, hogy emberek között, emberekkel együtt csináljuk ezt a hobbit. Egyszerűen nem lehet kikerülni azt, hogy azok akik a játék törzsét kellene, hogy adják, az amatőrök átlagéletkora kb. 18-20 év lehet. (Kellene csinálnia a behónak egy ilyen felmérést szerintem, h életkor/látogatott versenyek/mennyit költesz a játékra/stb.)

On topic: A fehér lap iszonyatosan erős.
A sárga leszedéssel kapcsolatban egyre inkább az fogalmazódik meg bennem, hogy a negatív hatású jelzőkkel is előbb utóbb eljutunk oda, mint a gyűjtővel, hátrányból előnnyé válnak.
Én jobban örültem volna, ha ez a lap 1 Zsz és védekezik, de akkor lehet zénes lenne.
Jelen formájában indirekt erősítés a Járj-nak.

Üdv: Kyb
 
Reklamozta a Beholder es a Blogosok is altalanos iskolakban a HKK-t tobbszor is, amennyire lehetett. (szorolapozas, bemutato jatek, szakkor).

En spec. szulokent _ettol a szintu_ vertol-agressziotol nem feltettem a gyerekemet mar 5,5 eves koraban sem (amikor HKK-zni tanult).
De megertem, hogy nem vagyunk egyformak. Igyekszunk erre is figyelni, ugy hiszem, a Junior es Alfa pakliknal sikerult is.
Mindenkeppen ezeket ajanlom altalanos iskolakban mutogatni, kezdoknek, fiataloknak jatszani tanulni, igy ez a problema is megelozheto.

Amugy mara a HKK (osszetettsege miatt) szerintem alapvetoen a 4.-5. osztalytol kezdve ajanlhato, addigra mar kisse hipokrata dolog szerintem ilyen szintu vert-agressziot kiemelni/karhoztatni a mai vilagban. Ettol meg lehetnek olyanok, akik erre mutogatnak, ehhez is alkalmazkodnunk kell. Masfelol maguk a gyerekek (a fiuk foleg) a gonosz, nagyhatalmu lenyeket tartjak gyakran a 'legcoolabb' reszenek a jateknak - ehhez is alkalmazkodnunk kell.
 
Így van, mindenképp meg fogja tapasztalni.
Persze óvni és védeni kell őket, de nem elhanyagolható, hogy fel is készítsük őket amennyire csak telik tőlünk.
 
Pittypang utcai általános iskola. Dév és a Zsolt többet tud róla berszélni... Nos én akkor (még a kivitelezés elött) mondtam h nem szerencsés... Az h idő és egyébb okok miatt ezzel felhagytak most a zsoltiék egy más kérdés
 
Sziasztok!

Nos, én még nem hallottam volna, hogy a HKK-t általános iskolákban reklámozná a Beholder.

(teszem hozzá én sem tenném)

Eleve azt nem értem miért is kellene Ált. iskolában reklámozni?

Sajnos olyan világban élünk, ahol nem kerülhetjük
el az erőszakot. Ált. iskolákban is nem 1szer történik olyan, hogy egyik fiú megüti/ellöki a kicsi társát és higgyétek el ezt aki megéli/végignézi abban nagyobb "traumát" törést okoz, mint egy ilyen lap.
 
Egy lap miatt azért ne dőljünk kardunkba....majd nem játszanak a gyerekek kimerélüssel aztán slussz. Egyébként amelyik szülő egy ilyentől óvja a gyerekét az zárja be egy burokba inkább mert amint kilép az utcára a gyerek valahogy, valamikor találkozni fog agresszióval...

Nem a kiegenkénti 1 ilyen jellegű lap miatt nem kezdenek az emberek neki a HKK-nak, ezt mind tudjuk (hanem a 0 reklám de erről van szó blogon is és már máskor is volt, szóval nem offolok).
 
Anno ha nem is így meg fogalmazva, de én is pont a fiatalkoruak védelmében nem támogattam az általános iskolás népszerüsítést...


Ez nekem csak arra mutat rá, h a cégnek fogalma sincs a célközönségről, irányvonalról... Ott terjesztené, amire alkalmatlan formában adja ki...
 
A kepre tekintve valoban nem a kimerules fogalma jut eszunkbe eloszor
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.