Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ork barlang
(Kalandok Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Mikor beléptem, csak úgy özönlöttek felém vicsorgó arckifejezéssel a rusnya képükön, de nem volt számukra menekülés... Mindannyian a kardom élére hányva végezték" - Lángpallosú Geodrin megemlékezése a jubileumi 100. ork barlang kipucolásáról
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Mi az FL 11? :-)

A sima FL töröl mindent elvileg.
 
Ezt az FL 11es parancsot valahogy lehet törölni?
 
Rájöttem, sorry.
 
1. Az NJK-tól történő lopás 700-as csapdaészlelés felett 1% alapfejlődés helyett 2% alapfejlődést ad. Erre természetesen rájönnek a bónuszok, pl. sziklozug ragu, szürkeállomány stb. Ugyanez igaz a lopás szakértelemre 1200 felett.


És van valami változás 700-nál kisebb csapdaészlelés esetében is?
505.-ik forduló, 13 kísérlet, mind NJK (11 sikeres
kerülés): 176/65 (+78%)
508.-ik forduló, szintén 13 kísérlet, mind NJK (11 sikeres kerülés): 178/21 (+48%)
Mindkettőt a "reform" után léptem. Elképzelhető, hogy van benne egy "kis" random?
 
Ezzel kapcsolatban kérnénk a két képesség viszonyának újragondolását, vagy ha nem lesz változás (mint említettem korábban a változtatás alapvetően pozitív), akkor a képesség lecserélésének lehetőségét (még emésztjük mi is).


Megírtam Albertusnak, hogy ingyen lecserélhetitek a gyűjtőszenvedélyt.
 
Ez nem arra orientál,hogy újra írjak ul-t,eddig se nagyon terveztem,de ezután....
 
Köszönöm a válaszokat.

Még egy észrevétel, a mai változásokról :

- Emlékezetfrissítéssel (177. KT-képesség) egy fordulóban többször is lehet lopni ugyanolyan fajú kalandozótól.


Ennek alapvetően nagyon örülök / örülünk, de így a "mindenkitől lopás" képességünk (GYŰJTŐSZENVEDÉLY (128. TUDATI KÉPESSÉG) ) értelmét veszíti.

Mivel az emlékezetfrissítés annak idején korlátot kapott, valahogy növelni kellett (volna) a feltételes lopások lehetséges számát úgy, hogy fogalmunk sem volt milyen fajó karakterekkel találkozunk.
Megjegyzem 15+ évvel ezelőtt bőven fele ennyi feltételes parancs kiradására sem volt lehetőség.
Hátránya ennek a parancsnak, hogy mindenképpen 10 TVP, az új változtatással viszont biztosan soha nem fogjuk használni, hiszen értelmetlen.

Ezzel kapcsolatban kérnénk a két képesség viszonyának újragondolását, vagy ha nem lesz változás (mint említettem korábban a változtatás alapvetően pozitív), akkor a képesség lecserélésének lehetőségét (még emésztjük mi is).
 
Koszonom, igy oke.
 
Azt kérdezném, hogy miért lett 1100 a korlát lopásnál?

Nagyon egyszerű a válasz: elírtam a hírben. Ugyanúgy 1200, mint ahogy korábban 1200 fölött csökkentettük 1%-ra. Az az 1% nőtt most 2%ra.
 
2. A kihívásos lopás eddig is normálisan működött (tudtommal), amin javítani lehetne, hogy egy NJK-ra adott fordulón belül több tolvaj is kiadhassa a kihívásos lopást.
Mivel alapvetően a normál lopás költségén 1 TU-ba is kerül és a TVP költség is fix 5 (nem csökken), így ez nem lenne korlátlan, viszont nem kapnék ilyen üzeneteket :


Pontosan ez történt., illetve ez is. Ezentúl kihívásos lopással mindenki meglophat minden NJK-t egyszer minden fordulójában.

3. Nem lehetne a manókat külön választani a familiárisoktól ? Ez mindenkinek kedvezne, de főleg a tolvajoknak nem kéne az alap famulusukról lemondani.

Ezt átgondoljuk.

4. Ezt abszolút nem értem.

Nem tudom sokkal jobban leírni, mint ahogy a 8-as HSZ-ben tettem. Annyit tennék hozzá, hogy nem -100 csé, hanem a csé fele. Azaz OV 0-nál 300-as csé 150-es csé-nek felel meg. Megjegyzem a KF-ig emlékeim szerint nincs olyan csapda, aminek észrevételéhez 100-nál magasabb csé kellene, de még olyan se nagyon, amihez mondjuk 70-nél több. A KF-en is igen kevés olyan csapda van, amihez 90-120 körüli csé kell. Emlékeim szerint...

5. Honnan tudom én, hogy mi a jó aranyérték amire kéne állítani?

Kipróbálod. Amikor megfelelőnek találod a lebukási arányt., számodra az a jó beállítás.

Vagyis KF-en sokkal könyebben ellopok valamit, mint keleten ? Ez miért jó? Büntetjük a kis tolvajokat, hogy semmi sikerélményük ne legyen?

Nem. A KF-en nagyobb értéket lehet lopni pont úgy, ahogy a KF-en egy fordulóban több aranyat szerzel. KF-es kari összeüt fordulónként több tízezer aranyat, egy keleti karakter Alanor környékén meg pár százat. Hasonlóan a tolvajuk is. Alanor környékén kisebb a zsákmány, mint a KF-en. Legalábbis az elképzelésünk ez volt.
 
Mert Nikimanónak már tök mindegy, 1206-al ígyis, úgyis övé a legnagyobb neki mindegy mennyivel ALATTA húzzák meg a határt, a következő meg 1000 körül van. Ezért.
 
Azt kérdezném, hogy miért lett 1100 a korlát lopásnál?
Eddig az volt a gyakorlat, hogy a legmagasabb szaki fölé húzzuk a határt, ami most 1200, és arról nem beszélve, hogy decemberben mikor felvetődött a dolog, akkor még szintén 1200-ról van szó.
 
Valoban, igazad van.
 
"Ilyenkor a csapdaészlelés fele olyan hatékony, azaz a szakértelem fele számít csak"
 
2.: azt irtak az NJK-kra minden forduloban ki lehet adni, vagyis naluk ugyanugy mukodik, mint regen mukodott a 2 fordulonkenti korlat elott (barmennyi tolvaj elnyomhatja 1 taborozas alatt 1 karakterre es mivel mindenki 1x lephet taplalasonkent, az NJK-k meg elotte/utana resetelodnek, igy valojaban minden taplalasban elnyomhato, - elvileg -).

5.: pont most irtam SIA listara, jovo heten en arany lopassal fogom beloni, hogy hol van szamomra a megfelelo ertek, 50-es emelesekkel szepen szerintem beloheto par fordulo alatt (a teruletenkenti bonusz/levonas nem tudom hogy van, de nem is nagyon ugralok teruletek kozott).
 
Jah, es az OV 1-5 dolgokrol nem irtak hogy valtozna, szoval ha OV 1-gyel mesz es van 100-as csapdaeszlelesed, akkor az 100-as marad, nem fogjak felezni (egyebkent sehol nem irtak hogy felezodne, csak OV 0-nal valtozott es csak annyit, hogy -100-zal check-elik a csapda erosseget a te csapdaeszlelesedhez, most igy jobban belegondolva nem is kell nezni hogy 100 alatt vagy-e vagy sem, egyszeruen OV 0-nal csapdaeszleles-100-zal kell csapdaelkerules probat dobni, ezt meg sose tudod megtenni 100-as csapdaeszleles alatt, igy 100 alatt mindig fixen beleesel, 100 felett meg mar van eselyed elkerulni).
 
Minden csapdanak van egy erossege, amihez viszonyitjak a csapdaeszlelesedet, ha OV 0-val mesz egy labiban es jon egy 30-as erossegu csapda, akkor ha van 130-as csapdaeszlelesed akkor jo esellyel elkerulod, mert ahogy a JV is irta (8-as hozzaszolas), OV 0-nal a csapdaeszleles-100-zal keresni fogod a csapdakat is, ha ez az ertek pozitiv (csak epp neked tvp-be nem kerul, mint masoknak, ha csesztetik az OV parancsot, leven neked 0 marad). Ha a csapdaeszleles-100 kisebb mint 0, akkor meg ugyanugy mukodik, mint eddig, OV 0-nal mindenbe szepen beleesel.
 
helyesen (bbcode levágta a zárójelemet)

(a)
FOR i=1 to 5 do :
- 60-as CS-nek megfelelő OV (i) beállítás mellett van esély rá, hogy észlelem a csapdát
 
Nem értem, hogy akár a 13. akár a 14.-es HSZ milyen relevanciában áll az és 4-es pontban feltett kérdésemmel. Vagy akár 1-18-ig bármelyik.
A kérdés átfogalmazva, hátha csak nem voltam elég egyértelmű:

példa:
120-as CSÉ és OV 0 mellett rásétálok egy csapdára:
Mi történi ilyekor (kérdőjel) :
(a)
FOR i=1 to 5 do :
- 60-as CS-nek megfelelő OV beállítás mellett van esély rá, hogy észlelem a csapdát

(b) 60-as csapdaészlelés mellett van rá ZS%(*) esélyem, hogy észlelem a csapdát.

*ZS = valami képlet, ami a módosított (60) CSÉ-ből számol egy random %-ot.

Megmondom miért lényeges, hogy (a) vagy (b) eset történik :
A csapdáknak is van erősségük, vagyis:
(k) : OV 1 -el még nem feltétlenül fogok megtalálni egy csapdát, főleg, hogy ha 102 CSÉ-t rögtön lefelezi 55-re. Ha elég nagy a csapda szintje akár 200-ig is húzhatom ezzel a módszerrel, HA szerencsés vagyok (pl. KF-en) .

(l) : OV 5-nél már nem biztos...

(m) : Ha random % van, az kizárja a (k) esetet, már amennyiben cap-elve van, azaz pl. 400-as CS-nél mindenképp észreveszem a csapdát OV 0-val is (és van minimum % is, pl min 20%).
 
4. kérdésedre válasz: lásd 13. és 14. hozzászólás
 
0. Ezt a lopásos témát így hétvégére bedobni kegyetlenség volt Főleg, hogy most Hétfőig lehet várni a kérdéseink megválaszolására.

1. Ez így oké, kicsit balanszba hozza majd a dolgokat.

2. A kihívásos lopás eddig is normálisan működött (tudtommal), amin javítani lehetne, hogy egy NJK-ra adott fordulón belül több tolvaj is kiadhassa a kihívásos lopást.
Mivel alapvetően a normál lopás költségén 1 TU-ba is kerül és a TVP költség is fix 5 (nem csökken), így ez nem lenne korlátlan, viszont nem kapnék ilyen üzeneteket :

ek 340 6156 0 t. energia kisütése: 340 6156
Attól a kalandozótól táborozása alatt már próbáltak ezzel a képességgel lopni. [0 pontot használtál fel, van még 590.]

(és ráadásul ha csak próbáltak, de nem volt sikeres az is számít). Na ezen lehetne változtatni.

3. Nem lehetne a manókat külön választani a familiárisoktól ? Ez mindenkinek kedvezne, de főleg a tolvajoknak nem kéne az alap famulusukról lemondani.
Pont a táptalanságunk miatt lehetne pl. szükség ilyen-olyan szilmillre pl.
De tényleg, ez a változás globálisan jó lenne.

4. Ezt abszolút nem értem.
100 alatt OV0 - ez idáig, OK, tehát 0-ról 100-ra (extrém példa) lehet továbbra is nyomni az exploitot, most már akár szánt szándékkal, vagyis akár 100 KNO-t spórolva fejleszteni - akiktől le lett vonva a nyereség az össze le lett vonva, vagy 100 értéknyi megmaradt ? )
Mindegy, csak költői kérdés volt, tudom mi a válasz.

Mi történik 100-as CSÉ felett? Automatikusan OV 5-öt kap a karakter ÉS feleződik a CSÉ hatékonysága? Én így értem... de jó lenne ezt tisztán látni.

5. Honnan tudom én, hogy mi a jó aranyérték amire kéne állítani? Mivel a lopás képlete nem nyilvános, így nagyon nehéz eldönteni, hogy miből mennyit tudok ellopni. Főleg, hogy területenkénti különböző büntik vannak nem jó így, főleg, hogy 27 NJK van :P különböző területeken, egy KF-es tolvaj miért kezeljen ugyanúgy egy KF-es karaktert, mint egy keleten vagy akár egy Ryukun pihenőt.
Ráadásul ha jól értettem az osztók területenként egyre nagyobbak ????
Vagyis KF-en sokkal könyebben ellopok valamit, mint keleten ? Ez miért jó? Büntetjük a kis tolvajokat, hogy semmi sikerélményük ne legyen ?
Míg a KF-es tolvajok, akik raguznak még több támogatást kapnak ? Ez a része nonszensz. (értem, hogy a kiskarikat akarják védeni, de ez így nem jó).
Pl. a területi osztónak figyelembe kéne vennie a tolvajnak a Maximum X koordinátáját (a városi teleport 2 miatt ez amúgy is le van tárolva), mert nem mindegy, hogy egy keleti kiskari próbál keleti kiskaritól lopni (őket a programnak kicsit támogatnia kéne), mint ha egy KF-es kari próbál keleti karitól lopni (nekik a programnak kéne büntit adni amolyan "kifosztás" elleni védelem).

Várom a válaszokat / reagálást.
 
Egyéni vélemény? Kérdezz meg más "éljátékosokat" is, hogy mennyire érzik problémásnak, hogy Mellának majdnem 1900-as pszije van. Vagy hogy Brutiéknak úgy vannak akkora tulajdonságaik, hogy a tárgylistában még ott az összes tudás gyöngye.
De amúgy írtam én olyat, hogy korlátozzunk le bármit is? Nem, Zoli már megmondta, hogy számlálót (ami az igazságos megoldáshoz szükséges lenne) nem akar. Innentől kezdve én csak azt szeretném, hogy nekem, meg azoknak, akik nem üstökösök és a játéknak abban a szakaszában (is) léptek, amikor nem volt ennyire rózsás a helyzet, mint most, jobb legyen. Ettől még neked nem lesz rosszabb. Tévednék? Az én pénzem büdösebb vagy mi van?

Ezenkívül még csak az sem állt szándékomban, hogy elvigyem a topicot más irányba, csak mondtam, hogy ha már ekkora lendülettel, ennyi előremutató fejlesztéssel indult az év, következőnek jöhetne a TVP szakadék rendbetétele is. Azt meg majd megbeszéljük részleteiben egy másik fórumon. Elnézést, ha félreérthető voltam (de mégis hova írtam volna, ami kellőképpen nyilvános ahhoz, hogy ne vádolhasson senki azzal, hogy a háttérben mutyizok - amint erre az utóbbi pár évben nem egy példa volt - és még Zoli is rövid időn belül elolvassa?).
 
Ez egyéni vélemény FX. em szeretnék lemaradni azoktól, akik ezt eddig kifarmolgatták, csak mert neked nem tetszik valami.

Véleményem: Mindent úgy kell hagyni ahogy az van, és a köv területen erre jobban figyelni. Mert akik ezt kihasználták, meg az összes eddigi eventet, azok tényleg behozhatatlanok lesznek.

Másrészt itt a lopásról volt szó, kérlek azzal foglalkozzál. Köszi.

Danair
 
Amúgy ha már ilyen lendületesen indult az év, valamikor a közeljövőben sort lehetne keríteni a TVP szakadék csökkentésére is (elsősorban a pszi szakértelembeli különbségekre gondolok és az ebből adódó körönkénti, kumulatív +TVP-re, másodsorban meg a farmolható sáfránykőre)?
Nem lenne rossz, ha még az új terület bekerülése előtt lenne valami megoldás, mert ami most van az gáz.
 
Akkor OK.
 
Magyarul ami csapdat egyszer mar kikerultel, abba nem tudsz soha beleesni.
 
Ha sosem talaltad meg, csak beleestel akkor reseteli. Ha felfedezted akkor nem. OV 0 mellett sosem fedezted fel, de 100 folott mar OV 0-val is megtalalhatod, azaz soha tobet nem tudsz beleesni.
 
De a kilépés/belépés/szintek közti mozgás nem reseteli a csapdákat?
 
Szerintem ez azt jelenti hogy nem lehet vegletekig fejleszteni labiban a csapdaeszlelest. Egyszer eszreveszed tobbet nem eshetsz bele. OV 0-val eddig sose veted eszre. Mostmar 100 folott eszreveheted. Es utana nincs bugolas tovabb.
 
Várjál, én se értem.

Az odáig sima ügy, hogy régen OV 0 mellett nem nézte a program, hogy mekkora az észlelés, ha csapda volt, beleesett a kari.

De most akkor mi is történik? Ha lefelezi az észlelést, attól még az OV 0 marad és bele fog lépni a kari. Hacsak nem úgy módosult az észlelés képlete, hogy belekerült egy +változó OV 0 esetére 100+ észleléshez. Ez itt a kérdés.

Másik kérdés, hogy mi van akkor, ha a csapdák resetelődnek? Ez ha jól tudom kilépés-belépésnél megtörténik (meg talán szintek között mozogva is). Mert ha lehet forduló közben resetelni a labis csapdákat, akkor továbbra is adott a kiskapu, csak legfeljebb kisebb lesz a fejlődés, mint amit Ery csinált A-val a próba kedvéért.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.