Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
A pillanat képe
Piroslámpás ház
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"A bejárati ajtó felett piros lámpást himbál a szél, alatta két kacér fiatal nézelődik: az egyik egy domború keblű, kihívóan kifestett, lenge öltözetű leány, a másik egy tökéletesen kigyúrt, egyetlen rövidnadrágba öltözött jóképű dalia. Csak találgatni tudsz az épület szolgáltatásainak mibenléte felől." - részlet egy Alanorban járt naív kalandozó fordulójából
Nézz szét a galériában!
XIX. Alanori Mini Olimpia
Végzet Verme
Tábor lapelemzés
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó – avagy hogyan nyerhetsz 3 nap alatt 3 ultraritka lapot
XIX. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Misztikus erők

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5891)
[HKK Piac] Eladó lapok (139611)
HKK kérdés? (42555)
[HKK Piac] UR lapok (10119)
Lapötletek (63140)
LICIT! (4785)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
egy versenyhelyezés semmit sem jelent. Ahhoz a mezőnyt kellene megnézni. Egy tier1-es deck attól tier1 hogy a tier 2-3-as deckeket nagyobb arányban hozza ergo több esélye van.

én is nyertem (1. helyezett) versenyt gólem deckkel, pedig a mezőnyben volt sokszín, mező, bilincs, Raia és ha jól emlékszem Rox is. Attól még nem tier 1 a gólem deck (főleg nem az én verzióm), pedig a fenti deck mind az (A raia deck csak volt.)

szal HD eredménye a mentális deckkel csak annyit jelent hogy nem volt 10+ másik tier 1 deck a mezőnyben.
 
Azért a mentális pakli se tier1. Ezzel a 3-as pontra is válaszoltam.


HKK Blog | 2016. december 17. | Hagyományos verseny

Horváth Dávid paklija (IV. helyezett)

szabálylap: Életenergia

3 Mentát familiárisa
3 Mentális enyészet
3 Hendiala cselszövése
3 Timera makacskodása
3 Techiánaflux
3 A szirének hívása
2 Az elme hatalma
1 Kurtz
3 Titánkolosszus
3 Villámhorgony
3 Fec, a legkisebb óriás
3 Kyorg tudás
3 Ködszitálás
3 A hatalom szava
2 Tudatfagyasztás
2 Neuroblaszt
1 Rémálom
3 A nagytanács ítélete
3 Bufa segítsége
1 A mágia létsíkja
 
Azt mondtam igen:
A Kiadó épp aktuális irányelvei szerint nem támogatott a 0-ás kánterek kiadása. Akkor sem, ha az "csak" reakciókat fog. A mentális altípus nem oszt nem szoroz, az ősmágiával viszont csínján kell bánni. A reakció drágítások korában ez egy igen erős képesség. Ráadásul ez a lap lehet cantrip, ami tovább erősíti, és nem is beszélve az áramlásáról, ami annyira durva, hogy ha nem lenne a lapnak képessége, akkor is beférne a börtön/bilincs pakliba ill. ellenük a side-ba.

Összegezve: túltoltad. Ez a counter 1 Vp-ért gyenge, 0 Vp-ért túl erős. Adjunk neki 1 zsz + 1 nekron idézési költséget, és az áramlást vagy tegyük 2 Vp-sre, vagy csak eggyel húzasson többet. Úgy szerintem kiegyensúlyozott lap.

A tagadás ősi szelleme
Szintén túl erős. Vagy szűkíteni kell a semlegesített lapok körét, vagy növelni az idézési költségét. Láthatatlanság és a méregre immunitás marginális képességek egy 1/1-es lénynél.
Az őrposztban nem foglal helyet, illetve egyből oda kerül pedig alapvetően horda-lény képességek. Mindkettő fölösleges egy kontroll-lénynél.
Ez a lap így teljesen a senki földjén kóborol.
Megjegyzem: a kísértetek nem feltétlen élőholtak. Ezt a két dolgot nem kéne összemosni. Ez a kísértet egyáltalán nem illik az élőholtak közé.

Javaslom, hogy keress neki helyet, és döntsd el, hogy kontroll vagy horda lény lesz-e belőle, és ennek megfelelően kell megalkotni. Az árát növelni, vagy a megfogott lapok körét szűkíteni, és képességet választani neki.

Csontolvadás (új)
Értem én a koncepciót, de az elköltött Vp-től függő hatású leszedés / sebzés nem nagyon van divatban mostanság. A legutóbb megjelent Élőholt rituálé (új), (ami az én ötletemre készült) kb. esélytelen, hogy pakliba kerüljön, pedig az a saját környezetében remek kivégzés, és nem rossz leszedés.
Ez a lap azonban sebzésnek igen gyenge. Leszedésnek ugyan jó, de le kell cserélni a másodlagos képességet (sebzést) pl.: semmizésre, vagy dobatásra, akármire.

Emléktolvaj
A két bármilyen kiválasztott lap Semmibe dobása egy nagyon erős varázslat-hatás. Ennek a költsége még rendben is lenne, de a counter-drágítás ezt túltolja. Ha kompenzációt tennél rá, úgy azt mondom, ok. Azt 2 Zsz-t, amit ad a varázslat, azt adja kompenzációként. Így gyak. egy ingyenes semmibe dobatást csináltunk, ami adott szituációban egyenlő a parti megnyerésével. És akkor még ott az áramlás. Ezt nem gondolhattad komolyan. Ez az áramlás egy ultrán is erős, nem hogy egy szimpla ritka lapon. Nem kell minden lapra áramlás amúgy. A dobatása nagyon erős hatás, egy jóval light-osabb áramlás, egy párbaj, vagy valami kisebb erejű side-képesség, pl. mutogatásra vagy gyűjtőből kiforgatásra gyógyít, semmiz, jelzőt rak, mit tudom én...
Ez így sok.

Földanya bölcsessége
Korrekt, de szerintem ide meg éppen nem a kompenzáció kellene, hanem a counter-drágítás.
És egy párbaj, vagy valami áramlás, hogy semmiképp nem legyen blank. Egy olyan lap, ami semmi mást nem csinál, mint erőforrást ad, annak nagyon bikának kell lenni, hogy pakliba kerüljön manapság.

Teljes gyógyulás
Nem kell ilyen lap. Egyik oldalon túl speciális. A saját paklijában (gyógyulós koncepció) kb. azonnali nyerés, máshová meg nem fér be. Rengeteg gyógyító lap van, ez jellegtelen. A lapkijátszás letiltása nagyon erős képesség, de pont most jelent meg az Elégtétel, ami túlságosan hasonlít ehhez. valami egyedibbet kell letenni az asztalra, ahhoz, hogy esélye legyen a megvalósulásra.

Utazás:
Nem. Az utazás bőven játszható még. Nem azért nem játsszuk, mert szar, hanem azért, mert Raia gyengélkedik. Bármelyik részletéhez nyúlunk is a lapnak, túltoljuk azt. Engedjük el.
 
Mellesleg.
Tudom, hogy nagyon okos ember vagy.
De hogy lehet 2 halmaz egyforma "nagyságú", amikor az egyik halmaz teljesen lefedi a másikat, ezen felül még tartalmaz jópár lapot. Teszem azt, a te összehasonlításod:

Sungg: azonnalit semlegesítés, igaz?

Ez mit semlegesítene? Max 2-es IK-ű lapot. Tehát lényeket, tárgyakat, épületeket, általános varázslatokat, bűbájokat...

Na, kérlek, bizonyítsd be nekem, hogy a két halmazban lévő versenylapok mennyisége "kb. ugyanakkora". Mert ha sikerül, akkor én fizetem a Nemzetin való részvételed, márha kijutsz...

Várom az okfejtést, hogy az 1-ért azonnalit semlegesítni ugyanaz, mint az 1-ért max 2-es lapot, mert hát, "kb. ugyanakkora halmazt counterel". Kurvára nem. Ha ezt állítod, akkor NEM ÉRTESZ A HKK-hoz
 
1. Van mentális pakli kérlek, én az utóbbi időben láttam paklileírásban börtönös és Életenergiás verziót is.

2. A Szemétdomb egy broken lap, de ezt már leírtam, azt is, hogy mi a baj vele.

3. A Kyorg is fogható ennyiből.

4. Élőben úgyse fogunk találkozni. Rendben, előveszem a keresőt, legyen igazad.



Hariger, figyi, nem én vagyok szemüveges. Igen itt a max 2-es IK-ű LAP, bazdmeg LAP!!!! Nem azonnali, nem varázslat, hanem LAP. Mutass a fent említett 2 példán kívül olyat, ami ilyet csinál ja és ZÉNES!...
 
1. Az, hogy MOST nincs életképes villám pakli, nem jelenti, hogy soha nem is lesz. Azért a mentális pakli se tier1. Ezzel a 3-as pontra is válaszoltam.

2. Az ősmágia nagy dolog. Ez egy lapterv. Ha nagyon erősnek gondolják - höhö, a szemétdomb is erős - akkor majd leveszik róla. Nem ezen múlna, hogy használnám-e a lapot vagy nem.

4. Ez nem beépített kyorg. A kyorg kör végén adja a lapot, VAGY manát ad. Az így szerzett 1 lap előny még következő körben sem lesz a tied, ergo nem tudsz vele beleszólni az ellen körébe. Kapsz egy Hendiala cselszövését az arcodba, aztán megnézheted a húzásodat.

5. Ha még egyszer lehülyézel, egyetlen egy kommentedre sem fogok reagálni többé, és élőben se várd, hogy köszönjek. On-topic: leszarom, hogy szerinted minek számít a semlegesítés, vedd elő a lapkeresőt, írd be az alábbiakat: nullifikálás, ködszitálás, a hatalom szava (új), goblin mágia(új), démoni mágia, becsület helyreállítása stb. MINDEGYIK a 'megakadályoz X-t" kifejezést használja.

Másfelől már megkértelek az előbb, mielőtt kommentelsz, olvasd el, mit írtam. Ezt írtam: "kb ugyanakkora halmazt counterel" - a kb ugyanakkora az egy mennyiségi jelző, az ugyanaz meg egy minőségi. Nem a lapok fajtáját, hanem a játszott versenylapok mennyiségét hasonlítottam össze.

Tagadás ősi szelleme: menj át a szemészetre, nem tudok jobbat mondani. Oda van írva: Semlegesítés: max 2 idézési költségű lap
 
lépéselőny
 
Most szigorúan max 1 Vp-t mondtam A csonthoz is azért kell legalább egy leszedés, sebzés, csonttermelés.
 
dharosz kincs. csont akákrhonnan lesz hozzá.
 
Azt mondtam, igen: itt a viszonyítási alap a Villámhorgony, mivel az is 0 szk-ért fog meg egy reakciót, sebez 3-at (saját paklijában többet is) és ad 1 ZSZ-t.

Ehhez képest itt van pluszban egy ősmágia. A mentális nem előny hozzá képest, mert villám lapot is lehet keresni. Igen, LEHET cantrip. Ez nem garantált.

Az áramlás azért kell, hogy ahogy a horgonynak is van alternatív felhasználása, ennek is kell, ne legyen blank. Jajj, bilincs ill börtön ellen nem blank, bármi más ellen meg 100 fázis múlva 1 VP-ért kapsz egy lapelőnyt, hűűűűűűűűűű, agyam eldobom.

Nem, manapság sem írjuk úgy az azonnalikon, hogy semlegesítés, ezt a megfogalmazást az asztalon maradó counterek esetében használjuk.


1. Mi a Villámhorgony saját paklija amiben többet sebez? Szerintem az kb. mindenhova első pikk,ami sárgát használ, villám pakli NINCS életképes, a Fairlight követős kontroll meg nem villámpakli.

2. Az Ősmágia elég nagy dolog, gondold csak el, egy Járj-Keltető ellen, ahol a Villámhorgony besül. Mellesleg épp az ősmágiás-nullás counter miatt most szvsz egy eléggé nagy fejlesztési zsákutca van (magyarán, minek adjuk ki helyettesítős lapot, ha a broken Szemétdomb 0-ért fogja ősmágiásan).

3. Szerintem a mentális igen is előny, mert míg ilyen pakli létezik, addig villám pakli maximum a 2. sör után, baráti játékban.

4. Persze, kell áramlás, de ne egy beépített Kyorgot akarj már beletenni "kárpótlásnak", kérlek... Egyetlen egy lap tud ilyet, annak is ÉP-t kell áldozni a képessége mellé.

5. Sungg? Hartner Úr, ne legyen hülye. A Semlegesítés is reakciónak számít. Ha komolyan azt mondod, hogy a Snugg ugyanazt a halmazt countereli ,mint ez a lap, akkor EL VAGY TÉVEDVE...

Tagadás ősi szelleme: nyilvánvalóan a kijátszott lap létezését tagadjuk meg. Azért színtelen, mert az ötlet alapjaként szolgáló Lucifert sem nevezhetjük hívőnek. Most is van pár 1 VP-s semlegesítés, ha ez is kijön egy Zén-ben, esetleg 9000-nél olcsóbban is összerakható egy 'szett" counter. Másrészt a kragoru deck rég nem kapott normális, erős lapot, countere meg kb nincs is.


Mutass kérlek, még egy lapot, ami 1Vp-ért BÁRMILYEN LAPOT counterel (mert valljuk be, a 2-es IK manapság a versenylapok 90%-át minimum lefedi). Én nekem 2 lap ugrik be hirtelen, a Kristálybarlang, ami 1 nekronért semlegesít max 1-es lapot és az Őshangya kamikaze. Igen, van 1vp-s semlegesítés, ami varázslatot, nem-lény lapot, stb. Semlgesít. És HA ez megjelenne, akkor fixen nem Zénes lap lenne. Hanem egy 1000+-os counter, mint a Kristálybarlang/Őshangya kamikaze.
 
> kb ugyanakkora halmazt counterel, kapsz egy 1/1-es kalandozót, GYAKORI,

ahol esetleg vélelenül használják, ott 2/2-es

nekem tetszenek az ötleteid
 
Alaposan olvasd el még egyszer, amiket írtam.

Azt mondtam, igen: itt a viszonyítási alap a Villámhorgony, mivel az is 0 szk-ért fog meg egy reakciót, sebez 3-at (saját paklijában többet is) és ad 1 ZSZ-t.

Ehhez képest itt van pluszban egy ősmágia. A mentális nem előny hozzá képest, mert villám lapot is lehet keresni. Igen, LEHET cantrip. Ez nem garantált.

Az áramlás azért kell, hogy ahogy a horgonynak is van alternatív felhasználása, ennek is kell, ne legyen blank. Jajj, bilincs ill börtön ellen nem blank, bármi más ellen meg 100 fázis múlva 1 VP-ért kapsz egy lapelőnyt, hűűűűűűűűűű, agyam eldobom.

Nem, manapság sem írjuk úgy az azonnalikon, hogy semlegesítés, ezt a megfogalmazást az asztalon maradó counterek esetében használjuk.

Btw nézz meg egy Sungg-ot! +1 rá reagálni, kb ugyanakkora halmazt counterel, kapsz egy 1/1-es kalandozót, GYAKORI, ÉS a kutya se használja, mert nem elég.

Tagadás ősi szelleme: nyilvánvalóan a kijátszott lap létezését tagadjuk meg. Azért színtelen, mert az ötlet alapjaként szolgáló Lucifert sem nevezhetjük hívőnek. Most is van pár 1 VP-s semlegesítés, ha ez is kijön egy Zén-ben, esetleg 9000-nél olcsóbban is összerakható egy 'szett" counter. Másrészt a kragoru deck rég nem kapott normális, erős lapot, countere meg kb nincs is.

Csontolvadás: nem ez lenne az első felújított lap, aminek változik a funkciója. A rajzot akartam átmenteni. Igen, a pajzs a plusz reagálás. X MAX 2!!!

Az emléktolvajra ugyanaz igaz, mint a csontolvadásra: kell neki más, több új funkció. Ma már senki nem használna egy olyan lapot, ami SZK-t ad. Innentől mindegy, mi az új funkciója. A képe viszont nagyon szép. A NTI óta nem érzem soknak a +2VP reagálást, főleg, hogy követő mellett minden etnikum tud ilyet kvázi ingyen. A varázslatoknak meg nincs követőjük, ergo rá kell írni a lapra.
 
Azt mondtam, igen:
Újabb 0 vp-s counter, hátrányok nélkül, ami ősmágiás és mentális, tehát frankón kereshető, SŐT még cantrip is lehet? Ja és az áramlás, nehogy bilincs ellen blank legyen, ezért egy kvázi "bilincs mellett működő KYorg tudást" odabaszunk áramlásnak.. Köszi nem. Ha csak nem akarunk megindulni szépen lefelé...
(Manapság meg ezt már úgy írjuk: Semlegesítés: reakció)

A tagadás ősi szelleme:
Mit tagadunk? Miért színtelen? Szüksége van a játéknak 1 vp-s lapsemlegesítésre?

Csontolvadás (új): szerintem ennek keress valami másik nevet, a régi Csontolvadás totál mást tudott. Be creative. A PAJZS (plusz reagálás?) X kicsit túlzás...Leszedek 5 lapot és plusz5 rá reagálni? Kösz,inkább nem.

Emléktolvaj (új): Komolyan, legyél már kreatív, mint nagy laptervező. Megint egy a régire csak nevében és abban hasonlít,hogy ez is ad SZK-t. Találj ki ennek is valami másik nevet. A plusz 2 vp-s reagálás meg túlzás ismét.

Földanya bölcsessége (új): tűrhető felújítás, egy szó változtatással és minimális újítással (Kompenzáció)...

Az utolsó 2-ről nem tudok érdemben nyilatkozni.
 
Azt mondtam, igen!
Elenios, azonnali, mentális, ősmágia, IK: 0 VP

Megakadályoz egy reakciót.
Dobj fel egy érmét: ha eltalálod
az eredményt, húzz egy lapot!
Áramlás: a következő húzás fázisodban
kettővel többet húzhatsz.
"Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?" - Karinthy Frigyes


A tagadás ősi szelleme
színtelen, szörny, kísértet, 1/1M, élőholt, IK: 1 VP
(nincs Kf, mert a kísértet nem tud tárgyakat fogni, és nincs benne csont, mert anyagtalan)

Semlegesítés: max 2 idézési költségű lap.
Láthatatlan, méregre immunis.
Kijátszásakor az őrposztodba kerül,
ott nem foglal helyet.

"Jaj neked, világ,
Az ős tagadás kisért. "
Madách - Az ember tragédiája



Csontolvadás (új)
Leah, azonnali, IK: X VP, 1 nekron PAJZS: +XVP

Max X+1 célpont lap vagy önálló jelző
a Semmibe kerül.
Célpont lény vagy játékos sebződik X+1 ÉP-t,
te gyógyulsz X+1 ÉP-t. (X max 2)

"Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés." - Shakespeare, Hamlet

Emléktolvaj (új)
Chara-din, általános, IK: 2 ZSZ, mentális, PAJZS: 2VP

Célpont játékos eldob 2 általad választott lapot a kezéből a Semmibe. Kapsz 2 SZK-t.
Áramlás: célpont játékos következő húzás fázisa elmarad, ÉS semmilyen módon nem kereshet lapot a következő körében.

"Értelem az őrültségben: összeillesztve gondolat és emlékezet." - Shakespeare, Hamlet

(Mielőtt jönne a sikoltozás, hogy milyen erős ez a lap. Nézzük meg a nem 3000 huf-os Orklingot, ami anti-mágiával semlegesít, és a dobatás lehetősége mellett ad még 2 lényt, ergo összesen 3 lap előnyt 2 manáért.)

Földanya bölcsessége (új)
Sheran, általános, IK: 2 VP

Kapsz 5 VP-t, 2 SZK-t, és húzhatsz egy lapot.
Kompenzáció: 1 VP és 1 lap húzása.

"Bármid van, tőle kaptad." - Lady Terilien


Teljes gyógyulás (új)
Sheran, azonnali, szingularitás, ősmágia, IK: 3 ZSZ

Húzz egy lapot!
Maximális életpontod 30-ra nő, ezután max ÉP-re gyógyulsz. Ellenfeled a következő kör végéig nem játszhat ki lapot.

Thu'zad utazása (új)
Raia, azonnali, szingularitás, IK: 3 VP, PAJZS: 2 VP
Kapsz 5 VP-t és húzhatsz 2 lapot. Akkor is húzhatsz lapot, ha ezt forrás, követő vagy szabálylap tiltaná.
Ellenfeled a következő kör végéig max 1 lapot játszhat ki sikeresen, ÉS max 1 aktivizálást kívánó képességet használhat összesen.
 
1 Zsz Zárt osztály
Chara-din épület
Repül rezisztencia

Kijátszásakor minden játékban lévő lényre kerül egy "téboly" jelző. Amíg ilyen jelző van egy lényen, annak semmilyen speciális képessége nem működik.
K: 1 zsz: célpont lény kap egy téboly jelzőt.

"De hát doktor úr,én nem vagyok beteg! - Tudom, mind ezt mondjàk..."

3SP
 
1 vp Bánatos teknős (új)
Sheran szörny teknős
1 SzK ősmágia

kötelék: Semlegesítés: nem-lény lap.
AM: 1
Ellenfeled minden nem-lény lapjának idézési költsége +1Vp.

"Ennek az apró lénynek a bánata sokszor ragályos."


1/2





1 Vp Tudós teknős (új)
Sheran szörny teknős
1 SzK

AM:1
Kijátszása után előkereshetsz, vagy ha a kezedben van, ingyen a játékba rakhatsz egy max. 3-as idézési költségű teknőst (kivéve Tudós teknős (új)-at).
S: 1zsz: egy teknőst idézési költségének kifizetésével kijátszhatsz a gyűjtődből.

flav maradhat

0/3
 
Ó, köszönöm szépen. És az értékelést is.

Desztillált káosz: azt a hátrányt eléggé le lehet csökkenteni, ha bilinccsel, börtönnel, korlátozással, vagy edraliannal játszunk
 
Az első kettő között nem. A harmadik valóban később jött.
 
Ha megnézed Bubu, azért volt az ötletek között kis "különbség" időben Azért lettek külön beírva
 
Nagyon jók voltak a márciusi ötleteid, azokhoz gratula

De nézzük ezeket:

Z’hadrurruk éjfaló: A megfelelő deckben ez nettó öt lap, ami elég durvának tűnik. Viszont olyan deck nincs, ami 100%-ban 5+-os lapokkal játszana, a hátránya meg elég jelentős, áramolni meg nem tudjuk a lényeket. A Trafós-Szürkés vonallal együtt egy pici félsz van bennem, de ez manapság már elméletben létezik, így pozitívan állok a laphoz.

Angyal fejvadász: Inkább játéktechnikai gondjaim vannak a lappal: az időhúzás és a cheatelések melegágya lehet ez a lap, ezenkívül viszont figyelmetlenség miatti óvások tömkelegét hozhatja. Nem adna annyi a játéknak, ami miatt ezt én felvállalnám.

Erdőjáró: A kis extrák ellenére nem érzek ebben többet, mint egy Állati ösztönbe.

Desztillált káosz: 0 vp lapcounter alap, hogy jó, de azért a hátránya is jelentős. Meglátjuk, mások mit mondanak rá

Amelia: Amikor 2 zanszilánkért már kereshetünk bármit, akkor nem tudom, akarom-e ezt a random faktort. Egy rúd mezőbe vagy sokszínbe persze beleférne, de igazán ott sem érzem hiánypótlónak.
 
Továbbra is kérésem, hogy 3 lapötletet ne 3 kommetbe írjuk, ha egyidejűleg történik:

Exhaurius Maximus: Ez tetszik, bár szerintem inkább Animált csontvázat adjon. Az izmok miatt multifunkcionális side lap lehet belőle, a képessége pedig jelenleg kincs.

A fehér bűbáj is hasonló vonulatot képvisel, de szerintem lényegesen gyengébb. Az Öntörvényű krabbert helyreteszi, de egy életes deck ki tudja játszani, hiszen 1-1 élet folyamatosan ott lehet a lényeken.

A harmadik kalandozóval kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. A követős paklik támogatását, mint célt értem, de én nem egy szüntetés esetén kereshető lapot tartanék jó megoldásnak, erre néha nem lesz manánk, néha meg a ló másik oldala lenne. De lehet ez már inkább a személyes antipátiám...
 
2zsz Legfelsőbb védelmező
Színtelen kalandozó ember
Kf rezisztencia +1 reagálni

Kötelék: Élet: 1
Ha ellenfeled bármilyen módon megszüntette a követőd,az előkészítő fázisodban előkeresheted 4ÉP áldozás árán (körönként max 1x).
A követőd mindenképpen kifejti hatását.

0/5
 
2zsz Korlátozott vitalitás
Raia bűbáj
rezisztencia

Ha van játékban Élet képességgel rendelkező lény, +2 Vp rá reagálni.
Húzz egy lapot!
Minden lényen maximum annyi Élet jelző lehet, amennyit a képessége szerint kapna. Kijátszásakor minden számfeletti Élet jelző kikerül a játékból.

"Az hihetnénk, Raia az örök életet szánja követőinek. Nagyobbat nem is tévedhetnénk..."
 
2zsz Exhaurius Maximus
Leah szörny nekromanta
KF szárny

Kötelék: +1 vp reagálni.
Kijátszásakor az asztalról minden élet- és izomjelző kikerül a játékból. Ha legalább 3 jelző került így ki a játékból, tegyél passzívan a tartalékodba egy Nekromanta csontvázat.
Áldozd fel és tedd a Semmibe: megakadályoz egy Élet képességgel rendelkező lapot.

2/2
 
Z’hadrurruk éjfaló

5 ZSZ (5)/5 chara-din szöryn/éjfatty „szárnyak” „3 SZK”

Élet: 1.
Kijátszásakor dobj a kezedből minden lapot a semmibe, majd fordítsd fel a paklid felső 5 lapját és közülük minden legalább 5-ös fix idézési költségű lapot vegyél a kezedbe, a többit dobd a gyűjtőbe!
Kijátszása körének végén, ha még játékban van: minden lapot dobj a kezedből a gyűjtőbe.

Angyal fejvadász

2 VP 2/4 raia szörny „szárnyak” „KF” „1 SZK”

Kompenzáció: kapsz 1 Kisebb angyal lapot.
Kijátszásakor célpont lény a gyűjtőbe kerül VAGY nevezz meg egy lapot, majd nézd meg az ellenfeled kezében lévő lapokat és az ilyen nevűeket dobd a semmibe! Ha ellenfeled bármikor (húzás fázisban is) lapot húz: meg kell mutatnia milyen lapokat húz és az ilyen nevűeket a semmibe kell dobnia.

Erdőjáró

1 VP 1/1 sheran kalandozó/elf KF „Háló”

Kijátszásakor nézd meg a paklid felső 3 lapját: a szörnyeket vedd a kezedbe, a többit dobd a semmibe! Minden így semmibe dobott sheran lap után tehetsz célpont lényre egy méreg jelzőt.

Desztillált káosz

0 VP chara-din azonnali/reakció

Megakadályoz egy lapot, kivéve ha ellenfeled eldob a kezéből egy, a kijátszottal azonos típusú lapot.
Áramlás: ellenfeled kezéből egy véletlenszerű lapot vissza kell keverni a tulajdonos paklijába.

Amelia

2 VP chara-din kalandozó/elf KF

Kijátszásakor válassz ki 4 különböző lapot a paklidból és mutasd meg őket ellenfelednek: ezek közül egy, az ellenfeled által választottat a kezedbe vehetsz, a többit keverd vissza a paklidba!
 
1 Vp Zarknod prédája (új)
szörny 1 szk Kf Fairlight

Áldozd fel és tedd a Semmibe: keress ki egy triklem drakoldert a paklidból VAGY minden drakolderedre tegyél 1-1 izom- és életjelzőt, és a kör véget ér.
1 Vp: keverd vissza a gyűjtődből a paklidba.

1/1
 
1 szk Sárkánytojás (új)
tárgy színtelen
sárkány

Kötelék: ingyen kijátszhatod.
P, áldozd fel: játékba tehetsz ingyen egy fix., max. 5 idézési költségű sárkányt a gyűjtődből vagy a kezedből, de kijátszáskori képességei nem jönnek létre.
Tedd át a Sárkánytojást a gyűjtődből a Semmibe: kikereshetsz egy sárkányt a paklidból VAGY megakadályoz egy forrást, ami sárkányodra hatna.
 
A közelmúltban ment a szócséplés a követők gyengeségéről meg a kontrolok dominanciájáról, akkor jutott ez a lap az eszembe:


6 VP, Mardakor főpap
kalandozó, KF, Raia
gnóm

Élet: 1
Ha a játék kezdetekor legalább 2 ilyen lap van a paklidban (mutasd meg) a követőd mindenképp működik, kivéve ha te magad áldoztad fel. Ez a képesség az asztalról és a kezedből is működik.

(6)/6


Szerintem korrekt erősítés lenne követőknek. Így a készítők nem kényszerülnek rá olyan lapokat kiadni a követős paklikhoz, amikkel a 2. körben már nyerni lehet, mert 3. körtől kezdve esélyük sincs bármi érdemlegeset csinálni, a követő pedig biztosítani tudja az előnyt a játék későbbi részében is. Plusz, elég sok lappal meg lehet oldani (szem szimbólum, kóborló, tiltott mágus, gomak), szóval nem is lenne túlzottan erős. A követővel játszó játékos pedig szerintem simán megkockáztatná, hogy a fix követőjéért cserébe felhúz egy blankot. Úgy gondolom színesítene a metán. Plusz gyűjtőből sem működik, így lehet vele trükközni, például arra kényszeríteni az ellenfelet, hogy egy kulcslap helyett ezt dobassa el. Ellenben ha sok manád van és kijátszod, az ellenfél már nem tudja eldobatni, és egy életes lénybe kell ölnie a leszedéseit.
 
1vp Bial-Kin, a specialista
Bufa kalandozó ember
Repül KF +1 reagálni rá

Semlegesítés: élet képességgel rendelkező lény.
Ha nem Semlegesítésként játszottad ki, célpont lény,melyen Élet jelző van, a gyűjtőbe kerül(ettől az Élet jelző sem védi meg) és Bial-Kin kap 1 izomjelzőt.

2/2
 
1 Vp Xenóvadász (új)
kalandozó KF Tharr
mutáns

Semlegesítés: egy lény aktiválást kívánó képessége.
'repül'
K, P vagy kötelék: célpont lény a gyűjtőbe kerül. Ha Chara-din lény volt, kapsz 1-el több Vp-t, és gyógyulsz 2-vel többet, mint ahány szk volt kinyerhető belőle.
Áldozd fel: megakadályoz egy Chara-din lapot.

2/3

2 Vp Tonyók, a gazda (új)
kalandozó KF Raia
kobudera

Kijátszásakor előkereshetsz egy szörnyet.
K, 2 Ép: megakadályoz egy forrás, ami szörnyedre hatna.
S, 1 Vp: tegyél rá, vagy egy célpont szörnyre 1 izom- vagy életjelzőt.

2/2

2 Vp Ra'Ronn (új)
kalandozó KF Elenios
ember

'repül'
Semlegesítés: varázslat.
Áldozd fel, és tedd a Semmibe, vagy tedd át a gyűjtődből a Semmibe: megakadályoz egy varázslatot.
Sebzése mindig annyi, ahány varázslat van a játékosok gyűjtőjében összesen.

X/2

2 Vp Morzdomigron (új)
kalandozó KF Fairlight
gnóm

'repül'
S: feltámad.
Minden kalandozód az alábbi képességet kapja:
"X-es életszívás (amennyit sebez, annyit gyógyulsz. Költségét helyettesítheted egy X-es idézési költségű lap célpont gyűjtőből Semmibe rakásával)"

0/4

3 zanszilánk Mágus klánvezér (új)
kalandozó KF Fairlight
elf

Minden Fairlight kalandozód rezisztenciát, mágikus támadást és védekezést kap.
K: aktivizálódik, vagy a következő varázslatod idézési költsége 1-el kevesebb.
Áldozd fel: a kör végéig ingyen kijátszhatsz egy Fairlight varázslatot, vagy megakadályoz egy nem-varázslat lapot.

2/2

2 Vp Helyan (új)
kalandozó KF Chara-din
Thargodan

'repül'
Kijátszásakor minden Thargodanod kap egy izomjelzőt.
Minden lényed képes tárgyakat használni.
K: ha ellenfeled sikeresen kijátszik egy nem lény lapot, vegyél vissza egy lényt a gyűjtődből a kezedbe (kivéve Helyan-t). Ez a képesség a gyűjtőből is működik.

2/4

2 Vp Granitoid (új)
szörny KF Tharr
gólem

'repül' Nem cserélhet gazdát.
Semmilyen kárpótlás, jutalom, vagy büntetés nem érvényesül, és a permanensek elveszítik 'horgony' képességüket.
S, 1 Vp: célpont permanens, amely nem rendelkezik semlegesítéssel, visszakerül a tulajdonosa kezébe.
K2: ha egy lap kikerül a játékból, tegyél a Granitoidra egy izomjelzőt.

2/2
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.