Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
     
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Ködrelikviák január 19.
HKK - Zén Legendái: Ünnepek december 10.
Hatalom Kártyái - Elemi erők november 24.
A pillanat képe
Galetki lárva
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Az ifjú galetkik fejlődésüknek első évében még nagyon fejletlenek, a legtöbb különleges tulajdonságot csak alapszinten ismerik. Van idejük ezalatt megtanulni, hogyan viseljék el kifejlett társaik lenéző pillantásait.
Nézz szét a galériában!
Kódex pontosítások
Hatalom Szövetsége – 45. félév
Argum City: Az indulás
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Ködrelikviák!
Ködrelikviák – Beharangozó

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája

A lista folytatása...
Lapötletek (63944)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27956)
OFFtopic (28)
Zelenák Anikó (23)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6506)
Az Élőholt invázió lezárása (22)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Ez lemaradt:

Áramlás és X-2 vp (min. 1): Kapsz a kezedbe X Íjász tanonc lapot.
 
Hosszúíj

Chara-din tárgy
fegyver, ében íjász
5-X zanszilánk
|KF|
X a játékban levő ében íjászaid és legendás lényeid száma (max. 3). Hordozója ében íjász altípusú is lesz és kap egy izomjelzőt és ha ében íjászra vagy legendás lényre rakod egy életjelzőt is. |E|: Célpont max. X idézési költségű lap a semmibe kerül vagy célpont játékos sebződik X+2-t.
 
Számszeríj

Chara-din tárgy
fegyver, ében íjász
2 zanszilánk
|KF|

Hordozója ében íjász altípusú is lesz. |E|, Passzivizáld hordozóját: Célpont lény vagy építmény sebződik annnyit, ahány ében íjászod van játékban (max. 6-ot).
 
Fa íj

Chara-din tárgy
fegyver, ében íjász
1 szörnykomponens
|KF|

Hordozója ében íjász altípusú is lesz. Passzivizáld hordozóját: célpont lény sebződik annyit, ahány ében íjászod van játékban (max 3-at). Áramlás: kapsz a kezedbe egy Íjász tanonc lapot.
 
Szerintem ez így semmilyen éjfatty pakliba nem fog beférni, de az ötlet jó. Ha megengedsz pár javaslatot:

2 Vp 1 nekron Dimenziókapu
bűbáj Chara-din

Kompenzáció és büntetés: kapsz egy Biogenezis lapot.
S, dobj el egy lapot a Semmibe: keress ki a paklidból egy éjfattyat.
Áramlás: a következő éjfattyad 3 Vp-vel olcsóbb.

Na, asszem ez így már adja a fattyokhoz...
 
2VP Dimenziókapu
bűbáj, éjfatty leah
+1vp reagálni rá

S: 1vp: a következő éjfattyad idézési költsége 3vp-vel kevesebb.
S: vegyél le egy életjelzőt egy éjfattyadról, kapsz egy éjfatty biogenezis lapot.
 
Arányaiban teljesen jó. Igazad van,jobban jártam volna,ha azzal indulok
 
Hát mert rossz deckkel jöttél, látod de a mezőnyben összesen 4 db avatár követő figyelt, azért ez vidám
 
És egyik sem az enyém
 
Harap utca három alatt
megnyílott a kutya-tár,
kraggal-kyorggal megnyitotta
az 5 követős avatár!

Hat manáért Caramain,
Hétért Ősmotyogó jár,
De követővel 0-ért
kijön minden avatár
 
Az Ősmotyogó császár, Eruol és Krebrix is sebez ötöt. Meg a deckben azért nem csak avatárok lehetnek, pl. a Szinguszagi, Drig'ra, az elnyelő, az Aranysárkány vagy az Angyalhercegnő is üt 5-öt, sőt, egy Sivarával még a Szirén császárnő is (plusz ő ugye csábíthat is valami finomat). Ha valaki játszik Rymával, ő is, ha nincs Hírnök.
Szerintem egy ilyen felújítással a Hírnök alig vesztene az erejéből, ezért ha valaki eddig azt lőtte, most is azt lőné. A Kyorg az tényleg ijesztő tud lenni a +2-es counterlésével (a 0-ra olcsóbbítása nem számít, mert ha bármelyik követőt lövik, akkor már úgyse tud 0-ért jönni semmi), de ha valaki feltétlenül counterléssel akarja megoldani a lapokat, akkor az eddig is a Kyorgot szedte le (ami megjegyezem veszélyes, mert a Harangmester miatt elég megvárni 3 nagyot ütő lényt, és az ellenfél csak 2-t tud megcounterelni, akárhány counter is van már nála).
Az epikust meg félig viccnek mondtam, de ha már mindennek lesz úgyis epikusa, akkor megnéznék egy avatárost is szívesen.
 
Nem hiszem, hogy gond lenne az avatarokkal (tavaszi kupa top 10-ben van mindket legfobb kovetos valtozat).
 
Nem mondtam, hogy uralja, de közel sincs szüksége tápolásra. Nem tier1, de nincs is messze tőle. Sokszín megeheti, de azért lássuk be az sem úgy van kitalálva, hogy lepörög azt csá. Felőrölhet, de harangmesterrel elvan az ember, s előbb-utóbb jön egy dög, amit meg tudja oldani ezt a szituációt. Mert mondjuk plusz rá reagálni. Szóval ne sírjunk már szegény avatárok miatt.
 
Egy dolog a fölösleges tápolás,egy másik a szinten tartás. Az avatár pakli jelenleg messze áll a tier1-től. Mindezek mellett könnyen kiismerhető és a 0 lapos kezdés miatt nagy hátránya,hogy side lapokkal nem igazán tud mit kezdeni. Pakolhatunk be követőlövés ellen dolgokat,de vagy felhúzzuk az elején vagy teljesen mindegy. Ha az avatár követőt lövöd be,a paklid 90%-a 2-vel drágul be egyébként. Ez pedig azt jelenti,hogy az 1. körben nem jön semmi,a 2.-ban valami nagy leérkezik,de 2-ért le tudod komposztálni vagy 1-ért exterminálni. Fókuszálásra akkor van keret belőtt követő után,ha valamiért az ellenfél nagyon gittet húzott és már nem tudott visszafordíthatatlan előnyre szert tenni (pl. tolt egy Sötét mágiát és van VP-je megfogni az avatárokat)

Szóval siratni nem kell a paklit,de azért ne jelentsük ki,hogy uralja a játékot
 
Nem éppen. Nem sok olyan avatár van,ami akár 5-öt is sebezne. A kötelezőek közül gyakorlatilag csak Caramain,Driosz,Bűzisten és Kahnok vezére. A többi kevesebbet. A Fókuszálással igazad van,nem mindegy h melyik körben érkezik:mikor van VP megfogni v mikor nincs. Viszont egy ilyen felújítással nem biztos,hogy a hírnököt lőnék be. A Kyorg is sokszor rémisztő és úgy vannak vele,hogy inkább megfogják a dögöket,nem megoldják lentről (kyorg is olcsóbbít 2-vel és 0-ra ugye). Viszont amikor már nincs hírnök,mindenem +2-be kerül és csak +1 célozni őket. Körönként gyakorlatilag egy lapot kell megoldania az ellennek. Ez nem lehetetlen. És ha meg arra gondolok,hogy egy Sokszín lövi bele (marad 12-ben) vagy egy Életenergia (marad 9-ben) akkor már a szaggató se elég sokszor,szinte fixen bukó a dolog :/
Hagyjuk már am meg az epikusokat...
 
Egyáltalan nem kissebbítve a dolgokat. Nyilván sok avatár dekket vertek meg a történelemben, de nem érzem, hogy rászorulnának a tápolásra. Igazából 5 követőnél nem nagyon lehet követőt lőni, mert mindössze 1-et, vagy 2-t drágul tőle. Mert a kyorg ősmágus és a kragoru is olcsóbbítja a dögöket. Egy fókuszálással jó eséllyel húz olyat, ami leszedi azt a maradék 7 ép-t. S még akkor is +1 hatni a többségükre.

Szóval most majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet.
 
Azért 15-ös követőlövés mellett gyakorlatilag bármelyik avatár ütése azonnal ölne, és a követőt lőni még így is szinte kötelező lenne. Szerintem nem véletlen, hogy az új avatárok közül egyikre sem írtak 7-es sebzést (cserébe a Szinguszagira igen ).
Az meg, hogy 0 vagy 1 mana az adott avatárt kirakni, főleg csak ott számítana, hogy a 2. körben egy Fókuszálás mellett még kijön-e egy, ami persze nem mindegy nyilván, de csak akkor számít, ha a követő még ténylegesen fent van, viszont nem lesz úgyse. Szóval ez nem biztos, hogy olyan sokat változtatna a dolgokon.
Mondom én, inkább epikus avatárt a népnek!
 
Simán lehetne avatárokat erősítő sík,én is terveztem anno. Egyrészt nagyon hangulatos,másrészt meg az avatárpaklinak lenne egy "újabb" előkereshető lapja,amivel le tudná dolgozni a laphátrányát. Lássuk be,kellő ősmágiás lappal simán akasztható a pakli egy követőlövés után okos játékkal. Egy helyszín fixen létrejönne legalább és a paklinak adna esélyt/időt,hogy felzárkózzon. Ez a lapötlet erre jó. Nincs pénz kijátszani az avatárt,de legalább kicsit tudjuk hátráltatni és a hasznosabb,olcsóbb cimbiket előrántani,ha épp nem húztunk annyira jót. Az első két mondat helyett viszont valami más dolog kellene rá. Az utolsó használt avatár,aminek kijátszási feltétele volt,az az Orgling bűzisten,de azt már felújították. Avatár szabály pedig 2010 óta nincs. Igazából az az anomália okozza az avatár decknél az ellenszenvet,hogy 0-ra csökkent,pedig azt a Kyorg is tudja. Viszont a követőt belőni meg 13 ÉP,ez a legkevesebb a játékban. Érdemes lenne talán felújítani,elhagyni róla pár mondatot. Csak 1-gyel olcsóbbítson,cserébe viszont megszüntetni 15 ÉP és még valami kis apróságokat adjon az avatároknak. Valami ilyesmire gondolnék:

Az istenek hírnöke (új)

Követő

Megszüntetés:15 ÉP.
Minden avatárod idézési költsége 1 VP-vel kevesebb.
Avatárjaid nem lehetnek célpontjai az ellenfél forrásainak.
Minden avatárod kap +1 sebzést.
 
Egyesített sereg

színtelen szörny
repül. [+1]
? VP ? sebzés ?ép
Idézési költsége annyi, ahány lényed van játékban (max 5). Alap sebzés és alap ép-je annyi, amennyi az összes lényed alap sebzése ill. alap ép-je (max 15/15). Élet: 1.
Mindenféle képpen csak egyedül lehet az őrposztban. Kompenzáció: kapsz egy általad választott gyakori tóken lapot és kapsz 3 VP-t.
 
Igen ez igaz, viszont ha belövöd a követőt (amit természetesen meg fogsz tenni) nagyban csökken az esélye a nyerésre... ez egy biztonsági tartalék követő lövés ellen...
 
Javítva:

Drüpton, a gyémántgriff

6-X VP

Raia avatár

griff/főnix

Tűz,repül

X a kezedben lévő Raia lények száma,de max. 5.
Kompenzáció:Kapsz egy passzív Szerencsetoll lapot.
Kijátszásakor válassz:Ellenfeled a következő körben max. 1 lapot játszhat ki VAGY a következő gyűjtőbe küldő forrása nem jön létre.
Minden griff,főnix és avatár kap +2 ÉP-t.

(4)/(3)
 
Úgy érzem, ha innen minden lap megvalósulna, akkor már rég nem létezne ez a játék. Az avatár paklikra ráfér, hogy tápolva legyenek síkkal. Avatár követö mellett oly gyenge az avatár, szüksége lenne síkra is..
 
Termelhetne Szerencsetollat valahogy, csak a hangulat kedvéért. Meg ha már főnix, akkor lehetne tűz ikon is rajta (és persze repülés, de azt lehet, hogy gondoltad).
 
Isteni létsík

2/1nekron/1 építő

színtelen helyszín

Idézési költségéből az építőt helyettesítheted 1 avatárod pakliból, vagy kézből semmibe dobásával.
Avatárjaid kijátszási feltételének nem kell teljesülnie. Több avatárod is lehet játékban.
(S)1vp: Dobj egy avatárt a kezedből a semmibe, keress ki egy avatárt a paklidból.
(K)1vp: Dobj egy avatárt a gyűjtőből a semmibe, célpont permanens a semmibe kerül.
 
Drüpton, a gyémántgriff

6-X

Raia avatár

griff/főnix

X a kezedben lévő Raia lények száma,de max. 5.
Anti-mágia:0
Kijátszásakor válassz:Ellenfeled a következő körben max. 1 lapot játszhat ki VAGY a következő gyűjtőbe küldő forrása nem jön létre.
Minden griff,főnix és avatár kap +2 ÉP-t.

(4)/(3)
 
Az alázat órája

szabálylap

Minden gyakori és nem gyakori lap idézési költsége 1 VP-vel kevesebb, de nem mehet így 1 VP alá. Az összes többi lap idézési költsége +1 VP.


Konkáv mágia

szabálylap

Nem húzol miatta kevesebb lapot.
Nem lehet előre kikészített lapokat kijátszani vagy képességgel kézbe vagy a gyűjtőbe kapni. Nem lehet lapokat az ellenfél paklijából kijátszani vagy kézbe venni.
 
Síkok vándora (új)

2 VP (2)/4 raia kalandozó/alakváltó KF

Ellenfeled helyszínének képességei nem hatnak rá.
S ha ellenfelednek van helyszíne játékban: 1 VP árán előkeresheted a paklidból.
S 2 VP: előkereshetsz egy helyszínt a paklidból, vagy visszavehetsz egyet a gyűjtődből.


Harsogó motyogó

1 VP 1/1 leah szörny/motyogó „élőholt” „szárnyak”

P célpont lény a gyűjtőbe kerül, és ellenfeled a paklija tetejéről annyi lapot a semmibe dob, amennyi a lény IK-ja.
K 1 ZSZ: megakadályoz egy varázslatot, majd ellenfeled a paklija tetejéről annyi lapot a semmibe dob, amennyi a varázslat IK-ja.


Vándormuzsikás (új)

2 VP 2/2 elenios kalandozó/ember KF

Semlegesítés: varázslat.
S 1 VP: előkereshetsz egy hangszert a paklidból, vagy visszavehetsz a gyűjtődből egy „dal” lapot a kezedbe.


Xenmorf massza

1 ZSZ chara-din tárgy/xenó „háló”

S ha sikeresen kijátszol egy xenót, vagy ha ellenfeled lapot dob a kezéből: kapsz egy Xenó parazitát és célpont lényen sebezhetsz 2 ÉP-t.
P 1 VP: a gyűjtődből játékba rakhatsz egy xenó nem lény lapot.


Xenó invázió

1 VP charadin azonnali [+2]

Ellenfeled eldob a kezéből egy véletlenszerű lapot.
A kör végéig, valahányszor kijátszol a kezedből egy xenót: kapsz egy aktív Xenó parazita lapot.
 
Pont így került az utolsó pillanatban szárny a mithril gólemre.
 
Igazán nosztalgikusan visszaállíthatná 20-ra a side-ot, de legyen inkább 25

Nem tudom ki hogy értelmezi a játékba tételt, így passzívan jön (kéne jönnie szerintem). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredeti szándék szerint aktívan jött volna, csak a sok szerkesztgetésben lemaradt, és nem olvastam el, mielőtt bemásoltam
 
ez a nejem hibája, BAZ megye a thaiszólás oka
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.