Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sárkány a jég létsíkjáról
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ha létezik elbűvölő fenevad, akkor a hósárkány az: vakítóan fehér bundája nem csupán a hideg ellen tökéletes öltözék, hanem egyben olyan eleganciát sugároz, mely előtt mindenki kénytelen fejet hajtani. Persze a lényből áradó méltóság ellenére a hósárkány világnézete megegyezik a többi sárkányéval: pusztíts el mindent, ami mozog, mielőtt ők tennék veled ugyanezt." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (21)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Én is ezt mondom...Hogy az új generációnak is kell valamivel kezdeni,nem csak a "full gyűjteményes profikra" kell gondolni. Persze,nekik minden lap meg van,de lehet egy kissrácnak ez újdonság lenne,megszeretné és lehet,hogy idővel állandó vásároló lenne. Én szívesen szánnám rá az időm a prekoncept dekkek összeírására,ha lenne rá igény(és amint időm engedi az egyetem mellett).

Mellesleg nekem nem az új lapok "árával" van a baj,hanem azzal,hogy 60-100 új lapot ki kéne tesztelni,ami azért a tesztelőcsapatnak elég nagy munka lenne. Mert ugye ne legyen se túl rossz,se túl imba lap,stb...
 
Sracok, ne kapjatok ossze, ez 2 kulonbozo dolog, amiben van 1 atfedes (valami vs. masvalami koncepcio).

En a dragat sajnos minimalis (mondjuk max. 100-200) mertekben latom eladhatonak. hiaba a legjobb otlet is, ha a magyar tarsadalom (benne a HKKs is) nagyon arerzekeny, es ez valahol ertheto is.
Kivancsi vagyok, mennyien irjak a blogon a kepeket.

A kezdoknek szolo prekoncept paklinak is epp az lenne az ertelme (a mostanihoz kepest), hogy sokkal feelingesebb 2 sereg osszecsapasa (meg akkor is, ha nem ujak a lapok, mert nekik azok!), mint a mostani jo vs. gonosz elkepzeles. Valamint nem annyira regi, elavult lapok lennenek benne. Ettol meg nem a versenyjatekosok lesz a celkozonsege.
 
Szerintem ne legyen még egy olyan kiadás , ami lebutított kártyákat tartalmaz mint a Junior.
A prekoncept paklik legyenek inkább egy váz, amire az új játékosok építkezhetnek. Legyenek benne egyszerűbb, mégis használható kártyák, vagy akár lehetne nehézség szerint rangsorolt paklikat kiadni, mit tudom én , egy prekoncept raia deck az mondjuk 4-es nehézségű, míg egy prekoncept ork deck mondjuk 2-es (hasra csapás szerű számok!). Én azt sem tartom túl jó ötletnek , hogy csak 10 fajta lap legyen benne .. én személy szerint jobban örülnék mindenből kettőnek mint háromnak ...
 
Tudom, hogy a sértettség beszél belőled, de én sehol sem írtam, hogy 8000 Ft-os szuperpakkot kell készíteni.

Szerinted 50 - 50 igényes megjelenésű, és egységes fantasy hátterű lap + egy playmate esetleg mint opcionális lehetőség nem pesti cégnél nyomtatva nem jöhetne ki 5000 - 6000 Ft-os áron?
Aki ennyi pénzt kiad egy társasjátékért, pl. a Bang is ez az árkategória, az már burzsuj?!

Egy mostani kieg is 1350 Ft-ba kerül, ugye, abból is csak 1-2 darabot veszünk átlagosan?


***
De egy másik ötlet:
A jubileumi 20. évforduló alkalmával a Behó megjelentethetné a szintén jubileumi kerek számú Alanori Krónikát - speciális HKK kiadásként - egyedi HKK lappal. Ezt ugye csak az aktív játékosok vennék, de még úgy is megérné szerintem pénzügyileg.
 
Rendben,akkor nem lesz belőle semmi. Marketingeskedj a 8000Ft-os szupercsomaggal. üdv!
 
Gondolom, mindez a Behó feladata, hiszen ők készítik és árulják a hkk-t (valaki javítson ki, ha tévednék...).

Én nem azt írtam, hogy bonyolultak legyenek a lapok, hanem hogy újak (legyenek), és a többségük az egyszerűség mellett bizonyos formátumokon versenyerőt is képezzen (a mostani kiegben is jöttek ki egyszerűbb lapok).
Meg kell célozni a fantasy társasjátékok felé nyitottakat (ilyenek azért vannak bőven amúgy), de úgy, hogy a jelenleg aktív, versenyre is járó játékosok is tudjanak belőle szemezgetni.

Ja, amúgy én nem kezdőcsomagról írtam, bár milyen marha jó alkalom lenne egy másik nagy sikerű kezdőcsomag a 20. szülinapos jubileumra!!! Arra amúgy ott áll halmokban a Junior harmadáron... Koncepció és háttértörténet nélküli, random lapokkal, amik pont a játék népszerűsítésére nem igazán jók. Nézd már meg eleve a fedlapját is, hallod...

De válogass csak ki néhány lapot, mely többségünknél már halmokban áll, biztosan sokan fognak tolongani értük...
 
Na most ezzel nem akartam megbántani, vagy leszólni a marketingeseket (ahogy látom a hozzászólások alapján, elég sok játékosnak ez a végzettsége, vagy ilyet is tanult). A feleségem közgazdász BSc-t, majd vállalkozásfejlesztés Msc-t végzett, most meg gazdaság és marketing témában fog PhD-zni, szóval tudom hogy nem könnyű, és fontos szakma.
De mégis azt mondom, hogy egy ilyen kis vállalkozásnál abszolút felesleges főállásban profi marketingest alkalmazni.
Jó és érthetően megírt könyvekből fél év alatt fel tudnátok magatokba szívni mindent, ami csak szükséges lehet a Behó ennél is jobb teljesítményéhez.

Amúgy Balázs (Májszter) kedvéért én is azt mondom, hogy néhány csajos kép helyett izmos férfitesteket tegyetek be illusztrációként, ő azokat a képeket szokta este ragacsos kézzel gyengéden a párnája alá bújtatni...
 
És ki lenne az,aki leteszteli ezt a 60 lapot,fizet a rajzokért,lektorálja stb,azt nézve,hogy elvileg az új kieg lapjait mostanában már elkezdik "kitesztelni"...
Plusz persze,van akinek nem lenne gond kiadni 6-7-8-10ezret egy játékért,de sajnos nem ez a mai átlag magyarra a jellemző. Szerintem. Szerintem a kezdőcsomag szerepe továbbra is a tanítás,oktatás,hozzászokás. Most odaadsz a kiskrapeknak egy lapot,amin ezer képesség van,aztán azt se tudja,fiú-e vagy lány.
 
Ezt most komolyan gondolod, hogy összeválogattok néhány lapot, amelyek döntő többsége/mindegyike már megvan a játékosoknak, és kiadnátok, mint egy újabb eladhatatlan kezdő/alap-csomagot?!

Én a nyitó hozzászólásban új (!!!) lapokról írtam, szép grafikákkal, külön társasként is használható felépítéssel + playmat-tel, aminek a készítése koránt sem olyan drága, mint írtad - habár én a debreceni nyomdai árakat néztem (pl. molinoprint) és nem a méregdrága pestieket...

Ezzel tudnátok nyitni a versenyjátékosok felé is, akik akár 3 társast is megvennének belőle a teljes sorhoz, illetve az általános fantasy rajongók/érdeklődők irányába is, akik mint társasjátékot használnák. Elég hamar lehetne ezzel népszerűsíteni a játékot már a kicsit is fogékonyak irányába is.

De, igazatok van, dobjatok csak össze inkább néhány korábbi lapot egy csomagba, majd csak csendesen elvisznek belőle néhányat az arra tévedők, aztán meg csodálkozzatok hogy mennyi mindent megtettetek, és mégsem jön be semmi. De biztosan a vevők hibája...

Amúgy elolvastam az egy millás kérdést.
Én nem vennék fel új embert azokra a feladatokra, amiket a blogon felsoroltak, mert Te a fórumokon és Katiék a telefonon keresztül majdnem minden pontot megoldotok. De a marketing sem olyan nagy dolog, hogy külön embert vegyetek fel erre havi 300 eFt összköltségre, inkább magatokat képezzétek, fejlesszétek ilyen irányba is.

Én az egy millát egy ilyen társasjátékra költeném + facebook megjelentetés/trafikláncokkal megállapodás országszerte, hogy szélesebb vevőréteget is megcélozhassak.

De van egy másik ötletem is: vegyétek fel a kapcsolatot a Privát üzletlánccal (Kerekes Kft., Ebes), hogy minden 2000 Ft vásárlás után egy ajándék hkk kártyát kapjanak a vevők véletlenszerűen a 25 féle külön erre a célra gyártott sorozatból, melyekből össze lehetne rakni egy-egy játszható paklit.
 
Az osmagiat mindenkepp szamuznem, mert eleg kacifantos a definicioja... a Juniornal csinaltunk olyat, hogy ilyenkor (amikor elvesztett 1 kepesseget) pl. 1-gyel megnoveltuk a sebzeset (nagyobb plusz) vagy az EP-jet (kisebb plusz), hogy ne legyen nagyon gitt.
 
Itt alapvetoen osszevalogatasrol van szo, az is melo egyebkent.
Az szk es a KF nem szamit. A Semmi igen.
Az orkos osszeallitasodat is nezd at legyszi, ha tudod, mert abban pl. van targy, jok-e a kepek, hany kepesseg van, ilyenek.
1-2 laprol ezt-azt le lehet venni szerintem, csak meg arra kell figyelni (amit korabban nem irtam), hogy nagyon nagy kulonbseg ne legyen a lapok erejeben, mert akkor jobban kidomborodik a szerencsejatek jelleg (behuuztad? )
 
Balage most a Kezdőcsomag utódjára gondolt,amik kicsit egyszerűbbek ink átalakítanék pár lapot. Talán.
 
Te akkor tervezel 60 teljesen új lapot? A többiek csak akkor veszik.
 
Pontosítok, vevő lennék rá
 
Rendben,a csütörtöki vizsgám után összerakok az orkon kívül még valami hasonló erősségűt.
Egy kérdés: pl a Semmi fogalma az plusznak számít?
Tehát a KF és az SZK is plusz cucc? És pici változtatás belefér? Szal pl ha Baar-orkról leszedem az ősmágiát v az AM-t?
 
Ja es nem kell 'par', inkabb legyen csak 2, de azt gondosan, lesz azzal is melo eleg.
 
Gondoltam is rad, es koszi a felajanlast (ezeket amugy leginkabb en szoktam csinalni).

Az Ork szerintem is jo lenne 1-nek.
Szerintem 2x30 lap optimalis, minden lapbol mehet 3, igy 10-10 fele lap kellene.

Ezek lennenek a 'nehezitesek', a kihivas miatt

- ezek a laptipusok kellenenek:
szorny (torzszulott nem, ŐVs lap sem lenne), kalandozo (vegzetur nem!), altalanos, azonnali, bubaj. Tehat targy, epulet nem.

- a kezdoknek max. 6-7 olyan kepesseget kellene _osszesen_ a 20-fele lapon talalni, amiknek a szabalykonyvben utana kell nezni ill. meg kell jegyezni.
Ebbe _minden_ szamit, a szarnyacska ikon, a magikus tamadas, stb. (a magikus tamadasnal, ha nincs magikus vedekezesu, mondhatjuk azt, hogy "ezzel most nem kell foglalkozni", de ilyenbol se kene sok. A KF ikon ill. a csont ikon az lehet ilyen (hogy nem szamit, nem foglalkozunk vele).
Esetleg lehet olyat csinalni, mint a Juniornal, hogy picit egyszerusitunk 1-1 lapon.

- a lapra kiirt kepessegekbol se legyen tul sok vagy bonyolult

- minden lapnak legalabb elfogadhato minosegu kepenek (de ha lehet, inkabb szep) kellene lennie.
Ez alol max. 1 v. 2 kivetel lehet.

- lehetoleg erossegre sem nagyon elavult lapnak kene lenni (de ez nem kotelezo nyilvan)

- a 2 pakli ereje kb. ugyanakkora legyen

- foleg gyaknemgyak, de lehet

Nem tudom garantalni, hogy tenyleg meg is fog jelenni, de probalkozom.
Koszi! es termeszetesen barki mastol is szivesen latok _kizarolag a fentieknek megfelelo_ javaslatot.
 
Én vennék szívesen ilyet, ha az alábbi feltételek teljesülnének:
-kizárólag új lapok legyenek benne
-azok mind legyenek használhatók hagyi környezetben is
-a playmat legyen opcionális, én azért 100%, hogy nem adnék pénzt
-legyen minél kevesebb csöcsös csaj az illusztrációkon, csak hogy a doktor úrnak lankadjon egy kicsit a farka
 
Balage,ha kellene,én szívesen összeírnék pár ilyen 30lapos dekket. Ha van rá igény,ezzel is segítve kicsit az ötlet megvalósulását
 
Ja, meg az 'en vennek ilyet'-hez: ranezesre ez nem jonne ki ennyibol, csak 1 playmat 3000 ft a Dungeonben, es az nagyobb peldanyszamu.
Inkabb >= 8000-re tennem (ha egyaltalan lehet gyartot talalni kis peldanyszamra Playmatbol).
 
Valamint nezzetek ra a "Beholder – HKK alosztály" blogos cikknel az "1 millio elkoltes" kommentemre (jelenleg az utolso).
Dr. Gabesz, a te valaszodat arra mar sejtem
 
Nekem tetszene, de sajnos az eddigi tapasztalatok (pl. Nagy HKK Konyv) alapjan ugy latom, az ilyen draga, reprezentativ kiadvanyok alig fogynak a HKK-ban, a jatekosok tobbsege inkabb nagykieget bont, ahol 'sallangmentesen' (ertsd: ratett koltsegek nelkul) bonthatja a versenylapokat, az eros ritkakat.

Amellett, ha irtok kommentet, a 'tamogatom' helyett az 'en vennek ilyet' nyilvan meggyozobb, aki komolyan gondolja. (es persze ez sem kotelez senkit semmire)

Igertem a blogon, hogy erdeklodom 8.,9. kiadas ill. Kezdocsomag ugyben:

8. kiadasbol nincs sok, de a 9.-bol meg van rendesen, ez csokkenti a 10. kiadas eselyet.

Kezdocsomagbol is van, de nem veszesen sok. A prekoncept pakliknal inkabb a kezdoknek szant, igy _olcso_, de hangulatos (akar Szornyek vs. Kalandozok vagy Orkok vs. Manok v. ilyesmi) 2x30 lapos (egyben) iranyba mennek. Meglevo, de mostani, _egyszeru_ lapokbol lenne.
 
Tetszetős ötlet, támogatnám!
 
A Blogos Fiúk HKK koordinátoros cikkének hozzászólásai között OFF-ként felmerült többek részéről is az igény, hogy a HKK 20. szülinapjára kellene időzítenie a Behónak a 10. alappakli kiadását.

Vannak mellette pro és kontra érvek, de a legfőbb ellenvetésként annyit lehetne összefoglalni, hogy azon versenyjátékosok és gyűjtők jelentős többségének, akiknek számít a 20. születésnap, már rég megvannak az elmúlt 1-3 év kiegeinek lapjai. Én is ebbe a kategóriába esem, és bevallom az sem jelentene motivációt, hogy a 260 lapból lenne 10 új lap (emiatt biztosan nem vennék egy display-nyi csomagot, inkább beszerezném konkrétan azt a néhány lapot kp-ért).

Viszont aminek nagyon örülnék, és ahogy olvastam a többiek döntő többsége is (a kommentek alapján) az alábbi lenne:

Ezt pontaco33 osztotta meg:
http://theirategamer.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/sites/17/Heroes-vs-Monsters-mtg -duel-deck-2v2iplo6o7ggnr4126b8y2.png

A HKK-ban is ki lehetne adni ez alapján 1 önálló JUBILEUMI társasjátékot KALANDOZÓK VS. SZÖRNYEK címmel. A lapok mellett tartalmaznia kellene 1 HKK-s playmat-ot és egy kis szabálykönyvet, melyben van egy rövid összefoglalás is a háttérvilágról.

Az összes lapnak valóban újnak (!!!) kellene lennie,
viszonylag egyszerűen kezelhető képességekkel (és persze Zelenák Anikó rajzaival). Minden lapból csak 1-1 darabot kellene beletenni a társasjátékba, kb. 50 db kalandozókhoz és 50 db szörnyekhez kapcsolódó lapot.

Erősséget tekintve a lapoknak nagyjából illeszkednie kellene a többi hkk laphoz is, hogy a versenyjátékosoknak is megérje megvenni a társasjátékot (akár 3 db-ot is!)

Ha ezt sikerülne belőni olyan 6000 - 7000 Ft körüli árra, én biztosan vennék belőle 3 db-ot magamnak, és a rokonok kissrácoknak is ezt vennék szülinapra/karácsonyra. Ezzel már egyből tudnának játszani, nem úgy mintha adnék hasonló árban 5 db kieget random lapokkal, egységes hangulat, grafika és koncepció nélkül...

(Balázs, ti látnátok ebben fantáziát/lehetőséget?)
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.