Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Áradás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hogy miért nem települnek a tenger partjára városok? A választ a képen, az időnként ily módon háborgó tenger képében rejtettük el.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Rendben Holnap reggel 8kor vizsgázom,utána hazajövök és átgondolom
 
Galambd: igen, igy gondoltam, ahogy irod.

Nika: ha nem tudjuk megoldani, akkor lazitunk, de szerintem meg tudjuk. Ne felejtsd el, egyelore 2 pakli kell csak. A KF-es targyas az kesobbre maradna
 
Lehetne "olcsópakli" jellege,pár gyngy és Zénes lapok. Az a baj,hogy pl tökre jól össze lehetne rakni egy gyngy tharrkövetős kf dekket,csak ugye Balázs "megszorításaiban" benne volt,hogy biza nem lehet benne épület/tárgy...
Lehet az elveket kéne picit tágabbra formálni,akkor jobb összeállításokat lehetne összedobni
 
Szép és jó dolog, ha lesz a kezdőnek 1 földanya ereje, csak az a baj, hogy ekkor:
1, Lecápázzák
2, Nem minden pakliba rakható bele, pl. egy Raia hordába nehezen tudnám elképzelni

Ehelyett én abszolút tematikusságot javasolnék, pl. ha már Raia horda, akkor Raia ritkák legyenek benne bizonyos készletből (persze ne csak spoilerek, de azok is lehetnek)
 
Ezzel a megoldassal szimpatizalok en is. Azzal a kulonbseggel, hogy az arszinvonalat lejjebb kell tennunk. Most azt gondolom, nem muszaj 2 paklit adni egyben (pl. ha vannak HKK-s ismerosei 1 kezdonek, eleg lesz neki 1 pakli is), igy nagyobb a mozgaster picit, es TALAN 1000 ft alatt tarthato a dolog.

Ettol meg lehetne 2 fele pakli, de kulon-kulon arulva. Nyilvan megvan a veszelye, hogy az egyik picit erosebb vagy szimpatikusabb lesz, es mindenki azt veszi, de ezt be kellene vallalni, ha elfogy, talan megveszik a masikat is.

Nyilvan az arszinvonal lejjebb vitele kihathat a grafikai megoldasokra, kinezetbeli boost-okra.

Amit meg nem tudok: ha mondjuk beletennenk mindket pakliba 1 jo ritka lapot, ami szerintem jo otlet (letezo es nem bonthato vagy inkabb uj/felujitott lapot), az nem idegesitene-e nagyon az aktiv jatekosokat (de remelem, nem). Illetve a "ritka" lap erteke fugg attol, mennyien veszik meg a paklit (es mennyire konnyu lecapazni oket ). Hiaba nevezzuk ritkanak, ha sok van belole, akkor az nem ritka ugye .
 
A "playmate"-ek azok a lengén öltözött csinos lányok a férfimagazinokból. Amire itt többen is gondoltak, az a "playmat". És igen, szerintem is fölösleges, sokaknak nincs rá igénye, azoknak csak értelmetlen plusz kiadás, aki meg szeretne, az beszerezhet külön olyat, amilyet akar.
 
*Playmate szerintem teljesen fölösleges.
 
A magicban megszokottak az intro, event ill. dual packok, amik NAGYBAN segítik a kezdőket. (én is úgy kezdtem hogy vettem jó párat). Ilyenek nélkül szerintem elég nehézkes a kezdés.
Problémák a kezdőknek:
- A játékszabályok nem pontos ismerete
- Nincs pakli - hogyan rakjam össze?
- Milyen lapok vannak? (A lapkereső bőség zavara, nem tudja felmérni hogy ez most jó vagy nem)

Ha van ilyen akkor a kezdetei nehézségek töredékeikre csökkennek. (Van deck, lapok, tudok játszani - megismerek más deckeket amik ellen játszom, fel tudom mérni a lapok erősségét).

Az ilyen paklik általában úgy néznek ki, hogy van egy többségében gy-ngy lapokból álló váz amihez 1-6 db ritka lap is társul (a ritka lapokból kizárólag egy darab fajtánként a többiből mehet akár több is)

A ritka lapok között lehet egy spoiler is nyugodtan (1000ft körüli lap) akár borító kártyának is lehet használni.

http://archive.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/arcana/1283

(5000ft)

De lehet alternatív képpel ellátott kártya is (lehet dual deck is):

http://www.magicspoiler.com/mtg-news/m15s-clash-pack/

(6000ft)

Vagy

Csak két ritka lapot tartalmazó deck (ide lehet pl az ork deck amiben van mondjuk egy-egy darab Ork zászlós meg Alattomos Ork ) amihez két booster is van csomagolva:

http://www.magicspoiler.com/mtg-deck/khans-tarkir-intro-decks/

(3500-4000ft)

Üdv :
K
 
Hali,

Srácok, az online-nak nem feladata a papír helyettesítése, ellenben remek ugródeszka ahhoz. Könnyű rajta megtanulni a szabályokat és a játékot, én is onnan tértem vissza a papírhoz. Az online lehetne egy univerzális oktató és tesztfelület ami nem kiváltja, hanem segíti a papíralapút. Szépen össze kell kötni a kettőt, ide-oda működő ajándékkódokkal. Pl. papír kód beváltható online is mondjuk 3 nagykiegre. Online pedig lehessen nyerni ingyenes versenyindulásokat a papíralapúra, vagy beho vásárlási utalványokat, amik csak hkk-ra költhetőek.
Le kell rá programozni a draft lehetőséget, és kb. 3-5 éves lemaradásban tartani a lapkészletet a papírhoz képest. Így a két dolog elég jól tudna együttműködni szerintem. Az onlineban hatalmas lehetőségek vannak, és tény, hogy soha nem fogja visszaadni az asztali hangulatát, de sok vidéki játékosnak nincs lehetősége asztalit játszani, mert nincs kivel.

Üdv: Kyb
 
Nem áll össze a kép, ha valaki költ az online verzióra, miért kezdene el költeni a rendesre is?
Galambd-vel tudok maximálisan egyetérteni. És ezért szavaztam nemmel az ősliches versenyre is. Azért megyek hkk-zni hogy emberrekkel találkozzam, velük versenyezzek, azért nem adok ki pénzt, hogy egy papírdarab legyen az ellenfelem. az otthonra való, "upgradelt lámpának"
 
Szép és jó a papír, de ha nem fog frissülni a játékos állománya akkor idővel csak a befásult játékosok fogják csak forgatni. Ezzel az ötleteléssnek az a lényege, hogy bevonzza a papírhoz. Ha nagyobb a forgalma az onlinennak akkor nagyobb lesz a forgalma a kártyának is.
 
1, Ha veszek valamit online, nincs annak semmi értéke. Ott van, lehet, másnap megszűnik és a semmire költöttem. A papírban még hónapokig lapozom a mappámat és nézegetem a kártyákat.
2, A blöff lehetősége a papírban jobban megvan, az online-ban max. chat szinten, ami sajnos sokszor nem elég.
3, A HKK egy közösség. Lemegyünk a Dungeonben, dumálunk, csereberélünk, Kriszt bombázzuk kérdésekkel. Ez a hangulat rögtön más, ha van egy fórum, aztán csókolom.
4, Akármennyire is jó a programozás, ez csak egy online program. Ha valaki akarja, fel tudja törni, stb. Azért a papírban sokkal nehezebb hamis kártyákat gyártani

5, Talán nem arra kellene buzdítani az ifjúságot, hogy még 5 órát üljön a gép előtt, kockuljon és ne legyen élete, hanem hogy járjon el társaságba

Ergo: Szép és jó az online, de a papír HKK mindig jobb lesz.
 
Szerintem pedig kapcsoljunk online. Induljanak el szeptembertől a loot kártyák, mint a wow tcg-ben, és a fiatalokat fogjuk meg az online játékkal. Emellett legyen egy CCG része a játéknak, ahová fix összeggel beszállhat, ha tetszik neki, és legyen mellé CCG verseny a kezdő kategória helyett (mint ahogy a Junior volt, de az még mindig TCG, ami hoki).
Az elmúlt 20 év trendjét követve szerintem elég könnyen jósolható, hogy nem lesz még egy aranykora a HKK-nak, és a fent említett javaslatommal talán elhúzható az öregedési szakasza. Talán...
Persze ezt már megemlítettem blogon is, ahol 0 visszajelzést kaptam, mert nem akarjátok látni, hogy beteg a játék, és nem fog örökké élni.
Vannak tünetei, melyek kezelhetőek (szabályok->kódex, meta->kieg, etc.), de azt nem értem hogy várhatjátok el, hogy a Z generációs gyerek, akit iPadről szoptattak, majd leül megtanulni egy ilyen komplex kártyajátékot, ami ráadásul sok törődést, tanulást, és közepesen sok erőforrást igényel.
Ha akarunk neki jövőt, annak onlinenak kell lennie, és az onlinenal is meg lehet lovagolni a 20. szülinapot.
Persze, sok betegsége van az onlinenak is, de az legalább még gyógyítható. Elviekben nem lenne akadája, hogy felzárkózzon a HEX, a HS, vagy akár az MTG online mellé. Nem beszélve arról, hogy az onlineba már csak azért is megéri befektetni, mert nettó egy aranytojást tojó tyúk.
A harc a papírért teljesen meddő. Te is, én is szívesen leülünk még élőben játszani, de ez valahogy olyan, mintha kimennénk a csatamezőre egy szál karddal felfegyverkezve az AK-k ellen.
 
"pénzt adjon egy kupac _lebutított_ gittért, amit később semmire nem tud használni."

NEM errol van szo. En tudok neked csinalni 20 olyan egyszeru (nevezheted butanak is, ha szeretned) lapot, ami abszolut nem gitt, hanem abbol 17-18 spoiler versenylap lesz. Nem ez a tervem, de ne gondoljuk mar, hogy ami egyszeru, az szar is.
 
Csak a celkozonsegre reagalnek most. Piackutatas nem volt. Amit lattam pl. a rendezvenyeken, ahol sokfele korosztaly megfordul, hogy inkabb a fiatalabbak erdeklodtek.
Ugye a blogosok sem az egyetemistak kozott probalnak szakkort szervezni...

Ettol meg mindenfele korosztaly "celkozonseg", csak arra kell gondolnunk, akinek igy a jatek elsore tul bonyolult (legyen akarhany eves). Akinek nem az, annak nem kell "bevezetes", megvesz 4-5 kieget, cserelget, vagy kap a haverjatol lapokat, mindent megert es jatszik.

A legtobb gyereknek viszont ez igy elrettento, ezert van szukseg Kezdocsomagra es hasonlokra. Pusztan arra gondoltam (a blogos javaslatokbol kiindulva es gondolkodva), hogy jo lenne, ha
- az ilyen kezdok is hasznalhatobb lapokat kapnanak, mint amik a mostaniban vannak
- erdekesebb lenne talan, ha 2 sereg csapna ossze
erre volna a dupla prekoncept pakli. Olcson.

En ertem, hogy sokkal coolabb dolgokat is ki lehet talalni, en is kepes volnek ra, de nem esett ra a penztermelo fa a Beholderre, meg akkor sem, ha 20. evfordulo van - vagyis alaposan at kell gondolni, mit erdemes kiadni. Az eddigi tapasztalataink alapjan leginkabb egy jol kitesztelt nagykieget, szep kepekkel, keves hibaval, eros ritkakkal.

Egyebkent az, hogy hany eves a torzskozonseg most, nem igazan relevans, az szamit, hogy mondjuk az elmult 4-5 evben (valsag + ingyenes netes es letoltheto jatekok hazai elterjedese), aki elkezdett HKK-t jatszani, az hany eves. Illetve meg az sem feltetlenul, mert eloszor az kellene, hogy a "nem-szerepjatekosok"-hoz is eljusson a hirunk.
De ahogy irtam, nem ragaszkodunk a fiatalokhoz, csak kozuluk IS szeretnenk jatekosokat.
 
Anno én is az ilyen prekoncepteket vetettem fel,Balázs itteni kérése volt a 30lapos butított koncepció. Am ilyen prekonceptet én is vennék,mert újrakezdőként van amit nem tudtam eddig beszerezni
 
Pár javaslat:

- mint írták már többen előttem fontos lenne, hogy önmagában játszható koncepciót vehessen aki ismerkedni akar a játékkal, nagyon fontos hogy ez ne kerüljön sokba, és legyen benne X csomagonként valami különlegesség (itt sok lehetőség van: ezüst szélű lapok, ur, foil stb.) és persze mindegyik őslichből 1-1 db (akár újak is jöhetnétek ha lesz ilyen)

Itt említeném meg, hogy Magic-ből volt olyan kezdeményezés, hogy akik feliratkoztak a rendszerükbe azok kaptak egy kezdőcsomagot (emailben pedig kaptad a friss infókat a játékról, versenyekről). Ez is egy járható út lenne, persze csak a régi beragadt alapkiadásokból/kezdőcsomagokból, új kiegészítővel csak akkor érné meg ha valami vásárlási minimum (teszem azt 2 új alapcsomag) mellé ingyen pre-concept. Plusz a Magic-es kezdőcsomagban volt egy A3-as szép színes leírás röviden a szabályokról, játék menetéről stb.

- ezt is írták már, a 10. alapkiadás: HKKBlogon írtam már erről, hogy lennének benne máshol nem beszerezhető ritkák (de akár gy-ngy-k is), de ezeknek olyan mennyiségűnek kéne lenniük, hogy a nagyobb gyűjteménnyel rendelkezőknek is megérje venni belőle (teszem azt a ritkák fele), plusz emellett kijöhetnének az alapkiadásban a régebbi hiánycikk lapok is (ezt meglehet szavaztatni is), illetve a tokenek is itt jönnének ki és nem a téli kiegből foglalnák el a helyeket, kb úgy képzelem el mint a Végzetúr alapkiadást, fele új - fele nem, csak ez teljesen elkülönülne a téli kiegtől. Majd elfelejtettem: az alapkiadás fontos részét kell képezze a kódex, valamilyen formában, akár egy rövidített alapot, de mindenképpen utalni kell arra, hogy van egy nagyobb, hosszabb és vágatlan verzió belőle XY címen.
 
Hello Srácok,

A 20. évfordulóban nagyon nagy lehetőségek vannak, jól át kéne gondolni mivel rukkol elő a beholder, nehogy bukta legyen.
Már a blogon is említettem, de csinált a beho az utóbbi időben bármiféle piackutatást? Balázs, te pl. mire alapozod, hogy a játék egyik ideális célközönsége a kisiskolás korosztály és mindenképp őket kell megfogni, nekik kell lebutítani és elvinni a játékot? Volt akár a versenyeken akár itt az oldalon egy felmérés a játékosok életkoráról?
Mert én úgy látom, hogy a hkk célcsoportja leginkább az egyetemista, (szerep)játékos réteg. Kicsit tágabbra véve mondjuk a 16-28 év körüliek. Én ezt láttam az elmúlt másfél év alatt. Jelenleg ezek az emberek azok akik fizetnek a játékért rendszeresen, részt vesznek a versenyeken és új embereket hoznak be.
Mivel a hkk-nak nincs túl nagy marketingje, az emberek a meglévő játékosokon keresztül találkozhatnak a játékkal. Ebből a szempontból a prekoncept paklikat nagyon jól át kéne gondolni. Én személy szerint pl. senkinek nem ajánlanám, hogy pénzt adjon egy kupac _lebutított_ gittért, amit később semmire nem tud használni. Ez maximum olyanoknak lehet jó, akik véletlenül betévednek a boltba és nem tervszerűen hkk-t akarnak venni. Ezzel nem lehet elkezdeni játszani. Akkor már inkább regeljen az online-ra ott tökéletesen megtanulhatja a szabályok legnagyobb részét és a játékmenetet.
Aki komolyabban el akar kezdeni játszani, az asztalin, az utánanéz, kérdez, és valószínűleg nekiáll laponként összerakni egy értelmes dekket. Ilyen prekoncept dekket, meg kap majd a haverjától aki megtanította játszani és van neki több doboznyi felesleges gyngy-je. Én kb. egy tucat ilyen 45 lapos gyakori lapokra építő dekket raktam össze és teszteltem ki egymás ellen, hogy legyen mivel otthon a húgomat megtanítani játszani.
Amik eszembe jutnak most:

-Tharr követős goblin
-Sheran követős mérgezős, pókos
-Kalandozó követős horda
-Ork horda saját követővel
-Tárgy pakli teremtő rakshallionnal
-CHD követős horda
-Raia követős horda
-Rhatt követős blokkoló dekk
-Manafamos "kontroll"
-Leah követős horda
-Fairlight követős villámdekk
-stb.

Ha kell az ünnepek után laplistát is tudok adni ezekről, de én úgy gondolom, hogy ez nem feltétlenül a jó irány. A 990 Ft-os 30 lapos kezdődekk semmiképp nem az.

Én a 20. évfordulóra egy 10. alapkiadásnak örülnék a legjobban, tudom, hogy nem akartok amíg nem fogy el a 9. és 8., de mondjuk akkor lehet, hogy nem kellett volna a 9. kiadást kivenni a MA kóddal vehető tételek közül...

A 10. alapkiadásnak pedig olyasmit kellene virítania, mint a végzetúrnak. Nem pedig egy kiadunk minden elmúlt 4-5 éves spoilert újra kupacnak. Mert ebből a tök új játékosokon és fanatikus gyűjtőkön kívül senki nem fog venni.

Na most a sok fanyalgás után konstruktív leszek és leírom én mit csinálnék a kiadó helyében a 20. évfordulóra.

Egy olyan köztes megoldást tudnék elképzelni, hogy a beho kiadna mondjuk X db különböző 45+1-2 lapos paklit. Mindegyik egy bizonyos rendezőelv köré épülne. Ez lehetne az, hogy minden isten kapna egy úgymond saját kiegészítőt, vagy akár jellemenként 3-3 vegyesen.
Maradjunk a jellemek szerinti rendezésnél.
Tegyük fel, hogy minden jellem kapna ebben a verzióban 90 db új lapot. Ebből mondjuk 30 lehet újra kiadott spoiler, 30 meg felújított lap és 30 meg vadonatúj lap. Ez akkor összesen 270 db új lap. Legyen mellé még 8 UR, néhány token, bufa, színtelen és narancs lapok: 300 új lap.
Egy kiadott csomag pl. így nézne ki: 45+1-2 db lap
Szigorúan egy jellem 3 db színéből+szintelen, bufa
és 1-2 db narancs lap. A csomag önmagában is játszható lenne, mivel egy rendezőelv köré épülne pl. "tárgyak", de ezen belül véletlenszerűen kerülnének bele a lapok.
Pl. az adott koncepcióhoz köthetően: 5 ritka 15 nemgyak és 25 gyakori lap. Ha Pistike vesz egy ilyen csomagot pl. "tárgyak" koncepcióval, már önmagában kap egy játszható paklit, ami viszont nem lesz ugyan olyan, mint Ubulka "tárgy" paklija. Mindkettő játszható lesz, de az egyikben 1 villámhárító lesz a másikban meg hajítógép, mint ritka ölés az egyiknek lesz 2 cselvetése a másiknak meg 1 földanya ereje. Mindkét pakli döntően a tárgyakra fog építeni, de nem egészen ugyan úgy. Otthoni játékra remek így is, akár versenyre is vihető mert végül is egy koncepció köré épül, még ha kicsit véletlenszerű is, de nem teljesen random lapokról van szó.
Lehetnének ilyesmik, szép egyedi dobozokban, akár még kis háttérvilág leírással is:

-Az igazság bajnokai: (Raia-Rhatt-eleionos kalandozópakli)

-Sötét borzalmak: (Leah-CHD-Dornodon horda)

-A pénz hatalom: (Fairlight-Tharr-Sheran tárgypakli)

Még csak az se feltétlenül fontos, hogy egy jellemből legyenek összeválogatva, csak annyi a lényeg, hogy egy pakliban 3 szín és ugyan azon rendezőelv köré épüljenek de azon belül véletlenszerű lapkészlettel.
Így megmaradna a bontás öröme, de lennének prekoncept paklijaink is amivel bárki elkezdhet játszani.
Szépen ki lehetne egyensúlyozni, hogy minden jellem/szín ugyan annyi countert/leszedést/stb. kapjon. Így nem lesz az, hogy mindenki veszi a Raia tartalmú dekkeket, hátha bont erőst. Szépen ki lehetne egyensúlyozni a csomagokat. Bonyolultabb ugyan, mint egy sima 10. alapkiadás, vagy néhány prekoncept gyngy pakli. Valószínűleg drágább is. Én olyan 2000 Ft-ra tippelnék egy ilyen paklit. Viszont azonnal játszható kész dekket kap vele a vásárló. A versenyjátékosok sem fogják húzni a szájukat, mert megkapják az új lapjaikat. Minden egyes dekkhez lehetne csomagolni +1 "ajándék, ráadás" őslich-et is.
Lehetne őket árulni kettesével, hogy rögtön egymás ellen tudjanak játszani, mint páros kiadást pl. a Jó és a Gonosz csatája. Néhány versenyformátumot valószínűleg eléggé átalakítana egy ilyen átállás (frissbontás, draft) de szerintem még ezzel se lenne gond.
Nektek mi erről a véleményetek?

Üdv: Kyb
 
Meg Kyorgot,Fluxot... De szerintem ha egy "csak spoiler" kiadás lenne,annak eléggé fent lenne az ára,különben a piac felborulna...
 
Trafót, duplikátumot, stabilizátort, kisebb zant, majdot sztem is szívesen bontogatnának az emberek
 
A 20. évfordulóra legyen minden Behós versenyen húsz 20 éves félmeztelen hajadon, akik kiabálnák Miklós helyett "Figyelem! Sorsolás" !

Konkstruktívan:
Az elmúlt 20 évből kellene évenkénti bontásban, 3-3 db SPOILER lapot kiválasztani és egy 60 lapos kiegészítőben kiadni!
Szerintem vinnék mint a cukrot!
 
Én is azt mondtam , hogy 4-5 variáció lenne, de én valószínűleg úgy csinálnám , hogy párosával készíteném ezeket (nem feltétlenül úgy értékesíteni), hogy két kis gyerek odamegy, és szeretne egymás ellen játszani, akkor tudjon venni két kb egyforma erős orkos paklit meg mondjuk mérgezőset. Viszont ha kicsit idősebb fiatalok is ráakadnak a kártyára (itt a szerepjáték veteránokra gondoltam, akik még nem találkoztak a hkk-val), akkor legyen nekik kihívás a játékban , megmutassa a foga fehérjét, és erre is összedobnék két paklit, az előző hszem alapján hasra: egy raia hordát, vmi tűz paklit.
Természetesen gy-ngy kategóriában.
Szerintem az jó pofa kezdeményezés lenne, hogy ha ezekhez melléjük menne egy-egy őslich, akár új.
Viszont, ha már jubileumi cuccnak készül , akkor legalább MA szintű borító kellene rájuk.

Ha már 20. szülinap, szerintem érdemes lenne megfontolni egy történet rebootot. Én személy szerint örülnék egy pontos történetnek, mi miért történik Tf-en , Mi mint játékosok kiket személyesítünk meg és mért harcolunk egymással, ilyesmik.
 
Én a VÉ tesztelése előtt beadtam négy teljesen újragondolt kalandozó koncepciót, saját követővel épületekkel és kiegészítő lapokkal, mint anno az Ezüsthajnalban próbálták. (Elf, troll, törpe és kobudera volt akkor)

Ezzel próbáltam volna kicsit szerepjátékosabbá tenni a kártya egyes részeit. Akkor nem lett belőle semmi.

Ha gondoljátok újranézem, átgondolom és megpróbálkozok vele ismét

Lenne ilyesmire szükség?
 
A prekoncept paklinak a játék alapjainak megtanítása a cél. Nem gondolom hogy felesleges fokozatokat kéne kiadni. Ahogy két paklit se tennék egybe.
Inkább csinálnék 4-5variációt. (Ember, elf, goblin, ork, élőhalott, törpe) Én ezeket különböző színű dobozokban képzelem el.

A tapasztalt játékosok számára is adnék valamit a 20.szülinapra beholder helyébe. Ez pl. lehetne egy nagykieg. több bontható ritka lappal.
 
Nem aktív játékosok számára gondoltam, hanem egyszerűen az legyen a cél, hogy bárki szívesen ajánlja ismerősének, hogy vedd ezt nyugodtan , jó lapok vannak benne, és segít elindulni. Azért mondtam a több nehézségi szintet, mivel szerintem a hkk célközönsége nem feltétlenül csak a legkisebbek. Szerintem ha készítünk egy pakli párost az általános-középiskolás gyerekeknek, egyszerűbb lapokkal mint a Baar-ork, Duer-ork (akiket személy szerint nem tennék be, mert csúnyák), és egyet párost azoknak akik már szerepjáték/társasjáték fronton kicsit veteránabbak, azoknak egy kicsit komplexebb paklit, nekem speciel a raia követős decknek az olcsó változatai (gondolok én itt egy fény oltárára, mint haladóbb lapra) bejönnének, mint egy kezdő játékos.
Az 1000 ft-os ár az tetszetős, én támogatnám ennek az ilyen áron való tartását.
 
Asszem nem voltam vilagos.

A feltetelek alapvetoek, minden szempontnak meg kell felelni.

Ezek alapjan kellene osszevalogatni 1, majd meg 1 koncepciot (izles szerint 10*3 vagy 15*2 lap).
Ha kell hozza, 1-2 meglevo lapon lehet "butitani" (pl. osmagiat levenni), de akkor
- adjunk valami picit (sebzes vagy EP)
- 1 kepessegnel tobbet ne vegyunk le
- ne sok lapot valtoztassunk

OK?
 
A 10*3-hoz nem ragaszkodom, lehet 15*2, ha ossze tudjuk rakni. Az egyszeru lapokhoz viszont igen, ha lebutitasnak nevezzuk, akkor is. A meglevo lapokhoz (vagy azok valamilyen variansahoz) viszont az olcsosag miatt kell ragaszkodni, egy kezdoknek szolo csomagot ertelmetlen dragara kesziteni, szerintem a 990 ft-ot kellene megcelozni vele, ha ez egyaltalan lehetseges.
(ja es ez meg mind csak elmelet, nincs leOKzva a Beholder altal)

Lehetne persze aktiv jatekosoknak szolo prekoncept decket is csinalni, de
1. nem gyujtogetos
2. nem latom a celkozonseget, aki valoban, nagy tomegben venne ezt. Sokkal nagyobb az eselye eladni egy nagyobb kieget pl. Ha elkeszitunk valamit a 20 evfordulora, amit aztan a kutya nem vesz, az penzugyileg es erzesben is igen rossz lenne.
 
És akkor maradjon a "butított" verzió,amilyen feltételeket írtál is vagy az eredeti lapok?
 
En, ahogy irtam is, varom es szivesen fogadom a prekoncept pakli segitseget toled ill. mastol is.
Ha csak 1-et tudsz osszerakni, az is nagyon jo.
 
Ez utobbi jopofa otlet, feljegyzem a "specialis verseny egyedi lap ajandekkal" es a "specialis Zen" melle.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.