Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Katonai gyakorlópálya
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt az ideje egy kis sportnak! A katonai gyakorlópályán edzés a galetkik életének szerves részét képezi. Remek hely ez az új fogások, mozdulatok és harctechnikák elsajátítására, melyek jól jönnek majd, ha a torzszülöttekkel szemben kell megvédened az életedet.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
A Facebookon már kiírtam egy szavazást, akik nem facebookoznak, vagy nincsenek a pécsi csoportban, itt tudnak szavazni:

Milyen típusú versenyt akartok Pécsett márc. 30-án?

Két válaszlehetőség:

Frissen bontott paklik versenye 12 különböző Zéből. Ezek a Zének 2004 és 2008. közötti kiegészítők lennének, igyekszem olyanokat választani, amikben még van 1-2 értelmes lap, van vmi nem-lény lapleszedés, és nincs olyan lap, aminek a tiltásán kéne gondolkodni. Nev. díj: 2.000 ft, a Zének megtarthatóak, 800 ft kerül a díjalapba.



Draftverseny: Megnevezünk 2 évszámot, ezekből az évekből kell 30-30 lapot beadni, majd ezekből megy a draftjáték, két asztalnál. A beadott lapok terén annyi korlátozás lesz, hogy nem lehet követőt, helyszínt, szabálylapot betenni, ahogy nagykieges ritkát sem. A 60 lapból minden színből kell legalább 3 db-t berakni, egy lapból max. 2 db kerülhet bele, és legfeljebb 40 gyakori lap lehet. Tiltott lap még a két évszámtól függően lesz (a konkrét esetben a Tulajdonságlopás lenne tiltott). Nev díj: 1000 ft, ami 100%-osan a díjalapba kerül.
 
Igazából 3 verzióban gondolkodtam én:

- Frissen bontott v. draft régi nagykiegekből.

- Frissen bontott verseny Zénekből.

- Draftverseny beadott lapokból.


Az elsőt már biztosan elfelejthetjük. A Beho olyan régi kiegeket nem adna, amivel igazán fehlingje lenne a versenynek, max. ilyen Misztikus erők-Újjászületés környékit, ami nem az igazi, ráadásul az ár sem olyan, amit szívesen megfizetnék.



A Zén annyiban jobb, hogy azt adna 100 ft-os darabáron, tehát abból sokat lehetne vásárolni, és időben régebbiek is vannak. Viszont abból draftolni nem lehet, pont amiatt, amit te is írtál.



Draftba bármikor benne vagyok, ezt mindenki tudja rólam Ugyanakkor sztem ennek is kell valamilyen szintű keretet szabni. Mert ha mindenki azt ad be, amit akar, akkor 3 probléma is felmerül:

- Irreális lesz, hogyha mondjuk a csapat egy része Drónkeselyűkkel, a másik pedig Megrontott trikornisokkal érkezik, és mondjuk az egyik asztalhoz csak ilyen, a másikhoz csak olyan kerül. Akkor az egyik asztal veszít, mielőtt egyáltalán elkezdődne a verseny.
- 6.000 lapból nem lehet rendesen felkészülni, koncepciót tervezni és a draftnak sztem ez is a része.
- Nem tudjuk kiszűrni az irreálisan erős lapokat, és félő, hogy ugyanaz lesz, ami júniusban volt, hogy valaki egy lapnak köszönhetően nyer folyamatosan.


Ezért én azt javasoltam a Bálintnak, hogy 2 évszámot kellene megnevezni (mondjuk 2008 és 2010, de csak azért, mert az Elözönléses draftokat már halálosan unom ), és azokból az évekből kellene 30-30 lapot betenni (nyilván lennének más korlátok is, de azokat a 2 évszám tükrében tudnám meghatározni), és abból már lehetne jót draftolni. Ezt a verziót én támogatnám
 
én gyűjtemény-mérettől függetlenül is szívesen áldozok bontott,de főleg draft versenyre, és nem igazán érdekel,h milyen kiegészítőből, mert nyilván nem az a célom, h majd ettől gyarapodik érdemben a mappám,arra ott vannak a nyeremény dekkek. egyedül a zénes formátumot nem támogatnám,de azt is inkább amiatt,ahogy korábban már írtam, h nagyon esetlegesek a lapok,nincs benne semmi koncepció,ami több kártyát is érint és ezáltal nagyobb a mák faktor.

sőt,én pl szívesen fel is ajánlom a bontott lapjaimat a díjalapba,vagy valamelyik kezdő játékosnak.
 
Annyival nem lesz rosszabb. Ahogyan én számolok, 1.200 ft megy a kiegekre, és 800 marad díjazásra. Amúgy a versenyünkön 1.000 ft-ért díjazok, igen, egy kicsit kevesebb, de azért nem halálos a különbség.




"En legalabbis szivesebben fizetek ki 2000ft-t 2db jo dijazasu fasza versenyer mint egy szarer."

Ezzel csak az a gond, hogy ez azért van, mert neked van egy olyan, komplexnek mondható gyűjteményed, amivel a régebbi kiegek bontása már nem jelent nagy értéket. Ez így van, és elismerem. Csak éppen jelen pillanatban a pécsi versenyzők közül ugyanezt a Török Peti, a Moschnitzka Ádám, a Király Zsolt, és talán a Bognár Bálint mondhatja el magáról. Senki másnak nincs olyan teljes gyűjteménye, amibe 1-2 régebbi lap ne jelentene vmilyen értéket. Úgyhogy azért van, aki ezeket értékelné. És ha mást nem, csapatépítő tréningként a tényleg sz.r lapokból csinálnánk a verseny végén egy tábortüzes szalonnasütést



Ami a közvélemény-kutatást illeti: igen, ezt meg fogom csinálni, és ha úgy érzem, nincs rá igény, akkor nem erőltetem.
 
De sztem tarts kozvelemeny kutatast amint megvannak a reszletek, h hanyan mennenek ra. Egyebkent kiegekre lehet tudok mondani jo arat.
 
Az a baj, h mivel a kiegek arat bele kell kalkulalnod a 2000ft-s nevezesi dijba igy a dijazas is sokkal rosszabb lesz mint normal esetben plusz a 2000ft is egy kalap szarra megy el.

En legalabbis szivesebben fizetek ki 2000ft-t 2db jo dijazasu fasza versenyer mint egy szarer....
 
Húú ez de csábító...Illetve hát a gyngy. Addigra összekéne vadászni egy paklit...
 
Ez sajnos nem 100%. Az a baj, hogyha termet kell bérelni, akkor nagyon drága lenne az egész, a Menedék Központ pedig nem alkalmas nagymennyiségű ember fogadására.

De vmit próbálok kitalálni erre is.
 
Azért egy alkalommal úgy kifizetni 2.000 ft-ot (ennél drágább biztosan nem lesz), hogy azért mondjuk 2 nagykiegészítőt vagy 12 Zént kap valaki, nagyon nem ugyanaz, mint versenyről versenyre ennyit kifizetni, néha két zsákbamacskáért. És oda fogok arra figyelni, hogy olyan kiegek legyenek, ami egyrészt játszhatóak, másrészt lehessen még belőlük olyat bontani, aminek van értelme. Jó, nyilván egy Török Peti-féle gyűjtemény ezzel nem fog értékesebbé válni, de a legtöbb pécsi játékosnak nincs ilyen volumenű gyűjteménye.


Nem próbálkozom ilyen versennyel, ha azt érzem, nem lennénk elegen. Még konkretizálom a Dani Zolival, hogy miként lehet ezt megoldani, igyekszem jó megoldást találni.
 
Jogos. Csak azert probalkoztam h kissebb szerepet kapjon ez a frissen bontott, m regi szutyok kiegeket bontogatni sok penzer sztem sokan lesznek akik nem akarnak majd reszt venni. Abbol kiindulva h mondta a bubu h sokaknak a masodik verseny nevezese gondot szokott okozni.
 
Januar 20 Vasárnap:

Hagyományos verseny:
Kiegészítés: Tiltott Minden UR.
Nevezés: 9.30
Kezdés: 10.00
Nevezési díj: 1000Ft/Fő
Díjazás: Ur+Nevezők száma+2db Kiegészítő

GyaknemGyak verseny:
Nevezés: 13.30
Kezdés: 14.00
Nevezési díj: 1000Ft/Fő
Díjazás: Ur+Nevezők száma+2db Kiegészítő
 
és természetesen nyugat-magyarországi HKk találkozó is lesz, ugye Bubu?
 
Éljen az Ellenállás!
 
szerintem pedig már ideje lenne véget vetni a Bubber vezette gátlástalan és önkényes hkk-maffiának pécsen!
 
Így a korrekt Bubber!
Én nem köcsögösködöm, a frissen bontotthoz kell idő.
A 9-színűhöz pedig side nem szükséges, pörgős formátumban vagy a szokásos rendszerben bonyolítsuk le. Így egész jól működött eddig is.
 
Arra, hogy ne legyen 9-színűhöz side:

Én nem ragaszkodom a sidehoz, ha nem akartok, nem lesz. Csak beszéljük meg, kommentelhetnek mások is!


Frissen bontott:

Pont azért van egyedül, mert ilyen a formátum. A helyszínen azért reálisan csak 7-8 órán keresztül maradhatunk, azaz, ha két verseny van, gyorsabb lefolyásúnak kell lennie. Egy ilyen versenyen azonban át kell gondolni az egészet, össze kell rakni a paklit, ráadásul egy olyan deckkel játszunk, amivel utána sosem fogunk, így nem akarom leegyszerűsíteni, hogy 3-4 forduló és pápá. Arra azért kell idő, így pedig lesz.
 
Ugyanezt tudom hozzáfűzni!
 
yess! ;) az év fénypontja,de tényleg!
 
Kommentelhetek? Kocsog leszek.

Sztem a 9szinuhoz faszsag a side gondok is lesznek belole meg kurva lassu lesz a verseny, tok foloslegesen.

Miert pont akkor csinalsz ilyen frissenbontottas szart mikor egy versenyeny van?

Inkabb valami fos versnyt mondjuk ezt a frissenbontottast kene kombinalni a parossal m pl a gyngy az tok komoly verseny lehet es ha nincs rajt ur akkor elveszti a komolysagat. A regikiegekbol bontogassal meg ugyis vicces verseny es nincs sok ertelme.
 
Üdvözlöm az ötletet és a formátumokat!
 
és valamikor nyáron természetesen ezúttal is lesz HKK On Orfű
 
Jan. 20-án elvileg Kaposváron lesz verseny. Van, aki szeretne menni? És van, aki esetleg kocsival tudna menni és be tudnék szállni?
 
Most már nagyjából elkészült májusig a versenynaptár:

Január: 26-án lesz két verseny, ki van írva, mik.

Februárban 17-én, vasárnap lesz 2 verseny, egy hagyományos és egy 9-színű, amikor minden színből ötöt kell használni. Lesz side, de a meccsek után ellenőrizhető a pakli és lehet óvni, ha valami nem stimmel.

Márciusban 30-án, Nagyszombaton lesz verseny, csak egy versenyt tartunk, a húsvéti ajándékozás jegyében egy frissen bontott jellegű verseny lesz régi nagykiegekből, Zénekből v, beadott lapokból. Ezt még megbeszéljük, hogy konkrétan milyen legyen.

Áprilisban 13-án vagy 27-én lesz verseny, lesz egy páros és egy gyak-nemgyak, utóbbin lehet majd ritka követőket és szabálylapokat használni, a Tűz síkja és a Kétségbeesés hatalma viszont tiltott lesz. Itt valószínű kicsit mahinálni fogunk az ultrákkal, a pároson osszuk ki mindkettőt, a gyak-nemgyakon viszont 4-gyel több kiegészítő lesz. Vagy lehet fordítva is

Májusban egy versenyt fogunk csak tartani, de az kvalifikációs lesz, és több fordulós, mint általában. A formátumot még megbeszélhetjük, de vagy hagyományos, vagy pörgős, vagy a legutóbbi kétmeccses, amit javaslok.



Kb. ezek az elképzelések.
 
Hajrá
 
Kell nyitni egy új boltot
 
Szevasz!
A versenyeket illetően van 1-2 hely ahol szoktunk lenni, de erről ink a Bubut kérdezd, mert ő tudja a címeket amúgy mostanság eléggé kihaltunk mert megszűnt a bolt ahol eddig voltunk...
 
Nekem megfelel.
 
én éppenséggel átvehetem,ha gondolod és mivel úgy tervezem,h megyek a pécsi versenyekre 26-án, így ott adnám oda és kifizetni is ráér akkor.

de ha ez nem frankó,akkor megbízhatod az öreg petibát, tudtommal ő is megy pestre
 
Valaki megy a jövő heti Behos versenyre? Csak mert a versenytámogatás megvétele időszerű lenne akkor, de én nem tervezem. Így aki tudna menni, annak utalnám előre a pénzt és meg tudná vásárolni!
 
Hali!

Merre szoktak lógni a pécsi HKK-sok, vagy van valamilyen közös felület neten?

Az elmúlt időszakban suli miatt úgy alakult, hogy Pécsen több időt töltök, és nem tudom, hol szoktak versenyeket tartani, vagy akár a rajongók összeülni, és játszani.
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.