Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Maerju
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Óriási, csupa karom és csáp behemótok. Három vaskos lábukon imbolyogva közlekednek, apró madárszemükkel élelem után kutatnak. Bár nagy mérete a legtöbb ragadozót elijeszti, a maerju valójában könnyű préda - ráuszítva szolgahadadat, pillanatok alatt szétszedik neked ezt a lomha és magatehetetlen szörnyeteget." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Hajrá J.J.

Kitartás
 
A Kódex kész. Néhány kisebb-nagyobb részletszabály pontosítása folyik. Az a szándék vezet minket, hogy lehetőleg ne kelljen a Kódex-et a megjelenése után folyamatosan hegeszteni, ezért a legkisebb pontatlanságokat is igyekszünk kiküszöbölni. Jelenleg rám kell várnotok. A játékvezetés elvégezte az elsődleges lektori teendőit. Mindenkitől elnézést kérek a késlekedés miatt, de perpill olyan magánéleti kríziseken vagyok túl, amelyekből a legtöbb embernek bőven elég egy is. Nekem egyszerre több is jutott.

Ha Fairlight megsegít, a nagykieg megjelenése előtt kihirdetjük, és januártól hatályba léptetjük.
 
A "jól működő" azért enyhe túlzás a HKK Online-ra... :-/
 
Felmerült kérdés: Mikor lesz Kódex?
 
Igen ,fantasztikus játék......
Amiben vannak szinte érthetetlenül bekerült dolgok.
Van amikor azt mondják hogy egyszerűsítenek ,közben bekerül több ikon ami ujabb szabályt is jelent......
Kiadnak token termelő lapokat holott tudhatták hogy kérdéseket fognak felvetni......
Lenne a Hkk-nak egy egész jól működő Online verziója amivel hogy finoman fogalmazzak ,lassan haladnak pedig amikor beindult eléggé fellendült a rendes papír HKK is......

Lehet hogy másnak ezek nem akkora gondok,de nekem nem igazán érthetőek.....
 
Ez egy fantasztikus játék. A maga tökéletlenségével együtt az. Sokszor érzem, hogy egy-egy játékelemet sokkal könnyebb használni és megérteni, mint megmagyarázni vagy szabályokkal körülírni. A Kódex sem azért van, hogy sterilizálja a játékot. Ez sem célja sem eredménye nem szabad legyen. Azzal viszont, hogy egzakt, letisztult alapokat tol a szabályrendszer alá, remélhetőleg stabilizálja és könnyebben fejleszthetővé teszi azt.
 
Ezt megertem, igyekszunk minimalizalni, de (hacsak rebootot nem csinalunk) a jatek mindig kicsit bonyolultabb lesz.

A Kodex elkeszulte remenyeink szerint sokat fog segiteni (persze abbol is, mint egy jogszabalygyujtemenybol, 1-2 perc alatt ki kell hamozni az adott helyzetre vonatkozo igazsagot).
Ill. probalunk harcolni, hogy a jatek egyszerusodjon, de ez szelmalomharc egyelore.
 
Nincs ezzel semmi baj csak a sokadik utan amikor biztosra mondasz valamit es valtozik az bosszantó...
 
Nincs ezzel semmi baj csak a sokadik utan amikor biztosra mondasz valamit es valtozik az bosszantó...
 
Ennek az alternativaja az lenne, hogy makacsul ragaszkodunk a vegtelensegig egy-egy hibas donteshez.

(ja vagy az, hogy a verseny kozben, 2 perc alatt, mindig mindenben tokeletes dontes szuletik - hat ez egy Szent Gral jellegu cel)
 
Nem para, szerintem egyébként nem is kérdeztem, hogy ez a lap akkor pontosan hogyan működik, azt hittem, hogy csak addig kapcsolja vissza, amíg játékban van. (retard alert)

Más: Arochosozok, hogy szenvedjen az ellenfelem. Ő Átkozottazik, hogy én is. Kijátszok egy Arochos testőrét, VÉGLEGESEN visszajön az Arochosom. Kijátszok egy Mélytengeri teknőst, VÉGLEGESEN megszűnik ellenfelem követője és szabálylapja. Azonban az ellenfél ellopja a teknőst, akkor pedig... ERROR?
 
Na igen, ez az a hibás faq, amit mindenkinek örökre el kéne felejteni. Erről beszéltem.
 
Sokan felrótták a triviális faq-kat, szvsz ez nem probléma. Egyrészt ami nekem triviális nem biztos, hogy másnak is az, másrészt nem csak profi játékosoknak vannak a faq-k, így ami felmerül, azt jó itt megválaszolni. Ha 3 embernek hasznos, akkor annyinak volt hasznos, nem baj az.
 
A lapok "a gyűjtő érintésével kerülnek a semmibe", emiatt minden olyan képesség kisül, ami a gyűjtőbe kerüléskor kisülne.
 
Oké, de mi van akkor, ha egy lap pl. Végképp eltörölni, egy olyan lapot küld a semmibe, ami gyűjtőbe kerülésre aktiválódik pl. Irtóztató fatty?
Emlékeim szerint régen "megjárta" a gyűjtőt is.
 
Részemről Semmi probléma, mondtam ott is, hogy a bírói ítéletedet teljes mértékben elfogadom, de nem értek vele egyet :P

De majd legközelebb
 
"Arochos testőréről egész egyszerűen lemaradt az, hogy mindenképpen, és véglegesen. Sajnos nem pontos a lap szövege."

Ebben egyetértek, és ezt magyaráztam a hétvégén azoknak is, akik vitatták a bírói ítéletet.

Világos, hogy mi volt a lap célja, csak éppen a szövegben elfelejtették ezt rendesen kifejteni. Márpedig olyan lap még nem volt a játékban, ami azt tudja, hogy "mostantól mindenképpen működik a követőd, még akkor is, ha az ellenfél Átkozott követőbe oltott Pusztító mamelukkal próbálkozik fejen állva", így ez a FAQ igencsak szükséges volt.

Utólag is bocsánatot kérek azoktól (Klujber és Kakuk urak), akik a FAQ-val ellentétes ítélet szenvedő alanyai voltak a hétvégi versenyen, de FAQ híján nem szerettem volna feltételezésekre hivatkozni. Ez egy szerencsétlen szituáció (és lap) volt.

* * *

Más: az (S), (K) témához odaírnám azt is, hogy azoknál a lapoknál, ahol a képesség költsége nincs jelölve (például Elmekapu), ott 0 VP a használat költsége. Evidens, de nincs sehol leírva.
 
A buvopatakkal kapcsolatban csak annyit hogy a versenyen megint csak az ellenkezőjét sikerült itélni... Es ez màr a nagyon sokadik eset hogy ilyenkor hangosan röhögök
 
A kiegészítés szükséges volt. Ha tóken lap (más lapok által termelt lap) van a gyűjtőben, és onnan nem kerülhet vissza a pakliba, akkor mindig van muníció az újrahasznosításhoz. Ez egyik játékos szemszögéből sem tekinthető normális játékelemnek. Ugyanakkor ha egy tókent kevertetünk vissza a pakliba (pl. wyscanzi szirénnel), akkor valahová el kell tűnnie az asztalról, de a pakliba nem kerülhet. Mivel természetes körülmények között egy lap visszakeveréskor nem a gyűjtőbe kerül (ahonnan ismét visszavehető, visszatehető játékba, stb), hanem random helyre kerül a pakliba, ezért nem jó megoldás, ha a pakli helyett a gyűjtőbe küldjük a tókent. Ugyanígy gáz, ha valamilyen körülmény miatt kézbe vettük a tókent (kifejlett xenó), és onnan kellene a pakliba visszatenni (pl kreatív affinitás). Természetes körülmények között ilyenkor a lap nem elérhető (hiszen a pakliban van), nem jó, ha a gyűjtőbe kerül.

Összegezve: ha a pakliba kellene visszakeverni / visszatenni egy tókent, ehelyett oda kerül, ahonnan létrejött: a Semmibe. Ha egy normál lapot keverünk vissza, az is oda kerül, ahonnan létrejött: a pakliba.

Minden szempontból ez a legjobb megoldás.
 
Ja tényleg......

Most már értem!

Mindegy, nem viszem tulzásba ......
 
Lapnak lap, de egy versenyen élesben eléggé kivitelezhetetlen a legtöbb játékosnak, hogy bekeverje a paklijába ezeket a lapokat, anélkül, hogy ne tűnnének ki az így bekevert lapok. A többség nem olyan bugyiban viszi a termelt lapokat (már ha viszi egyáltalán), mint amilyenben a pakliját.
Jó ez a döntés.
 
Én -mint örökös "tokenlap" kötözködő- azt mondanám hogy ez a Faq még nem old meg semmit......

Kb olyan(annyit ér.....) mint amikor az alma termesztést akarná valaki elmagyarázni egy másik embernek és azt mondaná hogy amikor megeszed az almát előtte hámozd meg......

A (token termelő lapokra ) rá van írva (ti írtátok rá )(ti találtátok ki) hogy lapot adnak .Teljes értékű lapot.
Ezek szerint a HKK-ban lesz mostantol olyan hogy "normál lap" és " nem annyira normál lap".......?
Ezmiez

(bocs ha erősnek látszik a hangnem attol még marad a tisztelet)
 
Szerintem egyértelmű. Az a lap a token lap, amit más lap termelt. Benne is van a FAQ-ban. Ha nem más lap termelte, vagyis a paklidban volt, akkor normál lapként viselkedik.
 
Vagyis egyértelműsíteném mert ok ha azt veszem az még nem token lap mert nem termelte semmi akkor ok,de sztem jobb lenn a pontosítás.
 
Köszönjük.Bár változatnék rajta annyiban, hogy azt ne zárjuk ki, hogy alapból én használhassam a deckembe a lapot(akár kismassza,de persze bármely egyéb token lapot).Ezt leszámítva nagyon köszönjük!!!
 
A token lapok kérdését tisztáztuk, beírtuk a FAQ végére.
 
Lehet, hogy a FAQ-k többsége triviális a profi, versenyre gyakran járó játékosoknak, de ezek a kérdések mindegyike felmerült versenyen, többnyire beholderesen. Ergó mégsem annyira triviális mindenkinek. Jó lenne, ha legalább azért nem jönne negatív kritika, mert leírunk olyant, ami valaki szerint "triviális"...
 
Ezért örültem volna, ha ez ilyen szövegkörnyezetben kerül bele a faqba.
 
Köszi János az infókat!
 
Jah, és hogy miért ugatok bele... A Kódex-ben lefektetett szabályokkal összhangban születtek a faq-k.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.