Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen versenyeket látnál szívesebben 2018-ban? (Kérjük, csak akkor szavazz, ha jársz beholderes versenyekre!)

1.) Beszűkült látókör versenyek.
2.) Istenek viadala, pörgős, jellemek harca, sokszínűség.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: TF25 december 12.
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
A pillanat képe
A lárvaszint galetkijei
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Ezek a tanácstalan galetkik, kiknek a fenekén még szinte ott a tojáshéj, biztos hogy érettek arra, hogy elkezdjék új, önálló életüket a Teron hegy legalsó szintjén? Hát hamarosan ki fog derülni, ki az, aki életképes közülük.
Nézz szét a galériában!
Téli MondoCon 2018.01.13. - Eredményhirdetés
Hatalom Szövetsége pontszámítás
HKK Kiadói tervek - 2018
Téli MondoCon 2018. január 13. szombat Budapest, Hungexpo
XXI. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Gemina erdeje

A lista folytatása...
Jégmágus kt. alakulna (9047)
[HKK Piac] UR lapok (10249)
[HKK Piac] Eladó lapok (140271)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27523)
Eladó nagyon olcsón! (11)
Excelsior (840)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Valaki figyel téged
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Én úgy látom, hogy mintha azok hiányoznának, amik kijöttek megint a 8. kiadásban. Hátha ez segít a problémamegoldásban.
 
Sziasztok!

A régmúlt lapjaiból van több is, amit nem hoz a lapkereső (sem a kiadás beállításával, sem a "Megjelent kiegészítők"/"Lapok" alatt). Ill. úgy látom, hogy több olyan lap is van a keresőben (név szerint megtalálható) ahol a kiadás nincs beállítva. Van mód a pótlásra?

Köszi!
 
Ejj, ha minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne...
_Oo_
 
Pótoltuk. Köszi a türelmet.
 
A 28-as és 29-es Kérdezz-felelek nem szerepel a bal oldali menüben lévő "Kérdezz-felelek" link alatt. Ha van rá mód és lehetőség, kérem szépen pótolni. Mivel így igen körülményes visszakeresni a jelölt fórumokat.
 
Nagyon szépen köszönöm!
 
Lapkereső -> Részletes keresés -> Gyakoriságot álítsd ultra ritkára
 
Sziasztok!

Az eddig megjelent ultra ritka lapokról,
lehet valahol listát találni?
Vagy lesz-e esetleg itt a Beho oldalán?

Köszi a választ!
 
Majd a találkozóra kitalálok valami Álom akciót és akkor ez az álmod is teljesül.
Mehet a draft.
 
A Kasug-din nagyúr végül hogyan működik? Semlegesítésre is kisül?
 
Köszönöm!
 
én olyat sose játszottam, de ha lesz draft, mennék
 
Én Álomfogó akcióra várok, de már mióta <3 Mondjuk a szabályokra sem emlékszem pontosan de ha lehet draftolni akkor tuti összejönne 8 ember egy körre
 
Egy displayben most is 20 db 21 lapos pakli lesz.
140 különböző lap lesz 40-40-60 megosztasban.
Az ára sem fog változni valószínűleg.
 
Lehet, hogy butaságot kérdezek de én sajnos nem emlékszem azokra az időkre amikor 2 nagykieg volt évente így kénytelen vagyok.

Egy displayben ugyanannyi kártya lesz mint pl. tavaly az éves kiegben, és a lapok aránya (gy, ngy, ritka) is változatlan lesz?

Tehát csak annyi lesz a különbség, hogy pl. kevesebb ritka lesz kiadva, így hamarabb ki lehet gyűjteni? (már persze ha uügyesek vagyunk )

Az display ára is a tavalyi nagykiegé körül mozog majd?
 
Thormedorra egy ki***ott nagy K betu kellene
 
Amúgy az a vicc, mielőtt vki azt gondolná, hogy egész nap az AK-kat bújtam, hogy erre a cikkre ráleljek, elsőre találtam rá.

Mondom itt a Vízitündéres AK megnézem mit írtak benne, erre hopp

Pusztán érdekesség jelleggel linkeltem, mert a probléma ugyanúgy aktuális.
 
Meg a vízitündér is!
Vagy legalább ne adhasson magának (vízitündérnek) életet a képességével. Korrekt erőforrás lenne, de beteg hogy kirakod az első körben, és mire az ellenfél jön, már 3x kell leszedni.
 
Miklóssal majd beszélek, hátha szeretne írni egy cikket erről ismét, így 10 évvel később

Illetve még a követőkhöz, meg kell nézni, hogy mit eredményezne a nerf levétele.

Nerfre szorul továbbra is:

Thormedor: ne lehessen 1 alá csökkenteni a költséget nekronnal.

Istenek hírnöke, Kyorg: ne engedjen 1 mana alá.

Persze nem érdemes az ALO megjelenése előtt ezekről a dolgokról beszélni, meglátjuk, hogy milyen metát hoznak magukkal az új lapok.

Ja, és ha az ételkiontó nem válik be eléggé, akkor vesszen a krabber is!
 
Hát, igen
 
Valszeg érdemes lehet majd felülvizsgálni a követők második körre tolt drágítását, hátha...
 
BDV-ben is lehet kérni ultrát, azt se hagyd ki! Az egy elég random tétel. (Lásd még nemrég is lehetett kérni Univerzális megoldást)
 
„Azonban egy mikronnyi különbség mindig lesz a lapok erőssége között. Ha viszonyítani akarunk, az Illúziósárkány mondjuk 1000%-kal volt erősebb az Evaporőrnél. Egy mai kiegészítő spoilerje csak 10, esetleg 20%- kal jobb a kiegészítő átlaglapjánál”

Ezzel nem értek egyet, szinte minden kiegészítőben jelenik meg 2-3 olyan lap, amiről előbb-utóbb kiderül, hogy bőven erősebb a többi lapnál. Lásd anno a hatalom torzulását, a megszakítást, kyorg tudást, bufa segítségét (amit igazán csak most fedeztek fel) stb. Szvsz nem baj, hogy vannak spoilerek, csak ne mondjuk, hogy egy kyorg tudás összevethető egy Energizációval, mert nem összevethető.

"Vannak persze 3-4. körös nyerések, sőt, néha még gyorsabbak – de ilyenek már régen is voltak. A lények, varázslatok erősödtek, de az ellenük használt lapok is, így az egyensúly megmaradt."
Ez ma redukálódott a második körre. Igazából ott dől el a játék, hogy a második körös erőforrásod/kontroll lapod létrejön-e, és meg tudod-e védeni? Ennek elvileg nem kellene zavarnia ma sem az egyensúlyt, picit élesebb a húzás szerepe (közvetetten a pakli összerakásáé) illetve hogy kevesebb kör alatt zajlik a dráma. Ennél kevesebb körre a védekezés miatt nem gondolom, hogy rövidülne a játék.

"Összefoglalva tehát, én nem érzem, hogy a lapok erősödése bármilyen problémát jelentene a játéknak, főleg mert korántsem olyan jelentős mértékű, mint azt sokan hiszik."
Ez egy 2008-as cikk. A Múltidéző és társai kb ugyanakkor intervallumot ölelnek fel, mint az azóta eltelt idő. Ez borzasztóan sok, gondoljunk csak bele, a házasságok fele ennyi idő alatt 2x felbomlik, pedig az nem egy hobbi játék. A HKK mégis megmaradt. 19 éves játéktapasztalatomra alapozva mondom, hogy szerintem a készítők nem fogytak ki a kreativitásból, az adott meta tombolása jellemzően fél-egy évig tart. Korábban is volt Mentor pakli, Sárkány kincse tárgy pakli, gólem pakli stb., így vagy úgy, de mindegyiket kezelte a kiadó.

„Ami szerintem inkább ártott a játéknak, az a szabályok elbonyolódása és a lapok komplexitása volt, illetve a versenykörnyezet kiszámíthatatlansága a rengeteg követő és szabálylap miatt.”
Szerintem ezt a kérdést kifejezetten jól kezeli a kiadó, nem véletlen, hogy szabálylap az elmúlt 7 évben összesen 7! új szabálylap jelent meg, ezek közül a Bűvös erdő „csak” újrakiadás.
A szabályok bonyolultsága jóval régebben is jelen volt, ezt szoktuk meg, aki HKK-zni akar, előbb-utóbb úgyis belejön, akinek nem tetszik, irány a Heartstone, ez eddig is így volt.
„A követők és szabálylapok is fokozatosan gyengülnek, kiegyensúlyozottá válnak, nem pecsételi meg a meccset már előre a követőválasztás.”
Mondanám, hogy ezzel nem értek egyet, de 2017-ben nem egyetérteni egy 2008-ban született véleménnyel olyan, mintha most elkezdeném hibáztatni az akkori miniszterelnököt, hogy nem látta előre a válságot.
Mára ez változott, és a narancs lap megkockáztatom, legalább 40%-ban eldönti a meccs végeredményét (másik 40% a pakli összerakása, maradék 15% játéktudás, 5% szerencse, 100% indok, hogy emlékezzünk a névre;)
Ez viszont inkább csak átalakulás, még (d)evolúciónak sem mondanám. Ugyanannyi, vagy még több döntési helyzet van egy-egy játékban, mint korábban. Az, hogy ez most nem 10, hanem 2 játékbeli kör, nem von le semmit a játékélményből.
Most jön ki az új kiegészítő, én bízom benne, hogy a kiadó megoldást kínál a jelenlegi meta jelentette problémára is – mivel minden fórumon ezt kommunikálják, nincs okom kételkedni.
 
A követõk és szabálylapok is fokozatosan gyengülnek, kiegyensúlyozottá válnak, nem pecsételi meg a meccset már elõre a követõválasztás.


Hát,a követőválasztás nem is pecsételi meg, mivel óriási szabálylap dominancia alakult ki (Sokszín, Életenergia). A követők (szinten) teljesen kihaltak a profi mezőny éléről (hagyományos környezetben,nem tekintve a most "megjelent" Új nemzedék formátumot).
 
148-as AK cikk a HKK erősödése.

Érdemes elolvasni, főként a végkövetkeztetést.

kíváncsi lennék, hogy mennyire van ez így még ma is?
 
A 20-as nagyságrendet kicsit kevésnek érzem. Én 1000 körülre saccolnám a féléves ultrákat. Osztjuk 12-vel, 83, kb reális. Minden urből ugyanannyit nyomnak a félévben. Egyébként meg mondjuk az előző félévi ur támogatott versenyeket összeszámoljuk, elosztjuk 4-el, hozzáadunk epszilont (tesztelők, hsz győztesek kapnak plusz ureket), és akkor kijön a pontos szám +-5.
 
Fura, pont ezen gondolkodtam én is kb. 5 perce. Engem is érdekelne a válasz.
 
Sziasztok!

Lehet, hogy valaki megkérdezte már.
(Ez esetben bocsi, hogy ismét előkerült.)

Tudja-e valaki, hogy az ultra ritka lapokból, hány darabot készített a Beholder csapat?

Tehát pl.: Az Achát gólemből 20-at, a Mahomi gólemből 23-at. -ez csak példa-

A válaszokért előre is köszönet!

Üdv:
Sawalock
 
Egyszer én is bontottam egy ilyet, volt a behós drafton, a pécsi drafton is, és asszem öcsémnek ismvan egy ilyen lapja.

Szóval akkor nagykiegenként minimum 5db.

De a pécsi drafton volt egy booster, amiben eggyel kevesebb lap volt, volt egy olyan booster, amiben 21 lap volt, de 3 ritka, és volt egy olyan lap, hogy 3 lapot nyomtattak egy papírra. És ez az egyik booster egyik ritka lapja helyett volt bent. Szóval van baj.
 
Kedves Beholder bácsi!


Mennyire fordul elő gyakran, hogy egy kiadott kártyának a hátulja teljesen fehér? Nem zavar mert gyakori, csak kíváncsi vagyok
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.