Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Jégviharos emlékek
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Azért mégiscsak volt valami hasznos abban, hogy a múltban - egyik napról a másikra - ránk köszöntött a Nagy Hóvihar időszaka. A Túlélők Földjének mágiatudósai még soha nem haladtak annyit a jég alapú varázslatok elsajátítása terén, mint amennyire a jéglények váratlan megjelenése óta jutottak. Új varázslatok, új, nemcsak a hidegben használható tárgyak jelentek meg... bizony, ebből is látszik, hogy a Hóviharnak nagy hatása volt Ghalla történelmére.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (10)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Ahha, tényleg
 
Jaja, ugy ertem

Tunekeny: tesztelesen szerintem nem akadtunk fenn az ilyen reszleteken sajnos
Igazabol a regi is bubaj lapra volt, ezert lett az uj is, es a regivel se latom, hogy sok problema lett volna, pedig hasznaltak...
 
de müködik a saját dobatására, mert:

elősször mindig létre jőn a forrás maga (jelen esetben a dobatás), és utána az ősszes többi, amit a forrás kivált (és ilyenkor már a gyüjtőben van, igy az ő hatását is kiváltja)
 
Gondolom úgy érted ezt, h a dobatás után rögtön a gyűjtőbe kell, h legyen. Különben, ha kidobatják, nem jönne vissza, hiszen "nem látta" a gyűjtőben lévő képesség, h dobattak.

Balázs: a Tűnékeny csábítás szerinted nem lenne jobb, ha sima bűbáj maradna? Eggyel több lap csinálná ami rá van írva, nem lenne értelmetlen magyarázat rajta meg nem lennének olyan parák, h akkor ha leszedik visszamegy-e a lap stb. Mert ha visszamegy, (hiszen rátett lap, ami folyamatosan lopja, lekerült róla) akkor meg minek van rajta, h kör végén is visszamegy (amikor ugye leesik a vízió róla)
Abba már nem is akarok belemenni, h a szabályok szerint, mivel rátett lap, folyamatosan hat a célpontra, így az életjelzők szépen lepotyognak róla és átjön a delikvens.

Egy seregnyi problémát számolna fel, ha a lap azt csinálná, ami rákerült. (ahogy teszteltük)
 
Most nézem, hogy az új nem is olyan mint a régi... Lemaradt róla, hogy "ebben a körben", feltételezem szándékosan, viszont ez esetben, ha őt magát dobatják ki nem jön vissza kör végén, mint a régi. Jól látom? Mert így egy picit gyengébb, de legalább izmot kap...
 
Amikor dobatnak, akkor a gyujtoben kell lennie a Dorkanak, hogy kisuljon a kepesseg. Ha a kepesseg kisult, attol meg a kor vegen a gyujtoben kell lennie a Dorkanak, hogy visszajohessen, mert azt mondja: "a gyujtobol a tartalekodba"
 
az új dorka miért nem kf-es?
 
Nekem is lenne kérdésem az új dorkával kapcsolatban.

A kör végén kell, hogy a gyűjtőbe legyen a dorka, hogy visszajöhessen?

Működik-e akkor a dorka, ha előbb dobatnak valamit a kezemből, majd ezután kerül a gyűjtőbe a dorka?

Nekem sajna nem egyértelmű a szövege alapnak.
 
Tobb helyutt lattam/hallottam azt az elkepzelest, hogy az Osoreg Dorka (uj) nem mukodik Edralianra.
Nos, ezt egy picit arnyalnam azert:

1: Ha Dorka mar a gyujtoben van, es ugy dobatnak Edraliannal, akkor mukodik: Dorka szovege (2. mondat ofkorz): ...ellenfeled arra kenyszeritett, hogy lapot dobj...
Itt szo sincs forrasrol, ebbe a 'kenyszeritett' szoba siman belefer a koveto is.

2. Ha viszont magat Dorkat dobod el az Edraliannak, az ugy nem fog mukodni, mivel a Semmibe kerul, es mivel az elso mondataban forrasrol van szo, ez a kovetotol nem ved. (Ilyenkor a koveto ram hat, es ez igy nem forras).

Mako Balazs
 
Ez a kérdés még annó a Csernus Gabi elleni meccsemen vetődött fel. A faq az akkori ítéletet takarja, gyakorlatilag emiatt vesztettem el azt a meccset... Hiába bizonygattam az igazam, leszavaztak
 
Isten vagy Iceman.
 
Szerintem felesleges ebben bízni, amikor egy motyogóra képtelenek előholt ikont rakni vagy egy orkra KF ikont. Ha ilyenek átcsúsznak a rostán, a tökéletesen megfogalmazott kártyák kiegje csak álom marad
 
a szörnybűvölésnek továbbra sincs altípusa. gondolom típust akartál írni.

a megoldás a tesztelők és a behó jobban odafigyel arra, hgy mit adnak ki.... és azzal mit akarnak.

de itt plusz poén hogy a szörnybűvölés alatt még egy faq is van, ami a rosszra tanít, ami amúgy a la pszövege szerint még jó is lenne
 
Igen. Hozzá hasonló lény pl Uwalla. Ő is sebez.
Rájuk nem hatnak a források.
 
Hello!
Őrző lord mellett, Repro tud sebezni? Illetve a hozzá hasonló lények?
 
Egyetértek, minél többet olvasgatom a szörnybűvölés FAQ-ot, annál jobban nem értem mit is akartak ezzel a létrehozók.
 
Az Árnyak megtestesítője - Szörnybűvölés FAQ a beholderes ítélet (és a józan ész) szerint szimplán baromság.

A szörnybűvölés szövege szarul van fogalmazva. Kétségtelenül félreérthető és jelenthetné azt is, h van kijátszáskori meg leeséskori képessége, pedig csak állandó képessége van. A zavart az okozza, h mikor ez a képesség elkezd hatni, mellesleg leszedi az életjelzőket is. Ettől általános varázslat benyomását kelti a lap. Szerencsére az altípusa segít eligazodni a problémakörben.
 
vagy csak egy szimpla tényállító mondat a faq, hogy igy van és kész. (függetlenül, hogy a szabálykönyv mást ír esetleg, legalábbis az útóbbi időben elég sok a rövid egy mondatos faq, és fölleg ezek azok amik a szabállyal szembe mennek)
 
igen ez lenne a logikus, de akkor nem úgy kéne megfogalmazni őket, ahogy a szörnybűvölés van. ahogy a szörnybűvölés fogalmazva van, a szerint az alatta lévő faq lenne helytálló,viszont mint kiderült azt már egy azóta kijövő kérdez-felelek bejegyzés felülbírálta. szóva litt már nincs semmilyen logika, csak hasraütésszerű, egymásnak ellentmondó szövegek faquk és magyarázatok.
 
Ha a Halálóriáson (új) már annyi jelző van rajta, mint az ÉP-je, akkor azonnal és végleg meghal.

tehát (ha más nem módosítja az ép-jét) akkor kap 2 jelzőt, 2 lesz az ép-je és mehet, végleg (ez esetleg semmibe kerülésre is utal??)

lehet, h alap ép-re vonatkozik, csak szóspórolás történt?
 
Józan paraszti ésszel az lenne a logikus, hogy folyamatosan kifejti a lopó lap a hatását, és ha elveszti a képességét akkor visszakerül a lap.
Ha nem így lenne akkor minden lopó lap olyan lenne mint a Vak végzet, egyszeri, sima varázslat.
 
Érdekes dolog ez a Szörnybűvölés (új) körüli szabály vita.

Van a Szörnybűvölésnek 1 FAQ-ja az Árnyak megtestesítője alatt. Az szerint nincs képessége a Szörnybűvölés (új)-nak, ha az Árnyak megtestesítőjével játszom ki.

2010. március híreiben pedig van a Kérdezz-Felelek rovat 7. felvonásában van olyan FAQ-hogy:

"A lapra rakható lopó lapok működése (pl. Szörnybűvölés, A morfok csábítása, A gazdagok választása, Tolvajkulcs stb.): A lapra rakható lopó lapok (bűbájok vagy tárgyak) folyamatosan kifejtik a hatásukat. Ha nem így lenne, akkor nem bűbáj lapra/lényre vagy KF-es tárgy lenne a típusuk, hanem mondjuk általános varázslat. Ha leszedik a lopó lapot, akkor a lap visszakerül az előző gazdájához. Ha semlegesítik egy időre, akkor is visszakerül, de amikor a lopó lap visszanyeri a képességét, újból ellopja a lapot. Ha a lopó lapon szerepel, hogy az ellopott lap a gyűjtőbe kerül, ha a lopó lap leesik (pl. Tolvajkulcs, Tirranda), akkor ha a lopó lap elveszti a képességét (még ha csak átmenetileg is), úgy kell tekinteni, mintha a gyűjtőbe került volna, így a lopott lapok is leesnek. Ezek alól a szabályok alól csak akkor van kivétel, ha egy lopó lapon más szerepel."

Az eddig elfogadott gyakorlat szerint a később kijött FAQ felülírja a régebbi FAQ-ot.


Bonyi esetét úgy vezetném le, hogy:

-kijátszották a Szörnybűvölés (új)-t
-kijátszotta rá a Leanthill-t
-de a kör végén visszakapja a Szörnybűvölés (új) a képességét és az újabb FAQ alapján mégis életbe lép a lopó képesség....Szerintem.

Az életjelzős dolgot meg a következő példával nézzük. Az életjelző definíciója alapján a rárakott lopó lap nem kerül a gyűjtőbe ha leveszem az életjelzőt.
Mi történik akkor ha a Nagy Limbó darálná a 100 életjelzős Thegedis-t? Mindenképpen megpusztul a Thegedis, mert ez van a Nagy Limbó FAQ-ban.


Hátrány:
Én is benéztem a Hatalom torzulása képességét a Zarknod bilincses paklimban. Vitatkoztam is Pécsen, hogy nincs ráírva .
Szerintem hátránynak minősülhet az a képesség:
kijátszása/létrejötte/használata után, semmilyen más asztalon/kézben lévő lapot nem figyelembe véve a kijátszójára bármilyen hátrányt fog jelenteni, ha pedig nincs meghatározva, hogy kire is hat ,rajta van az "ellenfeled" kitétel.
Kreatív affinitást ha ez ellenfélre játszom ki húz a kör végén, de ha magamra játszom ki én húzok kettőt
Szinguláris gyengeséget ha az ellenfél Méregsárkányára játszom ki, úgy hogy van rajta 6 méregjelző, kereshet 1 másikat jelzők nélkül és ha a saját Méregsárkányomra játszom ki, ugyanebben a helyzetben.......?

Jöhetnek a lehurrogások..........
 
Végig túrtam az összes kérdezz-felelek cikket - azokban nem volt motyogós téma. Az összes motyogót megnéztem, és csak a motyogórémnél találtam amit kerestél. (Ak126)

De ott van!!
 
Hahóóó! Megtaláltam amit hetek óta kerestél
 
Jó figyi, a bűvöléses faku alapján a bűvölés lopása kijátszáskori képesség, meccsem ment el rajta, h beleanthiloztam és az volt az ítélet, hogy kör végén átmegy...habi a faku system.
 
Igy van....

De a leirt faq alapjan nem igy lenne...
 
nem erre gondoltam. Azt tudja rosszul, hogy élettel be lehet védeni a szörnybűvölés leesésekor visszakerülő lényt. behós ítélet, hogy nem védi meg az élet.
 
csak az ikon hiányzik arról is....
 
Papesz, ebben benne van hogy az összes motyi élőholt - amugy van az a végzeturas motyi... az is élőholt!
 
már csa kaz a kérdés, hogy az energiamotyogó a motyogórém előtt jött ki vagy utána?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.