Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Fejnélküli gladiátor
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Vannak labirintusok, melyeket élőholt lelkek laknak. Az ilyen helyeken már belépéskor az emberre telepedik valami megfoghatatlan elmúlás-érzés. Hát még amikor a kanyar mögül kibukkan az első legyőzendő ellenfél, egy fejnélküli gladiátor.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
ja csak a Vu 136 lapot elemeztek
 
Hát 180 lapot elemezni tényleg nem kis meló, de nem szokták az összes lapot leelemezni.
Max olyan 90-100 lapot.
 
te most azt mondod hogy tudod milyen nehéz meló 180 lapot elemezni mert szerintem nem mert hétfőtől péntekig kb lehetetlen hogy ne essen szemében rendesen aludjon és egyen
 
mikor teszitek fel a lapelemzést? Tudom, hogy nem kis meló, de jöhetne már
 
Igen
 
hát a stílus és a szignó alapján igen
 
A Griffnek az a Max csinálta a képét mint aki a zöld M.A.G.U.S szerepjátékban a rajzokat?
 
a díjazást tudtam, hiszen egyenlő feltételeket kellett teremteni az ultrára, a nevezési díjat nem tudtam (igaz, gondolom, megnézhettem volna a tali kiírásában )
 
Igazából a 2.at csak azért kérdeztem, mert csütörtök este, csak mert nem volt jobb dolgom, elkezdtem nézegetni a Behos eredményeimet és láttam, hogy idén júliusban a Kósa Zoli és köztem gyakorlatilag semmi különbség nem volt, a 4-5. helyen, egymás ellen nem játszottunk, de ő lett a 4., ami ott azért egy VU alapcsomagnyi különbség volt...jó, nem mintha így utólag már annyira izgatna a dolog, csak kíváncsi voltam.
 
Frissen bontotton 2000 Ft volt, és csak egyszer kellett megvenni. A díjazás uaz volt, és sztem korrekt...
 
Ha már kritizálgattuk itt a díjazást, megemlítem, hogy szerintem a talis hagyományos miniversenyek díjazása igencsak korrekt volt (frissen bontotton nem indultam, így arról nincs tapasztalatom).
100 Ft volt a nevezés, az összesen ugye 800 Ft és erre osztottak ki 3 paklit (elsőnek 2 pakli, másodiknak 1 pakli), ez egészen kellemes.
 
Profiknál sztem legyen 6 stabil díj (első három jelentősen magasabb + 1-2. hely UR is), ill holtverseny esetén legyen osztás. Sakkversenyeken általában az ún. Hort-szisztémát alkalmazzák (egyszerűsítve kb így néz ki):
1: a Bucholcz (vagy vmi más) alapján rangsorolják az holtversenyeseket
2: Mindenki megkapja a helyezése alapján járó díj felét.
3: a másik fele megy a közösbe, osztja a többi helyezett.

Amatőröknél is max. 2 UR-t osztanék. Ha túl sok jön ki belőlük csökken az értékük, a "van nekem is egy relikviám" érzés elveszne, mert egyre többen jutnak hozzá (ráadásul az amatőröknél jóval könnyebb is a dolog).
 
like (Y)
 
Adni kéne az első 3 helyezetnek 1-1 kódot pluszba és mindenki örülne. a behonak nem lenne + költsége a piac meg elbírna havi 6 új kódot.
 
nekem nem tetszik a terved. 3. hely 4000??? a 8. meg 2000? 1 ur a profi győztesnek 3 az amatőröknek?

a te tervednél még a beho új gyakorlata is jobb.
 
Fúú úgy látom komolyan gondolod a dolgokat.
Respect neked hogy így foglalkozol vele.
 
Mint mar irtam, nem reagalok a tovabbiakban a helyszin-dijazas kerdesere, mivel nem vagyok benne illetekes. (ertsd: ha szimpatizalnek is bizonyos elkepzelesekkel, abszolut nem rajtam mulik). Probalkozzatok Miklossal. (emailt javaslom)
Lapokkal, versenyformatumokkal es effelekkel kapcsolatban persze reagalok tovabbra is, ha epp van ra idom.
 
Helyszín

Próbáljunk végre kikerülni a 'dolgoztatjuk a játékost, majd fikázzuk' helyzetből. Rendben van, hogy belekiáltjuk a világba: "nincs jobb hely, vagy ha mégis az drágább" mondatot, de ez helytelen. Ha fel lenne sorolva Budapest összes olyan intézménye, mely alkalmas felnőtt emberek asztalhoz ültetésére és terem bérbeadására (gimnázium/szakközépiskola/szakmunkásképző/kultúrh áz stb...), mint 'megkérdezett, de megegyezés nem született' intézmények, akkor azt mondanám, hogy OK, korrekt utánajárás történt. Hozzáteszem legszebb reményeimben sem várnám ezt el, maradjunk a realitás talaján.
Azt viszont továbbra is javasolnám, hogy 1-2 órát szánjon rá egy alkalmazott, hívjon fel 20 ilyen intézményt, és ha 5 hajlandóságot mutat az egyezkedésre, akkor nézze meg a lehetőségeit (levegős/napos/metró megközelítés/garancia).

Díjazás:

Ami a januári díjazás kiírását illeti... picit szomorú vagyok. A közelmúltban volt egy állásfoglalás a profi játékosok részéről, hogy hajlandóak megemelt nevezés mellett játszani magasabb díjazás ellenében. Nézzük meg mi is történt:

2010. október:
Nevezési díj: 700, tagoknak 600 Ft.
Díjak:
Profiknál: ultraritka lap és 38000 Ft összdíjazás
Amatőröknél 40 pakli és ultraritka lap.

2011. január:
Nevezési díj: 1200, tagoknak 1100 Ft a profiknál.
Amatőröknél 700/600 Ft.
Díjak:
Profiknál: 2 ultraritka lap és 46000 Ft összdíjazás Amatőröknél: 33 pakli és ultraritka lap.

Profi játékosok +500-t fizetnek +8000 díjalapért. Ez mit is jelent? Hogy 16 játékos fölött csökken a várható nyeremény/befizetett pénz mutatójuk... Amatőröknél sokkal szembetűnőbb a változás. Ugyanannyi pénzért kevesebb díj: 40*1140=45600, 33*1200=39600 (-6000), a tavalyi díj 87%-a, és ezt nehéz reálérték tartásnak hívni (KSH aktuális infláció: 4,2%).

Ez ugye az, amit a szemlélődő és érdeklődő játékos lát. Következtetést von le -> be lett csapva.

Legjobb szándékommal, energiát nem kímélve elvégeztem a Beho helyett egy kalkulációt, amit szemléltetnék a következőkben: a Beholder -150k-val zárta a 2010-es versenyeket (csak a nevezesi díj - díjazás tekintetében, ha 100%-os haszonnal értékesíti az örökkévalóságot), Nemzeti Bajnokságot és frissen bontott formátumot nem számolva. Ugye vannak a háttérben módosító tényezők, mint a nevezési díj ellentételezését követő számlák nem mindig kézbe helyezése...khm..., valamint a terembérleti díj, alkalmazottak díjazása, stb. Viszont ezt a kedves vásárlót kevésbé érdekli...
Amire egy játékos odafigyel, az az elvárt és a kapott dolgok különbsége.

A számítások hátterében lévő adatok: 2010-ben egy átlagos Behó versenyre átlagosan 27 profi és 36 amatőr nevezett.
Javasolnám a következő díjazási rendszert: a nevezési díjak lennének a nyereményalap + Beholder hozzájárulás garantált nyereménnyel, szervezéssel, helyszínbérléssel, bíráskodással és utazási kedvezmény biztosítással.

A profi kategóriában javasolnám a GARANTÁLT 36ezer (30 fő) díjat 1200(1100)-as nevezés mellett - itt szeretném megjegyezni, hogy a Gice által is említett tagsági kedvezményt 100 Ft kedvezményre módosítani a mostani 25% helyett a későbbi vitás helyzetek elkerülése végett-, a díjazás pedig 1. hely 16.000+UR, 2. hely 8.000, 3. hely 4000, 5-8. hely: 2000. Minden 30+ további nevező esetén ez a struktúra kerülne bővítésre 44,44-22,22-11,11-5,55...5,55 arányú további felosztásban. Vonattal illetve távolsági busszal érkező profik nevezési díjából a menetjegy jóváírható legfeljebb a nevezési díja feléig, és ez az összeg levonásra kerül a nyereményalapból legfeljebb a garantált értékig.
Tudom ez visszalépés még ahhoz képest is, amint a Beho meghírdetett, de ez így korrekt szerintem (feltéve ha a javaslat minden további pontja is elfogadásra kerül).

Az amatőr kategóriában a 700 Ft-os nevezés semmi esetre sem alacsonyabb, mint az örökkévalóság pakli önköltsége. 40 főben határoznám meg az amatőr kategória GARANTÁLT nyereményét - 40 pakli, és minden további nevező esetén +1 pakli. Díjazás: 1. hely: 10 pakli+1UR, 2. hely 6 pakli+1UR 3. hely 5 pakli+1 UR, 4.-7hely: 3 pakli, 8.-14. hely: 1 pakli (feltételes Beho szponzorálás: a mezőny további része, akik még mindig a legjobb 50%-ban vannak 1 választható Zén vagy Idővihar). Utazási kedvezmény amatőr kategóriában: 1-2 Zén (vagy idővihar) ajándék, vonattal vagy távolsági busszal érkező játékosnak.

UR-k kiosztása: először választ a profi 1. hely, utána az amatőr 1, 2 majd 3.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a javasolt rendszer csak önmagában életképes, egyes pontjainak módosítása már nem biztos, hogy a kívánt célt eredményezné. Ajánlom megvitatásra.
 
Csak h ne unatkozz
inditványozom h az amatőröknél is emeljük meg a nevezési dijat és a 3.-7. helyen kicsit javitsunk mert elég fostalicska...
 
elég uncsi egyedül fórumozgatni..
 
38-ról 46-ra emelték a profik díj alapját. végül is nem rossz.. még néhány kódot vágjatok hozzá és többé 1 szót nem szolok.
 
a mana familiáris mi az ördögnek van kitiltva? túl erös?
 
Hopp most látom a januári behosnak már igen borsos a nevezése és igen kis mértékben emelték a díjakat is. az első nem 16-ot kapott eddig is?
 
2 ultra! lájkolom
 
Én is támogatnám a magasabb nevezés több díj gyakorlatot. Pl.: Behos profin lehetne kedvezménnyel 1000 huf az indulás, kicsit izmosabb pénz díj+néhány kód. A vidékiek kedvezményes indulása is jó ötlet (én pesti vagyok). Lehetne osztani nagyobb versenyeken egyedi lapokat minden indulónak, kajolná a nép. Valami viszonylag jó lapo, szép grafikával, amit máshonnét nem lehet megszerezni de pl. 1 gyönyörű illusztrációval ellátott sima fatty is nagy sikert aratna.
 
Viszont cserebe minden hulye/reszeg ismerose ot hivja fel veletlenul az ejszaka kozepen asszem 1x velem is elofordult
 
Mivel korabban is volt errol szo, januarban ilyen versenyt probalunk (kint van mar a kiiras), legalabbis a profik reszere.

Ha minden adat egyezo, akkor kulon dontot tartunk (volt erre pelda tobbszor is) ill. utolso koros hosszabbitas elozzuk meg az ilyet, ha lehet. Elvileg, ha ez nem lenne lehetseges (mert pl. ki vagyunk rugva a klubbol), akkor megosztott 1-2. dij lenne szerintem (erre talan meg nem volt pelda).
 
Nekem szimpatikus, ahogy baros feri díjazza a mostani versenyt.
 
10 cs + UR, vagy ha nem akarnak cs-t küldeni, küldjenek kódot... bár ez kicsivel nehezebben megoldható ugyebár, mert ha a bíró huncut... de csak nem azok... szimplán összehajtva a szabálykönyv kiegészítőt, hogy belül legyen a kód, és a győztes megkapja - az szinte egy cs... vagy még több, és ugye sokkal többe nem kerül a behónak, sőt... én valszeg a kódot kérném, nem a cs-t...
 
Úgy látom ez a díjazás kérdés kicsit megossza a játékos társadalmat. Szerintem írjátok le, hogy oldanátok/oldjátok meg a díjazást mondjuk 30 főnél.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.