Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Thomas és a Valheru
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Thomas a legendás harcos éppen az Életkristályhoz szegezi Draken-Korint, a Tigrisek Urát. Ezzel megakadályozza, hogy az Ellenség, a Valheruk bár kevés számú, de ősi és hatalmas népe visszatérjen, és elpusztítsa Midkemiát.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
a "rinyagépek" (maradjunk a tesztelő megnevezésnél inkább) jelentős része versenyeket nyert ezzel a lappal. lehet ők jobban átérzik a lap fajsúlyát. persze, be lehet rakni közepesen erős paklikba, ahol szintén durva lesz, de közepesen erős paklival amúgy sem fogsz versenyt nyerni. ha egy nagyon jó dekkbe rakja be az ember, ott irreális dolgokat művelhet. amúgy kapásból tudok mondani 3 ultrát, amivel irreálisan működik: molluszk, nyerő strat, vulkáni. egy lapot tiltsunk be vagy hármat? az anyagi vonzatairól nem is beszélve. az ellenlap azért hülyeség, mert beraksz 3 lapot ellene, nagy valséggel nem húzod be, és "mekkoraszarmár", és nyilván nem fogja épeszű ember a paklija egyharmadát feltölteni vp védéssel, nullás termeléssel. szablap van, de rettenetesen rossz, még jobban beszűkíti a pakliépítési lehetőségeidet, követőt adhatnak ki esetleg, de az is kam dolog lenne, mert nem ad teret a pakliépítésnek. egyszerűen túl sok paklit ölt meg (nyilván főleg molluszk mellett, de nem kizárólagosan). nagyságrendekkel erősebb az erős erejénél.
 
Csak betiltják, nem zúzzák be
 
megint fogsz versenyekre járni?
 
Hát ez van fiuk betiltották, nincs mit tenni.
Én sajnálom mert igaz én nem sokat járok versenyre de ellenem nem sokat használták. Én viszont mindig használom.(tam)

Viszont van egy javaslatom a tisztelt Beholder kft-nek.
Ha már nem szabad használni akkor a Végzetur paklikba (ill kiegbe)ne is tegyék bele. Ki akarna olyan lapot bontani amit egyből dobhat a kukába,mert versenyen nem lehet használni. Szerintem ez megoldható, zuzzák be mindet .
 
én egyetértek a tiltással, pont azért, amit más is írt, hogy végre lehetnek más koncepciók is
pl. össze lehet rakni egy antimágiás decket is, mert nem nyír ki az, hogy második-harmadik-negyedik körben kapsz elmerombit
 
látod, ezt meg kellett élned, hogy mesélni tudd :P
egyébként azokat a lapokat kell tiltani, amik alapköveivé válnak a pakliknak: idegösszeomlás, méonech fürkész, elmerombolás
ezek mellett lehet redukálni és kitiltani más lapokat más okokból, pl boszorkánykirály, jeti
de igazából a Molluszk nem ad olyan behozhatatlan előnyt, mint gondolnátok...
(legalábbis akik igazán ellene vannak, talán Dávidon kívül még nem sokat játszottak vele)
simán lehet ellene készülni...
az egyetlen valóban gusztustalan előnye az epikus... de ezen kívül a terrgath, csatamező, kombó és még egy halom esélyes deck van ellene
(az anyagi mivoltára pedig Ewarth gondolatát tenném közzé: a molluszk az egyik legolcsóbb pakli, mert nem kellenek bele igazán sztárok, csak pár sokoldalú lap.)
 
Ugyanez vonatkozik az Elmerombolásra is. Annak is ott kell lennie. Tény, hogy sok pakli erre kombózik, hogy ott legyen, de mindkettőt be kell húzni. Ilyen formában az előkeresős kombók kereshetnek éppen gecifattyat is, de ez már egy másik történet.
 
A gondom a következő: Miért kell kitiltani egy lapot, mely ellen olyan ultra megoldások vannak, hogy ihhaj?

Hópárduc - végre hasznát vettem
Manacsapda - legjobb!
Szúnyogírtás - Hópárducot megvédeni a legjobb vele!
IP - nos igen, vicces lap a második körben, mikor 6 manából kiterül, aztán beborul...
Erős - ugye?
Gyenge ereje - most volt értelme a háromkörös counereknek

Én nem értek egyet a kitiltásával, mert olyan lapokat hozott be játékba, melyek nagyon ritkán kerültek volna be...!
 
Igazad van, csak ezzel a lappal az gond, h 1 az ellenlapja egy hulladek 2 meg mindig ott kell lenni kezben a jatek elejen mint a rombi ahogy ott van.
Nyilvan neha lejohet az elmerombi de ha berakod egy pakliba azt a gigafattyat es az elejen nem huzod be mikor rombolnak de utana igen akkor halott vagy.
 
és ez így van akármilyen korlátozásánál (habár, ha kijátszása után vesztenél 1-et...na jó még úgy is erős)
 
ha nem játszahtnád ki rögtön a húzás fázis után akkor kb egy lady olívia trükkje is jobb lenne nála és ugyanaz lenne az eredmény mintha kitiltanák: senki nem játszana vele...
 
Ebben benne van minden.
Nincs is hozzáfűznivalóm.
 
Nos Dávid, a tesztelőkön kívül van más is aki tudja, miért történt, mint ahogy a többi lappal is, melyet kitiltottak, itt baszottul nem ezen van a hangsúly. De úgy emlékszem, ezt éppen mi beszéltük anno, hogy lap- ellenlap. Kombó-ellenkombó. Így máris kiegyensúlyozottabb a játék. Így megy ez.
Molluszk tény, hogy felrúgja, de konkrétan azt meg leszarom.
Lehetne ezt még fokozni, de már értelmetlen történt ismét egy balfasz lépés. Molluszk marad, Elmerombolás kuka.
 
"Jól összerakott pakliban nem lehet szarul húzni!"

Ugy gondolom ezt nekem kell megvedenem.

A rossz huzas relativ es igen olyan van, h eppen a huzasoddal nem tudod kivedeni a kialakult helyzetet, de ha megnezem a kezedet es azt latom, h ott szorongatod az 5 semmirekel hulledek lapodat akkor igen szar a paklid.

Figy en mostanaban archaixal jatszom megsem tudok szarul huzni. Persze kikapok pl, h ertsd.
Most volt egy csunya meccs.
1kor szedem a molluszkot ellen kezdett 2koromet eélmerombolt 3koreben keresett kurtz. Orultem mint az allat. Erre nyom egy kreativot es visszakeveri a visszavagasom es nyer.

Kezem volt Visszavagas, Repro, Utazas, Prevencio, Haven. Huztam volna Bufakodex sohaj.
Szar volt a kezem??? Nem. Isten volt fuggetlen attol, h nem nyertem. Nem volt haszontalan lapom amivel ne tudtam volna mit kezdeni.

En ezert mondom a fenti dolgot alandoan mikor valaki nem tud mit kezdeni a kezeben levo 5lappal. Ha jo a paklid nem lehet olyan kezed, h 5haszontalan lapod van. Max ellehetetlenitette az ellen, h hasznald oket.
 
Elszaparodnak a járjak és a keltetők és az erdők tárgy pakliba el kell kezdeni újra rúnát használni.


Járjak alig voltak, keltetők (ha volt 5 az már sok) és Bűvös erdő kb. 1 éve nincs.

És az Elmerombolás kitiltásának sok oka volt(Thu'zad utazás elnyomása első 3 körben egy kb. ingyen merénylőnek számított húzás után!! és semmi ok nem volt arra, hogy ne tedd be...stb.) és akinek ezzel baja van annak üzenem "Kb. 3-5 év múlva visszatérhet"(Nehogy az legyen, hogy rám mutogassanak, hogy én mondtam 5 év múlva visszaengedik)-Nem sok jó, de legalább valami.
 
Vegig olvastam az elozo 50Hsz-t es az a gond, h azt latom, h a tesztelokon kivul senki nem erti, h ez miert tortent igazan.
(Csak, h ne ertsetek felre amint kijott a vegzetur en egybol kozoltem, h nekem az elmerombi a kedvenc lapom es, h nem adok neki tul sok idot.)

Egy ilyen lepesnel nem azt kell nezni, h ilyen tul tul tul.... eros, nem lehet ellene.....

Az ok az, h minden dekk elmerombolassal kezdi. (Ha visszanezitek akarmelyik v ersenyt 10dekkbol 9ben van)
Es igy elveszti a Hkk a sokszinuseget es osszemosodik a versenykornyezet. Ez a lenyeg es tokmind1, h 0/0 semitnemcsinal arnyremrol beszelunk vagy elmerombirol.

Fefenek a Molluszk es az emerombi osszehasonlitasaban igaza van sajnos nincs annyi molluszk, h mindenki azzal jatszon amit nagyon sajnalok,m akkor mindenki azzal jatszani es ugyan iyen gyors lepessel megoldalak a dolgot.
Masik teny, h nem valalja a beho magara a kovetkezmenyeket. Pedig ha tenyleg foglalkoznanak a jatekkal akkor akar sajat koltsegre becserelhetnek mas ur-re stb stb Van jopar megoldas.
Es ismet en csak azert szorgalmaznam, m vegre egy olyan korszakban vagyunk ahol kiegyensulyozott lenne a kornyezet es sok erdekes pakival is lenne ertelme versenyen indulni ahogy a Molluszkot tilto versenyek meg is mutatjak.

Nagyon reg volt lehetoseg ra, h ennyire szep szines versenykornyezet alakuljon ki (elvileg ezt segitenek az uj kiegben megjeleno lyukakat betomkodo tolteleklapok is) es ezt most mar egyedul a Molluszk gatolja.
 
NEEEEE!
Szerettem azt a lapot még ha ellenem játszották ki is akkor is mert tudtam hogy rá is vár még 1 elmerombolás
Elszaparodnak a járjak és a keltetők és az erdők tárgy pakliba el kell kezdeni újra rúnát használni.

Egyébként:

"Jól összerakott pakliban nem lehet szarul húzni!"

Ez nem igaz mert pl. kontrollba felúzod az összes ölést vagy nem húzol kántert csak erőforrást és az elenfél is kontroll és csak vagy csak kántert húzol és az ellenfél is csak lesz 1 erőforrása és már előnyben van vagy tárgy pakliba csak csont termelést vagy nem húzol kincses lapot vagy galetki pakliba csak testrészt vagy épület pakliba csak épületet vagy csak építkező lényt vagy eslő körben 2 prevenció vagy 2 vulkáni energia első körben vagy repro 1. körben vagy 2 kurtz első körben

És még sorolhatnám.
És a paklik jól össze vannak rakva.
pl. Kurtz nem rossz lap még is be lehet 2-őz húzni.
 
a sok rinyagép között voltam én is és több profi és tesztelő is és igazából egyik profi / tesztelő sem ellenezte kifejezetten a tiltást, max. tartózkodott (vagy egy gyengébb 'maradhatna' érvet mondott)

(ha már a rinyagépségről van szó: mennyivel értelmesebb valaminek az eléréséért szövegelni - rinyálni - mint utólag sopánkodni... na mind1 :P)

konkrétan valóban nem az Elmerombolás nyerte meg a meccseket, mert nem az ütött, nem maradt az asztalon és messze nem volt olyan látványos, mint bármilyen ultra - de tény hogy sokkal erősebb náluk
 
Nézd, az elmerombi akkor effektív, ha csinálsz is valamit mellé. Ez lehet ütés fattyal, irtóztatóval, hordázás, ilyesmi. Akár az utazás ellehetetlenítése. De a kontroll mit kezd ezzel az előnnyel? csak a saját erősgyengédet tréíted be vele
 
Ennek ellenére én láttam már nagyon anyázó deckkeket miatta...de úgy látszik, ebben eltér a véleményünk
 
Sztem most a zsúnyog konrollnak azt kell nyújtania, hogy emgfogja az 1. kör epikust/irtóztatót akkor is, ha nem te kezdesz. Ebbe nem fér be az elmerombi(jó, az epikust úgy-ahogy lebutítja).
 
Bizony,nem feltétlenül kell tiltani,előbb a korlátozásán gondolkoznék el.Esetleg ne 3 Vp-t pusztítson el,vagy ne lehessen az ellenfél húzás fázisa után rögtön kijátszani stb.
 
és manát se pusztítson
 
meg ne legyen ősmágiás
 
Én a Szúnyogos deckkjeimben is simán bevállaltam az elmerombolást. És elég jó is volt.
 
10 ÉP feláldozása

amúgy a semmibe kerülős dolog jó ötlet
 
Hát igen, a frissen bontotton is már sokan kiakadtak tőle. Ellenem is kezdtek 2.körös Homoksárkánnyal, aztán elmeromboltak és nem éreztem túl jól magam (bár a meccset később egy Szilánktündérrel megfordítottam xD).

Ja és továbbra se értem azokat, akik az UR-ek miatt sírnak, annyira unalmas már ezt a rinyát olvasni a fórumon évek óta, hogy nincs is rá szó, és már nem is reagálok konkrétan.

Én amúgy személy szerint azért éreztem durvának, mert: a drágító, counterek nélkül játszó ill. egyéb gyenge koncepciót (pl.: vmi etnikumpaklit) önmagában ellehetetlenít, másrészt vissza lehet venni/lehet keresni, ezért a Nyerő strattal, Tirranda batyuval, USZK-val iszonyatosan durva zárat lehetett kialakítani általa (a fókusz deckemmel egy lapot nem tudtam kirakni a végtelen elemrombolás (később Tudatrombolás) miatt egy pörgős versenyen, mert 1 manám se volt csak az első körben). Tiltás helyett talán még el lehetne gondolkozni azon, hogy kerüljön a semmibe, ill ne lehessen keresni, és úgy talán nem lenne ennyire kemény. Vélemény?
 
fefe először is nyugi még van majdnem 1 hónapod elmerombolni

"Arról nem beszélve, hogy példának okáért olyan pakliknak is van esélye Lassan járj, Erdő, Keltető ellen amiknek nem sok lenne"

ha az elmerombolást behúzza az első 3 körben nem csak esélye van ellene,hanem el is tette a járjt/erdőt
a keltető még tud vmit kezdeni TALÁN

a molluszk és az erős meg teljesen más
sőt én az erőst kb minden pakliból kihagynám (bár lehet h azért mert nincs és nemsokan adnak kölcsön )
a molluszk meg amiatt amit már más forumozók kifejtettek


végére: én utáltam az elmerombolást
már hozzá se nyúltam a manát jelölő kockámhoz az első 3 körökben nehogy már itt azzal menjen az idő hogy megtalálom a számot aztán meg söpörhetem le az asztalról mert minek?
 
a szükségmegoldással van probléma hogy rakod mondjuk teki deckbe és honnan veszed akkor húzod amikor kell
 
Sohasem játszottam vízió dekkben elmerombival alapból, sideba persze befért járj meg ilyesmi ellen, de alapból nem lett volna elég jó. Örülök a tiltásnak de azért nem minden kékes dekk nyitott így. 5lapos szúnyogkontrollt is összedobtam, nem is volt rossz,elmerombit a közelébe nem engedtem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.