Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A negatív létsíkon
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Miután az első kalandozók bejárták a negatív létsík kies tájait, beszámolóik szájról szájra járnak: "A negatív létsíkon döbbenetes, a ghallai életképhez semmiben nem fogható látvány fogad. Az égbolt sötét, mint a csillagtalan éjszaka. Hol sűrűbb, hol ritkább, baljóslatú mágikus köd borítja a tájat. A mágia természete teljesen más, óvatosan kell itt hát bánni a varázslással is."
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (10)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
a biro alkalmaza es nem alkotja a szebalyokat. mi lenne ha mindenki aki sajat maga szerint okosabb a tobbieknel a sajat szabalyai szerint jatszana v dontene? 1 szetesett gyorsan kimulo jatek volna az eredmeny
 
Hm, erről lemaradtam tegnap.
Én máshogy közelítettem meg a kérdést, de akkor ezek szerint csak a legeslegvégén kell megnézni, hogy legális-e a pakli, decképítés közben nem ugrik elő access denied hibaüzenet.
 
Azért még mindig ott van, hogy mindkettőbe besorolható lenne, mintha nem az lenne a szabálykönyvben, hogy a a plusz ÉP max ÉP-t is jelent. Vagy a "kezded" szó a követőkön

Mindegy, így legalább az ítélet helyes lesz :P
 
Hm, erre eddig nem nagyon volt precedens, köszönjük!
 
A Pusztito mamelukos FAQ-t megvaltoztattuk, kerlek olvassatok el ujra. Koszonjuk az eszreveteleket.
 
Meg tudná-e valaki mondani, hogy Jenny Wurts A fény szövetsége sorozatának van-e, lesz-e folytatása, vagy letehetek róla. Kösz a segítséget.
 
Igen.
 
Akkor ezek szerint a tesztelők a te álláspontodat erősítették meg...
 
"Bar, lattam mar parazs vitat azutan, hogy a Kronobogar szoveget atirtak, es igy mukodott ra a Mania, de errol az ellenfel nem tudott, es nem akarta elfogadni, hogy miert is kapott ki."


Hát igen, vannak, akik abszolute meggyőzhetetlenek. Ilyenkor szoktam én kétszer elmagyarázni, hogy mi a szitu, ha meg az is kevés, akkor tekintély-elven oldom meg, hogy én vagyok a bíró, ha nem tetszik, legközelebb nem kell jönni...szerencsére eddig csak 1 ilyen fordult elő és abból sem lett hosszú távú sértődés.
 
Viktor, igazad van abban, ha olyan esetekben, mint amit Guldor is emlitett felredobod Dani Zoltan nyelvbotlasait.

Azonban, ha birokent felulbiralsz egy FAQ-t, akkor panaszt lehet emelni ellened a Behonal (ezt is tegnap kerdeztem meg). Amit most mondani fogok, az valoszinuleg nem Rad vonatkozik.

Ha egy bíró egy versenyen egy FAQ ellen dönt, akkor azon a versenyen az úgy van. Be lehet panaszolni, s a Beholder figyelmeztetni fogja. Azt nem tudom, hogy ezután mi következik, de gondolom ismételt esetek után elveszik a bírói jogát.

Valoszinu, hogy csak a kirivo esetekert jar figyelmeztetes, azaz a Viktor altal is emlitett alapszabalyok figyelembe nem vevese.
Bar, lattam mar parazs vitat azutan, hogy a Kronobogar szoveget atirtak, es igy mukodott ra a Mania, de errol az ellenfel nem tudott, es nem akarta elfogadni, hogy miert is kapott ki.
 
Viszont most már engem is komolyan érdekelne, hogy Misztikussal lehet-e az 5. szín a fehér...mert erről nálunk is voltak viták, és ahogy nézem, itt is mgoszlanak a vélemények.


Lehet. En mar tobbszor elmondtam, hogy miert, de tegnap a tesztelesen meg is kerdeztem, nehogy kideruljon a vegen, hogy vegig en voltam a gyoker.
 
a szövege szerintt igen
de úgyis le lesz faqozva hogy nem(szerinte jogosan mert ennek egyszerüen így kel lennie)
 
Csak ez a gyakorlatban nem ilyen egyszerű. Ha én bíróként egy AK-s faqzást nem veszek figyelembe, akkor bizony joggal szólhatnak meg a versenyzők, akár csak úgy maguk között, akár a Beholdernek is szólhatnak, hogy én a szabályaikat figyelmen kívül hagyom...ez azért járhat következményekkel (bár a Behonál egyáltalán nem biztos, hogy jár). Egy nagyon vitatható faq-nál már olyan volt, hogy a verseny előtt megbeszéltem a versenyzőkkel, elmondtam a saját álláspontomat, aztán ott megegyeztük, melyiket alkalmazzuk, ha felmerül (nem merült fel szerencsére), és olyan is volt már, amikor hivatkoztam a faq-ra, de hozzátettem, hogy ez azért vitatható, de ezt kell használni. De őszintén szólva én önkényesen nagyon nem szívesen szegülök szembe a Faq-kal.


Viszont most már engem is komolyan érdekelne, hogy Misztikussal lehet-e az 5. szín a fehér...mert erről nálunk is voltak viták, és ahogy nézem, itt is mgoszlanak a vélemények.
 
Ez olyan... mivan?
 
hát ha a mondat úgy kezdődne, hogy Nem, akkor érteném
 
Mivel a nyáj-morál nem erősségem ezért nem is fogadom el azt, amivel nem értek egyet, még akkor se, ha ez ellenkezik a többség szavával.
 
Ez is egy jó példa
 
Köszi a tájékoztatást, de asszem mindkét esetben kicsit jobb a rálátásom a dolgokra. Elvégre a hkk-t 9 éve a sakkot kb 15 éve űzöm.
 
nem szükséges felülbírálni
a hátrány az hátrány
a hátrány mindenek felett áll külömben ki lehetne őket cseelezni és annak komoly következményei lennének
 
Ha már a jó kis FAQ a téma, akkor ajánlanám az alábbi FAQ-t logikai vizsgálatra.

(AK149) Drágább az ősmágiás varázslatom, ha van egy Ragacsos iszappolip jelzőm, mivel a polip jelzőnek nem a képessége a drágítás, hanem a hátránya, így az nem forrás. Pont emiatt nem is kapcsolja ki az ősmágiát sem nála, sem az ellenfelemnél.
 
Arról nem is beszélve, hogy már párszor elhangzott a kérdés, hogy "ha a Terrgathomat szünteti a mameluk, akkor kapok-e +2 max ép-t?", de emlékeim szerint konkrétan erre a kérdésre még nem érkezett egy "igen" válasz. Pusztán mindenki erre következtett a faq-ból.
 
Csak úgy tájékoztatlak, hogy a faq a bíró felett áll(azért találták ki, hogy így egységesen lehessen elbírálni helyzeteket), és ha nem értesz vele egyet akkor nem lehetsz (jó) bíró és nem is leszel. A sakk... azt nem lehet összevetni a 6 fajta bábújával egy 6000 lapos játékkal.
 
engem teljesen meggyőztél. antifuckot izé anti faq-t
 
Csabi, azért lázadok a Faq ellen, mert nem indokolja semmi, hogy az Archaix (és a többi hasonló) a szövegével ellentétesen működjön. Ha egy lap működését megváltoztatják, mert az rossz, túl erős stb. az amúgy "errata". Szerintem ezt nem akarta Dani Zoli, csak meg akarta magyarázni a lap működését és szerintem tévedett.
A fürkész, boszkirály, keyrashi, asylux stb. megváltoztatott szövegű lapok. A játékegyensúly indokolta a változtatást.
Mivel itt nincs szövegváltoztatás, ezért ugyanezt a működési elvet kéne alkalmazni más esetekben is, és ez nagyon nagyon sok zavart okozna, cserébe pedig nem kapunk semmit. (nem lesz jobb a játék) Nagyon következetlen, ha a követők által (lapszöveg alapján játék elején adott) adott ÉP/ max. ÉP folyamatos hatás, míg az egyéb dolgok egyszeriek.

Amúgy nagyon kicsavarod, amit mondtam neked, mert tény, h a Faq-k alapján kell játszani, de ha egyértelműen rossz egy Faq (te is írtad, h a szöveggel ellentétes) akkor arról szólni kell. A Groboxot sem játsszuk úgy, h izmot kap, csak azért mert így szerepelt a Faq-ban.
Amúgy, az ominózus manaevő féreg működését végülis kompromisszummal, de megváltoztattad, szal félre ezzel a rossz szöveggel! ;)
 
Én inkább jó döntést hoznék (mondom nem vagyok bíró, de, ha van vmi kérdés kikérik a véleményem általában), mint, hogy egy általam értelmetlennek tartott faq-ot kövessek.
Mivel a hkk-ban könnyen felmerülhetnek nehezen feloldható problémák (ellentétben pl.: a sakkal itt nincs appelláta, a szabályok már jó ideje érintetlenek) és a faq-uk gyakran nem adnak elégséges választ az ilyen kérdésekre ezért úgy érzem, hogy megalapozott szituációkban van joga egy bírónak felülbírálnia ezeket, de nyilván az alapszabályokat nem (az avatáros példa közismert alapszabály sztem).

Ez az én véleményem, elfogadom, ha vki másképp vélekedik.
 
Sajnos Viktor, ha egy FAQ valamit kimond, és nem bírálta felül újabb, akkor a FAQ a szabályos (ami akár a logikával is ellenkezhet). Bíróként sincs jogod felülbírálni, ha pl. van nálam egy laptop, vagy egy AK és megmutatom neked a FAQ-t.
A Beholderes versenyeken is így működik a bíráskodás. Szóval, ha Te figyelmen kívül hagyod a FAQ-t, és mondjuk beítéled egy versenyen, hogy a második avatár leszedi az elsőt (csak egy példa), akkor rossz ítéletet hozol. Egyébként ennek nem tudom, hogy van-e következménye. Valószínüleg nincs.
Most akkor végeredményben ugyanott vagyok, mintha meg se szólaltam volna ?
 
meik faq-ra gondolsz?
 
Attól még, hogy le van faq-uzva és bíró lennék, úgy ítélnék meg egy kérdést, ahogy helyesnek látom. Persze meg lehet győzni engem is, csak nem ilyenekkel. Annó a felfelé a lejtőnél se érdekelt a faq, az is egy marhaság volt.
 
az uccsó sor az üt
 
nem tűnik kicsit viccesnek h egy olyan dologról vitatkozunk ami megtörtént?
így van le faq-zva, ez van, ezt kell szeretni
szokjatok hozzá
a halak nem úsznak, az emberek repülnek, ez a hkk
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.