Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A furfang temploma
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Mindkét felet megkérném, hogy ne személyeskedjünk. Az nem fogja eldönteni a kérdést.

Más kérdés, hogy néha jól esik hátradőlni és olvasni, ahogy anyázzák egymást az emberek.
 
És különösen kultúrált is.

Kérlek bocsáss meg ó bölcsek bölcse hogy hozzá mertem szólni a Tf-eddel kapcsolatos fórumodban a gondoltaidhoz, megzavarva így nagyszerű eszmefutattásodat.

Danair, hogy te egy micsoda öntelt tirpák vagy, az egészen meglepő.
 
Hja, van benne valami...
 
Hm,hm.Nagy ember nagy igazságokat mond.
 
Ki a rák vagy Te, hogy veszed a bátorságot beszólogatni? Okoska, ha nem vetted volna észre én nem magamnak akarom megtartani a VP regent, hanem MINDENKINEK a TF-en. Újabb baltás ballance-ra NINCS szükség, főleg nem egy olyan cuccnál, ami sok-sok éve így műxik.

Az meg vakker, hogy Te hogy játszol az magánügy, játszd úgy ahogy tetszik, mi mások is úgy fogunk tenni... Tőlem szaladgálhatsz a 800-ik körödben is kőhegyű lándzsával, mert a TF-en megteheted, de aki nem így akar játszani, az ugyan ne szopja már be azért mert egy ember felvet valami baromságot.

FX-el meg full egyetértek!! A TF ÚJ fejlesztései folyamatosan fizikai pajzs+védekező+ősi támadó+ősi védekező varikra vannak belőve, ahol gyakran 200-300 VP egy csata egy szörnnyel. Tegyük fel csatázol 40 monccal, az átlagban 10000VP, és itt nem a tápról, a szükségszerűségről beszélünk a játék egyes szakaszaiban. Az emberek többségének nincs is 10k maxVP-je hogy odáig regelhessen, hogy ezt elérje, akkor miért is megy a sírás??

Azzal egyetértek, hogy az extrém esetekre húzhatnak korlátot, pl. 40-ik szinten valaki megy 80 katalizátorral, de ott meg megint azért nincs értelme, mert egy 40-ik szintű karinak kb. 2500-3000 a max VP-je, és általánosságban még valószínű pulzánsa sincs.

Meddő a vita, tartom magam az eddig leírtakhoz, egyszerűen NINCS ÉRTELME a korlátozásnak, és nagyon unfair lenne, pláne ennyi idő után baltázgatni...

Még egy utolsó gondolat, ami még ide dukál, aztán részemről teljesen lezártnak tekintem ezt a hülye és igazságtalan témát: Manusnak van 1db karaktere, szűk ismeretségi körömben van legalább 20 olyan ember, akiknek alsó hangon van fejenként 3-4, de akár 15-20 karakterük is, akikkel lépnek. Kérdem én Ővelük szemben ez miért lenne igazságos? Eddig mindenki így játszott, nekik meg akik nem Vlagyi díjasok, miért járjon kevesebb, mint másoknak? Hozzátenném gyorsba azt is Maust Ezüst Kígyóként a VP regenes KT képességgel valószínűleg ezért nem nagyon zavarná ha korlátoznák a katalizátort, na de nem mindenki van abban a KT-ban, nem minden KT-nak van ilyen durva VP regenes képessége stb.

Nagyon fogok gratulálni a Behónak ha ezt a pofátlan lépést behúzza egy ember (igazságtalan) sírása miatt, hogy megszopat többeket, és tudnék még ide jó sok ilyen példát hozni... Sőt egyet muszáj is! Skaven mikor korlátoztatta a ryuku arénát, úgy hogy Ő több mint 100 körön át kihasználta, majd lekorlátoztetta, ezzel megszopatva MINDEN TF-est, majd abbahagyta a TF-et rá nemsokkal... Na ez milyen korrekt nem?

Danair voltam
 
"A játékot szerintem is leöli a korlátlan vp regen."

Nem korlátlan. A max fölé nem megy úgyse forduló elején. Szerintem nagyobb kincs a forduló közben szerzett plusz vp.

"Ha minden karakter annyi vp-vel fog rohangálni, mint dornodon, akkor... "

Azkiaz a Dornodon? Nem Fairlight a varázslás istene? Tehát minden Fairlight pap alanyi jogon minden forduló elején max. vp-vel induljon!
 
A fejlesztések erre a baromi nagy VP regenre vannak belőve. Ha megszüntetik, karakterek százai kerülnek lehetetlen helyzetbe. Na az aztán majd jól odavág a játékélménynek, az egyensúlyról már nem is beszélve.

Úgyhogy Simonnak marhára nincs igaza, pláne úgy nem, hogy tudtommal min. 2x lett Vlagyi díjas Manus varázsló (2005. nyár és 2008. tél) és 1x pap kategóriában (2005. nyár) - de lehet, hogy többször is nyert, ezek a biztosak -, amihez nem kevés VP kellett. Így nézve, ez a korlátozási javaslata iszonyú nagy képmutatás.
 
Szerintem Simonnak igaza van.
A játékot szerintem is leöli a korlátlan vp regen.
Nem az a megoldás hogy mindenki regeneráljon végtelent, hanem az, hogy a többi módszert is be kell korlátozni. Ha minden karakter annyi vp-vel fog rohangálni, mint dornodon, akkor az nevetségessé teszi a játék további fejleszthetőségét, a játékegyensúlyt meg feleljtsük el. Elvben nem a tápolás adja a játékélményt.

Danair ha nagy számokat szeretnél látni, javaslom az Excelt.A1+1. Lehúzod, és csak ott hagyod abba ahol már tetszik. Persze itt is lehet hogy van aki még nálad is tovább húzza pedig később kezdte.

Amúgy itt jegyezném meg hogy én legutóbb még ott tartottam, hogy az egyes emberek maguknak jatszanak, igy nem ertem hogy mi a francert zavarna barkit a max fordulos dolog?

Valaki mutasson nekem egy olyan üstököst, ami annyi örömöt szerzett a gazdajanak, mint nekem a hetedik forduloban a kohegyu landzsa, a 74.-ben a bealdozas, vagy a 400-adik környékén az első lopásommal az isteni küldi teljesítése.
 
A 41. sortól kezdve csak bizonyos parancsokat lehet majd kiadni, jellemzően beállításokat (FTV, TV, KF, FLH, stb. pontos lista majd megjelenik itt, a honlapon, valahol.)
Szóval ez annyira azért nem nagy veszély. Szerintem.
 
Engem a portya a jelenlegi formájában jobban zavar mert, amíg lehet csatázni is a 60-70 soros Ul el 1-2 elég durva üstököst kinevelhet, fordulónként 40-5 0 plusz csata elég durva mind Tp ben mind fegyverzsakiban.
 
Pontosan. Én is éppen erre gondoltam, meg az 500 aranyas katalizátorra ;)

FX ötlete jónak tűnik, felezett szinttel ;)

Tudati ostrom: naggyon jó így, aki ezt kifejleszti, és még magas is a max/akt. TU-ja, mert korábban volt olyan "botor", hogy megnövelte, az érjen is vele valamit.
 
Mondjuk ennek van egy másik vetülete is sokkal olcsóbb lesz a katalizátor mert nem kell belőle csak fix mennyiségű, és így egy csomó feleslegessé válik. szóval sok karinak elérhető lesz valószíbnűleg a 14 darab.
 
Az elsô három zyel katalizátor duplázza a manapulzánsok manatermelését,
azaz, ha egy katalizátorod van, a pulzánsok 5 helyett 10, ha kettô, 5
helyett 20, ha három, 5 helyett 40 manát termelnek. A további katalizátorok
a manapulzánsok hatékonyságát 20-20 vp termeléssel növelik, majd 140 vp-tôl
kezdve 10-10 vp-vel. Még szerencse, hogy a zyel katalizátor átadható
(bár nem ellopható), különben sosem lennél képes összegyµjteni a 14
katalizátort, ami ahhoz szükséges, hogy minden egyes pulzánsod körönként
200 VP-t termeljen!


Megmondanád, hogy hol van leírva, hogy 14 a maximum darabszám?
Itt csak annyit látok, hogy 200-at regenerál a 14-re!
 
Kiraktam GN-re egy szavazást a témában.
 
Ez a zyel katalizátor a szinthez kötve elég zsírul hangzik... 50-ik szinten max 50 az atom, ez szinte senkit sem érint de mégis van egy korlát az EXTRÉM esetekre...

Nekem tetszik, megvettem... ))))

Danair
 
1. Zoli, én ebben az encben sehol sem látom a maximális szót vagy annak szinonimáit. De még a szövegkörnyezet se utal rá (legalábbis nem egyértelműen), hogy a 14 fölöttiek nem hatnak.

És még egyszer mondom: ennek a korlátnak semmi, de semmi értelme, mert pont azokkal szúrnátok ki, akikkel nem kéne (kispénzű karakterekkel, akiknek nem futja a katalizátorok mellé még aranyfaló ládikóra IS).

Esetleg egy olyan korlát, hogy egy karakternél max. csak annyi katalizátor hatna, amennyi a szintje? Aki gazdag, azt úgyse hatja meg ez a korlát, maximum több aranyat kell majd bedobálnia a ládikóba. De aki szegény, annak nem mindegy, hogy a kínkeservesen összekuporgatott 30-40-50 (nekem úgy van 39, hogy egyet se vettem) katalizátorából mindegyik hat vagy csak 14...

De még jobb lenne, ha nem is akarnátok korlátozni, mert nekem úgy tűnik, hogy mindössze 1 (egy) játékosnak fáj a mostani állapot. Akinek a karaktere nem mellesleg már többször nyert Vlagyi díjat tau és teo kategóriákban, tehát van VP-je bőven...valószínűleg katalizátorok nélkül is.
 
4. A Tudati ostromról (Tudati ostrom (525. képesség) (Nem véd tőle a tudatpajzs. Akinek az aktuális TU-ja duplája a másikénak, automatikusan nyer. Amúgy a győzelem az aktuális TU-kal arányos. Az így kapott TU-k mehetnek a max. fölé is, viszont a kör elején az illető nem regenerál TU-t, ha max. fölött van.)) Kaptunk olyan visszajelzést, hogy ez erős, ne legyen stb. Mi a véleményetek róla. Ha erős, hogyan gyengítsük, vagy mit javasoltok helyette?

Ha lesz ebben a formában (bár szerintem ne legyen, mert túl erős, a játékosok már így is elég sokféleképp tudnak keresztbe tenni a másiknak), akkor mindenképpen a nagyobb tudatpajzs utáni szinten legyen, persze az ostrom II. előtt. Gyengítési lehetőségek: a tudatcsatához hasonlóan nincs automatikus győzelem (azért persze 0 TU-val használva ne lehessen nyerni), véd tőle a (kibővített) tudatpajzs, használata 1 TU-ba kerül, nem vihet mxtu fölé. Megjegyzem, hatótávot nem is említ az enc. A helyettesítésére egyelőre nincs javaslatom.
 
1. Zyel katalizátor enc
Az elsô három zyel katalizátor duplázza a manapulzánsok manatermelését,
azaz, ha egy katalizátorod van, a pulzánsok 5 helyett 10, ha kettô, 5
helyett 20, ha három, 5 helyett 40 manát termelnek. A további katalizátorok
a manapulzánsok hatékonyságát 20-20 vp termeléssel növelik, majd 140 vp-tôl
kezdve 10-10 vp-vel. Még szerencse, hogy a zyel katalizátor átadható
(bár nem ellopható), különben sosem lennél képes összegyµjteni a 14
katalizátort, ami ahhoz szükséges, hogy minden egyes pulzánsod körönként
200 VP-t termeljen!


Az enc. szerint tehát 14-ben van maxolva. Ez túl nagy korlát? Egyelőre még nincs kész a korlát, még gondolkozunk rajta. Február előtt nem is lesz.

2. Banki széfhely. Felírtam, nem ígérem, de beírtam a teendők listájába.

3. Az új EXT-et már lehet használni, az új sokszoros UL-re még várni ke3ll 1-2 hetet, mire készen lesz.

4. A Tudati ostromról (Tudati ostrom (525. képesség) (Nem véd tőle a tudatpajzs. Akinek az aktuális TU-ja duplája a másikénak, automatikusan nyer. Amúgy a győzelem az aktuális TU-kal arányos. Az így kapott TU-k mehetnek a max. fölé is, viszont a kör elején az illető nem regenerál TU-t, ha max. fölött van.)) Kaptunk olyan visszajelzést, hogy ez erős, ne legyen stb. Mi a véleményetek róla. Ha erős, hogyan gyengítsük, vagy mit javasoltok helyette?
 
jogos, nem ártana egy kis széfhely növelés.

nyugat is annyit fejlődött már, hogy bőven elférne egy ilyen bővítés
 
Nyugaton csak 12 banki szefhely elerheto jelenleg. Nem lehetne ezt felemelni 50-re (vagy legalabb megduplazni)? Magikus hatizsakkal es utazoladaval is csak 219 fele targy lehet a karakternel es ez ma mar keves. Foleg ha elerheto lesz itt is a kihivas tornya 5. szintje, akkor egy csomo felesleges kacatot is magammal kell hurcolasznom meg.
 
Üdv!

Ha jól veszem ki a JV hozzászólásából, az új EXT-et már most is lehet használni. A soksoros UL-t viszont mikortól lehet küldeni? Merthogy éppen most égető szükségem lenne rá (tele AA parancsokkal ). Az a bizonyos lista mikorra várható?

Köszi!
 
Csak kérdezem, hogy JV reagálásra lehet számítani a zyel ügyben?
Egy konkrét és megmásíthatatlan álláspontra vagyok kíváncsi és még gondolom többen is!

Köszi!
 
Szerintem meg úgy jó ahogy van... Ismétlem önmagam de azért teszem, mert ebben rejlik a lényeg:

Sok-sok évig így volt, működött, jó volt mindenkinek sok-sok évig, akkor TELJESEN FELESLEGES ezzel bármit is tenni.

Inkább a fejlesztésekre, a valós gondokra koncentráljunk... Császásrváros, isteni küldik, terület a ganüidek elé, ahol azért legyen 1-2 erősebb kihívás is, a nagyoknak, és mindenki NAGYON elégedett lesz...

Danair
 
Maximálisan egyetértek!
A helyes korlátozás valahogy úgy kellene létrejöjjön (ha már mindenképp kell ilyen), hogy a katalizátorok fokozatosan, egyre kevesebb plusz VP-regent adjanak a darabszám növekedésével, de akármennyi is van belőle +1 VP regent mindenképp adjon mindegyik pulzánsonként (hogy legyen értelme gyűjtögetni őket). Szerintem.
 
Nekem 775.fordulósként 54 zyel katalizátorom van, amiket mind magam találtam és továbbra is szeretném használni őket.
Az alap vp regentől függő felső korlátozást társítva a fokozatos (értsd: a sokadik már kevesebbet számít) szabályozással azonban elfogadhatónak tartanám.
 
Nem azt mondja, hogy 14 a maximum, hanem hogy azzal van meg a 200-as regen. Szerintem ezt nagyon nem lenne korrekt visszakorlátozni ennyi év után, csak azért mert 1db ember felvetette, senki másnak nem volt ezzel semmi baja sem. Ha már mindenáron korlátozni akarjátok, akkor legyen az hogy akármennyi van az embernél csak az első 40-50db hasson, de annak meginit nem lenne értelme...


Teljesen egyetértek! Az encben nincs benne, hogy 14 a maximum!

Tipikusan megint balta-balance ki a tököm sírt már megint?
Azért, mert néhányan az összes pénzüket a liciten katalizátorra költik, és ezért lesz regen???
Miért fáj ez másnak!
És nem azért mondom, mert nálam 22 van!

A többi fejlesztésnek nagyon örülök
 
A korlátozást természetesen én sem a 20 dbhoz kötném, hanem a VP regenhez. Mindegy hány pulzáns/zyel van, ez egy normális és mindenki számára elérhető plafont jelentene.

Ráadásul ne felejtsük el, hogy a jelenlegi fejlesztések VP felhasználása részben az ezzel nyerttel volt optimalizálva (értsd, TOP kalandozókra tervezik a köv. területet is, a jelenlegi VP regenjükre, támasukra etc. Nem volt ez így ryuku előtt sem...)

Ha ezt most kihúzzák -nem sokat- de nyílik az olló újra.
 
Senkit sem akar itt meghurcolni senki sem szerintem... Kérdeztek, én meg válaszoltam, vagyok ennyire intelligens ugyanis...

A maxolást persze én is támogatom de nyilván nem 14-nél... 40-50-nél lenne reális, ebből már a 40-re se húzná senki sem a száját.

40 zyellel 460 érhető el lehet job lenne valami kerek szám, mondjuk az 500/pulzáns, ami 44 zyel, ez nem is hangzik rosszul!! Mert valljuk be magát a pulzánst összerakni sem sétagalopp, és szerezni ennyi zyel katalizátort sem...

Általában az embereknél 4-7 pulzáns van, némelyeknél több, de átlagban ennyi, 7-nél akkor lenne 3500 regen, amikoris a karakternek kb. 6-7ezer max.VP-je van, szerintem ez így elég korrekt...

Halkan azért megjegyezném, hogy továbbra is tartom magam az eredeti elképzeléshez, miszerint több évig így volt, és nem volt tőle senkinek semmi baja sem, szal a MAGÁNVÉLEMYÉNYEM az, hogy nem kell a korlát. Az előbbieket csak azért írtam le, hogy természetesen ha mindenáron korlátot akarnak (inkorrektnek tartom továbbra is), akkor persze jöhet kompromisszum...

Danair
 
Teljesen mindegy ki volt, mindenkinek lehet saját véleménye a dolgokról.
A JV majd eldönti mi az ami jogos és mi az ami nem.
Ezért meghurcolni vkit... Ráadásul biztos vagyok benne, Ő is használja kellőképpen ezt az erőforrást, még azt sem lehet mondani, hogy "direkt kiszúr" vki mással.
Vitatkozni kell, nem veszekedni vagy háborúzni...
Szerintem leírtuk pro/kontra ki mit gondol a zyel katalizátorról, majd meglesz a döntés ennek fényében.
Viszont a dolgokhoz hozzátartozik, hogy osztom az anyagi kettészakadás elméletét, sokaknak csak a zyel az elérhető egyelőre az aranyfaló nem, szerintem is felesleges korlátozni, nem ad akkora erőforrást +10 VP regen, hogy komoly előny legyen belőle (a maxolást viszont támogatom)
 
Opsz,neki volt valami más "bug"feltárása is a múltkor,ha nem tévedek.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.